search
De meest liefdevolle momenten uit 'Game of Thrones' op een rij
Series / Nieuws

De meest liefdevolle momenten uit 'Game of Thrones' op een rij

In de serie zitten de nodige gruwelijkheden, er is echter ook ruimte voor de liefde.

Game of Thrones is een epische televisieserie die zich afspeelt in een nare wereld vol met verraad en geweld. Toch zijn er ook momenten van oprechte liefde en genegenheid tussen de personages. We zetten de drie meest liefdevolle momenten in Game of Thrones voor je op een rijtje.

De bruiloft van Rhaegar en Lyanna


In het zevende seizoen komen we erachter dat Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark eigenlijk verliefd waren en getrouwd zijn voordat ze beiden stierven. Dit moment van echte liefde is feitelijk de sleutel tot de hele serie, omdat het de reden is waarom Jon Snow eigenlijk een Targaryen is en niet de bastaardzoon van Ned Stark.

De relatie tussen Brienne en Jaime


Ondanks hun aanvankelijke vijandigheid en de bijna onoverkomelijke verschillen tussen hen, groeien Brienne of Tarth en Jaime Lannister uit tot bondgenoten en zelfs vrienden. Hun band is gebaseerd op wederzijds respect en begrip, en hun afscheid in seizoen 8 is dan ook hartverscheurend.

Het huwelijk van Tyrion en Sansa


Dit huwelijk tussen twee personages die elkaar niet kenden of leuk vonden, verloopt voor Game of Thrones-begrippen best soepel. Ze respecteren elkaar en hoewel er sprake is van een gedwongen huwelijk, behandelden ze elkaar met respect en waardigheid.

Goed om nog eens terug te lezen dat er niet alleen maar narigheid zit in Game of Thrones en dat er wel degelijk ruimte is voor wat (beperkte) romantiek in de serie.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen