search
Goed ontvangen Ierse crime-serie 'Redemption' met 'Lost'-actrice nu op NPO Plus
Series / Trailer

Goed ontvangen Ierse crime-serie 'Redemption' met 'Lost'-actrice nu op NPO Plus

Een rechercheur onderzoekt de onverwachte dood van haar vervreemde dochter.

Paula Malcolmson is van Ierse afkomst maar woont en werkt al jaren in de VS. Zo heeft zij onder andere in Lost, Deadwood en Sons of Anarchy gespeeld. In een interview met Evoke gaf de actrice aan dat zij met Redemption voor het eerst in jaren weer "een Ierse rol" speelt.

Haar personage Colette Cunningham is een pittige tante, en dat moet ook wel als rechercheur in Liverpool. Alles verandert wanneer Colette naar Dublin geroepen wordt om het lichaam van haar vervreemde dochter Stacey (Rachel O'Byrne) te identificeren.

Persoonlijke zaak


Stacey heeft naar verluidt zelfmoord gepleegd en twee kinderen achtergelaten waarvan Colette niet wist dat die bestonden. Mede hierdoor besluit Colette in Ierland te blijven en gaat aan de slag bij de politie van Dublin. Niet alleen heeft zij onverwacht de voogdij, er blijkt meer te spelen rond Stacey's dood.

Colette gaat op eigen houtje op onderzoek uit in deze persoonlijke zaak. Navraag bij het ziekenhuis waar Stacey werkte doen het vermoeden rijzen dat haar dochter's dood wel eens geen zelfmoord zou kunnen zijn. Colette wil weten wat er gebeurd is, zowel voor haar kleinkinderen als voor de nagedachtenis aan haar dochter.

Kijk Redemption op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen