search

Ons nieuws van donderdag 16 juli 2015

Richard Jenkins gecast in 'Berlin Station'
Series / Nieuws

Richard Jenkins gecast in 'Berlin Station'

Het is de eerste tv- rol voor de acteur sinds 'Six Feet Under' .

Richard Jenkins is gecast in een nieuwe serie van Epix genaamd Berlin Station, dat vanaf volgend jaar te zien zal zijn. De serie speelt zich af bij de CIA in Berlijn, waar ze proberen uit te zoeken wie het lek is. Jenkins gaat de rol van de baas van deze CIA- afdeling spelen.

De serie zal bestaan uit tien afleveringen en wordt geschreven door Olen Steinhauer. Brad Winters is de showrunner en producent. De eerste twee afleveringen zal Michael Roskam regisseren, die verder de serie mede produceert. Voor Jenkins vormt het zijn eerste tv- rol sinds Six Feet Under. Daarin speelde hij van 2001 tot 2005. Hij was ook te zien in de HBO miniserie Olive Kitteridge tegenover Frances McDormand.

De opnames van Berlin Station gaan deze herfst van start. Naast deze serie zal Epix volgend jaar ook nog een andere original serie uitbrengen, namelijk Graves met Susan Sarandon en Nick Nolte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe personages in seizoen 5 van 'Once Upon a Time'
Series / Nieuws

Nieuwe personages in seizoen 5 van 'Once Upon a Time'

Serie introduceert onder meer Merida van Frozen en we maken nader kennis met Dark Swan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het vijfde seizoen van Once Upon a Time begint eind september op ABC. Tijdens het Comic-Con panel afgelopen weekend sprak de cast van de serie al over het aankomende seizoen. Zo werd daar voor het eerst verteld dat Merida uit Brave een nieuw personage zou worden en dat King Arthur en Guinevere hun opwachting maken in het komende seizoen. Ook komt er een nieuw en toch bekend personage genaamd Dark Swan.

Once Upon a Time gaat over de bewoners van het fictieve stadje Storybrooke. Zij komen allemaal uit diverse sprookjes, die naar de echte wereld getransporteerd zijn door de kwaadaardige koningin Regina. Zij heeft de daarvoor nodige spreuk bemachtigd van Repelsteeltje. De bewoners wonen al 28 jaar in het stadje en weten niet dat ze niet ouder worden. Hun hoop op redding ligt bij Emma Swan, de dochter van Sneeuwwitje en Prince Charming. Alleen Emma kan de vloek verbreken en zo zorgen dat de personages hun verloren herinneringen terugkrijgen.

Over de loop van een paar seizoenen heeft Emma zich opgeofferd voor haar familie en heeft ze hierdoor nu de krachten van een krachtige boosaardige entiteit overgenomen. Dat personage is Dark Swan.

Once Upon a Time wordt in Nederland uitgezonden op Net5. Kijken jullie uit naar de nieuwe personages?




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Wat vinden jullie van de 'Heroes Reborn' trailer?
Series / Poll

Poll: Wat vinden jullie van de 'Heroes Reborn' trailer?

Na jaren keert de NBC-serie weer terug.



Een paar dagen geleden werd tijdens de San Diego Comic-Con de eerste trailer vrijgegeven voor Heroes Reborn. De miniserie dertien afleveringen en is een terugkeer van de serie Heroes, net zoals onlangs 24 terugkeerde met 24: Live Another Day. De trailer, die je hierboven kan bekijken, toont veel van het verhaal en de oude én nieuwe cast van de serie. Genoeg reden voor ons om eens te kijken wat jullie ervan vinden.

De serie begint een jaar na een terroristische aanslag in Odessa, Texas. De aanval heeft de stad compleet met de grond gelijk gemaakt en de regering geeft de mensen met speciale krachten de schuld. Dat is de reden dat velen van hen zich nu verschuilen voor gewone mensen. Twee van zulke voortvluchtigen zijn Luke (Zachary Levi) en Joanne (Judith Shekoni). Zij hebben iemand die belangrijk voor hen was verloren in de aanslag en zoeken wraak. Noah Bennet, a.k.a. HRG (Jack Coleman) verschuilt zich ook, maar wordt gevonden door Quentin Frady (Henry Zebrowski), die zijn hulp nodig heeft bij het ontdekken van de waarheid achter de gebeurtenissen.

Het seizoen gaat in de VS op 24 september in première.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag Poll: Jullie willen een 'Community'-film
Series / Poll

Uitslag Poll: Jullie willen een 'Community'-film

Maar een zevende seizoen is ook welkom.

Er zijn de afgelopen weken veel berichten geweest over een mogelijke voortzetting van komedieserie Community. Zo zouden er mogelijk een zevende seizoen komen, of toch die film, waar al jaren over gesproken wordt. Naar verluidt heeft men bij Yahoo! Screen, waar de serie na een vijf jaren durend avontuur bij NBC een nieuw thuis vond, wel interesse in beide opties. Genoeg reden voor ons om eens te kijken wat jullie graag willen.

Uit de poll bleek dat de meesten van jullie vooral een film willen van Community. 40 procent van de mensen stemde voor de optie Alleen een film. Maar liefst 27% wil zowel een film als een zevende seizoen, waarmee velen van jullie vooral meer Community willen.

Toch is er ook 22% die het helemaal gehad blijkt te hebben met de serie. Velen van jullie vinden dus dat een film of een nieuw seizoen niet nodig zijn. 6% van de stemmers vindt een zevende seizoen welkom, maar een film niet. Mocht er toch een film komen, blijkt uit de reacties, dat jullie dan wel de volledige oorspronkelijke cast willen zien. Dus ook acteurs die gestopt zijn, zoals Donald Glover, moeten terugkeren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Gouden Bergen'
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Gouden Bergen'

De rijken hebben het ook niet makkelijk.

Cast: Tina de Bruin (Chantal), Jelka van Houten (Noortje), Eva Duijvestein (Eline Wolters), Margo Dames (Frédérique de Ruyter), Plien van Bennekom (Myrna) | Jaren: 2015 | Release: SBS6

Op 1 december 2014 kondigde SBS aan dat er een gloednieuwe dramaserie over de rijke Nederlanders zou komen. De serie, die gemaakt werd door dezelfde mensen die ons eerder Gooische Vrouwen en Divorce brachten, kreeg de titel Gouden Bergen en is nu in Nederland op Dvd verkrijgbaar.

De dure dramaserie draait om de rijken van Nederland. Mannen die vreemdgaan, fraude, een ernstig ongeluk, geblokkeerde creditcards en manipulatieve tieners zijn schering en inslag in Gouden Bergen. De Bergense dames leven ogenschijnlijk een luizenleventje vol met mooie spullen, prachtige huizen en een creditcard zonder limiet. Achter iedere voordeur schuilt echter een verhaal en deze verhalen zijn niet zo rooskleurig als de verwende dames hun dorpsgenoten graag willen laten geloven. Ondanks echtgenoten die plotseling vertrokken zijn, achter tralies zitten, in coma liggen of door de crisis failliet zijn gegaan, stellen de dames alles in het werk om hun luxe leventjes op peil te houden. Niets is voor deze vrouwen te gek, zelfs niet als ze daarvoor het morele pad moeten verlaten! Ze berusten niet in hun lot.

Ondanks dat SBS met de serie handig inspeelt op de populariteit van films als Gooische Vrouwen 2, wist het publiek de titel niet echt te waarderen. De serie opende met een nette 700.000 kijkers, maar leverde direct al in. Toen de serie na een korte pauze van een drietal maanden terugkeerde op televisie, schakelden nog maar 400.000 mensen in op SBS6.



DVD: Gouden Bergen | Duur: 417 min. | Release: juli 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands DD 2.0 | Discs: 3x DVD | EAN: 8-715664-115664 | Met dank aan: DFW

Gouden Bergen wordt in een dubbeldikke Dvd-hoes aangeleverd. Voorop zie je de tien hoofdpersonen van de serie, elk met een eigen foto. Verder zie je ook prominent een van de villa's uit de serie op de cover en de geinige slogan de rijken hebben het ook niet makkelijk. Achterop vind je verder de gebruikelijke technische informatie, een synopsis en dat was het wel zo'n beetje.

In de hoef tref je drie schijven aan, waarbij de eerste schijf thuis biedt aan de eerste vier afleveringen, de tweede schijf aan de volgende drie en de laatste schijf aan de overige drie afleveringen. Ook vind je wat bloopers op die laatste schijf. De beeldkwaliteit is voor een Dvd-uitgave van een gewone Nederlandse uitgave prima. De lijnen zijn niet extreem scherp, maar toch zijn details goed van elkaar te onderscheiden. Het dialoog is verder helder te volgen, waarmee dit een geslaagde uitgave is.

Of er een tweede seizoen komt is nog niet duidelijk. SBS6 lanceerde Gouden Bergen in januari met twee afleveringen en was toen zeer tevreden met de kijkcijfers. Om die reden werden er nog eens acht afleveringen besteld, maar toen die uitgezonden werden, waren de kijkcijfers bijna gehalveerd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tarsem Singh regisseert 'Emerald City'
Series / Nieuws

Tarsem Singh regisseert 'Emerald City'

De regisseur van de films Immortals en The Cell neemt alle tien afleveringen van het eerste seizoen voor zijn rekening.

Tarsem Singh (Immortals, The Cell) zal de regie voor alle tien afleveringen van NBC's onlangs aangekondigde serie Emerald City regisseren. Emerald City is een nieuwe interpretatie van L. Frank Baums The Wonderful Wizard of Oz, deze keer gegoten in een volwassen Game of Thrones-stijltje.

De serie gaat over de twintig-jarige Dorothy Gale (Adria Arjona) en haar politiehond, die door een tornado worden getransporteerd naar een mystiek land dat wemelt van de dodelijke strijders, donkere magie en een bloederige strijd tussen rivaliserende koninkrijken.

Naast Arjona zijn ook Oliver Jackson-Cohen en Ana Ularu gecast in Emerald City. David Schulner neemt de scenario's voor zijn rekening en fungeert daarnaast als uitvoerend producent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.