DVD-recensie: 'Gouden Bergen'

DVD-recensie: Gouden Bergen

De rijken hebben het ook niet makkelijk.

Jim Pedd, 16 juli 2015 om 10:07

Cast: Tina de Bruin (Chantal), Jelka van Houten (Noortje), Eva Duijvestein (Eline Wolters), Margo Dames (Frédérique de Ruyter), Plien van Bennekom (Myrna) | Jaren: 2015 | Release: SBS6
Op 1 december 2014 kondigde SBS aan dat er een gloednieuwe dramaserie over de rijke Nederlanders zou komen. De serie, die gemaakt werd door dezelfde mensen die ons eerder Gooische Vrouwen en Divorce brachten, kreeg de titel Gouden Bergen en is nu in Nederland op Dvd verkrijgbaar.

De dure dramaserie draait om de rijken van Nederland. Mannen die vreemdgaan, fraude, een ernstig ongeluk, geblokkeerde creditcards en manipulatieve tieners zijn schering en inslag in Gouden Bergen. De Bergense dames leven ogenschijnlijk een luizenleventje vol met mooie spullen, prachtige huizen en een creditcard zonder limiet. Achter iedere voordeur schuilt echter een verhaal en deze verhalen zijn niet zo rooskleurig als de verwende dames hun dorpsgenoten graag willen laten geloven. Ondanks echtgenoten die plotseling vertrokken zijn, achter tralies zitten, in coma liggen of door de crisis failliet zijn gegaan, stellen de dames alles in het werk om hun luxe leventjes op peil te houden. Niets is voor deze vrouwen te gek, zelfs niet als ze daarvoor het morele pad moeten verlaten! Ze berusten niet in hun lot.

Ondanks dat SBS met de serie handig inspeelt op de populariteit van films als Gooische Vrouwen 2, wist het publiek de titel niet echt te waarderen. De serie opende met een nette 700.000 kijkers, maar leverde direct al in. Toen de serie na een korte pauze van een drietal maanden terugkeerde op televisie, schakelden nog maar 400.000 mensen in op SBS6.DVD: Gouden Bergen | Duur: 417 min. | Release: juli 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands DD 2.0 | Discs: 3x DVD | EAN: 8-715664-115664 | Met dank aan: DFW

Gouden Bergen wordt in een dubbeldikke Dvd-hoes aangeleverd. Voorop zie je de tien hoofdpersonen van de serie, elk met een eigen foto. Verder zie je ook prominent een van de villa’s uit de serie op de cover en de geinige slogan de rijken hebben het ook niet makkelijk. Achterop vind je verder de gebruikelijke technische informatie, een synopsis en dat was het wel zo’n beetje.

In de hoef tref je drie schijven aan, waarbij de eerste schijf thuis biedt aan de eerste vier afleveringen, de tweede schijf aan de volgende drie en de laatste schijf aan de overige drie afleveringen. Ook vind je wat bloopers op die laatste schijf. De beeldkwaliteit is voor een Dvd-uitgave van een gewone Nederlandse uitgave prima. De lijnen zijn niet extreem scherp, maar toch zijn details goed van elkaar te onderscheiden. Het dialoog is verder helder te volgen, waarmee dit een geslaagde uitgave is.

Of er een tweede seizoen komt is nog niet duidelijk. SBS6 lanceerde Gouden Bergen in januari met twee afleveringen en was toen zeer tevreden met de kijkcijfers. Om die reden werden er nog eens acht afleveringen besteld, maar toen die uitgezonden werden, waren de kijkcijfers bijna gehalveerd.


Lees meer over: dvd, review, recensie, dvd, bluray, blu ray, gouden Bergen, tina de bruin, jelka van houten, eva duijvestein, margo dames, plien van bennekom

Informatie over de serie: Gouden Bergen

Populair nieuws