search
Nieuwe verfilming van George R.R. Martin (Game of Thrones) gedumpt door streamingdienst
Series / Nieuws

Nieuwe verfilming van George R.R. Martin (Game of Thrones) gedumpt door streamingdienst

Niet alle verhalen van de 'Game of Thrones'-schrijver worden zomaar even verfilmd.

Het werk van schrijver George R.R. Martin is niet meer weg te denken uit de film- en televisiewereld. Naast Game of Thrones en House of the Dragon volgt later dit jaar de verfilming van In the Lost Lands, en er zijn vele andere projecten in ontwikkeling. Voor een van die projecten is er nu slecht nieuws.

Op zijn persoonlijke blog laat Martin weten dat Peacock de verfilming van de Wild Cards-serie niet langer ontwikkelt. ''We gaan proberen er een ander onderkomen voor te vinden, maar pas als de staking voorbij is'', laat de schrijver weten.

Alternatieve geschiedenis


De serie, die nog altijd in volle gang is, bestaat uit 30 boeken met verhalen van verschillende lengte. Deze zijn geschreven door een hele reeks aan schrijvers, waaronder Martin zelf. Het verhaal van Wild Cards speelt zich af in een alternatief verleden waarin het zogenaamde Wild Card-virus rondspookt op aarde.

Virus


Mensen die geinfecteerd worden met het virus hebben drie opties: de 'Black Queens' sterven, de 'Jokers' leven door met een bepaalde vreemde mutatie, en de 'Aces' bezitten een superkracht, waarmee ze een superheld of superschurk kunnen worden.

In dit superheldentijdperk lijkt Wild Cards het ideale verhaal om te verfilmen, maar voorlopig zullen fans dus nog moeten afwachten of een andere studio of streamingsdienst in de serie wil investeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen