search

Ons nieuws van dinsdag 2 mei 2023

Recensie Disney+-serie 'Ed Sheeran: The Sum of It All'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Ed Sheeran: The Sum of It All'

Promotiemateriaal vanuit Ed Sheeran zelf, maar gelukkig niet geheel nep.

Regie: David Soutar | Afleveringen: 4 | Speelduur: 31-34 minuten | Jaar: 2023

"Ik wil een kameel," zei Prince ooit. Alsof hij een kleuter was antwoorde zijn personeelslid: "Nee, Prince. Je kan geen kameel hebben. Het is Minneapolis in de winter en het is half twee 's nachts." En de volwassen muzieklegende ging weer naar bed. Artiesten die al op jonge leeftijd beroemd worden missen daardoor emotioneel volwassen worden. Ze spreken over hun ervaringen alsof het wijze levenslessen zijn, alsof andere mensen die nog niet geleerd hebben. Ed Sheeran is er ook zo een, maar die moest tijdens het maken van deze documentaire plots opgroeien.

In vier afleveringen wordt getoond hoe zanger en componist Ed Sheeran de komende periode voor zijn carrière heeft gepland wanneer er plots wat obstakels op de weg verschijnen: bij zijn zwangere vriendin wordt kanker geconstateerd en zijn beste vriend overlijdt. Sheeran probeert toch door te ploeteren, maar hij leert dat dat simpelweg niet mogelijk is.

Ed Sheeran is een beetje een sneu figuur. Als in, hij is als kind gepest, waardoor hij nu zelfs met al zijn succes en fans soms nog steeds over zichzelf spreekt alsof hij The Elephant Man is tussen al die andere glamoureuze beroemdheden. Niet geheel onbegrijpelijk, want een leger aan internettrollen staat altijd paraat om hem af te zeiken wanneer hij ergens opduikt. Voor een rolletje als zingende soldaat in één scène van Game of Thrones oogstte hij zo veel haat dat hij zijn Twitteraccount afsloot.

Jammer dat hij niet ziet dat hij er best mag wezen. In principe heeft hij niet eens een reden om dat onderwerp aan te snijden, want hij heeft al jarenlang een relatie met de vrouw die in zijn jeugd een vriendin van hem was. Ze lijken erg gelukkig samen. Daarom komt het ook hard aan wanneer zij tijdens haar zwangerschap te horen krijgt dat ze ziek is en in haar huidige staat geen behandeling kan krijgen. Zelfs als kijker – als niet-fan zijnde – is dat een zorgwekkende mededeling.

Voordat die bom valt komt er eerst een beknopte Ed Sheeran-geschiedenisles. Als kind speelde Sheeran cello, ging op jonge leeftijd optreden op straat en kleine podia die hem wilden hebben. Het verklaart waarom hij altijd zo relaxt oogt wanneer hij voor publiek staat. Maar er zit ook exhibitionisme in hem, want wanneer hij een Oktoberfest bezoekt kan hij het niet laten om de bühne te kapen en in de schijnwerper te staan.

Een kaasfondue-op-wielen door de straten van Zürich is misschien geënsceneerd, maar Sheeran en zijn vriendin lijken niet te acteren. Het is een charmant stel, ze kletsen beiden veel en op zo'n manier dat ze daar plezier uit lijken te scheppen. Ook Sheerans ouders komen aan het woord, allebei apetrots alhoewel zijn vader dat niet openlijk durft te vertonen en constant een nonchalante toont aanslaat.

Sheeran zegt dat hij zijn roem dankt aan zijn beste vriend Jamal Edwards, die Sheerans muzikale talent ontdekte en zijn eigen sociale media gebruikte om hem te promoten. Maar ze klikten oprecht en bleven altijd dikke maatjes. Dan overlijdt Jamal. Sheeran gaat door met zijn album opnemen en zijn gezicht in het openbaar te laten zien. De rechtszaak over plagiaat komt er ook nog eens tussendoor.

Tot de avond waar hij voor het eerst zijn nieuwe muziek ten gehore brengt en in tranen uitbarst op het podium. Geen krokodillentranen; hij doet zelfs zijn best om door te blijven gaan, maar het lukt niet. Eenmaal weer in zijn kleedkamer moet hij zich inhouden om de mensen die flink betaald hebben voor een backstagebezoek vrolijk te woord te staan. Dit is een van de meest oprechte blikken achter de schermen.

Een gemiste kans is vermelden dat Jamal is overleden aan drugsgebruik. Er wordt al decennialang voor gewaarschuwd en toch gaan de overdoses door, maar om het niet eens te benoemen is ook geen oplossing. Sheeran heeft in interviews aangegeven zelf ook los te zijn gegaan vanaf zijn vierentwintigste en dat hij bewust niet wil zeggen wat hij heeft gedaan om jonge fans niet te beïnvloeden.

Het is in ieder geval goede timing dat de camera's draaiden tijdens dit moment in zijn leven, want anders ging dit over de opnames van zijn album en wat daar allemaal bij komt kijken – en het waren dan ook andere liedjes geweest, nummers die niet gaan over zijn angsten en zijn verlies.

Op de aftiteling staat dat deze productie is van Ed Sheeran Ltd. Dus ondanks dat hij in de eerste aflevering aangeeft dat hij heeft geleerd dat hij geen controle mag hebben over de documentaire over hemzelf lijkt het er op dat hij wel degelijk wat touwtjes in handen had. Prima, het is dan ook voornamelijk iets voor fans en die krijgen een best oprechte kijk op zijn leven.

★★★☆☆

Ed Sheeran: The Sum of It All is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest liefdevolle momenten uit 'Game of Thrones' op een rij
Series / Nieuws

De meest liefdevolle momenten uit 'Game of Thrones' op een rij

In de serie zitten de nodige gruwelijkheden, er is echter ook ruimte voor de liefde.

Game of Thrones is een epische televisieserie die zich afspeelt in een nare wereld vol met verraad en geweld. Toch zijn er ook momenten van oprechte liefde en genegenheid tussen de personages. We zetten de drie meest liefdevolle momenten in Game of Thrones voor je op een rijtje.

De bruiloft van Rhaegar en Lyanna


In het zevende seizoen komen we erachter dat Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark eigenlijk verliefd waren en getrouwd zijn voordat ze beiden stierven. Dit moment van echte liefde is feitelijk de sleutel tot de hele serie, omdat het de reden is waarom Jon Snow eigenlijk een Targaryen is en niet de bastaardzoon van Ned Stark.

De relatie tussen Brienne en Jaime


Ondanks hun aanvankelijke vijandigheid en de bijna onoverkomelijke verschillen tussen hen, groeien Brienne of Tarth en Jaime Lannister uit tot bondgenoten en zelfs vrienden. Hun band is gebaseerd op wederzijds respect en begrip, en hun afscheid in seizoen 8 is dan ook hartverscheurend.

Het huwelijk van Tyrion en Sansa


Dit huwelijk tussen twee personages die elkaar niet kenden of leuk vonden, verloopt voor Game of Thrones-begrippen best soepel. Ze respecteren elkaar en hoewel er sprake is van een gedwongen huwelijk, behandelden ze elkaar met respect en waardigheid.

Goed om nog eens terug te lezen dat er niet alleen maar narigheid zit in Game of Thrones en dat er wel degelijk ruimte is voor wat (beperkte) romantiek in de serie.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Midzomer-moord in seizoen 5 van 'The Sandhamn Murders' op NPO Plus
Series / Trailer

Midzomer-moord in seizoen 5 van 'The Sandhamn Murders' op NPO Plus

Nora Linde is terug in een nieuwe moordzaak op het eiland Sandhamn.

De populaire boeken van Viveca Sten hebben een succesvolle Scandinavische detectiveserie opgeleverd. Seizoen 5 is binnenkort op NPO Plus te zien.

Hoofdpersoon Nora Linde (Alexandra Rapaport) is van huis uit advocaat en heeft een huisje op het eiland Sandhamn. Zij heeft daar al de nodige misdrijven opgelost, hoewel ze duidelijk niet bij de politie werkt.

Dood bij midzomer


Sandhamn is een klein, luxueus en idyllisch eiland en iedereen kent iedereen. Wanneer na de midzomerviering de tiener Victor dood wordt aangetroffen is iedereen in rep en roer.

Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) en Mia Holmgren (Sandra Andreis) zijn de officiële onderzoekers. Daarnaast heeft Thomas al een geschiedenis van onofficiële samenwerking met Nora. Hij zal haar hulp goed kunnen gebruiken wanneer hij samen met zijn partner Mia een reconstructie probeert te maken van de gebeurtenissen. Nora zal ongetwijfeld met goed speurwerk komen om bloot te leggen wie verantwoordelijk is voor Victor's dood.

Vanaf 11 mei kun je seizoen 5 van The Sandhamn Murders bekijken op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession' komt opnieuw met een flinke verrassing!
Series / Nieuws

'Succession' komt opnieuw met een flinke verrassing!

De nieuwste Succession-aflevering bracht op verrassende wijze een bekend gezicht uit de serie terug.

Succession seizoen 4 aflevering 6 brengt een maar al te bekend gezicht terug naar de serie, tot verbazing van de kijkers. Let op! Spoilers volgen, lezen op eigen risico!

Enkele afleveringen geleden zagen we Logan Roy, gespeeld door Brian Cox, plotseling om het leven komen tijdens een vlucht naar Europa. Sindsdien staan zijn twee zoons Kendall en Roman aan het roer, met alle gevolgen van dien.

Succession's verrassende cameo


Sinds het moment dat Logan Roy om het leven kwam, vragen fans zich af of het imposante personage nog een terugkeer zou maken. Niet door weer tot leven te komen natuurlijk, maar bijvoorbeeld via een flashback.

Hoewel het niet via een flashback gebeurde, zagen we Logan Roy in aflevering 6 wel degelijk terugkeren. Door middel van een video waarin hij Living+ aankondigt, het project waar Roman en (vooral) Kendall zich tijdens de aflevering mee bezig houden.

Maar het was niet zomaar Logan die we zagen, dankzij een slimme video editor hoorden we hem andere woorden zeggen dan wat hij daadwerkelijk zei. Het werkte, want iedereen was laaiend enthousiast over het resultaat.

Was dit dan écht de laatste keer dat we Logan Roy op het scherm zagen in Succession? De kans is groot, maar in deze moeilijk te voorspellen serie weet je het maar nooit.

Nieuwe Succession-afleveringen verschijnen iedere maandag op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gen V'-poster hint naar releaseperiode voor 'The Boys' spin-off
Series / Nieuws

'Gen V'-poster hint naar releaseperiode voor 'The Boys' spin-off

Gen V, een spin-off van de superheldenserie The Boys van Amazon, komt mogelijk in de herfst uit.

Door middel van een poster hint Gen V mogelijk naar de releaseperiode van de serie. Op de poster is Golden Boy te zien.

Gen V is een The Boys spin-off die gaat over een groep studenten van Godolkin University. Dat is een school speciaal voor Supes, gesticht door Vought International. De scholieren daar hopen ooit onderdeel uit te mogen maken van de Seven.

Gen V-releaseperiode


Hoewel bevestigd is dat Gen V enkele bekende gezichten uit The Boys zal bevatten - waaronder A-Train, Ashley Barrett en Soldier Boy - heeft de serie ook een eigen cast gekregen.

Daaronder valt dus Golden Boy, een Godolkin University Supe gespeeld door Patrick Schwarzenegger. Hij schijnt blijkbaar een geliefde Supe te zijn, want als je naar de link gaat in de onderstaande Tweet kom je op een pagina terecht die volledig aan hem toe is gewijd.

In de Tweet staat tevens "this fall" genoemd, oftewel deze herfst. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gen V in 2023 moet verschijnen, en de releasedatum lijkt dus in de herfst te vallen.

Dat is wat we tot nu toe weten over deze serie. Later dit jaar dus te bekijken op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: Prachtige beelden uit Netflix-docuserie 'Our Planet II'
Series / Trailer

Eindelijk: Prachtige beelden uit Netflix-docuserie 'Our Planet II'

De opvolger van 'Our Planet' richt zich op een specifiek onderdeel van het leven op de planeet.

Het eerste seizoen telde acht afleveringen en werd in de loop van vier jaar gemaakt. De opvolger telt vier afleveringen, en ook nu is Sir David Attenborough de verteller.

De focus ligt op een alom bekend gegeven: de migraties van dieren over de gehele wereld. In Our Planet II wordt het hoe en waarom hiervan nader belicht.

Instinctief navigeren


Het eerste seizoen heeft maar liefst 570 biljoen streamingsuren, je kunt dus stellen dat er sprake is van een fan-favoriet. In de vier afleveringen van het komende seizoen wordt getoond hoe dieren over de gehele wereld instinctief navigeren om te komen waar ze zijn moeten.

De makers hebben onder andere in Afrika, China, Amerika en het Arctisch gebied gefilmd. We zullen dus de trek van antilopes zien die richting de Rocky Mountains gaan, maar ook krabben die van hun strand richting het bos trekken. Dit alles zonder onderweg opgegeten te worden uiteraard.

Hiermee wordt iets dat algemeen bekend is nader belicht en vormt een mooie aanvulling op het eerste seizoen van de populaire docuserie.

Our Planet II is vanaf 14 juni te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De monsters roddelen er op los in 'Human Resources' trailer
Series / Trailer

De monsters roddelen er op los in 'Human Resources' trailer

Netflix heeft de startdatum aangekondigd voor het slotseizoen van deze spin-off van 'Big Mouth'.

Zoals kortgeleden aangekondigd gaan zowel Big Mouth als Human Resources er een eind aan maken. De premièredatum van Human Resources is nu bekend.

In de nieuwste strailer vragen de monsters zich af wie er allemaal in seizoen 2 te zien zullen zijn. Gelukkig is de start wel bekend, dat is namelijk 9 juni.

Indrukwekkende gaststerren


Kijkers krijgen een voorproefje van de gaststerren, die ook nu weer indrukwekkend zijn. Het vorige seizoen was bijvoorbeeld Hugh Jackman te horen als Dante. Jackman was al eerder te horen in Big Mouth. Dit was een wel erg bijzondere gastrol als één van Maury's penissen.

In seizoen 2 horen we de vrolijk roddelende monsters onder andere Miley Cyrus en Florence Pugh (Black Widow) noemen. Volgens Deadline komen hier ook nog Jason Mantzoukas (John Wick: Chapter 3), Sam Richardson, Eugene Levy (American Pie) en Isabella Rossellini bij.

Al met al zal het een ongetwijfeld een hormonaal feestje worden. Wel is het zo dat diverse personages ook in het slot van Big Mouth te zien zullen zijn. Het afscheid is hiermee meer van de serie dan van de monsters zelf.

Human Resources seizoen 2 is te zien vanaf 9 juni op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer: na 'Dahmer' nu 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' op Netflix
Series / Trailer

Trailer: na 'Dahmer' nu 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' op Netflix

Na de afgrijselijke seriemoordenaar nu een true crime-verhaal over twee broers die hun ouders vermoorden.

Na het succes van Monster: Dahmer heeft Netflix met de makers Ian Brennan en Ryan Murphy een overeenkomst gesloten voor nog twee seizoenen. In het tweede seizoen komt de schokkende moord op José en Mary Louise “Kitty” Menendez aan bod.

Het echtpaar werd in 1989 doodgeschoten in hun huis in Beverly Hills. In 1996 werden hun zoons Lyle en Erik veroordeeld voor de moord op hun ouders.

Court TV


De broers werden pas later in het onderzoek verdacht. De eerste rechtszaak tegen hen mislukte. Zij werden apart berecht en de jury kwam er niet uit. Deze eerste zaak was destijds op het Amerikaanse tv-programma Court TV te volgen.

Levenslang misbruik


De broers voerden als verdediging aan dat zij gedurende hun hele leven waren misbruikt. Het zou zowel om lichamelijk als om seksueel misbruik zijn gegaan.

Voor de tweede rechtszaak werden zij gezamenlijk berecht en oordeelde de rechter dat er niet gefilmd mocht worden in de rechtszaal. Erik en Lyle zijn toen veroordeeld tot levenslang en zitten tot op heden vast in Zuid-Californië. Sommigen zijn van mening dat deze moordzaak, en het verschijnen daarvan op tv, het begin inluidde van de publieke fascinatie met waargebeurde misdaadverhalen.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story wordt in 2024 verwacht op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer kunnen we genieten van het tweede seizoen van 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Wanneer kunnen we genieten van het tweede seizoen van 'House of the Dragon'?

Er is meer nieuws bekend over het tweede seizoen van de zeer succesvolle serie.

Het eerste seizoen van House of the Dragon is helaas al enige tijd voorbij. Gelukkig komt er een tweede seizoen aan waarbij we weer acht afleveringen lang kunnen smullen van de verwikkelingen in Westeros.

Wanneer?


Inmiddels is men al begonnen met het filmen voor het tweede seizoen. Het lijkt zeker dat we dit jaar dus geen nieuwe afleveringen te zien gaan krijgen.

Verwachting


In februari 2023, voordat het filmen begon, zei Casey Bloys, CEO van HBO Max, dat seizoen 2 van House of the Dragon niet in aanmerking zou komen voor de Emmy's van 2024, wat bijna garandeert dat we geen nieuwe afleveringen te zien krijgen voor juni volgend jaar. De start van het tweede seizoen ergens rond de zomer of herfst van 2024 lijkt dus realistisch.

Watford


We weten dat de opnames voor seizoen 2 wederom voornamelijk in Leavesden Studios in Watford zullen plaatsvinden, daarnaast is tot nog toe alleen Spanje bevestigd als extra opnamelocatie.

Naast de bekende cast bestaande uit onder andere Matt Smith, Emma D'Arcy, Olivia Cooke en Rhys Ifans, zijn er inmiddels ook nieuwe acteurs bekend gemaakt. Simon Russel Beale, Gayle Rankin, Abubakar Salim en Freddie Fox zullen in het tweede seizoen hun opwachting maken.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde aan 'Stranger Things'? Wat denkt een van de hoofdrolspelers er zelf over?
Series / Nieuws

Einde aan 'Stranger Things'? Wat denkt een van de hoofdrolspelers er zelf over?

De acteur geeft fans een kleine hint over hoe het einde zal zijn.

Afgelopen jaar werden we getrakteerd op alweer het vierde seizoen van de horrorserie Stranger Things. Inmiddels is het vijfde seizoen in ontwikkeling, en zo nu en dan sijpelen er al geruchten naar buiten over het slotseizoen van de serie.

Enkele weken geleden hielpen de creatieve breinen achter de serie, de gebroeders Duffer, al een mysterieuze hint de wereld in. Ze zeiden dat seizoen 5 gaat worden alsof seizoen 1 en 4 een baby hadden gekregen, en die baby vervolgens geïnjecteerd zou worden met steroïden.

Joe Keery


Nu heeft ook acteur Joe Keery, die het personage Steve Harrington speelt, van zich laten horen. Op de Duitse Stranger Things-conventie van afgelopen weekeinde zei hij tijdens een panel het volgende:

''Het gaat een bitterzoet einde worden, sowieso'', zei de Amerikaanse acteur. ''We zijn allemaal enthousiast om weer aan het werk te gaan. Maar het zal ook de eerste keer zijn van een hele hoop laatste keren.''

2024


Naar verwachting zal het vijfde en laatste seizoen in 2024 in première gaan. Tot dan zijn de eerste vier seizoenen te bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws en meer details over tweede seizoen 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Goed nieuws en meer details over tweede seizoen 'The Last of Us'

De showrunners hebben meer informatie gedeeld over het tweede seizoen van de verfilming van de videogame.

De verfilming van de game 'The Last of Us' was een groot succes op HBO Max. Het eerste seizoen is alweer even afgelopen en het lange wachten op een tweede seizoen is begonnen. Behalve dat we weten dat er gelukkig een tweede seizoen komt, hoorden we er tot op heden verder nog niet veel over. Tot nu!

Info tweede seizoen


De showrunners Neil Druckmann en Craig Mazin hebben onlangs wat nadere inzichten gegeven wanneer de opnames van het tweede seizoen zullen gaan plaatsvinden en hebben iets meer informatie gegeven over de verhaallijn.

Mysterie


'Als we het over de opnames hebben: we hebben het over maanden, niet over jaren" aldus Druckmann. De opnames van het tweede seizoen beginnen dus al in 2023, goed nieuws!

Tijdsprong


In de game is er verder sprake van een tijdsprong van 5 jaar tussen de games. Druckmann en Mazin houden zich hierover op de vlakte. "We zouden kunnen antwoorden, maar dat doen we niet. Het is leuk om het een beetje mysterieus te houden".

Wat ze wel hebben bevestigd, is dat ze wederom dicht bij de videogame zullen blijven. "We zullen sterk leunen op het originele materiaal", gaf Mazin aan.
We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen met betrekking tot The Last of Us.

Kijk de serie op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Creed III' gemist in de bioscoop? Bekijk de keiharde boksfilm nu gewoon thuis op buis
Films / Nieuws

'Creed III' gemist in de bioscoop? Bekijk de keiharde boksfilm nu gewoon thuis op buis

Het begon allemaal in 1976 toen de film 'Rocky' uitkwam. Nu, een hoop films en jaren verder zijn we aangekomen bij 'Creed III'. Je bekijkt hem vanaf donderdag 4 mei bij Pathé Thuis.

Pathé Thuis geeft ons vanaf donderdag de mogelijkheid om de legende weer verder te kijken. Michael B. Jordan pakt niet alleen de hoofdrol in deze film, hij heeft hem ook geregisseerd.

Terug in actie


We zien voor de derde keer op rij Jordan terug als Adonis Creed. Zijn vrouw wordt weer gespeeld door Tessa Thompson. Verder zien we in de film Jonathan Majors, Wood Harris, Mila Davis-Kent en Phylicia Rashad.

Goede reacties


Op Twitter komen we een hoop positieve geluiden tegen over de film. Op IMDb pakt de film ook een nette score van 6.9/10. Bij Rotten Tomatoes scoort de film ook heel erg hoog met een gemiddelde van 93%.







Jeugdvriend


Nadat hij de bokswereld heeft gedomineerd, is het Adonis Creed zowel in zijn carrière als in zijn gezinsleven voor de wind gegaan. Als jeugdvriend en voormalig bokstalent Damian weer opduikt na een lange gevangenisstraf, wil die graag bewijzen dat hij een kans verdient in de ring.

Pathé Thuis


Je kijkt de film vanaf donderdag 4 mei bij Pathe Thuis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrol in 'Breaking Bad' leverde Anna Gunn doodsbedreigingen van fan op
Series / Nieuws

Hoofdrol in 'Breaking Bad' leverde Anna Gunn doodsbedreigingen van fan op

Sommige kijkers namen zichzelf, het personage en de serie wel erg serieus.

Ze zeggen weleens dat een personage waar je een hekel aan hebt, een groot acteur achter schuil gaat. In het geval van actrice Anna Gunn is dat bij sommigen zo goed overgekomen dat ze het nodig vonden om haar met de dood te bedreigen.

In de hitserie Breaking Bad speelt Gunn de rol van Skyler White, de vrouw van hoofdpersonage Walter White (Bryan Cranston). Door de serie heen lopen de gemoederen tussen haar en haar man vaak op. Veel mensen laten online dan ook weten een hekel te hebben gekregen aan haar personage. Maar één tweet ging volgens Gunn te ver.

Online Twitter Maffia is vrij blasé


Het was na een aflevering waarin Skyler Walter dwingt om de auto van hun zoon terug te nemen, dat een kijker zodanig boos werd dat ze besloot op Twitter te schrijven: "Kan iemand mij vertellen waar ik Anna Gunn kan vinden zodat ik haar kan vermoorden?" Gunn schakelde gelijk de politie in en die ging op onderzoek uit.

Ze vonden een zekere jonge studente en toen die geconfronteerd werd met haar tweet was ze niet erg onder de indruk. Ze deed het af als een impulsdaad en constateerde cynisch dat er blijkbaar geen vrijheid van meningsuiting meer is. Het is voor Gunn sindsdien een stuk rustiger geweest, maar blijft zich verbazen over het niveau van de online gemeenschap.

Kijk nog eens alle afleveringen van Breaking Bad op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het tweede seizoen van 'The Diplomat' is nu al bevestigd!
Series / Featured

Het tweede seizoen van 'The Diplomat' is nu al bevestigd!

Het eerste seizoen is pas net verschenen op Netflix, maar de streamingdienst heeft nu al het tweede seizoen aangekondigd.

Slechts twee weken na de première heeft Netflix het tweede seizoen van The Diplomat al bevestigd.

In de politieke thrillerserie volgen we het verhaal van Kate Wyler. Ze is de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk en ze is gedwongen om een internationale crisis aan te pakken terwijl ze haar huwelijk met diplomaat Hal probeert te redden.

Seizoen 2 op komst


Netflix heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen van The Diplomat komt, slechts twee weken nadat de serie voor het eerst te streamen was.

Het tweede seizoen zal de draad oppakken bij de spannende cliffhanger van seizoen 1. Daarnaast is het bevestigd dat Keri Russell terugkeert voor haar hoofdrol als Kate Wyler.

Geen verrassing


De serie was meteen een hit na de première en daardoor is de bevestiging van seizoen 2 ook geen verrassing. De onderdirecteur van dramaseries bij Netflix, Jinny Howe, heeft het volgende gezegd over The Diplomat seizoen 2:

Howe over seizoen 2


"Fans van over de hele wereld genieten van elke minuut van meeslepend drama in The Diplomat, en omarmen de geweldige vertolking van Keri Russell als Kate Wyler," aldus Howe.

Daarna gaat ze verder: "Na de ongelooflijke cliffhanger kunnen we niet wachten om te zien wat het geweldige innovatieve team van Debora Cahn, Janice Williams en Keri Russell in petto heeft voor seizoen 2."



Stream het eerste seizoen van The Diplomat op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze topserie van Apple TV+ krijgt een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Deze topserie van Apple TV+ krijgt een nieuw seizoen

Het betreft de op een na best bekeken serie ooit op de streamingdienst.

The Morning Show geldt als een van de 'flagship-titels' voor Apple TV+. Na Ted Lasso is het zelfs de best bekeken serie op de streamingdienst.

Niet gek dus dat Apple TV+ de serie hoe dan ook wil doorzetten. Het derde seizoen moet weliswaar nog verschijnen, maar we weten nu al dat er een vierde seizoen komt.

Succes beloond


In het najaar van 2023 verschijnt het derde seizoen van de populaire serie, waarin Jennifer Aniston en Reese Witherspoon de hoofdrollen spelen.

Ze worden ditmaal vergezeld door grote nieuwe namen als Jon Hamm en Nicole Beharie. Hamm speelt de rol van een grote magnaat die het UBA-netwerk wil kopen en Beharie een nieuwe nieuwslezeres.

Meer acteurs


Andere acteurs die worden toegevoegd aan de cast zijn Stephen Fry, Tig Notaro en Natalie Morales. Julianna Margulies, die we ook in het tweede seizoen zagen, keert terug in het derde seizoen.



Terugkerende bekende gezichten zijn Billy Crudup, Mark Duplass en Nestor Carbonell.

Wisseling van de wacht


Iets dat verandert in seizoen 3 is de showrunner van de serie. Waar dit eerst nog Charlotte Stoudt was, is dit nu Kerry Ehrin. Zij was bij de eerste twee seizoenen ook de showrunner.

Uitvoerend producenten van The Morning Show zijn Witherspoon, Aniston, Mimi Leder, Michael Ellenberg, Lauren Neustadter en Kristin Hahn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer goed nieuws voor misdaadserie 'Bosch: Legacy'
Series / Nieuws

Zeer goed nieuws voor misdaadserie 'Bosch: Legacy'

Amazon is nog lang niet klaar met het uitbreiden van de wereld van de populaire spinoff-serie.

Bosch gold als een van de populairste serie van Prime Video, en daarom werd er na de oorspronkelijke serie ook een spinoff-serie gemaakt.

Inmiddels bestaan er alweer twee seizoenen van spinoff Bosch: Legacy, en dat wordt nu uitgebreid naar een derde seizoen.

Toenemende populariteit


De serie wordt beschikbaar gesteld door Amazon Freevee, een door advertenties ondersteunde dienst. Dit werd afgelopen week aangekondigd.

Opmerkelijk is dat de spinoff-serie nóg populairder bleek dan Bosch. Amazon zal de serie dan ook tot het bot toe blijven uitmelken.

Vertrouwde gezichten


Hoofdrolspeler van Bosch is Titus Welliver, die de titulaire privé-detective Harry Bosch belichaamt.



Hij wordt in de serie ondersteund door acteurs als Mimi Rogers, Madison Lintz,
David Denman, Patrick Brennan, Rafael Cabrera, Bruce Davison, Guy Wilson, en Jessica Camacho.

Het derde seizoen van Bosch: Legacy moet ergens in 2024 verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spock op Veridian III in The Roddenberry Archive, een must voor iedere Trekkie
Series / Nieuws

Spock op Veridian III in The Roddenberry Archive, een must voor iedere Trekkie

Een bijzonder langetermijn-project over de wereld van Star Trek, online toegankelijk voor iedereen.

Gene Roddenberry's werk is online toegankelijk in de vorm van The Roddenberry Archive. Dit artikel biedt een overzicht van dit internetportaal, door wie het wordt gemaakt en een bijzondere video van Spock (Leonard Nimoy).

Passie-project


Het portaal wordt gerund door een klein team dat samenwerkt met het bedrijf OTOY, dat de nodige ervaring heeft in de amusementsindustrie. Het is dus een passie-project dat losstaat van film- en tv-maatschappijen. De opzet van het portaal is gebaseerd op het Alpha en Beta multiversum zoals de fans dit al kennen.

Door wie?


Gene's zoon Rod Roddenberry werkt samen met mensen die, op verschillende gebieden, ook jarenlang aan 'Star Trek' gewerkt hebben. Dit zijn de technische consultant Mike Okuda en zijn echtgenote, grafisch ontwerper Denise Okuda. Verder zijn daar set-ontwerper Daren Dochterman en visueel artiest Doug Drexler.

Hoe is het portaal opgezet


Men gaat uit van het Alpha en Beta multiversum, met de verschillende realiteiten die hierin bestaan.

Alpha multiversum


Het Alpha multiversum bestaat uit de mythologie zoals die wordt getoond in de Star Trek-films en -series. Het betreft meerdere realiteiten, onder andere de Prime Timeline, de Kelvin Timeline en het Mirror Universe.

Prime Timeline


Deze tijdslijn heeft betrekking op het verhaal zoals dit in 2245 begon met Star Trek: The Original Series wanneer de United Federation of Planets de geliefde hoofdpersonen de ruimte in schiet.

Kelvin Timeline


Deze tijdslijn onstond in het jaar 2233, toen de U.S.S. Kelvin werd vernietigd als gevolg van een breuk in de tijdslijn. De Kelvin Timeline lijkt op de Prime Timeline maar niet in zijn geheel. Deze tijdslijn is met name te zien in de filmtrilogie die in 2009 van start ging met Star Trek.

Mirror Universe


The Mirror Universe is niet zozeer een alternatieve tijdslijn, maar eerder een gespiegelde realiteit. Het Mirror Universe was te zien in Star Trek: The Original Series maar ook in Star Trek: Enterprise. Zo bestaat de Federation niet in deze tegenovergestelde werkelijkheid. In plaats daarvan regeert het Terran Empire met ijzeren vuist.

Beta multiversum


Dit multiversum heeft betrekking op de boeken, strips en games die over Star Trek zijn gemaakt. Dit wordt over het algemeen gezien als een aparte mythologie die desalniettemin onderdeel uitmaakt van de wereld van Star Trek. Bepaalde gebeurtenissen in het Beta multiversum kunnen bijvoorbeeld het Alpha multiversum beïnvloeden.

Wat is er te vinden?


Het archief is zowel op de website als op Youtube te bekijken. Middels digitale technieken heeft men verschillende sets online 'herbouwd', tevens zijn bijzondere video's te vinden, zoals het bezoek van Spock aan het graf van zijn vriend.

Spock op Veridian III


De zogeheten '765874'-serie kun je in zijn geheel op Youtube bekijken. De nieuwste video, getiteld 'Regeneration', is een computer-gegenereerde scène waarin Leonard Nimoy te zien is. De video is met enthousiasme ontvangen door de fans, en wordt gezien als een mooie aanvulling op Star Trek: Generations en Star Trek: Picard, die beiden een connectie hebben met Kirk's dood.



Enterprise naar keuze


Zoals eerder bericht kun je als liefhebber tegenwoordig een virtuele wandeling maken op een Enterprise naar keuze. Dit kan de L.S.S. Enterprise uit het Mirror Universe zijn (de aflevering 'Mirror, Mirror' in Star Trek: The Original Series), de omgedoopte U.S.S. Titan oftewel de U.S.S. Enterprise - G uit Star Trek: Picard, of één van de andere schepen.

We zien de diverse varianten van de Enterprise, uit de Timelines zoals hierboven geschetst. Ook zijn er een aantal bruggen te vinden die destijds door Gene Roddenberry ontworpen zijn, maar die nooit het scherm gehaald hebben. Het betreft hier vooral ontwerpen voor Star Trek: The Original Series.

Ongetwijfeld zullen de technische mogelijkheden in de toekomst voor nog meer moois zorgen in dit voor iedereen toegankelijke online archief.

Kijk Star Trek en Star Trek: The Next Generation op Netflix. Star Trek: Picard kun je zien op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone'-bedenker strikt grote acteur voor spinoff-serie
Series / Nieuws

'Yellowstone'-bedenker strikt grote acteur voor spinoff-serie

Na Yellowstone, Mayor of Kingstown en Tulsa King opnieuw een megaserie voor Taylor Sheridan.

Het succes van Yellowstone is nog lang niet voorbij. Er wordt namelijk gewerkt aan alweer de derde spinoff-serie van de enorm populaire serie van SkyShowtime.

De serie van Taylor Sheridan draagt de titel Lawmen: Bass Reeves, en is na 1883 en 1923 de vierde serie in de Yellowstone-franchise.

Een legendarische naam


Een van de acteurs die de serie zal aanvoeren is Hollywood-legende Donald Sutherland.

Hij zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde David Oyelowo, die de rol speelt van de legendarische politieman Bass Reeves.

Spinoff leidt tot méér spinoffs


De miniserie zou oorspronkelijk de titel 1883: The Bass Reeves Story dragen, maar dat is dus nu veranderd.



Reden is dat deze serie een anthology-serie moet worden, die elke keer de titel Lawmen benut. Volgende seizoenen zullen andere bekende misdaadbestrijders belichten.

Een ware held


Hoofdpersonage Reeves was verantwoordelijk voor de arrestatie van meer dan 3000 beruchte criminelen. Saillant detail is dat hij zelf in al die tijd nooit gewond is geraakt.

Sutherland is gestrikt voor de rol van rechter Isaac Parker, die in de rechtbank van Fort Smith een behoorlijk complexe reputatie heeft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.