search
Dit waren de meest aangrijpende scènes uit het eerste seizoen van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Dit waren de meest aangrijpende scènes uit het eerste seizoen van 'House of the Dragon'

De drie meest aangrijpende scènes uit 'House of the Dragon' op een rij

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon was een groot succes op HBO Max. De prequel van Game of Thrones wist na een moeilijke beginfase toch massaal de harten van de kijkers te veroveren.

Wij nemen je nog even mee naar de drie meest aangrijpende momenten van het eerste seizoen.

3. Laatste avondmaal Viserys


Koning Viserys was veelal een zachte vriendelijke man die niets liever wilde dan dat zijn familie het goed had met elkaar. Tijdens dit goedbedoelde laatste avondmaal blijkt, ondanks een goed begin, dat de tegenstellingen binnen de familie alleen maar groter worden. King Viserys wordt met zijn angstaanjagende gelaat uiteindelijk naar zijn kamer geleid vanwege zijn broze gezondheid. Zonder Viserys blijkt er niets of niemand meer te zijn die de familie bijelkaar houdt.



2. Opkomst broze Viserys


Als niemand meer een stuiver om hem geeft omdat zijn gezondheidstoestand erbarmelijk is weet koning Viserys zich toch nog eenmaal op te richten en tijdens een belangrijke rechtszaak de troonzaal binnen te gaan om zijn dochter Rhaenyra te redden.

1. Aemond versus Lucerys


Door het eerste seizoen bleek al dat Aemond en Lucerys elkaar het lucht in de ogen niet gunden en komen zij meerdere malen met elkaar in conflict, al op jonge leeftijd.

Op het einde van het eerste seizoen krijgt dit seizoen zijn onverwachte apotheose doordat de draak van Aemond de draak van Lucerys aanvalt en Lucerys abusievelijk wordt gedood.

Dit zal de toch al zo hoog opgelopen familieverhoudingen geen goed doen en is waar het tweede seizoen van House of the Dragon volgend jaar zal starten.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen