search

Ons nieuws van donderdag 4 mei 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Silo'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Silo'

In een gigantische ondergrondse silo leeft een complete samenleving. Maar is de buitenwereld wel zo slecht als wordt beweerd?

Regie: David Semel, Morten Tyldum | Cast: Rebecca Ferguson (Juliette), Ferdinand Kingsley (George), James Palmer (Jim), David Oyelowo (Holston), Tim Robbins (Bernard), Avi Nash (Lukas) e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 44-63 minuten | Jaar: 2023

Vanwege dodelijke gassen is de aarde onbewoonbaar geworden. Overleven kan alleen in een gigantische, ondergrondse silo. Hierin is honderdveertig jaar geleden een samenleving van zo'n tienduizend mensen ontstaan. De gemeenschap leeft volgens een streng regime, om de gevaren van buitenaf zo goed mogelijk te beperken. Ben je het hier niet mee eens? Dan word je buitengezet, waar je binnen enkele minuten zult overlijden.

Echter, niet iedereen is bereid zich zomaar bij dit beleid neer te leggen. De gemeenschap blijkt niet zo saamhorig is als de top wil doen geloven. Mensen die in opstand komen worden onderdrukt, maar wat is daar de reden van? Hoe ziet de buitenwereld eruit en is deze wel echt zo slecht en gevaarlijk als wordt beweerd? Uiteindelijk besluit Juliette op zoek te gaan naar antwoorden, waarvoor ze letterlijk tot het diepst van de silo gaat. Daarmee brengt ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen in gevaar.

Wanneer het verhaal zich afspeelt is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt ergens in te toekomst te zijn. De silobewoners beschikken over semi-moderne technieken, zoals keukens die uit de jaren zeventig lijken te stammen en oude computers. De silo moet dus ergens gebouwd zijn in een tijd waarin deze voorwerpen al voorkwamen. De mensen zijn immers compleet afgesloten van de buitenwereld. Althans, zo lijkt het. De leiders blijken over veel modernere techniek te beschikken, wat zowel de bewoners van de silo als de kijker op een dwaalspoor zet.

Het plot van Silo is één groot mysterie. De kijker beschikt over niet veel meer informatie dan de personages die op onderzoek gaan. Af en toe is er een minuscuul stukje van hoe de top de touwtjes in handen heeft, maar daar blijft het bij. Doordat steeds een nieuw puzzelstukje wordt onthuld over de reden van het ontstaan van de silo worden de vraagtekens elke aflevering groter. Hierdoor wordt de spanning aardig opgebouwd en neemt de drang om achter de waarheid te komen toe.

Het decor heeft wel iets weg van de Harry Potter-films. Alles is grijs en grauw en de ronde wenteltrappen en torenkamerachtige ruimtes doen ook denken aan de welbekende tovenaarsschool. Deze grauwe uitstraling draagt samen met de intro met onheilspellende muziek bij aan het opvoeren van de spanning en het wantrouwen richting de stichters van de silo.

Er kunnen wat vraagtekens worden gezet bij de geloofwaardigheid van het verhaal. Hoe krijg je de omgeving van die silo dusdanig dat er generatieslang mensen in kunnen overleven, zonder dat dit effect heeft op de ontwikkeling van de mens? Er is bijvoorbeeld geen natuurlijk licht en het is een raadsel hoe men aan voeding en grondstoffen komt, maar toch leven mensen in de silo zonder enige gezondheidsklachten of zichtbare mutaties. Dit soort details hadden iets beter kunnen worden uitgedacht.

Ook met het camerawerk laten de makers wat steken laten vallen. Bij de wisseling van standpunten sluiten de beelden vaak totaal niet op elkaar aan. Een mooie vloeiende overgang hierin zou zorgen voor een rustiger beeld, wat een stuk prettiger kijkt. Het onverwachte slot van de serie geeft wat antwoorden, maar deze zorgen voor veel meer nieuwe vragen. Wie het gelijknamige boek heeft gelezen kan die wellicht beantwoorden, maar het onbevredigende einde doet hopen op een tweede seizoen, waarin de waarheid kan worden onthuld.

★★★★☆

Silo is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Sweet Tooth' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sweet Tooth' seizoen 2

Het is weer even inkomen en dan ontdekken dat het minder avontuurlijk is dan het eerste seizoen.

Regie: Carol Banker, Toa Fraser, Ciarán Foy, e.a. | Cast: Christian Convery (Gus), Nonso Anonzie (Big Man), Naledi Murray (Wendy), Adeel Akhtar (Doctor Singh), Dania Ramirez (Doctor Eden), Neil Sandilands (General Abbot), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 42-57 minuten | Jaar: 2023

Om onbekende reden is Netflix enige tijd geleden gestopt met de handige samenvatting waarmee de kijker bij de start van een nieuw seizoen van een Netflix-serie kon zien wat er allemaal vooraf was gegaan, zodat alle essentiële informatie weer vers in het geheugen zat. Dat is onhandiger dan ooit nu series verdergaan na een stop van twee jaar of langer. Het zorgt ervoor dat veel betrokkenheid bij de personages is verdwenen. Ook Sweet Tooth moet de sympathie weer opnieuw opbouwen.

Gus, het jongetje met het gewei, en zijn reisgenoot 'Big Man' Jepperd zijn van elkaar gescheiden. Gus zit gevangen in de voormalige dierentuin die voorheen door dokter Eden werd gebruikt als veilige haven voor alle kinderen met uiterlijke kenmerken van dieren, de Hybrids. De plek is veroverd door de Last Men, die dokter Singh dwingen om te werken aan een vaccin voor het virus dat de mensheid aan het uitroeien is. Aangezien het onderzoek daarnaar vereist dat de Hybrids moeten worden vermoord is het van belang dat Gus en zijn nieuwe vrienden een ontsnappingsplan bedenken.

Dat is dan ook waar driekwart van dit seizoen om draait en vergeleken met het eerste, waarin Gus en Big Man door het land trokken, is dat een stuk saaier. Daar komt bovenop dat het meer dan twee jaar geleden is sinds de cliffhanger van de laatste aflevering en dat dit nieuwe seizoen direct verdergaat waar het vorige eindigde. Daarin speelde veel en het duurt even voordat het allemaal weer naar boven komt.

Dat virus, de Hybrids, het mysterie van hun achtergrond en Gus' moeder, de Animal Army en de Last Men, die belaagde dierentuin, die dokter en zijn vrouw met bewegend pinkje (een symptoom van besmetting) – het vereist allemaal dat de kijker zich er nog betrokken bij voelt, wat na zo'n lange tijd natuurlijk niet het geval is. Maar opnieuw het eerste seizoen bekijken is waarschijnlijk ook niet iets waar iedereen zin in heeft.

Door het succes van de serie gingen de makers er vast vanuit dat ze konden rekenen op een derde seizoen, wat verklaart waarom ze het met dit tweede seizoen wat rustiger aan doen. Gus en de andere Hybrids bevinden zich zeven van de acht afleveringen in die dierentuin waar ze uit proberen te komen en Gus met behulp van dokter Singh behulpzame herinneringen naar boven haalt. Daarbuiten zijn Big Man, dokter Eden en Bear – het meisje met zwarte krullen dat onderdeel was van de Animal Army – bezig met de Hybrids opsporen en helpen ontsnappen.

Handig voor het budget om minder locaties te behoeven, maar het maakt de serie een stuk trager en droger dan voorheen. Enkele soapachtige onthullingen, zoals dat twee personages broers blijken te zijn en twee anderen zussen, voegen weinig toe – en het is ook nog ongeloofwaardig omdat de broers een zwaar verschillend accent hebben en de zussen voor geen meter op elkaar lijken.

Gelukkig wordt voor de Hybrids nog altijd gebruikgemaakt van poppen en animatronics, waardoor het een stuk realistischer oogt dan alles uit de computer te laten rollen. En schattiger. Het is niet moeilijk om aan hun kant te staan. Een tikje eenzijdig, dat wel. Er bestaat nog niet een Hybrid die geen goede persoonlijkheid heeft, eentje die zich asociaal gedraagt en misschien zelfs de anderen verraadt om zichzelf veilig te stellen.

Bij de Last Men is dat gelukkig anders, maar dat heeft geen andere functie dan dat ze de Hybrids helpen op een moment dat dit uitkomt. Wat ook weinig toevoegt is de voice-over aan het begin en einde van elke aflevering van acteur James Brolin, die ook nog eens veel in herhaling valt. Het is meer voor de sfeer om de diepe stem van een oude man aan te horen. Daardoor klinkt het als wijsheid, maar in werkelijkheid zijn het vrij loze woorden.

Op den duur is de betrokkenheid wel herwonnen. De serie ziet er nog steeds mooi uit: kleurrijk, soepel camerawerk en gedetailleerde sets. Het is puur het uitgerekte ontsnappingsplot dat ervoor zorgt dat de vreugde uit het eerste seizoen niet opnieuw kan worden beleefd. Wie weet vindt de serie met het derde seizoen opnieuw haar draai, maar met de huidige schrijversstaking zal het wederom minimaal twee jaar duren voordat we daar achter kunnen komen.

★★★☆☆

Sweet Tooth is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassend bericht over 'Sweet Tooth' seizoen 3 en de staking in Hollywood
Series / Nieuws

Verrassend bericht over 'Sweet Tooth' seizoen 3 en de staking in Hollywood

Hoe zit het met het derde seizoen van de populaire fantasyserie nu er gestaakt wordt?

Vrij kort na de start van seizoen 2 komt The Hollywood Reporter met onverwacht nieuws over Sweet Tooth. Dit is helemaal het geval wanneer je bedenkt dat er gestaakt wordt in Hollywood.

De fantasyserie over Gus (Christian Convery) in een post-apocalyptische wereld krijgt een derde seizoen. Wel wordt hiermee het verhaal over het Hybrid-kind afgerond en is seizoen 3 dus het laatste. Verrassend genoeg hoeven de fans zich geen zorgen te maken over het filmen.

Uit de rol gegroeid


De seizoenen 2 en 3 zijn namelijk achter elkaar gefilmd. Aangezien in het verhaal de nodige kinderen spelen, wilden de makers niet riskeren dat zij uit hun rol zouden groeien. Seizoen 3 is helemaal af is bevindt zich momenteel in post-productie. De schrijversstaking zou alleen van invloed zijn bij het eventuele opnieuw filmen van bepaalde scènes.

"Het verhaal dat ik wilde vertellen"


Dit is natuurlijk een positief bericht voor de fans, aangezien hiermee vaststaat dat het derde seizoen er gewoon komt. Showrunner Jim Mickle is erg tevreden over de serie.

Mickle: "Enerzijds is het precies het verhaal dat ik wilde vertellen. Je plant de belangrijkste onderdelen van Gus' verhaal en de serie zelf. Gaandeweg, in de loop van de 24 afleveringen, laten ook de personages zelf zien wie ze zijn. Zowel de cast als de crew hebben iets extra's toegevoegd aan het geheel". We kunnen er dus van uitgaan dat het slotseizoen een mooie afronding zal zijn van de verfilming van de populaire strip.

Sweet Tooth kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Billy Baker na zijn dood terug in 'All American' seizoen 6?
Series / Interview

Keert Billy Baker na zijn dood terug in 'All American' seizoen 6?

In seizoen 5 van 'All American' is Billy Baker op een tragische manier gestorven, maar dit betekent niet per se het einde voor zijn personage...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Volgens Taye Diggs is er misschien een kans dat Billy Baker terugkeert in het zesde seizoen van All American.

In seizoen 5 van de sportdrama-serie hebben we kunnen zien dat Billy stierf na een gevaarlijk ongeluk. Hij leek eerst veilig te zijn, maar Billy draaide zich om toen hij besefte dat Jabari nog vastzat in de bus die gedeeltelijk over een klif hing.

In latere afleveringen konden we via flashbacks zien hoe Billy was gestorven, maar dit betekent niet per se het einde voor zijn personage. Er bestaat nog steeds een kans dat hij terugkeert in het aankomende seizoen.

Comeback


Diggs heeft onlangs een interview gedaan met TVLine om zijn aanstaande gastoptreden in S.W.A.T. te promoten.

Er werd echter ook aan hem gevraagd wat de plannen zijn voor seizoen 6 van All American en of de kans bestaat dat Billy nog ooit terugkeert, in wat voor vorm dan ooit, bijvoorbeeld in andere flashbacks of als geest.

Diggs gaf aan dat er gesprekken lopen om Billy in het volgende seizoen te laten verschijnen "in de context van de jongens die in een moeilijke situatie zitten, zien ze mij als iemand die wijze adviezen kan geven."

Afwachten


We zullen dus nog even moeten afwachten om erachter te komen of Billy daadwerkelijk terugkeert, maar het is zeker een mogelijkheid.Stream All American op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed ontvangen Ierse crime-serie 'Redemption' met 'Lost'-actrice nu op NPO Plus
Series / Trailer

Goed ontvangen Ierse crime-serie 'Redemption' met 'Lost'-actrice nu op NPO Plus

Een rechercheur onderzoekt de onverwachte dood van haar vervreemde dochter.

Paula Malcolmson is van Ierse afkomst maar woont en werkt al jaren in de VS. Zo heeft zij onder andere in Lost, Deadwood en Sons of Anarchy gespeeld. In een interview met Evoke gaf de actrice aan dat zij met Redemption voor het eerst in jaren weer "een Ierse rol" speelt.

Haar personage Colette Cunningham is een pittige tante, en dat moet ook wel als rechercheur in Liverpool. Alles verandert wanneer Colette naar Dublin geroepen wordt om het lichaam van haar vervreemde dochter Stacey (Rachel O'Byrne) te identificeren.

Persoonlijke zaak


Stacey heeft naar verluidt zelfmoord gepleegd en twee kinderen achtergelaten waarvan Colette niet wist dat die bestonden. Mede hierdoor besluit Colette in Ierland te blijven en gaat aan de slag bij de politie van Dublin. Niet alleen heeft zij onverwacht de voogdij, er blijkt meer te spelen rond Stacey's dood.

Colette gaat op eigen houtje op onderzoek uit in deze persoonlijke zaak. Navraag bij het ziekenhuis waar Stacey werkte doen het vermoeden rijzen dat haar dochter's dood wel eens geen zelfmoord zou kunnen zijn. Colette wil weten wat er gebeurd is, zowel voor haar kleinkinderen als voor de nagedachtenis aan haar dochter.

Kijk Redemption op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-film maakt al je dromen waar
Films / Nieuws

Deze Netflix-film maakt al je dromen waar

Loes besluit te willen blijven in Cádiz, maar haar gezin denkt daar echt anders over.

Wil je ook doen, waar je altijd al van gedroomd hebt? Daar is het nooit te laat voor. Dit ondervindt ook Loes in Mi Vida.

Opnieuw beginnen


Loes Luca (Lou Welter) is een Nederlands, gepensioneerd kapster en wil eindelijk doen waar ze altijd van gedroomd heeft. Ze neemt Spaans lessen en gaat opnieuw beginnen. Ze gaat op reis naar Cádiz in Zuid-Spanje.

Nieuw begin


Eenmaal daar aangekomen maakt ze nieuwe vrienden en beleeft ze veel mooie avonturen. Ze besluit te willen blijven, maar haar gezin denkt daar echt anders over.

Schuldgevoel


Haar dochter ging ervan uit dat Loes eindelijk tijd voor hen zou hebben, nu ze gepensioneerd is. Het is de vraag wat Loes gaat doen. Of ze al haar twijfels en schuldgevoelens opzij gaat zetten en haar droom vorm gaat geven of teruggaat naar Nederland.

Netflix


De Nederlandse film Mi Vida is vanaf 6 mei te zien op Netflix en heeft een 6,9/10 waardering op IMDB.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe film op Netflix knalt uit de startblokken
Films / Nieuws

Deze nieuwe film op Netflix knalt uit de startblokken

De levensverwachting van mannen neemt toe zodra ze bij alles worden bijgestaan.

We kennen het allemaal wel. Een koppel of relatie waarin de een het constant voor het zeggen heeft voor de ander. Dit is ook het geval in de Nederlandse Netflix-film De Beentjes van Sint-Hildegard.

Thuis niks te zeggen


Het personage Gedda (Johanna ter Steege) regelt alles voor Jan (Herman Finkers). Eigenlijk heeft Jan thuis niks te zeggen. Jan heeft hier schoon genoeg van en doet steeds meer om dit, ongezien voor zijn vrouw, te ondermijnen.

Conclusie van onderzoek


De levensverwachting van mannen neemt toe zodra ze bij alles worden bijgestaan. Dat is de conclusie van Gedda's onderzoek. Ze is magna cum laude gepromoveerd op dit onderwerp.

Rollen omgedraaid


Na verloop van tijd trekt Jan het niet meer en komt hij met een gegronde strategie om het levenswerk van zijn vrouw te dwarsbomen. De rollen zijn omgedraaid.Waardering


De film De Beentjes van Sint-Hildegard is vanaf 6 mei te zien via Netflix en heeft een 7,5/10 waardering op IMDB:

'Het acteerwerk is geweldig, het plot, hoewel soms traag, is erg vermakelijk. Ook de muzikale bijdrage was erg goed. Het is een geweldige familiefilm met een boodschap, niet geweldig maar voor een Nederlandse film was het erg goed.'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet alle acteurs keren terug voor 'Chicago Fire' seizoensfinale
Series / Nieuws

Niet alle acteurs keren terug voor 'Chicago Fire' seizoensfinale

Het afscheid van de één betekent de terugkeer van de ander.

Seizoen 11 van Chicago Fire is een heel bijzonder seizoen door het vertrek en de terugkeer van verschillende personages. Nu is er bekend wie er wel en niet terugkeren voor de seizoensfinale

Er zal in ieder geval een heel bekend gezicht te zien zijn als gastoptreden. Jesse Spencer zal namelijk zijn rol als Matt Casey hernemen.

Dit zal zeker niet de eerste keer zijn dat Spencer een gastoptreden heeft in de serie. Nadat hij in 2021 de serie verliet, is hij namelijk sporadisch verschenen in de serie, bijvoorbeeld bij de bruiloft van Kelly Severide (Taylor Kinney).

Een verdrietig afscheid


Taylor Kinney zal juist niet meer terugkomen nadat hij in februari Chicago Fire en alle spin-offs verliet vanwege persoonlijke omstandigheden.

Ook showrunner Derek Haas zal helaas niet meer terugkomen. Hij zal zich gaan concentreren op het creëren van nieuwe shows.

Lees hieronder een quote uit zijn verklaring: "Ik heb alles geleerd wat ik weet over verhalen vertellen, tempo, personages, productiewaarden en het inhuren van de beste cast, crews en staf van Dick Wolf en Peter Jankowski, en hoe moeilijk het ook is om een plek te verlaten waar je van houdt en waar je naar toe hebt geroepen."

Bekijk hieronder de promo en stream Chicago Fire op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Workin' Moms' seizoen 7
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Workin' Moms' seizoen 7

Kate en haar vriendinnen zoeken nog een laatste keer naar de juiste balans tussen hun werk en hun gezin.

Regie: Yael Staav, Jessie Gabe, Romeo Candido | Cast: Catherine Reitman (Kate), Dani Kind (Anne), Sarah McVie (Val), Jessalyn Wanlim (Jenny), Enuka Okuma (Sloane), Philip Sternberg (Nathan), Ryan Belleville (Lionel) e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 23 minuten | Jaar: 2023

Workin' Moms is terug met een zevende en laatste seizoen. Een kleine terugblik naar waar seizoen zes eindigde brengt de kijker direct weer in het vertrouwde verhaal van Kate en haar vriendinnen. Anne werd namelijk aangereden door een van haar patiënten, maar in de eerste aflevering komt zij meteen weer thuis en wordt het verhaal hervat. Dit laatste seizoen voelt dan ook vanaf het eerste moment vertrouwd aan voor vaste kijkers van de serie.

Kate en haar vriendinnen komen, net als in de eerdere seizoenen van Workin' Moms, voor een heel scala aan uitdagingen te staan. De gebeurtenissen in de serie zijn daarmee herkenbaar voor veel werkende, maar ook niet-werkende moeders. De personages zijn gedurende de seizoenen gegroeid, net als hun kinderen. Zo loopt Anne tegen problemen aan met haar tienerdochter die steeds zelfstandiger wordt en krijgt Kate te maken met de liefdesperikelen van haar stiefzoon.

Doordat Sloane een baby heeft gekregen en Val een kleindochter, waarbij laatstgenoemde het uiteraard weer niet kan laten zich grondig met de opvoeding te bemoeien, keert het babysfeertje van het eerste seizoen weer een beetje terug. Dit laatste seizoen heeft daarmee iets nostalgisch, maar lijkt hiermee ook wat in de herhaling te vallen. Zoals Sloane haar werk met haar pasgeboren baby probeert te combineren heeft namelijk opvallend veel weg van hoe Kate dit deed in het eerste seizoen. Inclusief lekkende borsten en collega's die niet goed weten hoe ze met dit soort ongemakkelijke situaties om moeten gaan.

Wat dat betreft lijkt dit het juiste moment om te stoppen. De serie zou nog veel langer door kunnen gaan, maar alle aspecten van het combineren van het moederschap met een baan zijn inmiddels wel de revue gepasseerd. Om te voorkomen dat de serie uitgemolken wordt en er te veel herhaling optreedt is het verstandig een einde te breien aan dit verhaal.

In dit zevende seizoen volgen de gebeurtenissen zich in een prettig hoog tempo op. In elke aflevering gebeurt wel weer iets nieuws en onverwachts, wat met de juiste dosis humor wordt gebracht. Dit houdt ook de serieuze en pijnlijke momenten luchtig. Bovendien duurt elke aflevering exact 23 minuten, de perfecte lengte om even tussendoor te kijken of om juist flink wat afleveringen achter elkaar te bingen.

Catherine Reitman, die zowel het verhaal bedacht als de rol van Kate alle seizoenen op zich nam, neemt zichtbaar op emotionele wijze afscheid van de serie, die ongetwijfeld als haar eigen kindje is gaan voelen. De laatste aflevering sluit niet alleen het seizoen, maar ook de complete serie van Workin' Moms duidelijk af wanneer Kate de deur letterlijk achter zich dichttrekt.

★★★★☆

Workin' Moms is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor 'Vampire Academy': alle hoop verloren
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor 'Vampire Academy': alle hoop verloren

De mede-maker van Vampire Academy deelt het trieste nieuws in een persoonlijke video.

Het is altijd een slechte dag als je te horen krijgt dat je favoriete serie gecanceld is. Wanneer het kleine beetje hoop dan ook nog de grond in wordt geboord, lijkt alles verloren.

Afgelopen januari heeft Peacock Vampire Academy na slechts één seizoen gecanceld. Fans hoopten een manier te vinden om hun favoriete serie opnieuw leven in te blazen, door een nieuw netwerk te vinden.

Alle hoop lijkt nu echt verloren, na een bericht van mede-maker Marguerite Maclntyre. Ze plaatste een video op sociale media waarin ze een belangrijke update deelde met alle fans.

Einde verhaal


In haar video vertelde ze dat ze geen enkele weg vooruit meer ziet voor de serie en dat dit dus echt het definitieve einde is.

Ook bedankt ze alle fans voor al hun liefde in de serie en al hun steun. Ze voegde hier nog aan toe dat ze wel alle vertrouwen heeft dat het verhaal ergens in de toekomst op een andere manier en door andere mensen zal worden opgepakt.

Bekijk hieronder de tweet en stream Vampire Academy op Peacock.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spanning is te snijden in thrillerserie 'The Clearing' van Disney+
Series / Trailer

Spanning is te snijden in thrillerserie 'The Clearing' van Disney+

De thrillerserie over een lugubere sekte is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

De nieuwste miniserie The Clearing oogt veelbelovend. De sterke cast bevat onder andere Miranda Otto (The Lord of the Rings) en Guy Pearce (Brimstone) in dit spannende verhaal over een bizarre sekte.

De serie is geïnspireerd op de Australische sekte The Family. De leider hiervan was Anne Hamilton-Byrne. De sekte hield zich ondermeer bezig met illegale adopties. De kinderen werden geblondeerd en Hamilton-Byrne maakte ze wijs dat zij hun biologische moeder was.

Blondje hoofdjes


Het verhaal van The Clearing is verzonnen, maar de inspiratie voor de blonde hoofdjes in de trailer is duidelijk. De beklemmende sfeer wordt benadrukt wanneer de kinderen de motto's van de enge club opnoemen. Ondertussen wordt duidelijk dat zich in het verleden zaken hebben afgespeeld die invloed hebben op het heden.

In dit geheel zal één bepaalde vrouw in het reine moeten zien te komen met haar eigen geschiedenis. Dit om te voorkomen dat anderen het slachtoffer worden van een groep die overduidelijk haar eigen wetten maakt.

The Clearing is in Nederland te streamen vanaf 24 mei op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De veelbelovende Marvel-serie 'Daredevil' krijgt hulp van 'Lovecraft'-regisseur
Series / Nieuws

De veelbelovende Marvel-serie 'Daredevil' krijgt hulp van 'Lovecraft'-regisseur

Daredevil: Born Again is in goede handen met deze nieuwe regisseur.

De nieuwe Marvel-serie Daredevil: Born Again houdt veel details voor zich. Nu is er toch één belangrijk detail vrijgegeven en dit gaat heel veel betekenen voor de nieuwe serie.

Er is nog maar weinig bekend over de crew van de serie. Wat al wel onthuld was, was dat het geschreven is onder leiding van Matt Corman en Chris Ord.

Verder was het ook alleen maar bekend dat Michael Cuesta één van de regisseurs zou zijn. Hij zal echter zeker niet de enige regisseur zijn, aangezien Daredevil: Born Again een recordaantal afleveringen krijgt. Er zullen namelijk 18 afleveringen gemaakt worden!

Een nieuwe regisseur


Nu is één van die andere regisseurs bekend en dit belooft heel veel goeds. De regisseur die zich aan gaat sluiten bij Cuesta is namelijk Jeffrey Nachmanoff.

Nachmanoff is vooral bekend van projecten zoals Chicago Fire, Lovecraft Country, Echo 3 en The Passage.

Bekijk hieronder de tweet waarin dit bekendgemaakt is en stream Daredevil: Born Again vanaf 2024 op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Allerlaatste aflevering van 'Succession' heeft een enorme speelduur
Series / Nieuws

Allerlaatste aflevering van 'Succession' heeft een enorme speelduur

Het laatste seizoen van Succession eindigt met een bioscoopwaardige aflevering!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 29 mei komt Succession definitief tot een einde. Maar daar mag je goed voor gaan zitten, want de finale duurt extra lang!

Volgens componist Nicholas Britell duurt de seriefinale van Succession maar liefst 90 minuten, oftewel de lengte van een film. "Het is 90 minuten," zei Britell tegenover Variety. "Het is een enorme aflevering. Net als en film."

Laatste seizoen Succession


De laatste aflevering van Succession wordt geregisseerd door uitvoerend producent Mark Mylod, die ooit ook al meerdere afleveringen van Game of Thrones regisseerde. De finale is 29 mei in Nederland te zien.

Deze week zagen kijkers van Succession de zesde aflevering, getiteld "Living+". Hierin brachten de Roy-broers, Kendall en Roman, een project uit waar hun vader al een tijdje mee bezig was voordat hij om het leven kwam.

Met nog vier afleveringen te gaan valt er nog een hoop op te lossen in Succession. Zo is het nog steeds de vraag of de Matsson-deal doorgaat, en hoe het afloopt voor de overgebleven Roy-familieleden.

Succession is te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Costner zegt zijn hitserie na aankomend seizoen definitief vaarwel
Series / Nieuws

Kevin Costner zegt zijn hitserie na aankomend seizoen definitief vaarwel

De aankomende tweede helft van het huidige Yellowstone-seizoen wordt tevens het laatste voor Kevin Costner.

Kevin Costner keert niet terug voor het zesde seizoen van zijn hitserie Yellowstone, nadat het huidige vijfde seizoen is afgelopen.

Dat meldt ET Online. Het is nog niet bevestigd door de acteur of de makers van de serie zelf, maar het schijnt wel degelijk te gaan gebeuren. Problemen zijn echter niet alleen opgedoken bij Costner, ook de rest van de cast heeft het een en ander te klagen.

Problemen Yellowstone


Zo is nog niet eens duidelijk wanneer de cast en crew weer bij elkaar komen om de resterende afleveringen van het vijfde seizoen van Yellowstone te filmen, wat terechte verwarring en onrust oplevert bij alle betrokkenen.

In februari kwam er al nieuws naar buiten dat er problemen zijn tussen Costner en co-creator Taylor Sheridan over de toewijding van de acteur aan de laatste afleveringen van het vijfde seizoen.

Een woordvoerder van Paramount Network zei destijds dat Costner een groot onderdeel van Yellowstone is en dat ze hopen dat hij dat nog lang blijft.

De advocaat van Costner, Marty Singer, reageerde boos op claims dat Costner slechts bereid was om één week aan de tweede helft van seizoen 5 te werken. "An absolute lie".

Wat er precies gebeurd is blijft onduidelijk, maar we kunnen wel stellen dat het allemaal niet zo positief is voor Yellowstone. Het vijfde seizoen wordt nog niet afgemaakt, en daarna zullen ze verder moeten zonder één van hun belangrijkste personages.

Yellowstone is te zien op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De alcoholische achtbaan 'Druk' is snel te zien op Netflix
Films / Nieuws

De alcoholische achtbaan 'Druk' is snel te zien op Netflix

De vriendengroep van leraren start een onderzoek: ze moeten overdag 0,5 promille alcohol drinken en dan hun taken blijven uitvoeren.

Hoe is het om overdag dronken te zijn tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden? Dat onderzoekt de vriendengroep van Martin (Mads Mikkelsen) in de Netflix-film Druk.

Druk


'Een Noorse filosoof heeft gezegd dat we met 0,5 promille te weinig geboren zijn.' Met deze wijsheid start de film. En met te benadrukken hoe lekker de champagne smaakt als Martin niet kan drinken, omdat hij nog moet rijden.

Onderzoek


De vriendengroep van leraren start een onderzoek: ze moeten overdag 0,5 promille alcohol drinken en dan hun taken blijven uitvoeren. Dit levert veel chaotische, komische en dramatische situaties op.Waardering


De film won een Oscar voor Beste Internationale Film en heeft een 92 procent waardering op Rotten Tomatoes en een 7,7/10 waardering op IMDB:

'De film was buitengewoon krachtig voor mij. Ik denk dat het niet om alcohol ging. Het ging meer over het leven en hoe kleine verandering, grote gevolgen kan hebben - zowel goede als slechte - en hoe men moet leren de verandering te initiëren en te beheersen.'Another Round


De film Druk, ook bekend onder de naam Another Round, is vanaf 6 mei te zien via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' viert 10-jarig jubileum van die ene vreselijke aflevering
Series / Nieuws

'Game of Thrones' viert 10-jarig jubileum van die ene vreselijke aflevering

Eén van de hoofdrolspelers herinnert zich een bijzonder emotionele bedoeling.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Komende maand zal het alweer 10 jaar geleden zijn dat een van de meest controversiële afleveringen van Game of Thrones verscheen. Acteur Richard Madden blikt nog eens terug op zijn einde in de bloederige aflevering van The Red Wedding.

De 36-jarige Schotse acteur, die momenteel schittert in Prime Video's Citadel, speelde twee jaar lang de rol van Robb Stark in Game of Thrones. Als oudste zoon van Lord Eddard Stark (Sean Bean) en Lady Catelyn Stark (Michelle Fairley) maakte hij een hoop mee, maar tijdens The Red Wedding liep het voor hem en zijn moeder behoorlijk slecht af.

Afscheid van echte, gezinsvervangende en fictieve familie


In een interview vertelt Madden: "Ik herinner me nog veel gehuil omdat ik aan het einde afscheid moest nemen van mijn familie waar ik vijf jaar mee heb opgetrokken. Mijn tv-mam en tv-vrouw en de crew waarmee ik zoveel tijd heb gespendeerd. Het was zowel traumatisch om op te nemen maar ook omdat ik mijn familie zou verliezen."

Spin-off nog niet gezien


Madden moet zelf nog de spin-off House of the Dragon gaan kijken. Hij heeft het nog niet gezien omdat hij momenteel erg druk is met allerlei projecten. Na films als 1917 en Rocketman speelt hij momenteel de rol van Mason Kane in Prime Video's Citadel. Ook gaat het gerucht rond dat hij bovenaan de lijst staat om de nieuwe James Bond te spelen.

Kijk alle afleveringen, waaronder The Red Wedding, van Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zack Snyder waagt zich aan Noorse godenstrijd in Netflix-serie 'Twilight of the Gods'
Series / Nieuws

Zack Snyder waagt zich aan Noorse godenstrijd in Netflix-serie 'Twilight of the Gods'

De voormalige DC-baas is aan boord om de veelbelovende animeserie deels te regisseren.

Voor Netflix verbeeldt de bekwame Zack Snyder een nieuwe animeserie. Twilight of the Gods zal gaan over de Noorse mythologie, met twee afleveringen van de hand van Snyder.

Volgens Deadline zal Snyder, die de serie deels heeft bedacht, samenwerken met het bedrijf Xilam Animation. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor Zig & Sharko en Chip 'n' Dale: Park Life voor Disney+.

Weg van superhelden


Snyder heeft de serie bedacht samen met Jay Oliva, die net als Eric Carrasco zal gaan regisseren. De show wordt geproduceerd door het productiebedrijf van Zack en Deborah Snyder, The Stone Quarry.


Verder heeft Oliva meerdere animatiefilms geregisseerd voor DC. Daartoe behoren Justice League Dark, Batman: Bad Blood en Justice League: The Flashpoint Paradox.

Samenwerking


Marc du Pontavice, oprichter en CEO van Xilam Animation, zei over de samenwerking:" We zijn enorm trots om samen te mogen werken met het team van Stone Quarry, waaronder de iconische regisseur Zack Snyder. En we zijn Netflix ook erg dankbaar dat ze ons het vertrouwen geven om zijn spectaculaire visie tot leven te brengen."


Hij vervolgde: "We zullen gebruik maken van de beste 2D-animaties voor de serie, met spectaculaire gevechten en speciale effecten in de stijl die Zack's werk heeft laten zien gedurende zijn illustere carrière. Dit project is ook een belangrijke stap voorwaarts in onze ambities om onze expertise te delen in de wereld van volwassen actieseries voor een wereldwijd publiek."

Toekomst


Snyder is al langer in de weer voor Netflix met animeprojecten. Zo werkt hij nu ook aan een nieuwe adaptatie van zijn zombiefilm Army of the Dead, die de titel Army of the Dead: Lost Vegas krijgt.

Een releasedatum voor Twilight of the Gods is nog niet bekendgemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze film doet het nog steeds boven verwachting bij Disney+
Films / Nieuws

Deze film doet het nog steeds boven verwachting bij Disney+

Vanaf dan moet het liefdeskoppel samen met de 2200 andere mensen aan boord zien te overleven.

Met een Disney+-abonnement heb je toegang tot veel goede series en films. We lichten een populaire film uit die je absoluut moet zien: Titanic.

Titanic


Het romantische drama Titanic uit 1997 heeft de tand des tijds doorstaan. Het verhaal vertelt de onmogelijke liefdesrelatie tussen Rose (Kate Winslet) en Jack (Leonardo DiCaprio). Jack is straatarm en Rose is bijna schatrijk als ze de man trouwt die volgens haar familie prima bij haar past.

IJsberg


Op de avond dat Jack en Rose hun liefde bezegelen, knalt het grootste schip dat de mens ooit gemaakt heeft (tot dan toe) tegen een ijsberg aan. Titanic zal zinken. Vanaf dan moet het liefdeskoppel samen met de 2200 andere mensen aan boord zien te overleven.James Cameron


Regisseur James Cameron heeft zijn best gedaan om de beelden zo authentiek en realistisch mogelijk over te laten komen. Veel van het scenario is gebaseerd op navertelde verhalen van mensen die de ramp hebben overleefd.Waardering


De film heeft een 7,9/10 waardering op IMDB en 88 procent op Rotten Tomatoes. Titanic staat op nummer vier op de lijst van best verdienende bioscoopfilms aller tijden. De film is nu te bekijken via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.