search
Eindelijk: Prachtige beelden uit Netflix-docuserie 'Our Planet II'
Series / Trailer

Eindelijk: Prachtige beelden uit Netflix-docuserie 'Our Planet II'

De opvolger van 'Our Planet' richt zich op een specifiek onderdeel van het leven op de planeet.

Het eerste seizoen telde acht afleveringen en werd in de loop van vier jaar gemaakt. De opvolger telt vier afleveringen, en ook nu is Sir David Attenborough de verteller.

De focus ligt op een alom bekend gegeven: de migraties van dieren over de gehele wereld. In Our Planet II wordt het hoe en waarom hiervan nader belicht.

Instinctief navigeren


Het eerste seizoen heeft maar liefst 570 biljoen streamingsuren, je kunt dus stellen dat er sprake is van een fan-favoriet. In de vier afleveringen van het komende seizoen wordt getoond hoe dieren over de gehele wereld instinctief navigeren om te komen waar ze zijn moeten.

De makers hebben onder andere in Afrika, China, Amerika en het Arctisch gebied gefilmd. We zullen dus de trek van antilopes zien die richting de Rocky Mountains gaan, maar ook krabben die van hun strand richting het bos trekken. Dit alles zonder onderweg opgegeten te worden uiteraard.

Hiermee wordt iets dat algemeen bekend is nader belicht en vormt een mooie aanvulling op het eerste seizoen van de populaire docuserie.

Our Planet II is vanaf 14 juni te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen