search
'Tour de France: Unchained' is de volgende 'Drive to Survive': check de trailer maar
Series / Trailer

'Tour de France: Unchained' is de volgende 'Drive to Survive': check de trailer maar

Onbetaalbaar prestige en brute strijd in de docuserie over de Tour de France.

Netflix komt met een docuserie die een kijkje biedt achter de schermen van de Tour de France 2022. Dat het er stevig aan toe gaat is allang bekend, maar deze specifieke editie had zo zijn eigen uitdagingen.

In de stijl van Drive to Survive wordt een nadere blik gegund op de sporters en waar zij allemaal tegenaan lopen. 2022 had onder andere te maken met klimaatprotesten en Covid.

Meeste afvallers


Cyclingnews bericht dat de vorige zomer bijna net zoveel afvallers kende als in 2000. In dat jaar haalden 127 topsporters de eindstreep. In 2022 gingen 176 atleten in Kopenhagen van start. Hiervan kwamen 135 daadwerkelijk aan in Parijs. Vijf waren al uitgeschakeld voordat de race zelfs maar begonnen was: deze testten positief op Covid.

Andere factoren waar de teams tegenaan liepen was de enorme hitte, en niet te vergeten de klimaatprotesten. The Guardian berichtte dat een groep demonstranten de weg blokkeerde gedurende de laatste etappe. Dit betekende dat de race tijdelijk moest worden stopgezet opdat de politie de demonstranten van de weg kon slepen.

Deze in meerdere opzichten memorabele race is te bekijken in Tour de France: Unchained. Je kunt deze streamen vanaf 8 juni op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen