search
'House of the Dragon' gaat meer op 'Game of Thrones' lijken in seizoen 2
Series / Interview

'House of the Dragon' gaat meer op 'Game of Thrones' lijken in seizoen 2

Veel fans kunnen niet wachten op seizoen 2 van 'House of the Dragon', maar dit seizoen gaat wel meer op 'Game of Thrones' lijken

Ryan Condal van House of the Dragon legt uit waarom het tweede seizoen meer op Game of Thrones zal lijken dan het eerste seizoen.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. De serie ging vorige zomer in première op HBO en heeft sinds die tijd vooral positieve reacties gekregen. In het eerste seizoen hebben we alle gebeurtenissen rond de Targaryen Burgeroorlog meegemaakt.

Rustig aan


Het tweede seizoen van House of the Dragon is momenteel in volle gang. In een recent interview met Collider legt Condal uit dat het aankomende seizoen een verhaal zal volgen dat dichter bij Game of Thrones ligt.

Zo legt hij uit dat ze minder snel door gebeurtenissen zullen razen en minder tijdsprongen gaan maken. In seizoen 2 zal het huis Targaryen nog meer in de problemen komen, maar het verhaal wordt op een meer traditionele manier verteld. Bekijk de uitspraak van Condal hieronder:

Enthousiasme


"Ik ben enthousiast om verder te gaan waar we gebleven waren. We kunnen ons nu richten op het verhaal op een meer traditionele manier, net zoals in Game of Thrones. We hebben altijd gesproken over dit specifieke verhaal, net zoals George [R.R. Martin], als een Shakespeariaanse of Griekse tragedie," aldus Condal.

Daarna gaat hij verder: "De serie gaat eigenlijk over een huis dat van binnenuit uit elkaar valt. Alle puzzelstukjes liggen nu klaar, dus ik ben heel enthousiast om het nieuwe hoofdstuk te vertellen, en te zien wat er gebeurt nu Viserys weg is en de situatie niet meer beheerst."Stream het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen