search
Om deze reden is 'Chief of War' op Apple TV+ Jason Momoa's droomrol
Series / Nieuws

Om deze reden is 'Chief of War' op Apple TV+ Jason Momoa's droomrol

Khal Drogo en Aquaman zijn niets vergeleken met de hoofdrol in deze miniserie op Apple TV+

Spierbundel Jason Momoa heeft de nodige mooie rollen op zijn naam staan. Van Khal Drogo (Game of Thrones) en Aquaman (Aquaman) tot aan Duncan Idaho (Dune) en het meest recent in See als Baba Voss op Apple TV+.

Zijn droomrol is echter die van Ka'iana, de Hawaïaanse koning in de nieuwe miniserie Chief of War voor Apple TV+. Momoa speelt niet alleen de hoofdrol, hij schrijft voor de serie en is ook nog eens producent. Dit is echter niet de voornaamste reden.

Grootste uitdaging


In een interview met Men's Health deelt de acteur waarom Chief of War hem zo na aan het hart ligt. De acteur is half-Hawaïaans en wil het verhaal over deze koning voor het voetlicht brengen. Momoa: "Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden. Dit is de grootste uitdaging van mijn leven, en ook wel een hommage aan mijn mensen".

Ka'iana is een belangrijk historisch personage in de geschiedenis van Hawaï. In de 18e eeuw besefte hij dat de diverse kleine koninkrijken op het eiland nooit stand zouden kunnen houden tegen de kolonisten. Hij verenigde hen dan ook in één koninkrijk om op die manier een vuist te maken.

Banden herstellen


Momoa vervolgt: "Ik wil het verhaal goed vertellen, want het is belangrijk voor me dat de jongere generaties op Hawaï hun geschiedenis kennen. Op die manier breng je over dat we strijders waren, en een eigen taal hadden die op een gegeven moment is afgepakt. Je herstelt de band met het verleden".

Het filmen zelf is in december 2022 afgerond. De speculatie is dat de serie eind 2023 of begin 2024 te zien zal zijn, hoewel er momenteel geen officiële aankondiging is gedaan.

Chief of War wordt op Apple TV+ verwacht.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen