search
Deze 3 splinternieuwe films gaan door het dak bij Netflix, Apple en SkyShowTime

Deze 3 splinternieuwe films gaan door het dak bij Netflix, Apple en SkyShowTime

Deze vergeten acteur verliest zijn charme niet, J. Lo als moordmachine en een ode aan een filmlegende.

Mitchell van Vuren
Maak je borst maar nat voor weer 3 steengoede films, die zijn uitgekomen bij verschillende streamingdiensten. Zo krijgt Michael J. Fox een hartverwarmende en rakende documentaire, en neemt Jennifer Lopez de rol van moordmoeder op zich. Kortom, voldoende reden om een van deze films te gaan checken vanavond.

Still: A Michael J. Fox Movie | Apple TV+Deze persoonlijke documentaire over de beroemde Back to the Future-acteur met Parkinson neigt soms meer naar een audioboek met plaatjes, wat volgens recensent Femke van Kooten een prachtig portret biedt van een man, die ondanks zijn ziekte nog steeds een performer met statuur is.

Ze gaf de documentaire daarom 4 sterren. Ze stelde: "Naast de inventieve 'luister-en-kijk-een-beetje-verhalen' wordt er ook een standaard direct interview gehouden met Fox zelf. Hierin komt pas echt de kracht van zijn verhaal naar voren. Hij is misschien soms wat moeilijk te verstaan en zijn constante bewegen werkt op de zenuwen (hoewel hij daar natuurlijk niets aan kan doen), maar hij is nog steeds grappig en gepassioneerd en vooral heel open en eerlijk."

Lees de rest van de recensie.

The Mother | NetflixJennifer Lopez is een bikkelharde actieheldin in deze wraakfilm, waarin de actrice verandert in zowel een moeder als een vechtmachine. Jacoline Maes vond het optellen tot een vermakelijke popcornfilm, die niet meer waard was dan 2.5 ster.

Ze beargumenteerde: "Het gedegen acteerwerk en niet offensief slechte script brengen misschien wel een ontspannend avondje. Echt opletten is niet nodig, want het verhaal volgt een bekend stramien, maar neemt je toch wel makkelijk mee op sleeptouw."

Lees de rest van de recensie.

Sergio Leone - The Italian Who Invented America | SkyShowTimeDe documentaire is een ode aan de beroemdste regisseur van de spaghettiwestern, waar filmliefhebbers van zullen smullen. Grootheden zoals Ennio Morricone, Spielberg, Scorsese, Tarantino en De Niro komen aan het woord om vol lof te spreken over de Italiaanse regisseur en zijn werk. Terence Shea beloonde de vermakelijke documentaire met 4 sterren.

Hij vond: "Van 'A Fistful of Dollars' tot 'Once Upon a Time in America' wordt er gesproken over wat er zoal gebeurde tijdens de productie daarvan, maar ook over hoe perfect of baanbrekend een bepaald element was. Heerlijke, verrassende anekdotes, zoals dat Clint Eastwood in de eerste instantie geen zin had in opnames in Italië met een onbekende regisseur, of hoe door een communicatiefoutje een speciaal gebouwde brug werd opgeblazen voordat de camera's überhaupt draaiden."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen