search
De Netflix-klassieker 'Scent of a Woman' blijft onuitwisbaar
Films / Netflix Kijktip

De Netflix-klassieker 'Scent of a Woman' blijft onuitwisbaar

Een student die in het weekend wat bij wil verdienen, gaat voor hem zorgen. Dit blijkt niet makkelijk: de kolonel is veeleisend en chagrijnig.

Een film met Al Pacino is bijna altijd goed. Scent of a Woman oversteeg zelfs alle verwachtingen. De film is nu te zien op Netflix.

Blind, veeleisend en chagrijnig


Al Pacino speelt een gepensioneerde, blinde kolonel. Een student die in het weekend wat bij wil verdienen, gaat voor hem zorgen. Dit blijkt niet makkelijk. De kolonel is veeleisend en chagrijnig.

Ze gaan langs bij familie en daar leert de student ook hoe de kolonel gezien en benaderd wordt door zijn eigen familieleden: "Hij was al een klootzak, voordat hij blind werd."

Geur van een vrouw


Aangezien Al Pacino's personage niet kan zien, zijn dan andere zintuigen verder ontwikkeld. Zo ook zijn reukvermogen. Dit stelt hem in staat om parfum te kunnen identificeren. Hiermee verdient hij een dans van een bloedmooie dame.Netflix


Het leven heeft soms toch nog wat moois in petto. Al Pacino won een Oscar voor zijn rol in deze film. Scent of a Woman heeft een 8,0/10 waardering op IMDb en 85 procent op Rotten Tomatoes en is te zien via streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen