search

Ons nieuws van zondag 14 mei 2023

Hoe is het nu eigenlijk met 'KITT', de grote ster van de jaren '80-hitserie 'The Knight Rider'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met 'KITT', de grote ster van de jaren '80-hitserie 'The Knight Rider'?

Michael Knight beschikte over deze fantastische wagen in 'The Knight Rider'.

Eén van de meest herkenbare 'karakters' uit de buitengewoon populaire jaren '80 serie The Knight Rider was de supergeavanceerde wagen van hoofdpersonage Michael Knight, gespeeld door David Hasselhoff.

KITT


De wagen heette KITT en was een Pontiac Firebird Trans Am. KITT stond voor: Knight Industries Two Thousand. KITT was niet zomaar een auto, het was een zeer futuristische wagen met allerlei geavanceerde technieken die destijds onvoorstelbaar waren en ook nu nog niet beschikbaar zijn.

Technologie


KITT had bijvoorbeeld een gepantserde buitenkant, beschikte over kunstmatige intelligentie, infraroodcamera's en was hij in staat om op afstand te worden bestuurd. KITT praatte voortdurend met zijn bestuurder, Michael Knight.

KITT leek ook echt over hersenen te beschikken; hij was een eigenzinnige, intelligente en veelal sarcastische auto.

Bekijk op instagram

Turbo Boost


Eén van de gaafste functies van KITT was de 'Turbo Boost' waarmee de auto sprongen kon maken over hindernissen of andere voertuigen. In onze herinnering werd hier iedere aflevering wel een keer gebruikt van gemaakt.

En nu?


Inmiddels is bekend dat er destijds meerdere Pontiac Firebirds waren omgebouwd om als KITT te kunnen dienen in de serie. In 2021 heeft David Hasselhoff zelf nog één van de wagens geveild voor circa $300.000.

In de auto zaten daadwerkelijk de knopjes en displays die wij kennen uit de serie, dat je ook daadwerkelijk met de auto kon communiceren lijkt ons helaas allesbehalve aannemelijk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat bezuinigen, wat betekent dit voor kijkers?
Series / Nieuws

Netflix gaat bezuinigen, wat betekent dit voor kijkers?

De streaming-gigant verliest abonnees en grijpt stevig in om winstgevend te blijven.

The Wall Street Journal bericht dat Netflix stevig gaat bezuinigen. Voor het eerst in zijn bestaan heeft het bedrijf namelijk abonnees verloren. Dit gaat om 1 miljoen abonnees in de eerste helft van 2022.

Aangezien het platform ongeveer 220 miljoen abonnees wereldwijd heeft, lijkt dit een klein aantal. Het bedrijf heeft naar verluidt echter een bezuiniging van $ 300 miljoen op de planning staan. Hieronder volgen drie manieren waarop deze bezuiniging doorgevoerd zou kunnen worden.

Minder snel accoord


In de eerste plaats kan men het aantal films en series dat geproduceerd wordt verminderen. Dit betekent dat het in de toekomst moeilijker wordt om een film of serie erdoorheen te krijgen.

Minder budget


De tweede optie is dat men minder budget beschikbaar stelt voor originele Netflix-producties. Denk hierbij aan de hit The Night Agent. Deze komen er nog steeds, maar de financiële middelen zullen beperkter zijn.

Eerder stopzetten


Tot slot is het mogelijk dat er eerder gecanceld wordt. Dit kan natuurlijk de nodige negativiteit opleveren, zoals dit het geval was bij Warrior Nun, waarover het laatste woord tot op de dag van vandaag niet gesproken is.

Winstgevend blijven


Het bezuinigen, op welke manier dit ook gaat gebeuren, betekent niet dat Netflix mensen gaat ontslaan, en vooralsnog zullen de medewerkers aanblijven. Gecombineerd met de eerdere restricties op het delen van passwords is Netflix duidelijk van plan om op de lange termijn winstgevend te blijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met 'Ricardo Tubbs', de tegenspeler van Don Jonhson uit 'Miami Vice'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met 'Ricardo Tubbs', de tegenspeler van Don Jonhson uit 'Miami Vice'?

Philip Thomas beleefde zijn hoogtijdagen in 'Miami Vice', maar is tot de dag van vandaag ook te horen in een zeer bekende videogame.

Ricardo 'Rico' Tubbs en Sonny Crockett waren de 2 hoofdrolspelers van het in de jaren '80 immens populaire Miami Vice. Wat was 'Rico' zijn rol in Miami Vice, wat deed de acteur die hem speelde nog meer en hoe gaat het tegenwoordig met hem?

Tubbs in 'Miami Vice'


Rico Tubbs komt in de serie vanuit New York naar Miami toe om zijn broer, die vermoord is, te wreken. In Miami aangekomen ontmoet hij al snel Sonny Crockett, gespeeld door Don Johnson, die bezig is met een undercover operatie en dezelfde persoon zoekt. Rico en Sonny worden een duo dat tegen de misdaad vecht in Miami.

Philip Michael Thomas


De rol van Rico Tubbs werd gespeeld door acteur Philip Michael Thomas. Thomas is geboren in 1949 en was niet alleen acteur maar was ook een niet al te succesvolle zanger. Hij nam twee albums op, maar die flopten beide. Hij heeft ook nog in de nodige (tv)-films gespeeld, waaronder Fate. Zijn deelname aan Miami Vice was duidelijk het hoogtepunt van zijn carrière.

Leuk weetje is dat hij veel later op het scherm nog twee afleveringen herenigd werd met Don Johnson toen hij op verzoek van nog een acteerklus deed voor Johnsons' serie Nash Bridges.

'Grand Theft Auto


Thomas heeft een flinke rol gehad bij een succesvolle videogame. Het is zijn stem die je hoort bij Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: Vice City Stories.

Thomas stopte ergens in 2011 in de entertainmentwereld en stopte ook met acteren. Hij zal het evengoed nog flink druk hebben, want hij heeft in totaal maar liefst 11 kinderen, bij vijf verschillende vrouwen!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is een van de weinige series waarvan alle seizoenen ook echt goed zijn
Series / Nieuws

Dit is een van de weinige series waarvan alle seizoenen ook echt goed zijn

Deze serie kan met trots zeggen dat ze geen enkel slecht seizoen heeft.

Er zijn maar heel weinig series die kunnen zeggen dat ze geen slechte seizoenen hebben. Vaak zit er in langlopende series wel een minder sterk seizoen of zijn de laatste seizoenen niet meer zo goed als het begin.

Het is ook heel lastig om een perfecte serie te creëren, maar er zijn een paar series die het voor elkaar gekregen hebben om elk seizoen fantastisch te maken.

Veel mega populaire series die soms zelfs de titel van de allerbeste serie ooit hebben gekregen hebben minstens één zwakker seizoen. Neem bijvoorbeeld Game of Thrones, hoewel het echt een geliefde serie is, kan het laatste seizoen de reputatie van de voorgaande seizoenen niet behouden.

De beste serie


Één van de weinige series die echt alleen maar goede seizoenen heeft, is Justified. De misdaadserie is gebaseerd op het werk van Elmore Leonard en volgt Raylan Givens (Timothy Olyphant).

Raylan is een Amerikaanse maarschalk die gedwongen terugkeert naar zijn geboortedorp in het afgelegen platteland van Kentucky. Hier krijgt hij te maken met lokale criminelen, waaronder zijn jeugdvriend Boyd Crowder (Walton Goggins)

Bekijk hieronder de openingsscène en stream Justified op Hulu.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe setfoto's onthullen de eerste recast in 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Nieuwe setfoto's onthullen de eerste recast in 'Daredevil: Born Again'

Het is duidelijk dat 'Daredevil: Born Again' niet zomaar een vervolg is op de originele serie.

Het filmen van Daredevil: Born Again is begonnen, waardoor we af en toe setfoto's kunnen verwachten. In de meest recente beelden zien we voor het eerst een recast die gedaan is.

Er gaan veel foto's rond van het shooten van de reboot. Marvel wil namelijk zoveel mogelijk praktische decorstukken en settings gebruiken voor de serie, waardoor er beelden rondgaan van het filmen van de serie in de straten van New York. Fans zien nu voor het eerst de recast van Sandrine Holt als Vanessa Fisk:

Bekijk op instagram


Geen vervolg


Hoewel het nog moet worden bevestigd door Marvel Studios, wordt er gezegd dat Holt actrice Ayelet Zurer vervangt als de vrouw van Fisk. Hoewel Fisk door die serie werd neergezet als een nogal hoffelijk personage, is de versie van Holt te zien in wat minder deftige kleding.

De vraag of Born Again wel genoeg overeenkomt met de originele serie is nog steeds een twistpunt onder fans van de serie, aangezien Marvel Studios nog moet onthullen of de reboot in welke vorm dan ook zal verwijzen naar de gebeurtenissen van de Netflix-serie.

We moeten niet verwachten dat de reboot een vervolg gaat zijn op de originele serie. De makers van de serie en Daredevil-acteur Charlie Cox hebben namelijk al meerdere malen benadrukt dat de reboot gezien moet worden als een geheel op zichzelf staande serie.

Daredevil: Born Again is vanaf het voorjaar van 2024 te bekijken op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actiefilm is nog steeds populair bij Disney+
Films / Nieuws

Deze actiefilm is nog steeds populair bij Disney+

'Die Hard' komt uit 1988 dus kunnen we toevoegen aan het lijstje klassiekers die altijd goed blijft scoren. Deze actiefilm, en de daaropvolgende films, stream je bij Disney+.

Bruce Willis maakte zijn grote doorbraak als John McClane in Die Hard. De film weet bij Disney+ nog steeds goed te scoren.

Terroristen


John McClane, een detective uit New York, komt aan in Los Angeles om de kerstdagen door te brengen met zijn vrouw in de hoop zijn relatie weer goed op te pakken. Maar terwijl McClane wacht tot het kerstfeestje op het kantoor van zijn vrouw is afgelopen, nemen terroristen het gebouw in beslag. Wanneer de terroristen de gijzelaars bij elkaar zetten weet McClane weg te komen en niet lang daarna de boel op stelten te zetten.

Cast en regie


Naast Willis zien we in deze keiharde film ook Alan Rickman, Bonnie Bedelia, Reginald VelJohnson, Paul Gleason en Alexander Godunov.

Deze spectaculaire film is geregisseerd door John McTiernan. Hij had na Die Hard ook een groot succes te pakken met de film The Hunt for the Red October.

Keiharde actie


De film uit 1988 pakt een heel goede score op Rotten Tomatoes van maar liefst 94%. Ook bij IMDb doet hij het bijzonder goed met een 8.2/10.

Niet alleen deze film, maar ook de vervolgen ervan scoren allemaal erg goed. Je streamt niet alleen Die Hard bij Disney+ maar ook Die Hard 2, Die Hard with a Vengeance, Die Hard 4.0 en A Good Day to Die Hard.

Disney+


Kijk de kneitergoede actiefilm bij Disney+. Wanneer je tijd hebt voor een dag bingewatchen, is het zeker aan te raden om daarna door te gaan met de andere vier films.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Wars Rebels' acteur keert niet terug voor 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars Rebels' acteur keert niet terug voor 'Ahsoka'

Freddie Prinze Jr. keert niet meer terug als Kanus Jarrus.

Hoewel veel acteurs uit Star Wars Rebels terugkeren om hun rol te hervatten in Ahsoka, is dat niet voor iedereen het geval. Freddie Prinze Jr. zal zijn rol als het personage Kanan Jarrus niet opnieuw spelen in de aankomende serie.

Tijdens de podcast The Big Thing besprak Prinze Jr. zijn meest recente Kanan-cameos in Star Wars: The Rise of Skywalker en Star Wars: The Bad Batch seizoen 1, maar bevestigde dat hij niet zal terugkeren in Ahsoka.

"Ik werd gevraagd om Kanan in te spreken in The Bad Batch. Ik heb het gevoel dat elke keer dat je de stem van Kanan hoort sinds het einde van Rebels, het zijn impact echt een beetje verzwakt. Ik wilde Episode IX ook niet doen. Ik werd om een gunst gevraagd, maar ik heb het gevoel dat al hun gunsten nu opgebruikt zijn".

Te oud


Vervolgens vroeg de interviewer of dit dus betekende dat Prinze Jr. niet zou terugkeren in Ahsoka, waarop hij het volgende antwoordde: "Geen Ahsoka. Ik ben klaar met Kanan. Ik ben te oud voor die dingen".

Hoe teleurstellend het ook is dat Prinze Jr. ook niet terugkeert, pleit de acteur er overtuigend voor om het personage met rust te laten. Toch zullen er in Ahsoka waarschijnlijk wel verwijzingen zitten naar Kanan, hoe ze dat gaan oplossen moeten we met eigen ogen gaan zien.

Ahsoka is vanaf augustus te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series werden gecanceld door drama achter de schermen
Series / Featured

Deze series werden gecanceld door drama achter de schermen

Soms vindt het drama niet alleen vóór maar ook achter de schermen plaats.

In de meeste series speelt het drama zich voor de schermen af. Bij sommige series is het echter niet het drama in het script, maar het drama achter de schermen dat voor problemen zorgt. Hier een paar series waarbij het gedoe achter de schermen er toe leidde dat de series werden stopgezet.

Roseanne


De serie Roseanne was buitengewoon succesvol en na een tijdelijke stop werd besloten de serie weer te herstarten. Niks aan het handje zou je zeggen, want heel vernieuwend hoefde het allemaal niet te worden. De fans wilden gewoon weer meer Roseanne zien.

Toch liep dit helemaal niet goed af. Hoofdrolspeelster Roseanne Barr stuurde een tweet die door veel mensen als zeer racistisch werd gezien. De zenderbazen van ABC wisten niet hoe snel ze de serie gelijk weer moesten cancellen.

Bekijk op instagram


Deadwood


De serie Deadwood was een groot succes. De onderhandelingen tussen de makers en de zenderbazen voor een vierde seizoen liepen echter onverwacht uit de hand. HBO wilde een korter seizoen terwijl producer David Milch nu juist een lang seizoen wilde. Men kwam er niet uit en de serie werd zomaar gecanceled.

Het duurde uiteindelijk 13 jaar voor de serie dan toch haar einde kreeg via Deadwood: The Movie.

Rick en Morty


Huh? Hommeles achter de schermen bij een animatieserie? De belangrijkste stemacteur, Justin Roiland, werd al in 2020 gearresteerd vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld.

Toen het nieuws van zijn eerder dit jaar (2023) bekend werd, melden ook andere vermeende slachtoffers zich. Roiland werd snel ontslagen. De aanklachten tegen hem werden overigens weer ingetrokken.

De aanklachten tegen hem werden later ingetrokken. Hopelijk komt er toch gewoon een 7e seizoen van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende nieuwe docufilm zie je bij Netflix
Films / Nieuws

Onthullende nieuwe docufilm zie je bij Netflix

'Anna Nicole Smith: You Don't Know Me' stream je vanaf dinsdag 16 mei bij Netflix. Hierin zien we nieuwe beelden over de vrouw die Playmate van het jaar werd in 1993.

Achter de vrouw met blonde lokken en ronde vormen zit veel meer schuil dan je in eerste instantie denkt. Netflix brengt ons een nieuwe docufilm over het leven van Smith.

Bekendheid


Doordat Smith in 1993 werd verkozen tot Playmate van het jaar bij Playboy vergaarde ze grotere bekendheid. Een jaar later trouwde zij met de bejaarde oliemagnaat J. Howard Marshall. Toen hij overleed brak er een groot conflict uit tussen Smith en de kinderen van Marshall. Toen zij overleed in 2007, was dat conflict nog steeds niet opgelost.

Regisseur Ursula Macfarlane


In een interview met Variety verteld Macfarlane het volgende over Smith en de documentaire die zij voor Netflix maakte:

"Ik benaderde het verhaal van Anna Nicole als een episch mysterieverhaal. Hoe viel iemand met zoveel charisma en adembenemende schoonheid, met de wereld aan haar voeten, zo hard en zo snel? Het voelt nu als het juiste moment om het leven opnieuw te bekijken van weer een mooie jonge vrouw wier leven is overgenomen en uiteindelijk vernietigd door onze cultuur."

Tragisch


Op 10 september 2006 overleed haar zoon Daniel Smith plotseling op twintigjarige leeftijd, drie dagen na de geboorte van haar dochter Dannielynn. Hij zou zijn overleden aan een combinatie van methadon en antidepressiva.

Zelf had ze ook een drugsverslaving die haar in 2007 fataal werd. Smith wilde ook gewoon een goede moeder zijn en haar leven leiden op haar voorwaarden, waarover we in deze docufilm meer te zien krijgen.

Op Netflix


Vanaf dinsdag 16 mei kan je Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me streamen bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt serie met grote fanbase en 92% op Rotten Tomatoes toch al na één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt serie met grote fanbase en 92% op Rotten Tomatoes toch al na één seizoen

Niet voor het eerst kijkt Netflix gewoon zakelijk naar de kijkcijfers en stopt zij -ondanks een grote fanbase- weer een serie

Na één seizoen heeft Netflix besloten dat de serie Lockwood & Co wordt gecanceld. Netflix en de showrunners maakten dit onlangs bekend.

Quote showrunners


"Met pijn in het hart kondigen we aan dat Lockwood and Co niet zal terugkeren voor een tweede seizoen", luidt de verklaring waarmee de kijkers van de serie worden toegesproken.

"Aan de fans - aan Lock Nation - jullie zijn echt de beste fans geweest. We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor hoeveel jullie de serie hebben omarmd, gevierd en liefgehad.

Hoofdrolspelers geprezen


In de verklaring werden verder de hoofdrolspelers nog geprezen: "We zijn bijzonder trots op de begaafde jonge acteurs die Jonathans geliefde fictieve personages met zoveel warmte, charme en kwetsbaarheid op het scherm brachten.

Ruby, Cameron en Ali waren onze perfecte Lucy, Lockwood en George. We hadden ons geen toegewijder of getalenteerder trio kunnen wensen. Alle drie zijn supersterren en we kunnen niet wachten om ze te zien schitteren in de schitterende toekomst die hen ongetwijfeld te wachten staat."


Wel lof, maar te weinig kijkers


Niets dan lof dus van de showrunners. De matige kijkcijfers brachten Netflix er echter toe de serie stop te zetten. Wij je de serie toch nog (eens) kijken? Doe dat dan hier op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Game of Thrones' hadden flinke leugen nodig om de serie op de buis te krijgen
Series / Nieuws

Makers 'Game of Thrones' hadden flinke leugen nodig om de serie op de buis te krijgen

Showrunners moesten de serie goedkoop verkopen aan de zenderbazen van HBO.

David Benioff en D.B. Weiss zijn de makers van het prachtige Game of Thrones. Niemand kan zich momenteel voorstellen dat het lastig was deze serie te pitchen bij de zenderbazen, toch hadden de heren een leugentje nodig om de serie erdoor te krijgen.

Fans boekenreeks


Benioff en Weiss zijn echte fans van de boekenreeks van George R.R. Martin. Zij wisten dus echt wel dat naarmate het verhaal vorderde de veldslagen die uitgevochten werden steeds groter werden. Richting HBO pitchen zij dit echter op een andere manier.

Karakterontwikkeling


"Het is een fantasyverhaal uit de Middeleeuwen. Dat hoeft niet persé duur te zijn. Het is een serie die met name over karakterontwikkeling gaat en er zijn geen grote dure veldslagen."

4000 pagina's


De twee showrunners gaven hierover in een interview met Digital Spy aan: "We wisten dat de meeste mensen die de beslissingen namen niet 4.000 pagina's van de boeken zouden lezen en dus niet zouden weten dat de draken steeds groter worden en dat zij zich ook gingen bemoeien met de enorme veldslagen. We rekenden erop dat ze er pas achter zouden komen als het te laat was."


Leugentje om bestwil


En zo geschiedde, HBO ging akkoord met het maken van de serie en kwam er pas later echt achter hoe duur de serie zou gaan worden. Met terugwerkende kracht moge duidelijk zijn dat zowel de showrunners als HBO zeer blij zullen zijn met dit leugentje om bestwil.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur onthult releasedatum 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew'
Series / Nieuws

Acteur onthult releasedatum 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew'

'Star Wars'-fans kunnen beginnen met aftellen voor de nieuwste serie in de franchise.

De laatste jaren zijn Star Wars-fans overspoeld met een hele reeks aan spin-off series op Disney+. De nieuwste serie in dit rijtje is Skeleton Crew. Nu heeft acteur Jaleel White onthuld wanneer fans de serie kunnen gaan bekijken.

White zal de rol van een ruimtepiraat spelen in Skeleton Crew. De serie gaat over een groep kinderen die verdwaald raakt in het Star Wars-universum. In een recent interview liet hij meer los over de release van de serie.

Releasedatum


Het was al langer bekend dat de serie ergens dit jaar zou verschijnen. De opnames werden in januari dit jaar al afgerond. In een interview zei de aankomende Star Wars-ster het volgende: '''Skeleton Crew' komt uit in november of december.''

Feestdagen


Aangezien een andere Star Wars-serie, Ahsoka, uitkomt in augustus is dat geen verrassende releasedatum. Skeleton Crew zal een familievriendelijke avonturenserie zijn, en dat is typisch een serie die past bij de feestdagen aan het eind van het jaar.

Skeleton Crew zal te zien zijn op Disney+, waar fans tot dan ook alle andere Star Wars-films en -series kunnen bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De frustrerende finale van 'Titans' doet werkelijk echt alles fout
Series / Nieuws

De frustrerende finale van 'Titans' doet werkelijk echt alles fout

De seriefinale van Titans was één grote chaos, waardoor hij eigenlijk niet zo goed was.

De seriefinale van Titans eindigde precies zoals de allereerste aflevering. En nee, het is geen leuke verwijzing naar het begin van dit avontuur, maar eigenlijk een regelrechte ramp.

Titans negeerde al best lang de beste personages en onderschat hen zelfs. De focus wordt hierdoor meer gelegd op minder belangrijke personages zoals Starfire (Anna Diop) of Superboy (Joshua Orpin).

Raven krijgt bijvoorbeeld ook heel weinig tijd om te communiceren met haar demonen vader en met Brother Blood. Bovendien werd Raven eigenlijk buitenspel gezet door Starfire in de strijd tegen haar eigen familie.

Het slaat nergens op


De seriefinale is daarnaast ook niet heel erg logisch en geeft geen antwoord op sommige vragen die beantwoord moesten worden. Er wordt bijvoorbeeld geen reden gegeven waarom de kerntitanen de enige helden waren die hun best deden om Trigon te verslaan.

Ook blijft het onduidelijk waarom Starfire gewoon terug kon zweven naar aarde na haar ontploffing om Brother Blood te vernietigen. Het is al met al een bizarre aflevering, maar er is in ieder geval geen gebrek aan actie.

Bekijk hieronder de trailer en stream Titans op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Hobbit'-ster heeft een aparte reden om niet 'Rings of Power' te kijken
Series / Nieuws

Deze 'Hobbit'-ster heeft een aparte reden om niet 'Rings of Power' te kijken

Deze Hobbit-ster legde heel bot uit waarom hij weigert om Rings of Power te kijken.

Fans van The Lord of the Rings en The Hobbit begrijpen misschien niet waarom de acteurs hun eigen serie niet willen zien. Toch heeft Richard Armitage een reden waarom hij The Rings of Power niet wil zien.

Voor deze reden moeten we even terug in de tijd, helemaal naar 2014. Toen eindigde namelijk de Hobbit trilogie waarin Richard Armitage de hoofdrol van Thorin Oakenshield speelde. Zijn personage was op zoek om de Lonely Mountain terug te nemen.

Hoewel de Hobbit voor Armitage hier stopte, was dit nog maar het begin van het Lord of the Rings-universum.

Een botte weigering


In een interview met Radio Times sprak Armitage over de franchise en er werden ook vragen gesteld over de nieuwere series zoals Rings of Power.

Armitage reageerde botweg dat hij weigert deze series te kijken. Hij zei: "Na twee en een half jaar Middle-Earth voel ik me niet meer aangetrokken tot fantasie."

Bekijk hieronder een theorie over seizoen 2 en stream The Rings of Power op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie '#BringBackAlice'
Recensie

Recensie HBO Max-serie '#BringBackAlice'

Polish Little Liars, met een mysterie dat in de laatste aflevering in duigen valt.

Regie: Dawid Nickel | Cast: Helena Englert (Alicja), Sebastian Dela (Tomek), Mila Jankowska (Paula), Marcel Opalinski (Michal), Katarzyna Galazka (Monica), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 49-54 minuten | Jaar: 2023

Toen HBO Max verscheen waren er nogal wat opstartproblemen. Met name wat ondertiteling betreft. Of die was er niet, of hij was uiterst gebrekkig. Het probleem is net verholpen, maar in de eerste paar weken dat #BringBackAlice online verscheen maakte de streamingsdienst het wel heel bont: elke aflevering was te bekijken in het originele Pools, behalve de tweede aflevering waarin de kijker het moest doen met Engelstalige nasynchronisatie. Het originele audiospoor als optie bieden is minder werk dan het weglaten, maar HBO Max kreeg het voor elkaar.

Alicja is een Poolse influencer die na een feestje vermist geraakt. Een jaar later duikt ze op, verward en met geheugenverlies. Haar vrienden lijken niet helemaal blij te zijn met haar terugkomst en dat merkt Alicja. Stukje bij beetje komen de herinneringen aan die avond terug, terwijl Alicja haar invloed gebruikt om de waarheid boven water te krijgen – en wraak te nemen op de daders.

Wat Alicja precies influenct is niet helemaal duidelijk. Ze is eerder een vlogger of lifestylecoach via sociale media, want het gaat puur om haar bruisende tienerleven en de levenslessen die ze met haar tweehonderdduizend volgers deelt. Ze lijkt het oprecht naar haar zin te hebben, maar dat blijkt slechte of misleidende regie te zijn geweest wanneer later wordt getoond dat er problemen waren binnen de groep.

Dat klopt dan weer wel, want de maatjes van Alicja zijn nare mensen. Haar vriend Michal is de belichaming van 'foute gast': een arrogante rijke kwal met weinig inhoud. Een ander groepslid is Patryk, de drugsdealer op hun school die ervoor zorgt dat heel wat jonge geesten al op vroege leeftijd naar de klote gaan. Dit zijn allemaal personages waarvan later wordt verwacht dat je medelijden met ze hebt.

Het toppunt is Tomek, de broer van Weronika (een meisje dat op dezelfde nacht als Alicja verdween, waardoor daar zo goed als geen aandacht voor was). Dat is een volwassen professionele drugsdealer, agressieve afperser en autodief. Een meisje probeert hem te helpen en is lief voor hem, maar hij blijft consequent asociaal en afhoudend tegen haar. In #BringBackAlice is hij de zielige held voor wie je moet juichen. Rare jongens, die Poolse scenaristen.

Als er een onderliggend thema is, komt dat niet duidelijk over. Rijk versus arm is aanwezig, maar daar wordt nooit iets mee gedaan dat een punt zou kunnen overbrengen. Er is conservatief versus het nieuwe normaal en ook dat krijgt aandacht maar geen uitwerking. De serie lijkt inhoudelijk te willen zijn, maar is dat niet of het cultuurverschil staat de boodschap in de weg.

Het is niet allemaal slecht. In Polen kunnen ze prima met een camera overweg. Van de eerste tot de laatste aflevering zijn het de beelden die de serie naar een hoger niveau tillen (alhoewel het nog niet helemaal duidelijk is wat HBO Max in deze serie zag op dramatisch gebied). De actrice die Alicja speelt heeft veel te doen – getraumatiseerde muis, vrolijke vlogger, ijskoude bitch – en doet het allemaal goed. De make-upafdeling heeft flink afgekeken van de tekenfilmserie Jem and the Holograms, maar dat blijft een coole look.

En #BringBackAlice heeft een van de prachtigste intro's ooit: een elektronisch vaag popnummer klinkt terwijl er psychedelische rode beelden voorbijkomen. Erg sfeervol. Het is alleen de verkeerde sfeer want de droomachtige toon komt niet overeen met die van de serie zelf. Dit zijn eigenlijk de openingstitels die ze hadden moeten gebruiken voor Nine Perfect Strangers.

Vijf afleveringen lang komen er sporadisch flarden voorbij van wat er die ene nacht op dat feestje heeft plaatsgevonden, maar een helder antwoord is er niet uit af te leiden. Dat houdt het mysterie er in tot de zesde aflevering waarin alles op tafel komt. Het plot blijkt een stinkende gatenkaas te zijn. Ten eerste is het flinke en vergezochte overdaad, en gaat het iets te vaak heen en weer wat betreft een definitieve conclusie.

Ten tweede zorgt al deze gewonnen informatie ervoor dat met terugwerkende kracht handelingen van personages simpelweg niet meer kloppen. Er zaten al onsympathieke mensen tussen, maar dit maakt ze wel heel cru. Of onverstandig, en dat zou dan weer niet heel vergezocht zijn. Iemand benoemt zelfs dat het om te beginnen niet slim was van Alicja om zich vrijwillig klem te zuipen en vol te pompen met drugs, want dat is, zeker voor vrouwen, een open uitnodiging voor problemen.

Ergens is #BringBackAlice als serie zoals influencers zijn: het wordt allemaal vele malen belangrijker en serieuzer gebracht dan het waard is. In beide gevallen is het prima om het allemaal over te slaan en later op internet op te zoeken wat uiteindelijk de uitkomst is geweest van al het gedoe, en daarmee leren dat dit inderdaad de betere keuze was dan het hele proces van begin tot eind te volgen.

★★☆☆☆

#BringBackAlice is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Netflix deze serie helemaal uitmelken met meerdere spin-offs?
Series / Nieuws

Gaat Netflix deze serie helemaal uitmelken met meerdere spin-offs?

Bridgerton-maker heeft heel wat ideeën voor toekomstige spin-offs die focussen op haar favoriete personages.

Bridgerton is de ideale serie om op een luie dag helemaal te bingen. Het heeft wat drama, romantiek en mooie familiemomenten. De serie is dan ook heel snel populair geworden en Netflix is ook helemaal klaar om allerlei spin-off series te gaan maken.

Er is natuurlijk al één spin-off serie van Bridgerton, namelijk Queen Charlotte. Deze serie focuste zich op de intrigerende koningin in haar jongere jaren en haar opkomst aan de macht.

Queen Charlotte heeft meteen al een heleboel positieve recensies gekregen, waardoor er veel ideeën zijn over het nog verder uitbreiden van het Bridgerton universum.

Nog veel meer spin-offs


Bridgerton en Queen Charlotte maker Shonda Rhimes denkt dat er nog veel meer spin-offs kunnen komen. Ze vertelde dat het haar heel leuk leek om op Lady Danbury (Adjoa Andoh) te focussen.

Lees hier haar volledige quote: "Ik dacht niet aan een spin-off van Bridgerton toen ik het verhaal begon te vertellen, maar koningin Charlotte is zo uniek. Ik heb ook de verhalen van Lady Danbury opgenomen. En je ontmoet een jonge Violet en ik vind haar fascinerend. Daar is een verhaal te vertellen."

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Queen Charlotte op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn drie van de meest grimmige momenten in 'Better Call Saul' seizoen 6
Series / Nieuws

Dit zijn drie van de meest grimmige momenten in 'Better Call Saul' seizoen 6

Het slotseizoen van de populaire serie was behoorlijk stevig, maar deze scènes stijgen er bovenuit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul wordt unaniem gezien als een spin-off die de kwaliteit van Breaking Bad in alle opzichten heeft geëvenaard. We zien hoe Jimmy McGill (Bob Odenkirk) de Saul Goodman is geworden die de kijkers in eerste instantie leerden kennen.

Het slotseizoen kende de nodige memorabele momenten, ondanks dat zaten er scènes tussen die werkelijk bloedstollend waren. Hieronder zie je drie van zulke momenten.

Nacho Varga's dood


In aflevering 3 zien we dat Nacho (Michael Mando) door Gus Fring (Giancarlo Esposito) tot zondebok werd gemaakt. Dit betekende het einde voor Nacho, ondanks het feit dat hij eerder wist te ontkomen aan de Salamanca's. Om zijn vader te redden accepteerde hij deze rol. Na een ijzersterke monoloog pleegt Nacho zelfmoord.



Howard Hamlin's dood


Deze scène is te zien in aflevering 7. Howard (Patrick Fabian) confronteert Saul en Kim (Rhea Seehorn). Op dat moment komt Lalo Salamanca (Tony Dalton) echter naar hun huis. Arme Howard bevindt zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. De spanning is te snijden, en de groeiende paniek is in Kim's stem te horen wanneer ze Howard vertelt te vertrekken.



Kim speelt open kaart


Het hoge woord komt eruit van Kim's kant in aflevering 9. Na alles wat er gebeurd is, moeten Kim en Saul doorgaan met hun leven alsof er niets gebeurd is. Saul is dit gewend, maar voor Kim zit het anders. Het onstabiele en criminele bestaan met Saul geeft haar een verslavende kick, en dat is net waar de schoen wringt.



Deze momenten in Better Call Saul illustreren nogmaals dat de serie geen sensatie nodig had om een sterke indruk achter te laten.

Better Call Saul kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeffrey Dean Morgan onthult de connectie tussen Negan en The Croat in 'The Walking Dead: Dead City'
Series / Nieuws

Jeffrey Dean Morgan onthult de connectie tussen Negan en The Croat in 'The Walking Dead: Dead City'

De acteur heeft onthuld waar Negan en The Croat elkaar van kennen in de serie.

De langverwachte miniserie The Walking Dead: Dead City gaat binnenkort van start. Inmiddels is bekend dat de mysterieuze The Croat ( Željko Ivanek) de slechterik van het verhaal is.

Menig fan heeft al gespeculeerd over de achtergrond van dit personage. In een interview met Entertainment Weekly onthult Jeffrey Dean Morgan dat de twee inderdaad een geschiedenis hebben.

Van het padje


The Croat is iemand uit Negan's verdere verleden. Morgan: "Hij was een loopjongen voor Negan. Maar hij raakte compleet van het pakje, en wel op een manier die zelfs Negan te ver ging".

Deze uitspraak maakt het zeer waarschijnlijk dat de twee elkaar kennen uit de tijd dat Negan leider van de Saviors was. Zij zijn met andere woorden op niet al te goede voet uit elkaar gegaan, en dit moet voor seizoen 6 zijn gebeurd.

Afrekenen met het verleden


De terugkeer van The Croat zou wel eens kunnen betekenen dat Negan zal moeten afrekenen met bepaalde zaken uit zijn verleden. Het staat in elk geval vast dat het conflict tussen deze twee mannen een relevant onderdeel zijn van dit vervolg op The Walking Dead. The Walking Dead: Dead City gaat op 18 juni aanstaande in première op het Amerikaanse AMC. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bekijk op instagram



07-05-2023: Wie is de slechterik The Croat in 'The Walking Dead: Dead City' eigenlijk? (1757 views)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit doet 'Queen Charlotte' totaal anders dan 'Bridgerton'
Series / Nieuws

Dit doet 'Queen Charlotte' totaal anders dan 'Bridgerton'

Er is één element waarin de spin-off in belangrijke mate verschilt van het 'moederschip'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De succesvolle prequelserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story toont een diepere blik in de levens van Charlotte (India Amarteifio) en George (Corey Mylchreest). We zien hoe ze elkaar leerden kennen en hoe hun liefde zich ontwikkelde.

Hoewel we dergelijke verhaallijnen ook in Bridgerton zelf al voorbij zagen komen, zien we ook een ander type relatie de aandacht krijgen. Het betreft de relatie tussen Brimsley (Sam Clemmett) en Reynolds (Freddie Dennis).

Zeldzame kans


De twee bediendes zijn vanaf het begin al de persoonlijke bediende van Charlotte respectievelijk George. Doordat het koninklijk echtpaar zo lang samenblijft, krijgen de twee een zeldzame kans. Het betreft de mogelijkheid om als homoseksueel stel een gelukkig leven te leiden.

Geen 'excuusrelatie'


Het betreft hier zeker geen 'excuusrelatie'. Hoe de twee bij elkaar gekomen zijn wordt niet helemaal uit de doeken gedaan, maar je ziet wel hoe hun band zich ontwikkelt. Naarmate Charlotte en George meer privé-tijd willen, krijgen hun twee bediendes natuurlijk ook meer tijd voor zichzelf.

Als kijker hoor je ook dingen over Charlotte en George vanuit het gezichtspunt van Brimsley en Reynolds. Dit vult de twee hoofdpersonages mooi aan, maar je ziet ook hoe de ziekte van George Reynolds in een lastig parket plaatst. Hij is loyaal en houdt George's medische problemen verborgen voor iedereen, inclusief voor zijn vriend.

Het homoseksuele stel is op deze manier een onderdeel van het verhaal van de miniserie zonder dat hier verder een punt van gemaakt wordt.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, van o.a. het aangrijpende 'A Small Light'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, van o.a. het aangrijpende 'A Small Light'

Je kan er deze week weer goed voor zitten met al de bekende series op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

A Small Light (seizoen 1 aflevering 5-6)



Verschijnt op: 16 mei
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op Disney+

Synopsis: A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.





9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 14)



Verschijnt op: 17 mei
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terechtkomen.





Will Trent (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: 17 mei
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

17 mei: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 12) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

17 mei: My Family (seizoen 1 - aflevering 10) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

17 mei: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 7) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

17 mei: Race (seizoen 1 - aflevering 3) - Drama / Romantiek - Een verhaal over potentie, als een doorsnee medewerker aangenomen wordt door een hoogstaand PR-bedrijf door een speciale manier van werving.

20 mei: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan ligger er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijferkanon 'Frasier' is klaar met filmen en komt sneller dan je verwacht
Series / Nieuws

Kijkcijferkanon 'Frasier' is klaar met filmen en komt sneller dan je verwacht

Na jaren van gesteggel en ontwikkelen is de humoristische psychiater weer helemaal terug.

De kogel is eindelijk door de kerk. Het heeft jaren geduurd voordat er weer een nieuw hoofdstuk aan het leven van de komische, en ietwat pretentieuze, psychiater kan worden toegevoegd. Hoofdrolspeler Kelsey Grammer teaset alvast een releasedatum.

Grammer was zelf altijd erg enthousiast om een nieuwe serie over het personage Frasier Crane te maken. Hij heeft de rol al eerder gespeeld in de sitcoms Cheers en Frasier over een periode van meer dan 20 jaar. Blijkbaar was dat voor hem niet genoeg.

Van Boston naar Seattle terug naar Boston


De productie begon in het begin van dit jaar met de aankondiging dat Frasier in de reboot weer terug zou keren naar zijn oude leven in Boston. In Frasier was hij werkzaam als radio-psychiater voor het lokale KACL in Seattle. Aangezien Cheers ook in Boston afspeelde is het mogelijk dat we een aantal oude personages uit zijn leven zullen terugzien.

Sommige personages terug, sommige niet


Twee belangrijke personages uit Frasier zullen weer terugkeren. Zo zien we Frasier's radioproducer Roz Doyle (Peri Gilpin) en zijn ex-vrouw Lilith Sternin (Bebe Neuwirth) terug. Frasier's broer Niles (David Hyde Pierce) en vader Martin Crane (John Mahoney) zullen helaas niet meer terugkeren. Laatstgenoemde kwam in 2018 te overlijden.

Volgens Grammer is de serie, op wat nabewerking na, zo goed als klaar. De releasedatum staat vooralsnog gepland op 1 oktober van dit jaar.

Kijk nog eens alle afleveringen van Frasier op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Law & Order'-crossover krijgt de dodelijkste seizoensfinale ooit
Series / Nieuws

Deze 'Law & Order'-crossover krijgt de dodelijkste seizoensfinale ooit

Law & Order: SVU en Organized Crime bundelen hun krachten voor een epische seizoensfinale

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een nieuwe cross-over in de maak. Law & Order: SVU zal samenkomen met Organized Crime en fans zullen niet weten wat hen overkomt met deze epische aflevering.

De cross-over zal voor zowel Law & Order: SVU en Organized Crime de seizoensfinale zijn en de series zijn allebei van plan om met een grote knal te eindigen.

De teams uit beide series werken in de cross-over "All Pain is One Malady...With Many Names" samen om een gevaarlijke terrorist te pakken die ze allebei van verschillende kanten van de zaak al aan het volgen zijn.

De eerste beelden


De eerste teaser van deze seizoensfinale is al uit en de beelden zien er fantastisch uit. Er staat voor beide teams ongelofelijk veel op het spel en iedereen geeft dan ook zijn of haar volle 100%.

Het gaat er zelfs zo hard aan toe dat een SVU-favoriet neergeschoten wordt. Verwacht dus dat je tijdens deze aflevering op het puntje van je stoel zal zitten.

Bekijk hieronder de exclusieve clip en stream Law & Order: SVU en Organized Crime op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seth McFarlane steunt WGA staking met onmiddellijke stopzetting 'Family Guy' en 'American Dad'
Series / Nieuws

Seth McFarlane steunt WGA staking met onmiddellijke stopzetting 'Family Guy' en 'American Dad'

De staking van alle schrijvers voor film en televisie heeft nu al grote gevolgen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seth McFarlane, de maker van de animatieseries Family Guy[i] en [i]American Dad is er mee gestopt.

Geen American Dad & Family Guy


Hij doet niets meer aan beide series totdat de Writers Guild of America staking voorbij is de condities voor film en tv schrijvers verbeterd is.

Niet alleen McFarlane legt het werk naast zich neer.

Ook Bryan Boyle, scenarioschrijver van American Dad, producer Matt Weitzman en schrijvers Rich Appel en Alec Sulkin stoppen met werken totdat de staking voorbij is.

Voor het eerst in vijftien jaar


De staking van alle schrijvers voor film en televisie heeft nu al grote gevolgen.

De bond is al wekenlang aan het onderhandelen met de grote studios en streamingdiensten over hun salarissen en arbeidsvoorwaarden.

De staking is de eerste in vijftien jaar en film en televisieproducties liggen stil. Ook late night shows, zoals die van Jimmy Kimmel, Stephen Colbert en Jimmy Fallon kunnen niet meer doorgaan zonder schrijvers.



Honderd dagen


McFarlane was ook bij de vorige staking, vijftien jaar geleden.

Toen duurde deze honderd dagen en kostte de staat Californië zo'n 2 biljoen dollar.



Als de huidige WGA staking langer dan honderd dagen zou duren, zou het nog veel meer gaan kosten.

Volgens globaal strateeg Kevin Klowden zou deze staking, hoe langer het duurt, makkelijk de kosten van de vorige kan overtreffen.

"Kunnen we nog grotere bedragen gaan zien? Absoluut,", aldus Klowden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waargebeurde verhalen: de echte personages achter populaire TV-figuren onthuld
Series / Featured

Waargebeurde verhalen: de echte personages achter populaire TV-figuren onthuld

Deze personages uit films en series zijn gebaseerd op echte, historische figuren

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Soms kijk je een serie en dan denk je 'hoe komen ze er op?' En dan is het antwoord heel vaak: de realiteit. Deze personages uit bekende films en series zijn gebaseerd op echte mensen.

Leatherface, Texas Chainsaw Massacre


Texas Chainsaw Massacre is een van de engste horrorfilms. Met een goede reden.

Leatherface, het moordende, mensen etende, personage, is namelijk gebaseerd op een bestaand persoon.

Veel aspecten van het personage zijn gebaseerd op seriemoordenaar Ed Gein. Gein is ook een grafschender en had bizarre plannen met de huid van zijn vrouwelijke slachtoffers.

De kettingzaag was dan weer een mooie toevoeging van de filmmakers.



Hannibal Lecter, Silence of the Lambs


De bekende film Silence of the Lambs, gebaseerd op de boeken van Thomas Harris, heeft misschien wel een van de meest bekende fictieve seriemoordenaars aller tijden: Hannibal Lecter (Anthony Hopkins).

Toch is Lecter niet geheel fictief. Ook deze seriemoordenaar is gebaseerd op een bestaande crimineel: William Coyne.

Coyne ontsnapte de gevangenis en ging daarna op een moordpartij. Op zowel Coyne als Lecter is daarna lang gejaagd.



Tony Soprano, The Soprano's


Maffiabazen droegen vaak massaal fedora's, dat moest als je maffia was. Tot dat de Soprano's daar verandering in brachten.

Tony Soprano (James Gandolfini) werd het nieuwe gezicht van de maffia en veranderde de televisiewereld.

Tony Soprano is gebaseerd op twee New Jersey gangsters. Richie Boiardo van de Genovese misdaadfamilie. En Vincent "Vinny Ocean" Palermo, van de DeCavalcante familie.

Net als dat Tony de stripclub 'Bad Bing!' had, was Vinny eigenaar van 'Wiggles'.



Tommy Shelby, Peaky Blinders


Netflix hit Peaky Binders, bekend om de gang die scheermessen in de randen van hun hoeden verstoppen, is ook niet geheel fictioneel.

Tommy Shelby is namelijk deels gebaseerd op de gangster Thomas Gilbert, die ook de gang Peaky Blinders runde. Gilbert was alleen niet zo succesvol en goed georganiseerd als Shelby. Of zo goed gekleed.



Verschillende personages, The Wire


The Wire op HBO wordt door velen soms de beste serie aller tijden genoemd.

De serie had strakke verhaallijnen, intrigerende personages en genoeg drama, actie en intrige om de kijker seizoenen lang te boeien.

Ook een aantal personages van The Wire zijn gebaseerd op echte mensen. Bijvoorbeeld Stringer Bell (Idris Elba), die gebaseerd is op twee verschillende drugssmokkelaars uit Baltimore: Roland Bell en Stringer Reed.

Stringer's manier van zakendoen lijkt ook veel op die van echte louche zakenman Kenneth A "Kenny" Jackson.

Omar Little's (Michael Kenneth Williams) leven lijkt op Donnie Andrews, een echte dief en moordenaar met verschillende gewapende overvallen op zijn naam.

Avon Barksdale (Wood Harris) is weer gebaseerd op Melvin Williams, een acteur en drugssmokkelaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook deze enorm populaire videogame wordt een tv-serie
Series / Nieuws

Ook deze enorm populaire videogame wordt een tv-serie

Na The Last of Us wordt er al gewerkt aan God of War- en Horizon-series, maar daar komt nu mogelijk nog een grote titel bij.

Na het enorme succes van The Last of Us wordt zowat elke grote videogame-franchise verfilmd. En daar komt nu nóg een grote titel bij: Destiny.

Volgens The Game Post zou game-ontwikkelaar Bungie al uitvoerend producent van Gabriel VanHuss hebben ingehuurd om hun franchises naar andere media uit te breiden.

Het lot vervuld


The Game Post zou hier achter zijn gekomen na het zien van een gewijzigde functie van VanHuss op LinkedIn.

Vanhuss zou zelf hebben laten weten dat hij samenwerkt met het Destiny Universe Leadership-team om de wereld van Destiny uit te breiden naar tv, film, boeken, strips en audio.

Megasucces


Het eerste spel in de franchise verscheen in 2014, en werd gevolgd door een sequel in 2018. Het betrof de eerste grote franchise van Bungie sinds de megahit Halo en diens vervolgen.



In de spellen van Destiny nemen spelers de rollen aan van Guardians, beschermers van de laatste veilige stad op onze planeet.

Zij beheersen een kracht genaamd Light om de stad te beschermen tegen verschillende buitenaardse rassen.

Eindelijk live-action


Er werden overigens al eerder strips en boeken gemaakt van en over Destiny, maar een live-action project bleef ondanks het succes van de games uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.