search
Dit doet 'Queen Charlotte' totaal anders dan 'Bridgerton'
Series / Nieuws

Dit doet 'Queen Charlotte' totaal anders dan 'Bridgerton'

Er is één element waarin de spin-off in belangrijke mate verschilt van het 'moederschip'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De succesvolle prequelserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story toont een diepere blik in de levens van Charlotte (India Amarteifio) en George (Corey Mylchreest). We zien hoe ze elkaar leerden kennen en hoe hun liefde zich ontwikkelde.

Hoewel we dergelijke verhaallijnen ook in Bridgerton zelf al voorbij zagen komen, zien we ook een ander type relatie de aandacht krijgen. Het betreft de relatie tussen Brimsley (Sam Clemmett) en Reynolds (Freddie Dennis).

Zeldzame kans


De twee bediendes zijn vanaf het begin al de persoonlijke bediende van Charlotte respectievelijk George. Doordat het koninklijk echtpaar zo lang samenblijft, krijgen de twee een zeldzame kans. Het betreft de mogelijkheid om als homoseksueel stel een gelukkig leven te leiden.

Geen 'excuusrelatie'


Het betreft hier zeker geen 'excuusrelatie'. Hoe de twee bij elkaar gekomen zijn wordt niet helemaal uit de doeken gedaan, maar je ziet wel hoe hun band zich ontwikkelt. Naarmate Charlotte en George meer privé-tijd willen, krijgen hun twee bediendes natuurlijk ook meer tijd voor zichzelf.

Als kijker hoor je ook dingen over Charlotte en George vanuit het gezichtspunt van Brimsley en Reynolds. Dit vult de twee hoofdpersonages mooi aan, maar je ziet ook hoe de ziekte van George Reynolds in een lastig parket plaatst. Hij is loyaal en houdt George's medische problemen verborgen voor iedereen, inclusief voor zijn vriend.

Het homoseksuele stel is op deze manier een onderdeel van het verhaal van de miniserie zonder dat hier verder een punt van gemaakt wordt.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen