search

Ons nieuws van zondag 30 april 2023

Recensie NPO Start-serie '1985'
Recensie

Recensie NPO Start-serie '1985'

Goed genoeg om geen kapstok van waargebeurde feiten nodig hebben.

Regie: Wouter Bouvijn | Cast: Tijmen Govaerts (Marc), Aimé Claeys (Franky), Mona Mina Leon (Vicky), Roda Fawaz (Bouhouche), Peter Van Den Begin (Vernaillen), Tom Vermeir (Goffinard), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 47-54 minuten | Jaar: 2023

Tegenwoordig zijn het diva's waar supermarktpersoneel zich zorgen om maakt, maar iedereen in Nederland en België die de vroege jaren tachtig bewust heeft meegemaakt zal zich de Bende van Nijvel nog herinneren. Hun aanslagen waren bloederig en gewelddadig. Het ergste is dat de daders nooit zijn gepakt en men niet met zekerheid weet wie er nou precies achter zat. 1985 bedenkt een fictief scenario, maar dat voelt als een commerciële keuze.

Franky en Marc zijn twee beste vrienden, samen opgegroeid in een klein Vlaams dorp. Marc wil graag in de voetsporen treden van zijn vader, een politieagent die omkwam tijdens een auto-ongeluk. Franky volgt hem, maar na hun training scheiden hun wegen zich. Wanneer er plots overvallen zijn voelt Marc zich gedwongen deze op te lossen. Ondertussen wordt Franky verwelkomd in een naargeestige troep die hem denigrerend behandeld en hij lijkt te vinden dat hij dat verdient.

1985 is verrassend goed. In ieder geval goed genoeg opgezet dat de connectie met de Bende van Nijvel overbodig is. Die zaak is nooit opgelost, dus wat is het nut van een serie die een (ietwat complotachtige) theorie als basis neemt? Bijna elke aflevering opent met een flinke disclaimer waarin wordt uitgelegd dat het getoonde extreem fictief is.

En die fictie is sterk drama; dat is voldoende. De splitsing met Marc ontstaat zo rustig dat wanneer Franky begrijpt dat er iets niet goed gaat het te laat is om nog terug te keren. Deze opbouw in acht afleveringen is goed uitgevoerd. Het enige dat er een beetje nutteloos bij lijkt te hangen is het personage van Franky's zus Vicky. Althans, tot de laatste aflevering, waarin haar aanwezigheid wel degelijk een functie blijkt te hebben. Maar haar aanwezigheid had al wel eerder enig gewicht mogen hebben.

Haar personage is ook het minst krachtig geschreven. Vicky is een meisje dat stoer dingen roept, maar wanneer ze daarmee een man wegjaagt komt ze er direct op terug. Dat rijmt niet helemaal met de intelligentie en drijfveer die zij volgens het scenario heeft. Mona Mina Leon speelt haar verder prima, maar de rest van de cast toont ook heel wat talent. De gezichten blijven veel in plooi, maar de dialogen worden natuurlijk uitgesproken en de onderliggende emoties komen duidelijk over.

Het meest overtuigende optreden komt van Aimé Claeys. Franky is namelijk iemand met grote gevoelens zonder de mentale capaciteit om daarmee om te gaan. Claeys speelt hem met een blik die niet ver boven nul staat op neutrale momenten. En bij de emotionele uitbarstingen die in latere afleveringen komen spat zijn frustratie van het scherm. Er lijkt vanaf het begin een subtiele bewondering te zijn wanneer hij kijkt naar zijn beste maatje, en niet zonder reden. Alleen zijn omschakeling van iemand die ontgroend wordt naar iemand die anderen ontgroent gaat iets te snel, maar dat ligt aan de schrijvers.

Het plot van corruptie binnen de politie en de politiek is intrigerend en had zonder de Bende van Nijvel gekund. Als je dan toch de geschiedenis als basis neemt, doe het dan goed. Tijdens een latere aanslag werd een van de gemaskerde daders geraakt door een kogel, waarna er nooit meer een voorval is geweest. Toch is het nou net dit opvallende feit dat de serie negeert. In 1985 wordt geen dader beschoten en stoppen de aanslagen gewoon zomaar. Tenminste, ze stoppen volgens de serie omdat de daders tevreden zijn met wat ze volgens deze serie willen.

Een pluim voor de crewleden die hebben bijgedragen aan het tijdsbeeld. De sets, kleding en straten lijken uit de jaren tachtig te komen. Nergens overdreven, gewoon een kloppende kopie van hoe mensen en voorwerpen er in die tijd uitzagen. Oké, de bril van slechterik Bouhouche is wel heel fout, maar accuraat; de echte liep daar toentertijd ook mee rond. Lang niet alle personages zijn gebaseerd op bestaande figuren, maar hij absoluut wel.

Inmiddels zijn de echte gebeurtenissen veertig jaar geleden, maar de serie heeft de impact redelijk treffend uit de tijdscapsule gehaald. De angst die mensen destijds voelden komt niet helemaal over, maar het tonen van de echte beelden van bloed op de grond en lijken onder lakens herinnert de kijker eraan dat in ieder geval de aanslagen geen fictie zijn. Maar het is voornamelijk het verhaal van Franky die afdwaalt en Marc die zich vastbijt in de zaak dat ervoor zorgt dat 1985 een lekker wegkijkende serie is.

★★★☆☆

1985 is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Amell was nerveus om terug te keren als Green Arrow in 'The Flash'
Series / Nieuws

Stephen Amell was nerveus om terug te keren als Green Arrow in 'The Flash'

Zijn comeback als Green Arrow ging Stephen Amell niet zo heel makkelijk af.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Oliver Queen maakte een langverwachte, zij het korte, terugkeer in de aflevering van The Flash van deze week, "It's My Party And I'll Die If I Want To". Arrow-ster Stephen Amell heeft onthuld dat hij een beetje nerveus was over het opnieuw oppakken van zijn rol als Green Arrow.

In een gesprek met Entertainment Weekly zei Amell dat er wat zenuwen waren op zijn eerste dag terug op de set, maar vooral omdat hij er zeker van wilde zijn dat hij zijn nalatenschap beschermde:

"Op mijn eerste dag was ik zeker een beetje nerveus. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat alles goed was en dat het de erfenis niet aantastte, om zo te zeggen. Ik was nerveus bij de eerste opname, ook omdat er - en dat is altijd het geval - een beetje Flash-jargon was dat ik alleen gebruik als ik in The Flash zit".

"Dus ik was even een beetje nerveus, maar toen ging het weg. Het voelde gewoon vrij normaal. Ik las het script ongeveer een maand voordat ik terugkwam en het opnam, en ik had geen aantekeningen"


Komt Oliver Queen terug in de finale?


Terwijl fans enthousiast waren om Amell deze week terug te zien als Oliver Queen, sloot de aflevering zijn reünie met Barry af op een manier die suggereert dat we Green Arrow niet meer zullen zien voor de seriefinale. Amell vindt dat prima:

"Alles aan de seriefinale zou in dienst moeten staan van het verhaal van The Flash en Barry, dus ik ben blij dat we het voor die tijd uit de weg hebben geruimd".

The Flash is iedere vrijdag te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo denkt de maker van 'Velma' over alle negatieve reacties op de serie
Series / Nieuws

Zo denkt de maker van 'Velma' over alle negatieve reacties op de serie

Ondanks de vele kritiek, komt er gewoon een tweede seizoen van 'Velma'.

Velma van HBO Max kwam eerder dit jaar uit en werd niet erg warm ontvangen. De serie kreeg erg veel negatieve reacties, waar maker Charlie Grandy nu op gereageerd heeft.

Toen voor het eerst werd aangekondigd dat Velma in productie zou zijn, leken fans van de langlopende Scooby-Doo-animatiefranchise aanstoot te nemen aan hoeveel deze nieuwe draai de originele serie zou veranderen. Deze negativiteit ging nog verder toen de serie in première ging.

Toch werd Velma een van de meest bekeken nieuwe animatie-debuten van HBO Max dit jaar. Deze negatieve terugslag zorgde er namelijk voor dat mensen de serie gingen bekijken. Het was dus ook geen verrassing dat plannen voor een tweede seizoen snel werden gemaakt, gezien de grote respons op de nieuwe serie.

Originele serie niet uitgewist


Grandy heeft nu gereageerd op de negatieve reacties die de serie kreeg. In reactie op de kritiek op Velma's nieuwe versies van de Scooby-Doo-personages, zei hij het volgende:

"Het is nog steeds mogelijk om naar de originele Hanna-Barbera-series te kijken. We wissen de originelen niet uit. We willen gewoon een kleine ijsplaneet zijn in de buitenste regionen van het Scooby-universum!"

Over de ontwikkeling van het concept merkte Grandy op: "Mindy [Kaling] kwam naar me toe en zei dat ze graag aan een verhaal met Velma zou werken... Ze hield van het personage en dacht dat het grappig zou zijn om haar in het middelpunt van een serie te hebben".

Grappig en goed


Over de keuze om van Velma een personage van Zuid-Aziatische afkomst te maken, zei Grandy het volgende:

"We vroegen ons af: 'Waarom daar stoppen? Geen van deze personages is geworteld in het feit dat ze wit zijn. We maakten ons zorgen om hiermee naar Warner Bros. te gaan en hen om toestemming te vragen, maar ze zeiden: 'Doe het. Het is tijd! Zorg er gewoon voor dat het grappig en goed is!'"

Velma is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'; de vijf meest kwaadaardige personages en hun gruwelijke daden
Series / Nieuws

'Game of Thrones'; de vijf meest kwaadaardige personages en hun gruwelijke daden

Een gruwelijke opsomming van de vijf meest kwaadaardige personages uit 'Game of Thrones'

Game of Thrones is een serie die je na het bekijken altijd nog een beetje met je meedraagt en soms op onverwachte momenten begin je toch weer wat te mijmeren over de personages. Serietotaal somt de vijf meest kwaadaardige personages nog eens voor je op.

5. Peter 'Littlefinger' Baelish


Lord Baelish is een sluwe man die alleen maar aan zichzelf denkt. Hij lijkt volkomen immoreel en is bereid om alles en iedereen te gebruiken om zelf aan de macht te komen. Hij is sluw genoeg om zelf geen misdaden te plegen maar laat altijd anderen hun handen 'vuil' maken.

4. Craster


Craster leeft met zijn familie (of wat daar nog van over is) achter de muur. Het is een man zonder enige empathie of zorg voor menselijk leven. Hij misbruikt al zijn dochters en vermoord zijn zonen. Veel zieker kan het bijna niet.

3. Lord Walder Frey


Deze man lijkt op Craster en denkt ook alleen maar aan zichzelf. Hij is een vrouwonvriendelijke viezerik die ook de hele familie 'Stark' nog eens laat afslachten tijdens de 'Red Wedding'.

2. Joffrey Baratheon


Een gruwelijke en sadistische gek die dankzij zijn moeder op de troon komt te zitten. Hij laat te pas en te onpas geweld te gebruiken tegen een ieder die hem in de weg staat of erger nog gewoon omdat hij er genoegen in schept.

1. Ramsay Bolton


Ramsay was de grootste sadist van de hele serie. De langdurdige marterling van Theon en de verkrachting van Sansa zijn beelden die bij de kijkers veelal op het netvlies gebrand staan. Ook vermoordde hij zijn vader, zijn stiefmoeder en haar zoon.

Tot slot


Ongekende heftige personages dus, en je zou bijna vergeten waarom je het ooit zo leuk vond om naar Game of Thrones te kijken. Gelukkig waren er ook genoeg personages die wel menselijk handelden en een goede inborst hadden. De eeuwige strijd tussen goed en kwaad komt dan ook bijzonder mooi naar boven in Game of Thrones.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans ontdekken na 31 jaar geheime grap uit 'The Simpsons'
Series / Nieuws

Fans ontdekken na 31 jaar geheime grap uit 'The Simpsons'

Dankzij moderne technologie is deze grap na 31 jaar eindelijk te horen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een grap, begraven in een aflevering van het derde seizoen van The Simpsons is boven water gekomen.

Gouden eeuw


De grap komt voor in de aflevering "The Otto Show, in het derde seizoen van de serie.

Het derde seizoen is onderdeel van de vroege seizoenen die door fans ook wel eens de Gouden Eeuw genoemd worden.

Geheime grap


Tegen het einde van deze aflevering neemt Homer zijn kinderen mee naar een concert van de band Spinal Tap. Marge waarschuwt hem voor de luide muziek.

De grap waarin Marge Homer over de gevaren van gehoorbeschadiging waarschuwt, terwijl Homer haar door zijn tinnitus niet kan horen, is bekend.

Daaronder ligt echter nóg een grap verborgen.



De waarschuwing van Marge


Voor het eerst kunnen we, door moderne technologie, horen wat Marge echt tegen haar man zegt:

"Nou goed, maar zorg ervoor dat ze niets van de houding van de band oppikken ten opzichte van drank... religie... politiek... alles eigenlijk."

DVD commentaar


In de clip is ook een stukje DVD commentaar te horen over het maken van deze grap.

"Het kostte ons veel tijd om deze grap te schrijven, en toen mixten we het zo dat niemand het kon horen," vertelt producer Al Jean.

De originele clip kun je hieronder zien


Nieuwe afleveringen van The Simpsons zijn te bekijken op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zouden deze personages in 'The Boys' Homelander kunnen doden?
Series / Nieuws

Zouden deze personages in 'The Boys' Homelander kunnen doden?

Dit personage zal Homelander voor eens en voor altijd kunnen uitschakelen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Homelander wordt gezien als het sterkste personage in The Boys. En terwijl hij wel eens verwond is, is hij nog nooit verslagen. Misschien dat deze personages daar iets aan kunnen veranderen?

7. De tweede Black Noir


In het derde seizoen van The Boys wist Homelander de superheld Black Noir te doden.



Showrunner Eric Kripke liet echter weten dat Black Noir in seizoen 4 weer terug is.

De terugkeer van Black Noir zou kunnen betekenen dat de serie de strips gaat volgen en dat Black Noir een kloon van Homelander is. En daardoor de enige is die Homelander kan doden.



6. Soldier Boy


In het derde seizoen zagen we al dat Homelander en Soldier Boy aan elkaar gewaagd zijn, maar zou Soldier Boy uiteindelijk Homelander de baas kunnen zijn?



Aan ervaring heeft Soldier Boy geen gebrek. En gezien hij Homelander's "vader" is, zou de sentimentele Homelander ook minder snel geneigd kunnen zijn om hem te doden.



5. Starlight


Tijdens de eerste drie seizoenen hebben we Starlight langzaam steeds krachtiger zien worden.



Hoewel ze nog lang niet op het niveau van Homelander zit blijkt dat, met de hulp van een beetje licht, ze wel de potentie heeft om Soldier Boy aan te kunnen.

Wie weet dat ze in de toekomst ook Homelander aan kan?



4. William "Billy" Butcher


Butcher probeert Homelander al drie seizoenen lang te doden.

Met de bijwerkingen van Temp-V en het ultieme einddoel van Butcher, is het de vraag of het doden van Homelander Butcher niet zelf ook de das om gaat doen.

Hoewel de drug Butcher krachten geeft waarmee hij Homelander eindelijk zou kunnen doden, wordt dit ook het einde van Butcher zelf. Eén dosis meer kan hem al fataal zijn.



3. Ryan


Hoewel Ryan op dit moment aan de kant van Homelander staat, heeft zijn zoon ook een goed hart.

Hij heeft al genoeg drama meegemaakt in zijn jonge leven, hij kan nog steeds besluiten dat Homelander dood moet.

Zeker wanneer hij ziet dat Homelander niet het antwoord is op alles en dat zijn vader de wereld niet beter kan maken.



2. Homelander zelf


We hebben Homelander sinds het eerste seizoen gezien als iemand die compleet losgeslagen is. En dat is in de loop der tijd alleen maar verergergd.

Als er iemand Homelander zou kunnen doden, of in ieder geval uit kunnen schakelen, is het de man zelf.

Het gebrek aan controle over zijn emoties zorgt er voor dat Homelander kwetsbaar is voor zijn vijanden.



1. Een team-up


Toch lijkt het erop dat niet één persoon alleen tegen Homelander is opgewassen. De Supe is te sterk.

En hoewel Soldier Boy en Butcher (als hij Temp-V gebruikt) wel tegen hem op kunnen, is Homelanders geheime wapen zijn vliegkracht.

Homelander is "de Enige Man in de Lucht" en daar hebben The Boys nog geen antwoord op.



Wanneer het vierde seizoen van The Boys op Prime Video te zien zal zijn is nog niet zeker.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie met Seth Rogen, platonische relatie tussen man en vrouw loopt uit de hand
Series / Nieuws

Nieuwe serie met Seth Rogen, platonische relatie tussen man en vrouw loopt uit de hand

Nieuwe serie op Apple TV+ over platonische relatie tussen twee oude vrienden.

Er zit een nieuwe comedyserie op Apple TV+ in het vat. Het gaat om de serie Platonic. De serie zal vanaf 24 mei te zien zijn en bestaat uit 10 afleveringen.

Mannen en vrouwen?


Kunnen mannen en vrouwen nu echt vrienden zijn, in strikt platonische zin? Dat is de vraag die in deze serie voortdurend aan de orde is. Sylvia en Will, gespeeld door filmsterren Rose Byrne en Seth Rogen, waren vroeger beste vrienden en ontmoeten elkaar weer nu ze inmiddels rond de 40 zijn. Sylvia is gelukkig getrouwd en zij verneemt dat Will in een scheiding ligt en wil hem een hart onder de riem steken.

De twee krijgen weer contact met elkaar en hun 'vriendschap' blijkt de nodige gevolgen te hebben voor de mensen om hen heen.

Schrijvers en cast


In de komische serie van schrijvers Nick Stoller en Francesca Delbanco zijn er niet alleen rollen voor de zojuist genoemde grote 2 filmsterren maar spelen onder andere ook Luke MacFarlane, Carlo Gallo, Andrew Lopez en Tre Hale mee.

Zie hier de trailer
. De serie zal vanaf 24 mei te zien zijn op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wel een érg aparte hint voor 'The Last of Us' seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Dit is wel een érg aparte hint voor 'The Last of Us' seizoen 2

Craig Mazin en Neil Druckmann komen met een wel erg onverwachte hint.

Het megasuccesvolle The Last of Us gaat redelijk snel beginnen aan het filmen van seizoen 2. Voor degenen die de game niet gespeeld hebben is seizoen 2 vooralsnog totaal onbekend.

De makers spraken op een evenement met Deadline, een clip hiervan valt hieronder te bekijken. Zij lieten hun tatoeages zien, aangezien die een hint voor het komende seizoen bevatten.

Succes vieren


Mazin en Druckmann hadden elk een stilettomes laten zetten, welke op hun onderarm prijkte. Dit was om het succes van de gameverfilming te vieren. Het stilettomes is zoals bekend met Ellie verbonden, en wat opviel was dat Druckmann's mes bloed op het lemmet had. In de clip hieronder wijst Mazin daarnaar en zegt vervolgens: "Daar heb je een hint".

Ellie's karakteristieke wapen zal met andere woorden een rol blijven spelen in seizoen 2. Dat dit net zo stevig gaat worden als seizoen 1 zal geen verbazing wekken. Zoals Mazin in een interview met Empire al opmerkte: "Joel en Ellie schoten geen bliksemflitsen uit hun ogen. Ze waren gewone mensen en dat is ongehoord in een game. Het bleef echt op die manier".

Of, en zo ja hoe en waarom Ellie haar stiletto gaat gebruiken is een vraag die in het nieuwste seizoen beantwoord gaat worden.

Kijk The Last of Us op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit waren de meest aangrijpende scènes uit het eerste seizoen van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Dit waren de meest aangrijpende scènes uit het eerste seizoen van 'House of the Dragon'

De drie meest aangrijpende scènes uit 'House of the Dragon' op een rij

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon was een groot succes op HBO Max. De prequel van Game of Thrones wist na een moeilijke beginfase toch massaal de harten van de kijkers te veroveren.

Wij nemen je nog even mee naar de drie meest aangrijpende momenten van het eerste seizoen.

3. Laatste avondmaal Viserys


Koning Viserys was veelal een zachte vriendelijke man die niets liever wilde dan dat zijn familie het goed had met elkaar. Tijdens dit goedbedoelde laatste avondmaal blijkt, ondanks een goed begin, dat de tegenstellingen binnen de familie alleen maar groter worden. King Viserys wordt met zijn angstaanjagende gelaat uiteindelijk naar zijn kamer geleid vanwege zijn broze gezondheid. Zonder Viserys blijkt er niets of niemand meer te zijn die de familie bijelkaar houdt.



2. Opkomst broze Viserys


Als niemand meer een stuiver om hem geeft omdat zijn gezondheidstoestand erbarmelijk is weet koning Viserys zich toch nog eenmaal op te richten en tijdens een belangrijke rechtszaak de troonzaal binnen te gaan om zijn dochter Rhaenyra te redden.

1. Aemond versus Lucerys


Door het eerste seizoen bleek al dat Aemond en Lucerys elkaar het lucht in de ogen niet gunden en komen zij meerdere malen met elkaar in conflict, al op jonge leeftijd.

Op het einde van het eerste seizoen krijgt dit seizoen zijn onverwachte apotheose doordat de draak van Aemond de draak van Lucerys aanvalt en Lucerys abusievelijk wordt gedood.

Dit zal de toch al zo hoog opgelopen familieverhoudingen geen goed doen en is waar het tweede seizoen van House of the Dragon volgend jaar zal starten.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Om deze reden is 'Chief of War' op Apple TV+ Jason Momoa's droomrol
Series / Nieuws

Om deze reden is 'Chief of War' op Apple TV+ Jason Momoa's droomrol

Khal Drogo en Aquaman zijn niets vergeleken met de hoofdrol in deze miniserie op Apple TV+

Spierbundel Jason Momoa heeft de nodige mooie rollen op zijn naam staan. Van Khal Drogo (Game of Thrones) en Aquaman (Aquaman) tot aan Duncan Idaho (Dune) en het meest recent in See als Baba Voss op Apple TV+.

Zijn droomrol is echter die van Ka'iana, de Hawaïaanse koning in de nieuwe miniserie Chief of War voor Apple TV+. Momoa speelt niet alleen de hoofdrol, hij schrijft voor de serie en is ook nog eens producent. Dit is echter niet de voornaamste reden.

Grootste uitdaging


In een interview met Men's Health deelt de acteur waarom Chief of War hem zo na aan het hart ligt. De acteur is half-Hawaïaans en wil het verhaal over deze koning voor het voetlicht brengen. Momoa: "Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden. Dit is de grootste uitdaging van mijn leven, en ook wel een hommage aan mijn mensen".

Ka'iana is een belangrijk historisch personage in de geschiedenis van Hawaï. In de 18e eeuw besefte hij dat de diverse kleine koninkrijken op het eiland nooit stand zouden kunnen houden tegen de kolonisten. Hij verenigde hen dan ook in één koninkrijk om op die manier een vuist te maken.

Banden herstellen


Momoa vervolgt: "Ik wil het verhaal goed vertellen, want het is belangrijk voor me dat de jongere generaties op Hawaï hun geschiedenis kennen. Op die manier breng je over dat we strijders waren, en een eigen taal hadden die op een gegeven moment is afgepakt. Je herstelt de band met het verleden".

Het filmen zelf is in december 2022 afgerond. De speculatie is dat de serie eind 2023 of begin 2024 te zien zal zijn, hoewel er momenteel geen officiële aankondiging is gedaan.

Chief of War wordt op Apple TV+ verwacht.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 35 nieuwe series en seizoenen die in mei op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 35 nieuwe series en seizoenen die in mei op Netflix verschijnen

Zoals je van Netflix gewend bent, wordt er weer een vrachtlading aan series online gezet.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in mei flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in mei op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in mei kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in mei.

1 mei
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 17)

2 mei
Love Village (seizoen 1)
Terzi (seizoen 1)

3 mei
Jewish Matchmaking (seizoen 1 - aflevering 1)

4 mei
Queen Charlotte: A Bridgerton Story (seizoen 1)
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 6)
Sanctuary (seizoen 1)

5 mei
The Flash (seizoen 9 - aflevering 10)

6 mei
Divorce Attorney Shin (seizoen 1 - aflevering 9-10)

8 mei
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 18)
Spirit Rangers (seizoen 2)

10 mei
Dance Brothers (seizoen 1)
Missing: Dead or Alive (seizoen 1)
Queen Cleopatra (seizoen 1)

11 mei
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 7)
Ultraman (seizoen 3)

12 mei
Black Knight (seizoen 1)
Mulligan (seizoen 1)
Queer Eye (seizoen 7)

13 mei
Divorce Attorney Shin (seizoen 1 - aflevering 11-12)

15 mei
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 19)

17 mei
Doctor Cha (seizoen 1)
McGregor Forever (seizoen 1)
Nouvelle école (seizoen 2 - aflevering 1-4)
Working: What We Do All Day (seizoen 1)

18 mei
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 8)
XO, Kitty (seizoen 1)
Yakitory: Soldiers of Misfortune (seizoen 1)

19 mei
El Silencio (seizoen 1)
Selling Sunset (seizoen 6)
Young, Famous & African (seizoen 2)

20 mei
The Good Bad Mother (seizoen 1)

22 mei
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 20)

23 mei
Merpeople (seizoen 1)

24 mei
Nouvelle école (seizoen 2 - aflevering 5-7)
The Ultimatum: Queer Love (seizoen 1 - aflevering 1-4)

25 mei
FUBAR (seizoen 1)
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 9)

26 mei
American Barbecue Showdown (seizoen 2)
Rabo de Peixe (seizoen 1)

29 mei
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 21)

30 mei
I Think You Should Leave With Tim Robinson (seizoen 3)

31 mei
Nouvelle école (seizoen 2 - aflevering 8)
The Ultimatum: Queer Love (seizoen 1 - aflevering 5-8)


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bijrol die de gehele verhaallijn 'The Big Bang Theory' compleet en voorgoed veranderde
Series / Nieuws

De bijrol die de gehele verhaallijn 'The Big Bang Theory' compleet en voorgoed veranderde

De rol van Amy Fowler was eigenlijk bedoelt voor één aflevering, maar dat verliep compleet anders!

The Big Bang Theory liep al een aantal seizoenen toen de showrunners ineens op een goed idee kwamen. Deze verandering bleek uiteindelijk een van de beste beslissingen uit de geschiedenis van de serie te zijn.

Amy


Het gaat hierbij om het personage Amy Fowler. Het idee was om haar slechts één aflevering te laten verschijnen in de serie, maar zij groeide snel uit tot een van de hoofdpersonages.

Online dating


De rol van Amy wordt gespeeld door Mayim Bialik en zij verscheen voor het eerst aan het einde van het derde seizoen, in aflevering 23 om precies te zijn. In deze aflevering vinden Raj en Howard haar op een online datingsite waarbij ze zich verschuilen achter Sheldons' account. Tot hun verbazing heeft Sheldon een 'match' en dat blijkt dus Amy te zijn.

In eerste instantie communiceren Sheldon en zij enkel via tekst en beeldbellen maar uiteindelijk ontmoeten zij elkaar ook in het echt, met de nodige gevolgen! Er onstaat een romance. Het kost ze een paar seizoen maar uiteindelijk trouwen Sheldon en Amy met elkaar.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt in de maand mei met 6 nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

Prime Video komt in de maand mei met 6 nieuwe series en afleveringen

Het wordt een interessante maand op Prime Video met veel spanning, intrige en humor.

Prime Video zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Citadel (seizoen 1 - aflevering 3-6)



Verschijnt op: 5, 12, 19, 26 mei
Genre: Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Het wereldwijde spionnenagentschap Citadel is gevallen en de herinneringen van haar agenten zijn volledig uitgewist. Kunnen, nu het machtige syndicaat Manticore in het machtsvacuüm groeit, de agenten van het Citadel hun verleden oprakelen en de moed en kracht vinden om terug te vechten?





The Power (seizoen 1 - aflevering 8-9)



Verschijnt op: 5, 12 mei
Genre: Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Gebaseerd op de New York Times bestseller gaat The Power over een wereld waarin vrouwen plots over een mysterieuze nieuwe gave komen te beschikken. Ze zijn in staat om iedereen te elektrocuteren naar eigen wil, wat leidt tot een buitengewone mondiale verschuiving van de energiebalans.





James May: Oh Cook! (seizoen 2)



Verschijnt op: 24 mei
Genre: Documentaire
Kijk op Prime Video

Synopsis: Deze kookshow gepresenteerd door James May geeft een unieke blik op creaties uit de keuken voor diegene die totaal niet weten hoe ze moeten koken.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

1, 8, 15, 22, 29 mei: Million Dollar Island (seizoen 2 - aflevering 3-7) - Reality-TV - Dennis van der Geest presenteert Million Dollar Island. Een programma waarin kandidaten 60 dagen moeten zien te overleven op een verlaten eiland met 99 anderen. Wie weet het spel slim genoeg te spelen om de finale te bereiken?

22 mei: De IRT Affaire (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Deze documentaire gaat over de roerige tijden van de drugscriminaliteit van Nederland in de jaren 90. Het geeft een blik achter de schermen van het Interregionaal Recherche Team (IRT) dat de georganiseerde misdaad in Nederland probeert te bestrijden.

22 mei: The Blockchain Life (seizoen 1) - Documentaire - The Blockchain Life probeert van de complexe wereld van blockchain, cryptovaluta en NFT's een helder verhaal te vertellen in de volgende generatie van het internet.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. Ed Sheeran's 'The Sum of It All'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. Ed Sheeran's 'The Sum of It All'

Deze week wordt er op Disney+ flink getrakteerd op muziek en aangrijpende verhalen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

A Small Light (seizoen 1 aflevering 1-2)



Verschijnt op: 2 mei
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op Disney+

Synopsis: A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.





Ed Sheeran: The Sum of It All (seizoen 1)



Verschijnt op: 3 mei
Genre: Documentaire / Biografie / Muziek
Kijk op Disney+

Synopsis: Internationale superster Ed Sheeran geeft in deze openhartige serie een kijkje in zijn leven.





9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 12)



Verschijnt op: 3 mei
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

3 mei: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 10) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

3 mei: My Family (seizoen 1 - aflevering 8) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

3 mei: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 5) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

3 mei: The Great North (seizoen 3 - aflevering 16) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

3 mei: Will Trent (seizoen 1 - aflevering 4) - Criminaliteit / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

6 mei: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan ligger er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorfilm sluipt de Netflix Top 10 in
Films / Nieuws

Horrorfilm sluipt de Netflix Top 10 in

De film 'The Invitation' van regisseur Jessica M. Thompson sluipt letterlijk de Netflix Top 10 in en pakt de tweede plaats. Alleen 'Fijn Weekend' van Nederlandse bodem staat voor deze film in de lijst.

Je bent van harte uitgenodigd om de The Invitation te kijken bij Netflix. Hij scoort daar op dit moment erg goed en velen zijn goed te spreken over deze horrorfilm.

Verre familie


Evie heeft geen ouders meer en wil meer te weten komen over haar familieleden. Ze neemt een DNA-test en ontdekt dat ze familie heeft wonen in het Verenigd Koninkrijk. Ze ontmoet haar welgestelde familie, maar leert gaandeweg hun gruwelijke geheimen. Helaas voor Evie, hebben ze ook iets voor haar in petto.

Sterke cast


We zien Nathalie Emmanuel, ook wel bekend van Game of Thrones in een van de hoofdrollen. De cast wordt verder versterkt door Thomas Doherty, Sean Pertwee, Hugh Skinner en Carol Ann Crawford.

Kijken die film


Ondanks dat de film op IMDb een wat lage 5.3/10 scoort en op Rotten Tomatoes een magere 44% zijn de mensen die hem recent gezien hebben toch wel aardig enthousiast.





Op Netflix


Voeg de film toe aan je kijklijst en stream hem op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heerlijk absurde actieserie scoort ijzersterk op Rotten Tomatoes: "een wilde rit"
Series / Nieuws

Heerlijk absurde actieserie scoort ijzersterk op Rotten Tomatoes: "een wilde rit"

Als hoofdpersoon met een sterke overtuiging bindt non Simone de strijd aan met A.I..

Sinds ChatGPT in opkomst is, zijn de discussies niet van de lucht. A.I. lijkt zo ongeveer op alles een antwoord te hebben. De makers van de actiekomedie Mrs. Davis hebben nu een vermakelijke serie over dit vraagstuk gemaakt.

Mrs. Davis is op 25 april gestart en valt prima in de smaak. Op dit moment is de score op Rotten Tomatoes maar liefst 97%. Non Simone (Betty Gilpin) vertrouwt het alomtegenwoordige A.I.-programma Mrs. Davis voor geen meter. Daar laat zij het echter niet bij, en gaat op pad om het programma te beëindigen.

Heilige zoektocht


Simone heeft goede redenen voor haar wantrouwen. Zij houdt Mrs. Davis verantwoordelijk voor de dood van haar vader Monte (David Arquette). Verder is het natuurlijk van de zotte dat niemand nog zonder oortje kan en voor alles maar advies vraagt aan Mrs. Davis.

Uiteindelijk doet de A.I. Simone een voorstel: als zij er in slaagt om de Heilige Graal te vinden, dan zal Mrs. Davis zichzelf uitschakelen. De heilige zoektocht gaat hiermee van start, en Simone krijgt onder andere hulp van haar ex-vriend Wiley (Jake McDorman) die inmiddels een groep activisten leidt.

Wild en humoristisch


Het absurde gegeven gaat natuurlijk helemaal nergens over, en dit maakt het juist zo leuk. Decider noemt de serie "raar, maar op een intrigerende manier in plaats van af te stoten". The New Yorker heeft het over een "wilde rit, maar een vermakelijke, mits je je veiligheidsgordel omdoet", terwijl Rolling Stone het een "fascinerende, charmante en vaak erg grappige serie" vindt.

De eerste vier afleveringen van Mrs. Davis zijn nu te streamen op HBO Max. De resterende vier zullen wekelijks online gezet worden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Vecna in 'Stranger Things' nóg enger is dan je denkt
Series / Nieuws

Waarom Vecna in 'Stranger Things' nóg enger is dan je denkt

Vecna en zijn gruwelijke krachten zijn erger dan je toch al dacht, Redditors vertellen waarom.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Henry Creel, oftewel Vecna (Jamie Campbell Bower), is met recht een angstaanjagende schurk. Door zijn geestelijke vermogens kan hij mensen dusdanig angst aanjagen dat zij een makkelijke prooi voor hem worden. Hij breekt vervolgens hun ledematen als stokjes om op die manier een portaal tussen verschillende dimensies te openen.

Redditor /u/hadapurpura wijst echter op een subtiel verschil in Vecna's vermogens. Hij maakt mensen niet bang, maar hij onthult hun diepste geheimen. Dit verklaart ook waarom hij het liefst op getraumatiseerde mensen jaagt.

Spiegel voorhouden


Vecna laat zijn slachtoffers kanten van henzelf zien waarvan ze niet willen dat anderen die zien. /u/hadapurpura: "Hij ziet zichzelf als iemand die anderen een spiegel voorhoudt".

Vecna doesn't show people their biggest fears.
by u/hadapurpura in StrangerThings


Schaduwkanten bovenhalen


Het bovenhalen van iemand's schaduwkanten is subtieler maar ook gruwelijker dan iemand doodsangst aanjagen. Immers, in het eerste geval speelt naast angst ook schaamte en verwarring mee. Het illustreert daarnaast hoe diep Vecna's sadisme zit.

Voor de hoofdpersonen is het vrij duidelijk wat dit kan inhouden. /u/Elizabnthe noemt het feit dat "Max blij was dat Billy doodging". Ook wijst ze op Nancy's schuldgevoel over Barb's verdrinkingsdood. Dit laatste is natuurlijk niet logisch aangezien Nancy haar niet heeft vermoord. Vecna haalt dit soort irrationele gevoelens boven om op die manier zijn slachtoffers te martelen voor hij ze vermoordt.

Geen toeval


De naam Vecna is in dit verband geen toeval. De personages hebben hem naar een slechterik in Dungeons & Dragons vernoemd. /u/DemoBytom over de Vecna uit dit spel: "Vecna was kortstondig de god van de duistere geheimen. Hij schreef ze op in het Boek van Boosaardige Duisternis. Dus je kunt zeggen dat geheimen verzamelen en dit tegen anderen gebruiken zijn ding is".

De fantheorie geeft een lugubere extra lading aan Vecna en aan hetgeen waartoe hij in staat is.

Stranger Things kun je zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie had gedacht dat deze 'Ted Lasso' personages vrienden zouden worden?
Series / Nieuws

Wie had gedacht dat deze 'Ted Lasso' personages vrienden zouden worden?

Jamie Tartt en Roy Kent hebben deze drie seizoenen misschien wel de meeste groei doorgemaakt

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Roy Kent en Jamie Tartt begonnen in seizoen één als rivalen. Kent was de legendarische profvoetballer op zijn retour en Jamie de jonge, talentvolle goaltjesdief.

Seizoen 1: haat


Er zijn geen twee verschillender personages in Ted Lasso. Roy Kent (Brett Goldstein) en Jamie Tartt (Phil Dunster) clashen voortdurend.

En dan komt ook Keeley Jones (Juno Temple) als een nieuwe reden voor rivaliteit.

Keeley had een relatie met Jamie, maar maakt het uit als hij vreemdgaat. Niet lang erna vallen zij en Roy voor elkaar, wat weer voor spanning tussen Roy en Jamie zorgt.



Seizoen 2: Tolerantie


In het tweede seizoen lijkt de haat tussen Roy Kent en Jamie Tartt wat bekoeld. Roy is gestopt met profvoetbal en Jamie keert terug bij AFC Richmond.

Jamie lijkt gegroeid. En Roy ook. In een scène waarin Jamie bekent dat hij nog steeds van Keeley houdt en haar gezoend heeft, zou de oude Roy hem een dreun hebben gegeven. Echter, Roy vergeeft het hem.



Dat Roy toch nog een beetje de oude is, blijft als Richmond winst viert en hij Jamie een dreun in zijn gezicht geeft. En hem daarna omhelst.

Wanneer Jamie's vader op bezoek komt Roy voor zijn ploeggenoot op. Als Jamie zijn vader een dreun geeft, omhelst Roy hem.



Seizoen 3: Broederschap


Dat het hele team van AFC Richmond hecht is met elkaar is in de loop der tijd wel duidelijk geworden.

Als legendarische speler Zava (Maximilian Osinski) Richmond komt versterken is dat voor Jamie Tartt een reden om zijn trots opzij te zetten en extra training te vragen bij coach Roy Kent.



Roy kennende neemt 'ie dat meteen enorm serieus door om vier uur 's ochtends bij Jamie aan de deur te staan voor de training.

Deze training gaat ook door in Amsterdam, waar Jamie Roy zelfs leert om te fietsen.



De relatie tussen Roy Kent en Jamie Tartt is veranderd van tegenstanders tot een soort broers.



Elke woensdag is er een nieuwe aflevering van Ted Lasso op Apple TV+ te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films kijk je in mei op Videoland
Films / Nieuws

Deze films kijk je in mei op Videoland

Videoland geeft ons deze maand ook een aantal nieuwe films om te streamen op de dienst. Hier alles even op een rijtje voor jou.

Naast een hoop Nederlandse titels zien we bij de dienst ook een aantal andere titels deze maand verschijnen. Van wat oudere tot nieuwe films, voor een ieder zit er deze maand wel wat bij.

Videoland aanbod mei 2023



Te zien vanaf maandag 1 mei.
Alles Stroomt uit 2009 (drama)
Amazones uit 2004 (komedie / actie)
Apex Predator uit 2021 (actie / thriller)
Bad Teacher uit 2011 (komedie)
Bankier van het Verzet uit 2018 met Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma (drama / oorlog)

"In het bezette Amsterdam staan bankierbroers Walraven en Gijs van Hall voor een grote uitdaging wanneer ze besluiten mee te helpen aan de financiering van het Nederlandse verzet."



De Tweeling uit 2002 (drama / oorlog)
Robinson Crusoe uit 2016 (animatie / avontuur)
Saving Private Ryan uit 1998 (drama / oorlog)
The Maiden Heist uit 2009 (komedie / misdaad)
The Vow uit 2021 (romantiek / drama)
Werk Ohne Autor uit 2018 (thriller / drama)

Vanaf zaterdag 6 mei te zien.
Robin Hood uit 2010 (actie / drama)

Te zien vanaf maandag 8 mei.
Hart op de Juiste Plek uit 2022 met Stijn Fransen, Jan Versteegh en Irene Moors (romatiek / komedie)

De jonge en succesvolle Eve leeft haar droomleven. Ze heeft een toffe baan als freelance trendwatcher, een leuke vriendengroep en ze woont samen met haar knappe vriend Ricardo in de grote stad. Door een onverwachte gebeurtenis is ze ineens niet meer zeker van haar ogenschijnlijk onaantastbare geluk.



Vanaf dinsdag 9 mei zie je de volgende titel.
Image of Victory uit 2021 (drama / historisch)

Te zien vanaf vrijdag 12 mei.
American Assassin uit 2017 (actie / thriller)

Als laatste in dit rijtje zien we vanaf maandag 22 mei de volgende titel.
Peppermint uit 2018 met Jennifer Garner, John Gallagher Jr. en John Ortiz (actie / drama)

Wanneer haar echtgenoot en dochter neergeschoten worden en Riley uit haar coma ontwaakt, traint ze jarenlang om zich te kunnen wreken op de daders. Na vijf jaar zet ze haar wraakplan om in actie.



Stream al deze films in mei bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Captain Kirk is weer even terug op de Enterprise
Series / Nieuws

Captain Kirk is weer even terug op de Enterprise

William Shatner wordt op een bijzondere manier naar de Enterprise getransporteerd.

Willam Shatner is inmiddels 92, en is voor even terug op de brug van de Enterprise uit Star Trek: The Motion Picture uit 1979. Dit is naar aanleiding van een nieuwe fase in een wel erg bijzonder project.

Het internetportaal The Roddenberry Archive bevat de nalatenschap van Star Trek. De nabestaanden van Gene Roddenberry, Star Trek-makers en het bedrijf OTOY zijn al tientallen jaren bezig om deze wereld digitaal vast te leggen, inclusief de nieuwste interactieve ervaring. Je kunt vanaf nu namelijk virtueel rondwandelen op de brug van de Enterprise.

'Bridge view'


Het gaat hier om de verschillende versies van de Enterprise zoals die door de drie grote tijdperken van 'Star Trek' te zien zijn geweest: Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, en Star Trek: Picard. Door op de optie 'bridge view' te klikken, is het vanaf nu mogelijk om rond te wandelen op de brug van het ruimteschip naar keuze.

Kirk's dood


Shatner is één van de Star Trek-alumni die naar aanleiding hiervan een uitgebreid interview heeft gegeven. Hij spreekt hieronder onder andere over de dood van Kirk.

De laatste woorden van de iconische captain waren "Oh, my!". Shatner: "Mijn idee was dat Kirk doodgaat met een gevoel van verwondering. Ik probeerde me in te beelden dat hij op dat moment het hiernamaals ziet".

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het volledige interview met Shatner op The Roddenberry Archive te zien zal zijn, maar het portaal heeft tot die tijd genoeg te bieden voor de liefhebbers van Star Trek.

Kijk Star Trek en Star Trek: The Next Generation op Netflix. Star Trek: Picard kun je zien op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Fear The Walking Dead' zal mysterie rondom geliefd personage oplossen
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Fear The Walking Dead' zal mysterie rondom geliefd personage oplossen

Eindelijk zullen we weten hoe Madison aan de dood ontsnapte.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het laatste seizoen van Fear the Walking Dead zit eraan te komen. Showrunner Ian Goldberg heeft alvast bevestigd dat seizoen 8 van de langlopende spin-off zal onthullen hoe Madison Clark haar vermeende dood in seizoen 4 overleefde.

In Fear the Walking Dead seizoen 4, aflevering 8, stierf Madison vermoedelijk door een brand in het Dell Diamond Baseball Stadium, waarbij ze zichzelf opofferde zodat de rest van haar groep kon overleven. In seizoen 7, aflevering 16 onthulde ze echter dat ze nog leeft en werkt voor het mysterieuze PADRE.

Belangrijk verhaalpunt


In een gesprek met Insider bevestigde Goldberg dat Fear the Walking Dead seizoen 8 zal onthullen hoe Madison erin slaagde de stadionbrand te overleven:

"Eerlijk gezegd is dat een heel belangrijk verhaalpunt dat in dit seizoen aan de orde zal komen. We zullen beantwoorden hoe ze het stadion overleefde".

Madison was oorspronkelijk de hoofdpersoon van Fear the Walking Dead, voorafgaand aan haar dood in seizoen 4. Sindsdien heeft The Walking Dead-veteraan Morgan Jones de hoofdrol overgenomen. Aan het einde van seizoen 7 werden Madison en Morgan echter samen naar een PADRE-schip vervoerd, op weg naar de locatie van de mysterieuze groep.

Uit promotiemateriaal voor het nieuwe seizoen blijkt dat Morgans zoektocht naar zijn dochter Mo een grote rol speelt, die aan het einde van seizoen 7 door PADRE werd meegenomen. Trailers suggereren dat Morgan en Madison samenwerken om PADRE uit te schakelen, ondanks dat Madison momenteel werkt voor de groep. Alles wijst erop dat Madison terugkeert als een centraal personage in de serie.

Fear The Walking Dead seizoen 8 is vanaf 14 mei te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.