search

Ons nieuws van woensdag 26 april 2023

Recensie HBO Max-serie 'Love & Death'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Love & Death'

Deze serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal bloedt dood na de moord.

Regie: Lesli Linka Glatter | Cast: Elizabeth Olsen (Candy Montgomery), Jesse Plemons (Allan Gore), Lily Rabe (Betty Gore), Patrick Fugit (Pat Montgomery), Krysten Ritter (Sherry Cleckler), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 45-59 minuten | Jaar: 2023

Candy Montgomery mist iets in haar leven. Als religieuze vrouw in de jaren tachtig is het haar werk om thuis te blijven bij de kinderen. Daardoor gaat ze op zoek gaat naar iets anders, afleiding, en vindt die in Allan Gore. Wanneer zij haar gevoelens aan hem opbiecht, gaan de twee een bijna zakelijke affaire aan die hen laat reflecteren op hun huwelijken. Dan slaat echter het noodlot toe. Iemand pakt een hakbijl op en het godvrezende dorp wordt geconfronteerd met een zeer bloederige dood.

Love & Death begint met de dood. Een lijk, veel bloed. Daarna springt het verhaal terug naar twee jaar eerder, het moment dat Candy het plan opvat om een affaire met Allan aan te gaan. De afleveringen voor de moord zijn origineler en inzichtelijker dan die na de moord. De serie geeft een unieke kijk op overspel. De twee daders willen allebei het beste voor hun familie, maar zijn ook verveeld. Het is niet dat ze geen moeite meer willen doen, de affaire wijst hen uiteindelijk zelfs op het tegenovergestelde.

Het is snel genoeg duidelijk dat de affaire niet meer goed dan kwaad zal brengen. Vanaf het moment dat de moord gepleegd is, is er sprake van een vlakkere spanningsboog. De kijker weet al wat er gebeurd is, dus van een 'whydunnit' is geen sprake. De grote vraag is of de moordenaar ermee wegkomt, maar aangezien de serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal is het erg makkelijk om even te googelen naar de uitkomst. De bestaansreden van de serie is dus in de tweede helft een stuk minder.

Gelukkig houdt Elizabeth Olsen met haar ijzersterke rol alles goed bij elkaar. Ze weet Candy vol overtuiging neer te zetten en geeft alles. Niet alleen haar mimiek is sterk, ook haar stem verandert al naargelang haar stemming en emoties. Met haar spel trekt ze constant alle aandacht naar zich toe. Gelukkig wordt ze bijgestaan door castleden die ook weten waar ze mee bezig zijn. Patrick Fugit als Candy's man bijvoorbeeld krijgt gaandeweg meer diepgang en door zijn subtiele spel weet hij zowel Candy als de kijker langzaam voor zich te winnen.

Naast het goede acteerwerk is de montage het vermelden waard. In de eerste paar afleveringen wordt deze ingezet om humor te creëren. Een uitmuntend voorbeeld hiervan is een match cut van Candy met de pastoor. Waar Candy "oh God" kreunt tijdens de seks, is het volgende shot dat van de pastoor die de dienst voordraagt en ook "oh God" zegt, maar dan uiteraard op een compleet serieuze toon. Zo zitten er meer goede vondsten in.

De luchtige toon voelt minder op zijn plaats na de moord. Het is de vraag of het moreel te verdedigen is om een waargebeurd moordverhaal op deze manier te brengen. Daar komt bij dat de serie tijdens de rechtszaak de extreem bloederige wonden in beeld brengt. Fijn voor degenen die willen gruwelen, maar niet heel integer en zeker niet nodig binnen de context van de serie. Hoewel alles mooi afgerond wordt, blijf je als kijker om die reden achter met de vraag wat de makers echt voor ogen hadden met deze serie. Een integer onderzoek naar motieven of simpel entertainment?

★★★☆☆

Love & Death is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte wending in Netflix-misdaadthriller 'AKA'
Films / Nieuws

Onverwachte wending in Netflix-misdaadthriller 'AKA'

Zijn missie wordt moeilijker zodra hij bevriend raakt met de zoon van de leider.

Een voorspelbare film kan nog weleens saai zijn. Gelukkig zijn er films die laten zien wat we niet verwachten. De Franse Netflix-misdaadthriller AKA is er één van.

Infiltreren


Het ijzersterke personage Adam Franco moet infiltreren in een misdaadorganisatie. Dit lukt hem. Hij is sterk en onverschrokken. Een ideale combi voor een misdaadorganisatie.

Onverwachte vriendschap


Adam moet een kind redden uit de klauwen van de organisatie. De taak is eenzaam en vraagt om constante discipline om zijn undercover-rol niet te verraden.

Zijn missie wordt moeilijker zodra hij bevriend raakt met de zoon van de leider. Welke keuzes gaat Adam maken?

Garantie voor emotie en geweld


AKA is een garantie voor het nodige fysieke geweld, vliegende kogels en auto-achtervolgingen. Daarnaast staat de film ook bol van de emotionele verhaallijnen en dilemma's. Ook acteur en voormalig voetballer Eric Cantona doet mee.



Waar te zien?


De Franse film AKA is vanaf 28 april te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tour de France: Unchained' is de volgende 'Drive to Survive': check de trailer maar
Series / Trailer

'Tour de France: Unchained' is de volgende 'Drive to Survive': check de trailer maar

Onbetaalbaar prestige en brute strijd in de docuserie over de Tour de France.

Netflix komt met een docuserie die een kijkje biedt achter de schermen van de Tour de France 2022. Dat het er stevig aan toe gaat is allang bekend, maar deze specifieke editie had zo zijn eigen uitdagingen.

In de stijl van Drive to Survive wordt een nadere blik gegund op de sporters en waar zij allemaal tegenaan lopen. 2022 had onder andere te maken met klimaatprotesten en Covid.

Meeste afvallers


Cyclingnews bericht dat de vorige zomer bijna net zoveel afvallers kende als in 2000. In dat jaar haalden 127 topsporters de eindstreep. In 2022 gingen 176 atleten in Kopenhagen van start. Hiervan kwamen 135 daadwerkelijk aan in Parijs. Vijf waren al uitgeschakeld voordat de race zelfs maar begonnen was: deze testten positief op Covid.

Andere factoren waar de teams tegenaan liepen was de enorme hitte, en niet te vergeten de klimaatprotesten. The Guardian berichtte dat een groep demonstranten de weg blokkeerde gedurende de laatste etappe. Dit betekende dat de race tijdelijk moest worden stopgezet opdat de politie de demonstranten van de weg kon slepen.

Deze in meerdere opzichten memorabele race is te bekijken in Tour de France: Unchained. Je kunt deze streamen vanaf 8 juni op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liefhebbers van 'Bridgerton' opgelet: dit is 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'
Series / Video/clip/featurette

Liefhebbers van 'Bridgerton' opgelet: dit is 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'

De Bridgerton-miniserie over koningin Charlotte als naïef meisje dat geen zin heeft in een huwelijk.

De spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story gaat binnenkort van start. De wereld van Bridgerton is natuurlijk al bekend, maar wordt nu vanuit een andere hoek belicht.

De nieuwe video geeft een voorproefje wat we kunnen verwachten in de prequelserie met de jonge Charlotte (India Amarteifio) en koning George (Cory McIchreest).

Heden en verleden


De miniserie zal niet uitsluitend een voorloper zijn op de verhaallijn zoals we die in Bridgerton kennen. Uiteraard ligt de focus op de jonge koning George en zijn toekomstige vrouw Charlotte. Dit zal vanaf hun gearrangeerde huwelijk tot aan het ontwikkelen van hun relatie zijn.

Daarnaast zal echter ook de 'tegenwoordige' tijd te zien zijn, met de oudere koningin Charlotte (Golda Rosheuvel). Hierdoor wordt geillustreerd hoe bepaalde gebeurtenissen in het verleden het koninklijk paar uiteindelijk heeft gevormd tot de mensen die we kennen.

De prequel streeft er naar om bepaalde onbekende, maar zeker ook humoristische elementen uit de levens van het koningspaar te brengen en het Bridgeverse op die manier uit te diepen. Queen Charlotte: A Bridgerton Story start op 4 mei op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Dead Ringers'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Dead Ringers'

Te kunstzinnig voor mainstream, te mainstream voor kunstzinnig – deze serie zit vast tussen twee keuzes.

Regie: Sean Durkin, Lauren Wolkstein, Karena Evans | Cast: Rachel Weisz (Beverly Mantle, Elliot Mantle), Britne Oldford (Genevieve), Poppy Liu (Greta), Michael Chernus (Tom), Jennifer Ehle (Rebecca), Michael McKean (Marion), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 52-64 minuten | Jaar: 2023

De eeneiige tweelingzussen Beverly en Elliot Mantle zijn beiden gynaecoloog en het is hun droom om een gespecialiseerde kliniek te openen. Daar hebben ze financiële hulp bij nodig en krijgen die mogelijk bij een dubieuze en geschifte geldschieter. Maar op het gebied van geestelijke gezondheid mogen zij geen kritiek uiten op anderen, want hun band gaat ver voorbij de gezonde band die zussen hebben. Het is de vraag of de twee überhaupt kunnen leven zonder elkaar. Die vraag staat op het punt te worden beantwoord.

De serie Dead Ringers is gebaseerd op het boek Twins van Bari Wood en David Cronenbergs gelijknamige film, dat dit boek slechts losjes als bron voor het script gebruikte. En dan is het geheel ook nog eens geïnspireerd door de tweelingbroers die gynaecoloog waren die echt hebben bestaan. Alleen is er weinig over ze bekend, behalve dat ze duidelijk mentaal niet goed functioneerden.

In de film uit 1988 werden de broers gespeeld door Jeremy Irons die dankzij topacteerwerk en geslaagde speciale effecten geheel geloofwaardig twee verschillende mensen was. In de serie zijn het twee vrouwen, waarvoor Rachel Weisz niet alleen een optreden van gelijkwaardig niveau levert, maar de technologie ook zo ver ontwikkeld is dat de zussen elkaar zelfs kunnen aanraken – zij die Weisz niet kennen zouden geloven dat het echt tweelingzussen zijn die de rollen vertolken. Vele malen overtuigender dan Armie Hammer in The Social Network.

Wat de switch naar vrouwelijke hoofdpersonages wel schaadt is de horrorfactor. De ambiguïteit van mannelijke gynaecologen werd in Cronenbergs film verhoogd doordat een van de broers eigen gereedschappen ontwikkelde waar je niet goed van werd. Ze werden niet eens toegepast, maar alleen al de gedachte was voldoende om rillingen van te krijgen. Vele malen overtuigender dan Armie Hammer in zijn chatberichten.

Dat wil niet zeggen dat deze serie geen horror is, want in deze geslaagde psychologische nachtmerrie komt er ook heel wat bloed aan te pas. Gezien het verhaal over gynaecologen gaat zal het geen verrassing zijn waar dat vandaan komt. Vooral vrouwen (met een kinderwens) zullen hier bij griezelen. De hele wereld van Dead Ringers is onprettig. Naast de geniale doch geschifte zussen zijn er weinig personages die overkomen als normaal. Hun financiers zijn rijke creeps, hun huishoudster is bezig met een vaag stiekem plan en hun eigen moeder doet vrolijk maar krijgt geen compliment over haar lippen.

Maar door zo'n vreemd universum te creëren wordt het automatisch een vrij bizarre serie en daarmee ietwat ontoegankelijk. Met niemand valt te identificeren en de meeste afleveringen beginnen bewust met iets dat de kijker doet afvragen wat er in godsnaam aan de hand is. Steeds weer een stap terug moeten doen zorgt iedere keer opnieuw voor afstand, een loskoppeling van de betrokkenheid bij de serie. Uiteindelijk valt alles wel weer op zijn plek, maar dan komt de volgende aflevering die je weer afstoot. Overigens is de conclusie voor de geniepige handelingen van de huishoudster nogal een domper.

De getoonde gebeurtenissen verlopen niet altijd chronologisch, wat niet altijd even duidelijk is. In de eerste aflevering gaat Beverly naar een rouwgroep waar ze doet alsof haar zus is overleden, gevolgd door een shot van Elliot die in een wc-hokje zit en boos schreeuwt. Maar dat is om iets wat Beverly twee minuten eerder tegen haar zei en niet omdat ze heeft geleerd dat haar zus tegen anderen zegt dat ze dood is (wat overigens niet helemaal logisch is, want de Mantle-tweeling is blijkbaar ietwat beroemd in New York).

Dit alles zorgt ervoor dat Dead Ringers simpelweg geen mainstreamserie is. Dat hoeft ook niet, maar men durfde ook niet volledig voor de andere opties te gaan – experimenteel, kunstzinnig, arthouse. Het zorgt ervoor dat bepaalde dingen boeiend zijn, maar tegelijkertijd ongeaard. Deze serie over twee mensen die niet weten wie ze zijn weet zelf ook niet helemaal wie ze wil zijn.

★★★☆☆

Dead Ringers is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doorbraak: Eerste non-stop AI-serie gemaakt door Nederlander nu te zien
Series / Nieuws

Doorbraak: Eerste non-stop AI-serie gemaakt door Nederlander nu te zien

Een Nederlandse YouTuber heeft een non-stop AI-animatieserie gemaakt die te zien is op zijn Twitch-kanaal.

De Nederlandse YouTuber Jeffrey Wirtz, bekend als Egbert, heeft een AI-animatieserie gemaakt waar letterlijk geen einde aan komt. Deze is non-stop te bekijken op zijn Twitch-kanaal!

Dat klinkt zonder uitleg misschien een beetje vaag of iets te technisch, maar als je deze stream bekijkt snap je het waarschijnlijk al snel. Egbert gebruikte AI om non-stop een animatieserie uit te zenden.

Oneindige animatieserie


De stream is 24/7 te bekijken op het Twitch-kanaal. Wirtz maakte de sitcom met gebruik van het programma ChatGPT om scripts te genereren. De videogame engine Unity gebruikte hij om het beeldmateriaal te renderen.

Stemmen worden verzorgd door een text-to-speech programma, waardoor gegenereerde teksten van ChatGPT uitgesproken worden.

Kijkers kunnen via Twitch Chat verzoekjes doen voor de personages om over te praten. Dit kunnen echter wel alleen abonnees, en het kost vier euro per maand om te abonneren. Wirtz heeft zo'n 1500 woorden verboden om ongepast taalgebruik te voorkomen.

De sitcom heet 'Egbert en de vleugels!' en in de onderstaande video vertelt Wirtz er meer over.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad' is het "coolste f--king ding" voor actrice Krysten Ritter
Series / Nieuws

'Breaking Bad' is het "coolste f--king ding" voor actrice Krysten Ritter

Een actrice uit Breaking Bad is zeer te spreken over de productie van de legendarische serie.

Voordat Krysten Ritter schitterde als Jessica Jones in de gelijknamige Marvel-serie, maakte ze furore als Jesse Pinkmans vriendinnetje in Breaking Bad. Een tijd waar ze nog steeds liefdevol op terugkijkt.

Haar rol in de Defenders had Ritter misschien wel nooit gekregen als ze niet eerst haar successen had behaald in Breaking Bad. Ze is al die jaren later de serie dan ook niet vergeten.

Krysten Ritter over Breaking Bad


Toen Ritter gevraagd werd om in Breaking Bad te verschijnen, kreeg ze ook een ander aanbod om in een film of serie te spelen die normaal gesproken meer in haar straatje lag. Maar ze koos voor Breaking Bad, en spendeerde uiteindelijk meer tijd aan het project dan ze vooraf gedacht had.

"Dat was de grote aflevering waarin ik zat en mijn personage had veel te doen en het netwerk begon min of meer over de uitvoering te praten. Mensen raakten er enthousiast over. Dus we werden uitgenodigd om het in een kamer te bekijken. Ik, mijn managers, mijn agent destijds."

"Ik zal het nooit vergeten en we keken ernaar en we hadden allemaal onze handen voor de mond alsof we geschokt waren, we waren gewoon geschokt en zo ontroerd door het en dat was als het coolste ding dat ik ooit had gedaan... Ik voel me zo gelukkig dat ik deel heb uitgemaakt van zoiets geweldigs en zo goed gedaan en alsof ze de bliksem in een fles hebben gevangen."

Verder is Ritter louter positief over Breaking Bad-showrunner Vince Gilligan, en geeft aan dat zijn oog voor detail hem zo goed maakt.

Breaking Bad is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix krijgt tieners helemaal plat met deze nieuwe serie: 'XO, Kitty'
Series / Trailer

Netflix krijgt tieners helemaal plat met deze nieuwe serie: 'XO, Kitty'

Kleine zusjes worden groot in deze spin-off van een populaire Netflix-film.

Meerdere boekenseries van schrijfster Jenny Han zijn inmiddels succesvol verfilmd. Haar nieuwste serie heeft echter een bekend personage in de hoofdrol.

XO, Kitty is namelijk een spin-off van de Netflix-film To All the Boys I've Loved Before. Kitty (Anna Cathcart) is het jongere zusje van Lara Jean (Lana Condor) uit deze film.

Vliegtuig naar Seoul


De half-Koreaanse Kitty stapt op het vliegtuig richting Seoul. Ze wil haar lange-afstandsvriendje Dae (Minyeong Choi) zien, maar dit is niet de enige reden. Kitty wil ook de Koreaanse middelbare school meemaken waar haar moeder op heeft gezeten.

Haar tijd in Korea is Kitty's manier om de eerste stappen te zetten op weg naar volwassenheid, met alles wat daarbij hoort. Hoewel Kitty van mening is dat ze alles weet van de liefde, moet natuurlijk nog blijken of dit daadwerkelijk zo is.

Spin-off film


Deze serie is de eerste spin-off van een Netflix-film. Schrijfster Han fungeert als schrijfster en als uitvoerend producent. Dit seizoen betreft tien afleveringen van ieder een half uur en is op locatie opgenoemen in Seoul. XO, Kitty is vanaf 18 mei te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde vechtfilm 'Never Back Down' raast de Netflix Top 10 in
Films / Nieuws

Keiharde vechtfilm 'Never Back Down' raast de Netflix Top 10 in

Na de 'Taking of Pelham 123' zien we opnieuw een oudere film in de Netflix Top 10. 'Never Back Down' uit 2008 wordt erg goed bekeken.

Harde gevechten komen aan bod in deze actiefilm uit 2008. Never Back Down komt keihard binnen in de Netflix Top 10 en pakt de vierde plek.

Een nieuw begin op een andere school


Jake wordt altijd graag gezien op school maar is ook een heethoofd. Met de verhuizing naar Florida hoopt zijn moeder dat Jake zijn problemen onder controle krijgt en een rolmodel wordt voor zijn jongere broer. Maar zijn reputatie volgt hem ook naar de nieuwe middelbare school. Daar krijgt hij echter problemen met de stoerste, populairste vechter van de school.

Regie en cast


Jeff Wadlow in de regisseur van de film. Hij heeft al aardig wat films op zijn naam geschreven waaronder Truth or Dare en Kick-Ass 2.

Sean Faris neemt in de film de rol van Jake op zich, hij zal binnenkort ook te zien zijn in The Bay House. Naast hem zien we Djimon Hounsou (Black Adam), Amber Heart (Aquaman), Cam Gigandet (Twilight) en Evan Peters (X-Men: Apocalypse).

Scores


De film krijgt een gemiddelde score op IMDb van 6.5/10, een aardig cijfer. Op Rotten Tomatoes pakt de film een gemiddelde van maar 28%. Misschien moeten we daar niet te lang bij stilstaan want de film is nu toch even aan het pieken.

"Deze bloederige vechtfilm heeft hart, maar het is geen kampioen."

"Dit is waar ik op hoopte: iemand om voor te rooten, iemand om tegen te rooten, een inspirerende coach, wat eye candy en natuurlijk trainingsmontages. Ik kreeg wat ik wilde."

Op Netflix


Ondanks dat niet iedereen positief is, staat de film nu wel op een mooie vierde plek in de Netflix Top 10. Je kan de film streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Game of Thrones'-ster Lena Headey (Cersei) blij dat de serie afgelopen is
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Lena Headey (Cersei) blij dat de serie afgelopen is

De grote hype rondom Game of Thrones was "raar" volgens Lena Headey.

Fans van Game of Thrones zijn heel serieus over de serie en de acteurs hebben dit zeker door. Aan de ene kant zijn ze hier natuurlijk heel blij mee, maar aan de andere kant is het gewoon te veel voor de cast en crew.

Zo ook voor Game of Thrones-ster Lena Headey. Ze speelt vanaf seizoen 1 al Cersei Lannister en brengt zo de politieke macht in Westeros naar het kleine scherm.

Headey heeft in een interview met Newsweek uitgelegd dat ze heel blij is dat de hype voor Game of Thrones afgenomen is sinds het einde van de serie.

Lees hieronder haar quote:
"Ja, de hype is afgenomen, godzijdank, want het was raar. En niet op een rottige manier, maar je gaat zo’n beetje: 'OK, dat was geweldig en onverwacht', en dan denk je: 'Wat nu?'"

Echt afgelopen?


Game of Thrones kan nu misschien wel afgelopen zijn, maar Westeros begint alleen maar te groeien met series zoals House of the Dragon en andere spin-off series. Hierdoor kan de grote hype weer razendsnel opkomen.

Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze twee baby's zijn ontslagen toen ze nog maar 11 maanden oud waren
Series / Nieuws

Deze twee baby's zijn ontslagen toen ze nog maar 11 maanden oud waren

Ook de Olsens zijn wel eens keihard ontslagen, maar dat pakte toch net wat anders uit dan gehoopt.

Showbusiness lijkt altijd geweldig, maar de werkelijkheid is keihard. Acteurs en actrices moeten alles geven en zelfs baby’s zijn niet veilig voor strenge beslissingen.

Voormalig Full House-ster John Stamos heeft aangegeven dat hij de Olsen-tweeling heeft ontslagen toen ze nog maar 11 maanden oud waren! Ze hadden waarschijnlijk nog niet eens door dat ze op een set waren.

Het zat hem allemaal even te hoog toen de tweeling met één bepaalde scène niet meewerkte. De Olsen-tweeling bleef huilen en op een gegeven moment zei Stamos: "Weg met ze, ik kan zo niet werken."

Niet voor lang


Er was al snel vervanging geregeld, een roodharige tweeling, maar Stamos was toch niet tevreden met ze. Ook alle andere vervangingen deden het niet zo goed als de Olsens.

Uiteindelijk zijn Mary-Kate en Ashley weer teruggehaald en hebben ze de ionische Full House tot leven gebracht.

Bekijk hieronder het interview met Stamos en stream Full House op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefd 'Frasier'-personage keert terug voor revival
Series / Nieuws

Geliefd 'Frasier'-personage keert terug voor revival

Hiermee komen er steeds meer en meer oude gezichten terug voor de sitcom.

De Frasier-revival kan weer rekenen op een extra geliefd personage, dat terugkeert naar de sitcom: Peri Gilpin, die de rol van Roz Doyle speelde.

Gilpin zal terugkeren voor enkel een gastrol, dus ze zal niet in iedere aflevering te zien zijn. Toch is haar verschijning een aangename verrassing voor veel fans, aangezien de actrice in alle seizoenen van Frasier een vaste plek had.

De vervolgserie


Het nieuwe seizoen van de sitcom is ontsproten uit de pennen van schrijvers Chris Harris en Joe Cristalli. In hun verhaal neemt Kelsey Grammer zijn oude taak weer op zich en komt hij oude bekenden en nieuwe vrienden tegen.


De officiële omschrijving luidt: "De revival volgt Frasier in het volgende hoofdstuk van zijn leven terwijl hij terugkeert naar Boston, met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties om te smeden en een oude droom of twee om eindelijk te vervullen".

Acteurs


In het nieuwe seizoen speelt Jack Cutmore-Scott de oudere Freddy, Toks Olagundoye speelt Olivia, Jess Salguerio speelt Eve en Anders Keith is Frasiers neef, David.

Naast Gilpin zal Bebe Neuwirth een gastrol hebben. Zij speelde Lilith, de ex van Frasier. Ook laat Alan Cornwall zijn gezicht weer zien. De oude vriend van Frasier is nu professor geworden.



Release


De nieuwe serie wordt geproduceerd door Grammer bij Paramount Pictures. Er is nog geen releasedatum vrijgegeven, maar de verwachting is dat ergens in 2023 de serie zal uitkomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Holland (Spider-Man) onherkenbaar in Apple-serie 'The Crowded Room'
Series / Foto's

Tom Holland (Spider-Man) onherkenbaar in Apple-serie 'The Crowded Room'

Kleine jongens worden grote acteurs, zo blijkt ook voor Tom Holland.

Dit jaar zal Tom Holland te zien zijn in een gloednieuwe serie van Apple TV+, genaamd The Crowded Room. De Spider-man-acteur gaf alvast een tipje van de sluier weg.

Op Instagram deelde de geliefde acteur een foto van zichzelf in de aankomende serie, waarin hij de hoofdrol van Danny Sullivan speelt. Daar ziet hij er een flink stuk ouder uit dan in eerdere films als de Spider-man-reeks of Uncharted.

Instagram


In de post zei Holland: "THE CROWDED ROOM - Ik beloof je dat deze show niet zal teleurstellen! We zijn 7 weken verwijderd van de eerste drie afleveringen en ik ben nog nooit zo enthousiast geweest om iets met jullie te delen. MAAK DEEL UIT VAN HET MYSTERIE!"

Bekijk op instagram

De fans krijgen er niet genoeg van. Met meer dan 3 miljoen likes is er nog geen duidelijk zicht op hoeveel mensen de serie willen gaan zien. Apple TV+ kan zich zo garanderen op wel een hele hoop geïnteresseerden.

Plot


De tiendelige serie is gebaseerd op het non-fictieboek The Minds of Billy Milligan van Daniel Keyes uit 1981. De synopsis van de serie luidt: "Danny Sullivan wordt gearresteerd na zijn betrokkenheid bij een schietpartij in New York City in 1979."

De synopsis gaat verder:"Via een reeks interviews met de nieuwsgierige ondervrager Rya Goodwin ontvouwt zich Danny's levensverhaal, waarbij elementen van het mysterieuze verleden dat hem gevormd heeft worden onthuld, en de wendingen die hem naar een levensveranderende openbaring zullen leiden."



Releasedatum


Vanaf 9 juni is The Crowded Room te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert 'Jessica Jones' ooit nog terug in de superheldenwereld?
Series / Interview

Keert 'Jessica Jones' ooit nog terug in de superheldenwereld?

De geliefde serie 'Jessica Jones' kreeg slechts 3 seizoenen op Netflix, maar is er een kans dat het personage nu terugkeert?

Krysten Ritter speelde de hoofdrol in de populaire MCU-serie Jessica Jones en ze laat nu weten of de superheldin ooit een comeback kan maken.

Marvel Studios is momenteel volop bezig met het vertellen van nieuwe verhalen in de Multiverse Sage, maar MCU lijkt zich juist meer te focussen op de terugkeer van een paar geliefde Marvel-personages.

Zo krijgt bijvoorbeeld Daredevil nu officieel zijn eigen serie: Daredevil: Born Again. Fans vragen zich daarom af of ook andere Defender-personages terugkomen in de fictieve wereld.

Einde Jessica Jones


Ritter speelde de rol van Jessica Jones in de Marvel-serie die te zien was op Netflix. Na slechts 3 seizoenen eindigde de serie echter al, omdat Marvel Studios daarna begon met het maken van hun eigen series op Disney+.

Mogelijkheid


Ritter werd laatst in de podcast Inside of You geïnterviewd en ze kreeg hierin de vraag of ze zou terugkeren naar de MCU-wereld.

Ritter was niet op de hoogte van eventuele plannen om Jessica Jones terug te brengen, maar ze geeft wel aan dat ze het aanbod meteen zou accepteren als Marvel Studios haar zou benaderen. Lees haar volledige uitspraak hieronder.

Enthousiast


"Ik heb geen idee; ik hoop het! ik denk dat mensen van Jessica houden; dat weet ik omdat ik het zelf ervaar. Marvel is zo geheimzinnig - maar ik zou er natuurlijk meteen voor klaarstaan. Ik zou mijn laarzen en jas paraat hebben om te beginnen," aldus Ritter.

Bekijk de hele podcast hieronder en stream alle afleveringen van Jessica Jones op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt weer uit met Nederlandse hit uit de bioscoop: 'Fijn Weekend'
Films / Netflix Kijktip

Netflix pakt weer uit met Nederlandse hit uit de bioscoop: 'Fijn Weekend'

Vanaf donderdag 27 april kunnen we op Netflix de komedie waarin we een hechte vriendengroep ontmoeten gaan bekijken.

Fijn Weekend was vanaf januari dit jaar al te zien in de bioscopen. Nu brengt Netflix deze verrassende film naar de dienst voor een ieder om te streamen.

Het verhaal


Een hechte groep vrienden verzamelt zich in Franse Bourgondië om de as van hun overleden vriend uit te strooien. Als de weduwe onverwachts haar nieuwe vriendje meeneemt, neemt het weekend een ietwat vervelende wending en staan ​​alle vriendschappen en relaties op scherp.

Hoe scoort de film


De film heeft op IMDb een score van 6.3/10, zeker niet slecht dus. Recensent Aram Isaac schreef het volgende in de film op Filmtotaal.

"De personages verhullen de zware lading van het verlies van Ollie op een natuurlijke manier en willen simpelweg plezier hebben. Die thematiek had veel sterker overgebracht kunnen worden door gebruik te maken van de sfeer van de locatie. Naar Nederlandse standaarden is 'Fijn Weekend' zeker niet slecht, maar dat maakt hem niet automatisch goed."

In de film


De regisseur van de film is Jon Karthaus welke ook films op zijn naam heeft staan als Costa!!, Op Gepaste Afstand en Bon Bini Holland 2. Ook heeft hij zelf een rol in de film.

We zien in deze Nederlandse film ook Carolien Spoor, Kay Greidanus, Lisa Zweerman, Steef de Bot en Sarah Chronis.

Donderdag op Netflix


Stream de film waar je maar wilt vanaf 27 april bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre zaken komen aan het licht in thriller 'The Matchmaker' van Netflix
Films / Nieuws

Bizarre zaken komen aan het licht in thriller 'The Matchmaker' van Netflix

Deze thriller van Saoedi-Arabische afkomst wordt voornamelijk omschreven als mysterieus en als thriller van een geheel ander kaliber. Stream hem vanaf donderdag 27 april bij Netflix.

Als je relatie niet meer is wat het ooit was, je een nieuw iemand ontmoet en kansen ziet om op mysterieuze wijze gekoppeld te worden, kunnen dingen anders gaan dan je had gehoopt.

The Matchmaker is vanaf donderdag 27 april beschikbaar om te streamen bij Netflix. Voeg hem toe aan je watchlist als een goede thriller voor jou een feest is.

Mysterieus resort


Tarek werkt als IT'er en door het vele overwerken is de relatie met zijn vrouw bekoeld geraakt. Wanneer een knappe stagiaire de werkvloer betreedt en hij gevoelens voor haar krijgt, besluit hij om zich in te schrijven voor een resort waar ze in het geheim zullen worden gekoppeld. Maar eenmaal daar aangekomen, gaan de dingen anders dan voorspeld.

Regie en cast


Regisseur achter de film is Abdulmohsen Aldhabaan. In de film zien we onder andere Husam AlHarthi, Reem Alhabib, Nour Al Khadhraa, Rahaf Ibraheem en Asim Al Awwad.

Op Netflix


Deze spannende thriller stream je vanaf donderdag 27 april op Netflix.

Voor een eerste indruk van de film, hebben we hier de trailer voor je klaar staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'James Bond'-spelshow krijgt opvallend bekende presentator
Series / Nieuws

'James Bond'-spelshow krijgt opvallend bekende presentator

Deze Golden Globe-winnaar gaat een bijzondere nieuwe spelshow presenteren in de stijl van Bond.

In het verlengde van zijn geprezen rol als Logan Roy, neemt de Schotse acteur nu de rol van de Controller op zich. Het betreft hier echter geen film of serie. Het gaat om een spelshow gebaseerd op de wereld van James Bond.

007: Road to a Million is op locaties gefilmd waar de boeken en de films zich hebben afgespeeld, onder andere Venetië, Jamaica en Schotland. Cox presenteert als de Controller.

Bond-schurk


Variety bericht over de show met Cox als Bond-schurk: sluw, verfijnd en bovenal genietend van het dwarszitten van de deelnemers. Per tweetal valt tot aan £1 miljoen te verdienen. De kandidaten reizen de wereld rond en uiteraard wordt het per ronde alleen maar moeilijker.

Met zijn rol als Roy-patriarch nog vers in het geheugen kon de acteur zich flink uitleven. Cox: "Ik kon zien hoe gewone mensen reageren als ze in Bond-situaties terechtkomen. Ik heb genoten van mijn schurkenrol, waarbij het mij vrij stond de deelnemers flink door de mangel te halen".

Veiligheid voorop


Ongetwijfeld wordt dit een vermakelijke spelshow met presentator Cox als een volwaardige Controller. De producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson wezen eerder de nodige ideeën van de hand. Bepaalde stunts zijn nu eenmaal ongeschikt zijn voor amateurs.

007: Road to a Million kan in dit opzicht hun goedkeuring wel wegdragen. Wilson: "De veiligheid van de kandidaten staat voorop. Dit wordt een spannende show waarbij de deelnemers geen gevaar lopen".

007: Road to a Million wordt in de loop van 2023 op Prime Video verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Octavia Spencer brengt teleurstellend nieuws over geliefde serie 'Truth Be Told'
Series / Nieuws

Octavia Spencer brengt teleurstellend nieuws over geliefde serie 'Truth Be Told'

De hoofdrolspeelster van de succesvolle Apple TV+-serie doet een Insta-aankondiging.

Truth Be Told is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek door Kathleen Barber, die van huis uit advocaat is. Haar boek was een hit en de filmrechten werden dan ook snel verkocht.

De hoofdpersoon in de serie is Poppy Scoville (Octavia Spencer). Middels haar podcast heropent zij oude misdaadzaken om de waarheid te achterhalen. Jammer genoeg blijkt het huidige seizoen 3 tegelijk ook het laatste te zijn blijkens Spencer's Instagram-post.

True crime


Spencer geeft aan dat Poppy haar microfoon aan de wilgen hangt. Hiermee komt er een einde aan de populaire misdaadserie. Naast de spannende verhalen boog de serie zich ook over de vraag hoe het zit met de publiekelijke fascinatie voor true crime-verhalen.

Op zichzelf staand


Barber's werk wordt in het eerste seizoen verfilmd, hoewel Poppy geen hoofdpersonage is in het boek. In seizoen 1 zien we hoe Poppy een oude zaak opnieuw onder de aandacht brengt.

Mede door haar is Warren Cave (Aaron Paul) destijds achter de tralies beland. Jaren later vermoedt de podcaster dat de zaak wellicht anders in elkaar steekt. De daaropvolgende twee seizoenen bieden op zichzelf staande verhalen.

Alle drie de seizoenen van Truth Be Told kun je nu streamen op Apple TV+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review Cinetree: Aanbod, prijzen en meer over deze streamingdienst
Series / Streaming-diensten

Review Cinetree: Aanbod, prijzen en meer over deze streamingdienst

Je hebt gegarandeerd nooit meer keuzestress met dit Nederlandse boetiekplatform.

Met Cinetree heb je nooit meer keuzestress én de beste films binnen handbereik. Het kleinschalige VOD-platform biedt namelijk een gecureerde lijst aan kwaliteitfilms aan, die om de zoveel tijd wordt ververst. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2014
Hoofdkantoor in: Amsterdam
Focus: Kwaliteitfilms
Betalingsvorm: Abonnement of huren
Prijs: €7,99 per maand

In 2014 besloot actrice en presentatrice Hanna Verboom om Cinetree op te richten. Haar doel was om een plek te maken waar kwaliteitsfilms een langer leven kunnen leiden binnen Nederland, waar ze normaliter snel weer verdwijnen uit het VOD-aanbod.

Elke maand kiezen verschillende curatoren nieuwe films en documentaires uit voor hun kijkers, waarbij ze vaak toelichten waarom zij persoonlijk deze keuze hebben gemaakt. Deze films blijven allemaal tien weken beschikbaar.

Ook is het mogelijk om films te huren via het platform, die soms pas net uit de bioscoop zijn. Hiervoor hoef je geen abonnee te zijn van Cinetree. Abonnees krijgen wel 30% korting op elke gehuurde film.

Aanbod



Op Cinetree zal je niet snel series vinden, maar wel een sterke selectie aan goede films die je bij blijven. Het aanbod wisselt snel, maar Cinetree Originals blijven langer beschikbaar op het platform. Dit zijn veelal korte films van jonge makers, geproduceerd onder het label Cinetree Originals.

Ook kunnen abonnees rekenen op nog meer soorten gecureerde content, waaronder muziekafspeellijsten, masterclasses en maandvideo's. Daarnaast kunnen abonnees ook zelf dingen aandragen voor het platform, bijvoorbeeld door het schrijven van een artikel. Continu wordt er op Cinetree ingezet op het verbinden van mensen en het bouwen van een gemeenschap.



Beschikbaarheid



Cinetree heeft een eigen app in de Play Store en App Store, maar kan ook via de browser gevonden worden. Verder is de dienst opgenomen in de Ziggo Mediabox en beschikbaar op Samsung Smart TV's.

De films van Cinetree zijn enkel binnen de Benelux te bekijken.

Prijzen en abonnementen



Om films te huren bij Cinetree is men tussen de €2,49 tot €3,99 kwijt.

Voor een maandabonnement betaal je €9,99 per maand, maar bij een jaarabonnement betaal je omgerekend maar €6,99 per maand.



Onze tip



Cinetree biedt mooie en maatschappelijk betrokken films aan, die een hoop filmliefhebbers zullen bekoren. Het aanbod is klein maar fijn, maar de dienst is toch wel wat aan de dure kant. In vergelijking met CineMember of MUBI verschijnt hetzelfde slag cinema erop, maar dan wel in veel kleinere hoeveelheden.

Voor mensen die graag goede films voorgeschoteld krijgen en een bijdrage willen leveren aan een mooi initiatief, is Cinetree een ideale streamingdienst. Nooit meer keuzestress, altijd raak. Maar als je liever de hand op de knip houdt, zijn er ook ruim voldoende andere plekken om aan je trekken te komen.


Ga zelf naar Cinetree


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale van Netflix-serie 'Ultraman' wordt ultra-explosief
Series / Trailer

Finale van Netflix-serie 'Ultraman' wordt ultra-explosief

Voor de laatste keer zal de aarde moeten worden gered van buitenaardse dreigingen.

Onlangs heeft Netflix de nieuwe trailer uitgebracht voor het laatste seizoen van de animeserie Ultraman. Hiermee komt de adaptatie, die Netflix maakte van het iconische figuur Ultraman, ten einde.

Ultraman is een Japanse 3D-geanimeerde serie, geproduceerd door Tsuburaya Productions en Production I.G. Gebaseerd op de gelijknamige manga is dit niet de eerste adaptatie van de originele Ultraman - integendeel.

Ontvangst


Over de jaren zijn er tientallen films, series en specials gemaakt van de figuur. In 2019 kwam Netflix met een eigen variant. Het eerste seizoen besloeg dertien afleveringen en kon rekenen op een goede ontvangst wereldwijd.

In april 2022 volgde het tweede seizoen, met nu het derde seizoen als de finale van de reeks. Maar dit betekent gelukkig niet het einde van de franchise. Dit jaar zal bijvoorbeeld tevens Ultraman Blazer worden uitgezonden.

Lees meer over de andere serie.

Plot


De synopsis van Netflix luidt: "Decennia geleden verliet een held uit de sterren deze wereld in vrede. Nu moet de zoon van Ultraman opstaan om de aarde te beschermen tegen een nieuwe buitenaardse bedreiging."

In de serie verandert Shin Hayata dus in een superheld met een supersterk pak, en behoedt hij de aarde voor totale vernietiging door buitenaardse wezens.

Trailer


Check hieronder de trailer van het laatste seizoen van de Netflix-serie Ultraman. Vanaf 11 mei 2023 zie je het derde seizoen bij Netflix.



De eerste twee seizoenen van Ultraman zijn nu al te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komende maand staat NPO Start bomvol met internationale politieseries
Series / Featured

Komende maand staat NPO Start bomvol met internationale politieseries

Fans van politieseries kunnen hun hart ophalen: voor mei zitten ze weer goed.

In mei arriveren er weer enkele mooie misdaadseries bij de NPO. Bekijk ze op televisie, bij NPO Start, of kijk vast vooruit via NPO Plus.

Vanuit meerdere hoeken worden er komende maand politieseries ingevlogen. Zo zijn er onder andere series uit Engeland, Ierland en Zweden.

Redemption | KRO-NCRV | Vanaf 21 mei op NPO2, vanaf 4 mei bingen op NPO Plus



Colette Cunningham's directe aanpak heeft haar het respect van haar collega's binnen de politie opgeleverd. Ze lijkt onverstoorbaar, totdat ze een telefoontje krijgt van de Garda in Dublin dat het lichaam van een jonge vrouw is ontdekt.



The Sandhamn Murders | KRO-NCRV | Vanaf 13 mei op NPO2, vanaf 11 mei bingen op NPO Plus



De makers van The Bridge komen terug met deze Zweedse detectiveserie, gebaseerd op de boeken van Viceca Sten. Op het idyllische eiland Sandhamn slaat een moordenaar meedogenloos toe. Politie-inspecteur Thomas Andreasson moet de zaak tot een goed einde brengen



The Bay | KRO-NCRV | Vanaf 27 mei op NPO2, vanaf 25 mei bingen op NPO Plus



In de Engelse kustplaats Morecambe Bay is brigadier Lisa Armstrong werkzaam als verbindingsofficier. Daar is zij de link tussen families en het politieonderzoek.



Zit er niks voor jou tussen? Ontdek nog meer spannende series bij de NPO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen