search

Ons nieuws van woensdag 17 mei 2023

'The Mandalorian' seizoen 4 loopt vertraging op vanwege staking
Series / Nieuws

'The Mandalorian' seizoen 4 loopt vertraging op vanwege staking

Jammer maar helaas: fans van The Mandalorian zullen ditmaal wat langer moeten wachten op het nieuwe seizoen van de serie.

Slecht nieuws voor Star Wars-fans: Dankzij de schrijversstaking in Hollywood heeft de productie van het vierde seizoen van The Mandalorian vertraging opgelopen.

Daarmee is The Mandalorian één van de vele series die geraakt is door de staking van de Writers Guild of America. Schrijvers in de VS hebben sinds 1 mei de pen al niet meer aangeraakt.

The Mandalorian seizoen 4


Hoewel dat natuurlijk vervelend is voor fans van The Mandalorian, is het een goede zaak dat de staking effect heeft op de grootste series van het moment.

Eerder gaf showrunner Jon Favreau al aan dat de scripts van The Mandalorian seizoen 4 al zo goed als af zijn, maar bronnen van Deadline melden nu dat de staking toch effect zal hebben op de startdatum van de productie van seizoen 4.

Deadline geeft aan dat ze eigenlijk in september van dit jaar zouden beginnen met filmen, maar dat dit nu waarschijnlijk niet gaat lukken. Een woordvoerder van Lucasfilm heeft geen antwoord gegeven.

The Mandalorian seizoen 3 is sinds enkele weken in zijn volledigheid op Disney Plus te bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Remake iconische sport-komedie zie je nu bij Disney+
Films / Nieuws

Remake iconische sport-komedie zie je nu bij Disney+

De remake van 'White Men Can't Jump' kun je vanaf vrijdag 19 mei streamen bij Disney+.

Het origineel uit 1992 was een groot succes. De streamer hoopt met deze remake een net zo groot succes te behalen als dat het origineel al die jaren terug had.

Groter spel


We volgen een paar straatbasketbal-hustlers die op gespannen voet met elkaar beginnen en vervolgens samen gaan werken voor een groter spel. Ze weten op slinkse manier geld af te troggelen van mensen en proberen samen hun dromen achterna te gaan.

Origineel


In het origineel uit 1992 zagen we in de hoofdrollen Wesley Snipes en Woody Harrelson. De film werd geregisseerd door Ron Shelton, ook wel bekend van Hollywood Homicide.

De film nu


In de remake zien we in de hoofdrollen Sinqua Walls en Jack Harlow. De cast wordt verder versterkt door Lance Reddick, Teyana Taylor en Laura Herrier. Reddick is helaas niet meer onder ons en de rol in deze film is een van de laatste van hem.

Regisseur van de film is Calmatic. Eerder regisseerde hij House Party en verschillende muziekvideo's.

Op Disney+


Bekijk de film vanaf vrijdag 19 mei bij Disney+.

Het origineel uit 1992 kan je ook streamen bij de dienst.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Docufilm over stalker ABBA-zangeres Agnetha Fältskog bij Prime Video
Films / Nieuws

Docufilm over stalker ABBA-zangeres Agnetha Fältskog bij Prime Video

Vanaf vrijdag 19 mei kan je bij Prime Video de docufilm 'Take a Chance' zien. Zie zelf hoe fanatisme uiteindelijk kan leiden tot crimineel gedrag.

In Take a Chance volgen we niet alleen de stalker zelf maar komen ook vele psychologen, experts en vrienden van de stalker zelf aan bod.

Aangrijpend


In deze aangrijpende documentaire volgen we een van de meest beruchte stalkers ooit. Gert van de Graaf, een Nederlandse man, deed er alles aan om zogezegd betrokken te zijn bij het leven van ABBA-zangeres Fältskog. Hij verhuisde van Nederland naar Zweden, leerde de taal en kocht zelfs een huis zo dicht mogelijk bij de zangeres.

Gert van de Graaf


Hij vertelt in deze documentaire openhartig over zijn liefde voor de ABBA-zangeres, hoe dit zich ontwikkelde en hoe dit alles uitgroeide tot een veel te grote obsessie die zijn leven overnam.

Agnetha Fältskog


Voor Van de Graaf begon de obsessie op het moment dat de zangeres aan het begin stond van haar carrière met ABBA. Zelf heeft zij wel een aantal toevallige ontmoetingen gehad met Van de Graaf maar gelukkig voor haar eindigde het verhaal daar waar het voor Van de Graaf nog verder ging.

Prime Video


Je kan de docufilm zien bij Prime Video vanaf vrijdag 19 mei.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pixar-fans opgelet: allereerste animatieserie op weg naar Disney+
Series / Nieuws

Pixar-fans opgelet: allereerste animatieserie op weg naar Disney+

In de aankomende serie strijdt een softbalteam om de felbegeerde kampioensbeker.

Dikke winst voor Pixar-fans, want in december 2023 zal de allereerste serie van de geliefde animatiestudio uitkomen. In Win or Lose strijdt een softbalteam om de felbegeerde kampioensbeker met genoeg hindernissen op hun weg naar de top.

Tijdens de recente presentatie van Walt Disney Company Advertising Sales Upfront werd bekendgemaakt dat het in december zover is. Dan zal Win or Lose uitkomen op Disney+.

Plot


In 's werelds eerste Pixar-serie volgt de kijker tijdens de week voor de kampioenswedstrijd de trainingen en levens van de mensen betrokken bij het gemengde softbalteam van een middelbare school.

Bekijk op instagram

In elke aflevering wordt een personage uitgelicht, zoals een speler, een scheidsrechter of een ouder. Zo laat de serie met een unieke stijl zien hoe de sport een plek heeft veroverd in de levens van de personages op een grappige manier.

Cast en crew


In de serie zal Will Forte de coach vertolken. De regie is in handen van Carrie Hobson en Michael Yates.

Op vrijdag 16 juni 2023 wordt verwacht dat op het Annecy Film Festival in Frankrijk een video zal worden gedeeld met de eerste beelden van Win or Lose. De fans moeten dus nog heel even wachten om meer te weten te komen over de Pixar-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest geschifte scène uit 'Game of Thrones' is 10 jaar oud geworden
Series / Nieuws

De meest geschifte scène uit 'Game of Thrones' is 10 jaar oud geworden

Het is alweer een decennium geleden dat de hele TV-wereld op z'n kop werd gezet.

Geen enkele serie heeft de TV-wereld zodanig beinvloed als Game of Thrones. De serie kent talrijke iconische momenten, maar er is één scène waarvoor de serie altijd herinnerd zal worden.

Het gaat hier natuurlijk om de beruchte 'Red Wedding', de slotscène van episode 9 van het derde seizoen. De bruiloft doet zijn bijnaam meer dan eer aan.

Red Wedding


Om te beginnen wordt de zwangere Talisa Stark vermoord door een serie dolksteken in haar buik. Vervolgens begint het bloedbad pas echt en worden zowel in de feestzaal als buiten het kasteel alle Stark-manschappen afgeslacht. De slachtpartij eindigt met de kille executie van de hoofdpersonages Robb en Catelyn Stark.

George R.R. Martin


In interviews heeft schrijver George R.R. Martin meermaals aangegeven dat de scène het moeilijkste moment om te schrijven was; hij schreef eerst de rest van het boek voor hij terugkeerde naar de bloederige bruiloft. De serie deed er overigens nog een schepje bovenop: de zwangere bruid van Robb Stark was in de boeken niet aanwezig op de bruiloft, en werd dus ook niet in haar buik gestoken met een dolk.

De Red Wedding en de rest van Game of Thrones zijn te bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze 3 vermakelijke series volgende maand op Disney+
Series / Featured

Ontdek deze 3 vermakelijke series volgende maand op Disney+

Van tropische oorden tot middelbare strippers; Disney+ heeft een hoop nieuwe series in aantocht.

Ook bij Disney+ kan je maandelijks rekenen op nieuwe series, die bestaan uit een ratjetoe van genres. Check snel of er iets tussen zit voor jou.

Saint X | Disney+ | Vanaf 7 juni



Een idyllische vakantie op een Caraïbisch eiland raakt zijn glans kwijt wanneer de Amerikaanse studente Alison spoorloos verdwijnt. Jaren later besluit haar zusje Emily uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd op het eiland.



Full Monty | Disney+ | Vanaf 14 juni



De nieuwe serie volgt de voormalige staalarbeiders vijfentwintig jaar nadat ze hun loopbaan als strippers zijn begonnen in de oorspronkelijke film The Full Monty. Nu hun beste jaren al lang voorbij zijn en ze diep in hun middelbare leeftijdsfase zitten, zijn hun problemen en prioriteiten verschoven.



The Great North seizoen 3 | Disney+ | Vanaf 14 juni volledig op Disney+



De komische avonturen van de Tobin-familie staan centraal in de animatieserie. Vader Beef doet zijn uiterste best om zijn vreemde kinderen op de rails te houden, maar dat is nog knap lastig in het ruige Alaska.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'My Family'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'My Family'

Je hebt pas door hoe belangrijk familie is wanneer je iemand dreigt te verliezen.

Regie: Hunichi Hirano, Yohei Miyazaki, Kazumasa Tomita | Cast: Kazunari Ninomiya (Haruto Narusawa), Mikako Tabe (Michiru Narusawa), Kento Kaku (Aoi Miwa), Maryjun Takahashi (Kanako Tatewaki), Koshiro Matsumoto (Akira Akutsu), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 48-71 minuten | Jaar: 2022

Haruto is dusdanig druk bezig met zijn gamebedrijf dat zijn vrouw Mikako hun dochter grotendeels alleen opvoedt. Haruto's kijk op de wereld en familie wordt overhoopgegooid wanneer die dochter wordt gekidnapt. Uiteraard wil hij er alles aan doen om haar terug te krijgen, maar dat vraagt meer dan alleen zijn eigen dochter redden. De kidnapper blijkt namelijk meer op zijn kerfstok te hebben. Gaandweg blijkt alles steeds complexer. Meer personen die Haruto kent worden onder druk gezet en het blijkt dat de dader dichter bij hem staat dan hem wellicht lief is.

De titel My Family slaat op meer dan alleen familieleden die iemand heeft door een bloedband. Desondanks draait de serie verrassend weinig om de banden tussen families van welke aard dan ook. De focus ligt echt op het kat-en-muisspel tussen de dader en Haruto. Daardoor sneeuwt het huiselijkere drama onder. Soms hebben Haruto en zijn vrouw of andere personages onderling problemen, maar die worden overschaduwd door de ontvoeringen en hebben weinig impact op het verhaal. Onderlinge misverstanden worden bijna achteloos opgelost.

Wat betreft misverstanden omtrent de kidnapper weet de serie wel een smakelijke verscheidenheid aan verrassingen op te dienen. Omdat je als kijker weet dat de serie tien afleveringen telt is het soms vrij voorspelbaar dat er een twist aan zit te komen. Natuurlijk zal niet alles in de eerste aflevering goedkomen en zo komt dat gevoel nog een paar keer terug. Daarom voelen sommige twists wat geforceerd aan. Tenslotte moesten er nog enkele afleveringen gedraaid worden. Gelukkig laat My Family al gauw zien wel degelijk te weten wat deze serie aan moet met de continue stroom aan nieuwe plotlijnen.

Ook het feit dat er een herhaling van zetten lijkt plaats te vinden weet de kijker even op het verkeerde been te zetten. Het roept de angst voor herhaling op, maar uiteindelijk zit de serie wel dusdanig goed in elkaar dat je toch verder wil kijken om te zien hoe alles in elkaar steekt. Daardoor blijken de herhalingen van belang voor het narratief. Wat dat betreft is het een uitstekende whodunnit. Zeker als sommige dingen helder worden zal de kijker zich realiseren dat de hints er al de hele tijd waren. Met elke onthulling worden er nieuwe vragen opgeroepen.

Het is maar goed dat de serie de spanning er zo lekker inhoudt, want op het gebied van vormgeving is het allemaal niet erg bijzonder. De intro van de serie doet qua esthetiek amateuristisch en achterhaald aan. Het acteerwerk is prima, maar niets uitzonderlijks. Niemand springt er echt uit, maar ook niemand valt uit de toon.

My Family neemt je in tien afleveringen mee op een zoektocht naar een ontvoerder en probeert ondertussen wat oppervlakkige punten over familie te maken. Het thrilleraspect maakt de serie het doorkijken waard en gelukkig komt alles op een manier bij elkaar die voldoening geeft. Hoewel je niet echt betrokken raakt bij de personages houdt de serie de aandacht wel vast. Vooral puzzelende kijkers zullen zich prima kunnen vermaken met uitdenken wie de dader is.

★★★☆☆

My Family is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe release data bekend voor twee langverwachte 2023 MCU series
Series / Nieuws

Nieuwe release data bekend voor twee langverwachte 2023 MCU series

Marvels favoriete slechterik komt dit jaar terug met een tweede seizoen.

Marvel Studios heeft groot nieuws voor fans; de verschijningsdatums van twee aankomende series zijn eindelijk bekend.

Marvel heeft een tijdje geleden besloten om alle producties een beetje te vertragen om zo alle films en series de volle aandacht te kunnen geven. Dit betekent dus ook dat er minder films en series uit zullen komen.

Twee series die dit jaar nog wel te zien zullen zijn, zijn Loki seizoen 2 en Echo, de spin-off van Hawkeye. Het is nu officieel bevestigd dat beide series dit jaar nog uit zullen komen.

Twee speciale datums


Marvel Studios heeft bevestigd dat het tweede seizoen van Loki vanaf 6 oktober begint te streamen. De afleveringen zullen dus niet allemaal in één keer te zien zijn.

Echo kan je wel in één keer bingen, aangezien alle afleveringen in één keer zullen verschijnen. Zet 29 november maar in je agenda, want dan is de grote dag.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging en stream alle Marvel projecten op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywoodster Colin Farrell verstoord door schrijversstaking in grote DC-serie
Series / Nieuws

Hollywoodster Colin Farrell verstoord door schrijversstaking in grote DC-serie

Een van Batman's grootste schurken moet toch echt even wachten op de onderhandelingen.

Momenteel is het de een na de andere serie die te kampen krijgt met problemen in de productie door de WGA-staking. Nu is het de beurt aan de The Batman-spin-off The Penguin. De stakers hebben een stokje gestoken voor opnames in New York.

De Writers Guild of America (WGA) is de Amerikaanse vakbond voor scenarioschrijvers en heeft sinds kort een staking aangekondigd voor eerlijke financiële compensaties voor hun leden. Bij aanvang van het protest was er nog weinig aan de hand voor de meeste series, veel scripts waren al geschreven. Maar nu lopen steeds meer series in de problemen.

De pinguïn kan weer naar huis


Het aankomende The Penguin met de Ierse acteur Colin Farrell in de hoofdrol zou dinsdagochtend beginnen aan opnames in Westchester, New York alleen kwamen leden van WGA East al vroeg op de set aan om te protesteren. Ze lieten niemand van de cast en crew op de set komen en als resultaat werden de opnames opgeschort.

Waar gaat The Penguin over?


In de achtdelige dramaserie zal Farrel weer de rol van de Batman-schurk op zich nemen die hij in de film The Batman ook al speelde tegenover acteur Robert Pattinson. De spin-off zal de opkomst van The Penguin verkennen in de criminele onderwereld van Gotham City.

De opnames van The Penguin staan vooralsnog gepland voor maart tot en met juli van dit jaar, en zal in 2024 op de nieuwe streamingdienst Max verschijnen. Aangezien er nog geen einde in zicht is voor de WGA-staking is het nog maar de vraag of de planning stand houdt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Way of Water' komt naar Disney+
Films / Nieuws

'Avatar: The Way of Water' komt naar Disney+

Deze succesvolle film van James Cameron liet 15 jaar op zich wachten maar scoorde na al die tijd heel erg goed. Stream hem vanaf 7 juni bij Disney+.

Duik de wereld in van Pandora vanaf je eigen bank of luie stoel. Disney+ geeft ons vanaf 7 juni de mogelijkheid om dit te doen.

Achter de film


De film van James Cameron doet het geweldig goed en staat dan ook op de derde plaats in de Box Office aller tijden. Alleen Avatar en Avengers: Endgame gaan de film voor.

De cast van de film bestaat onder andere uit Kate Winslet, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang en Cliff Curtis.



Pandora


In Avatar: The Way of Water hebben Jake en Ney'tiri een gezin gevormd en proberen ze er samen het beste van te maken. Ze hebben hun huis achter moeten laten en nu verkennen ze Pandora. Wanneer een oude dreiging de kop opsteekt, moet Jake een moeilijke strijd voeren.

Visueel sterk


"In 'Avatar: The Way of Water' lijkt Cameron ons vreugdevol te wenken om in zijn geest en in een nieuwe wereld te stappen, zodat er zelfs in de elegische toon van het einde een niveau van zoete vriendelijkheid is dat zelfs voor hem nieuw aanvoelt."

De woorden van een van de critici op Rotten Tomatoes, gezamenlijk scoren zij de film 76% en het publiek 92%. Op IMDb pakt de film een goede 7.7/10.

Disney+


Vanaf woensdag 7 juni is het zover. Stream deze geweldige kijkervaring dan bij Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Black Knight'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Black Knight'

Deze apocalyptische sciencefictionserie is wat onregelmatig, maar weet een goede Mad Max-sfeer neer te zetten.

Regie: Ui-seok Cho | Cast: Woo-bin Kim (5-8), You-seok Kang (Sa-wol), Seung-heon Song (Ryu Seok), So-young Lee (Seol-ah), Yoon-seo Roh (Seul-ah), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-51 minuten | Jaar: 2023

De Zuid-Koreaanse sciencefictionserie Black Knight speelt zich veertig jaar af na de inslag van een komeet. Slechts één procent van de bevolking heeft deze inslag overleefd. De lucht is giftig en zuurstof is schaars. Korea is een grote zandvlakte geworden en bevolking opgedeeld in strikte klassen, wat voor de nodige corruptie zorgt. De meest welvarende mensen wonen in groene centra terwijl de middenklasse leeft in grijze bunkers die doen denken aan de Nederlandse Vinex-wijken. De rest, vluchtelingen genoemd, mag het uitzoeken in de gure droogte.

Sa-wol wil zuurstofbezorger worden, wat voor vluchtelingen de meest gewilde baan is omdat het de enige manier is om uit de woestijn te ontsnappen. Hij traint hiervoor continu en komt zo in contact met 5-8, de legendarische bezorger die onverslaanbaar lijkt. Ondertussen zijn op macroniveau de overheid en een megacorporatie met elkaar in strijd over de verhuizing van de vluchtelingen. Daarmee klinkt een maatschappijkritische noot, maar schuwt het verhaal de clichés zeker niet.

Het verhaal werkt het beste wanneer het ingaat op de persoonlijke perikelen. Sa-wol is aandoenlijk en zorgt voor empathie bij de kijker. 5-8 is de perfecte tegenhanger en lekker overdreven stoer. Hierin slaat de serie af en toe wel door als hij te zien is als bezorger, met de ramen open en een sigaret die half uit de mond hangt. Wanneer het verhaal zo hamert op de schaarste van schone lucht en zuurstof is het misschien een idee dit soort shots achterwege te laten, hoe stoer het er ook uitziet.

De personages zijn erg vermakelijk, maar verwacht geen enorm gelaagde mensen. 5-8 is de stoere protagonist, Sa-wol de wat sullige doch empathische en sterk hoopvolle jongen waarmee de kijker zich kan identificeren en Ryu Seok de klassieke slechterik die door en door slecht is waardoor het makkelijk is om hem met een gebalde vuist af te keuren. Allemaal wat eentonig, maar in dienst van het verhaal dat over het algemeen redelijk rechttoe rechtaan is.

Althans, tot de momenten dat het flink uit de bocht schiet. Want wanneer het verhaal komt aanzetten met mutanten, massale kidnappings en vaccinaties waar iets niet helemaal mee klopt probeert de serie te veel ideeën in te weinig tijd te proppen, waardoor ze niet lekker uit de verf komen. Doordat Black Knight nooit helemaal in zijn eigen mythologie durft te duiken zijn de verklaringen voor deze heftige gebeurtenissen wat oppervlakkig. Deze momenten zorgen ook voor rare tempoverschillen.

Gelukkig zijn er maar een aantal momenten waarop de handen van het stuur lijken te gaan en de richting mist. Aan het einde van de rit komt alles mooi samen en blijkt het verhaal ondanks of juist dankzij de clichématigheid zeer effectief. Niet elk verhaal hoeft het wiel opnieuw uit te vinden zolang het goed is uitgevoerd en dat is het geval bij Black Knight. De emotionele momenten raken en het einde is eindelijk eens niet bedoeld om een vervolg op te zetten.

De stijl en het uiterlijk van de serie mogen evenmin onopgemerkt blijven, want alles ziet er schitterend uit. De stijl doet enorm denken aan de Mad Max-films, maar dan met de over-the-top actie en choreografie die kenmerkend is voor Zuid-Koreaanse producties. Een mix die bijzonder goed werkt. De perfect gekozen muziek ondersteunt de toon van de scènes en productioneel gezien doet de serie geen enkel moment onder voor Hollywoodproducties.

Is dit verhaal vaker verteld? Ja. Is dit al eens beter verteld? Ook. Is dit verhaal slechter verteld? Zeker! Er is iets vertrouwelijks aan het bekende pad kiezen. Coq au vin kan misschien lekkerder of beter zijn, maar soms heb je toch gewoon meer zin in die hamburger met friet. Het verhaal is effectief, de personages vullen het verhaal leuk in en het ziet er allemaal waanzinnig uit. De opmars van de Zuid-Koreaanse content mag op deze manier nog wel even doorgaan.

★★★☆☆

Black Knight is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf deze datum kun je 'What We Do in the Shadows' seizoen 5 bekijken!
Series / Nieuws

Vanaf deze datum kun je 'What We Do in the Shadows' seizoen 5 bekijken!

De populaire komedieserie over het vampierbestaan keert terug met een nieuw seizoen.

What We Do in the Shadows gaat weliswaar over vampiers, maar is alleen duister in de letterlijke betekenis van het woord. De vier vampiers en hun menselijke assistent maken het nodige mee in de moderne tijd.

Gebaseerd op de gelijknamige film van Taika Waititi, is de mockumentary-stijl behouden gebleven. Ook hebben de nodige bekende acteurs al hun opwachting gemaakt in de serie.

Te hard werken


Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry), Nadja (Natasia Demetriou) and Colin Robinson (Mark Proksch) wonen nog steeds in hun huis in Staten Island in New York. Nandor's assistent Guillermo de la Cruz (Harvey Guillén) moppert nog steeds omdat Nandor hem veel te hard laat werken. Hij is echter nog steeds vastbesloten om zelf vampier te worden nadat hij in een vampierfilm zag dat dit tot de mogelijkheden behoort.

Bekende gaststerren


In de vorige seizoenen zagen we al de nodige bekende gezichten langskomen. Taika Waititi deed zijn rol uit de oorspronkelijke film nog eens over, maar ook zagen we Wesley Snipes in een parodie op zijn rol in Blade. Verder maakte regisseur Jim Jarmusch zijn opwachting, daar hij zelf immers een vampierfilm heeft geregisseerd (Only Lovers Left Alive). Tot slot hebben we in seizoen 2 niemand minder dan Mark Hamill langs zien komen als Jim the Vampire.

Over de plot van seizoen 5 is momenteel nog niet zoveel bekend, ongetwijfeld zal de trailer hierover wat meer uit de doeken doen over de traditionele en tegelijkertijd moderne levensstijl van deze groep vampiers.

What We Do in the Shadows seizoen 5 start in de VS op 13 juli. Wanneer dit nieuwste seizoen in Nederland te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend. Wel kun je de eerste vier seizoenen streamen op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spraakmakende 'The Idol' van HBO Max geïnspireerd door sekteleider
Series / Nieuws

Spraakmakende 'The Idol' van HBO Max geïnspireerd door sekteleider

De regisseur van de spraakmakende serie onthult hoe het idee voor 'The Idol' ontstond.

Het ontstaan van de miniserie The Idol maakt het verhaal al bijna verguisd nog voor men goed en wel van start gegaan is. Als we de verhalen mogen geloven rommelde het behoorlijk achter de schermen.

Niet alleen vertrok regisseur Amy Steimetz, ook werden de nodige scènes opnieuw gefilmd. Sam Levinson was eigenlijk alleen verantwoordelijk voor het verhaal, maar nam het regiestokje over.

Aandacht getrokken


Levinson ontwikkelde het verhaal van de serie samen met Abel "The Weeknd" Tesfaye en Reza Fahim. In een interview met W Magazine vertelt Levinson hoe The Weeknd het verhaal kwam pitchen.

De rapper wist zeker de aandacht te trekken. Levinson: "Abel kwam [het verhaal] bij ons pitchen. Hij zei vervolgens iets dat me bijbleef, namelijk 'als ik een sekte wilde beginnen, dan zou ik dat zo kunnen doen'".

"Hiermee bedoelde hij dat zijn fans zo toegewijd zijn dat ze voor hem door het vuur zouden gaan. Dit was de inspiratie voor het verhaal: wat als een popster een relatie krijgt met een sekteleider en niemand er wat van zegt," besluit Levinson.

Smeuïg drama


Lily-Rose Depp speelt de hoofdrol van popster Jocelyn, die bezig is met een comeback. Zij krijgt echter een ongezonde verhouding met Tedros (The Weeknd), wat de gebeurtenissen in gang zet. Naar verluidt zou The Weeknd meer aandacht hebben gewild voor zijn eigen personage, en de creatieve meningsverschillen hierover leidden tot het nodige drama achter de schermen.

Binnenkort is te zien of het drama voor de schermen inderdaad zo smeuïg is als sommigen beweren. Je kunt The Idol vanaf 4 juni streamen op HBO Max.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire serie is binnenkort ook op Netflix te streamen!
Series / Featured

Deze populaire serie is binnenkort ook op Netflix te streamen!

Het was even spannend, maar na de redding van 'S.W.A.T.' verschijnt de serie nu ook op een andere streamingdienst.

Na de spraakmakende cancelling van S.W.A.T. krijgt de serie nu een nieuw thuis op een andere streamingdienst.

De actieserie heeft de laatste tijd voor flink wat opwelling gezorgd. S.W.A.T. is namelijk een samenwerking tussen CBS en Sony Pictures Television, maar door vastgelopen onderhandelingen werd de serie begin mei geannuleerd.

S.W.A.T. komt terug


Voor veel fans, maar ook voor hoofdrolspeler Shemar Moore, kwam dit nieuws heel onverwacht en daarom drongen zij bij de netwerken aan om de serie te behouden.

Later lieten CBS en Sony Pictures in een gezamenlijke verklaring dan ook weten dat ze "naar hun kijkers hebben geluisterd" en daarom hebben besloten om de serie voor één laatste seizoen van 13 afleveringen toch terug te laten keren.

Nieuw huis


Volgens Deadline is S.W.A.T. binnenkort ook op een andere streamingdienst te vinden. Netflix heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Sony Pictures Television voor de serie.

Streamen


De eerste vijf seizoenen zijn vanaf 17 mei beschikbaar om te streamen in de Verenigde Staten en het zesde seizoen komt waarschijnlijk in de herfst naar Netflix.

Het laatste seizoen is momenteel in productie, maar deze zal waarschijnlijk op Netflix verschijnen nadat deze op CBS is uitgezonden.



S.W.A.T. is ook te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote sterrencast geeft in docuserie een ode aan deze lugubere filmlegende
Series / Nieuws

Grote sterrencast geeft in docuserie een ode aan deze lugubere filmlegende

Deze regisseur heeft meerdere genres in Hollywood opnieuw mogen uitvinden.

Voor duistere buitenbeentjes zijn de films van Tim Burton altijd een traktatie geweest, waar ondertussen al vele kijkers groot mee zijn geworden. Nu verschijnt er een mooie documentairereeks, die ingaat op de loopbaan van de regisseur in Hollywood.

Tim Burton kan je kennen van films als Beetlejuice uit 1988, Edward Scissorhands uit 1990 en Sjakie en de Chocoladefabriek uit 2005. In zijn films zijn vaak grote namen te zien, waarvan Johnny Depp een absolute favoriet van hem is. Ook bij de hitserie Wednesday was Burton betrokken als regisseur en producent.

Documentaireserie


Volgens Deadline is er een mooie documentaireserie op weg naar het filmfestival van Cannes over de iconische regisseur, die een donkere stempel heeft achtergelaten op de Amerikaanse filmgeschiedenis. In de documentaire komen een hoop bekende namen langs om meer te vertellen over de filmmaker.


Met zijn Batman-reeks van 1989 tot 1992 gaf Burrton weer een boost aan het superheldengenre, en ook de remakes van meerdere beroemde kinderverhalen konden niet aan hem ontkomen, zoals Alice in Wonderland in 2010 en Dombo in 2019. Kortom, de man heeft vele kanten van Hollywood verkend én veranderd.

Informatie


De documentaire, die nog geen titel heeft, wordt een vierdelige serie geregisseerd door Tara Wood en zal bestaan uit interviews met Burton's vaste gasten. Daartoe behoren Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Michael Keaton, Winona Ryder, componist Danny Elfman, Christopher Walken en Danny DeVito.

Ook nieuwe gezichten op het zilveren doek komen langs met wie Burton heeft samengewerkt, bijvoorbeeld Jenna Ortega, Mia Wasikowska en Christoph Waltz, doen mee.

Release


Na het filmfestival van Cannes zal hopelijk meer duidelijk worden over een releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De realiteit van het ziekenhuisleven: deze 3 series op NPO laten het zien
Series / Featured

De realiteit van het ziekenhuisleven: deze 3 series op NPO laten het zien

Voldoende verdriet, drama en geluk in de ziekenhuizen op NPO Start en NPO Plus.

Ook op NPO Start en NPO Plus kan je meerdere ziekenhuisseries vinden, die het reilen en zeilen van de verschillende afdelingen goed weten te pakken. Check hieronder 3 van onze tips en overweeg welke jij binnenkort op gaat zetten.

Dag & Nacht | NPO Start | 8 afleveringen



Kim van Kooten speelt de verloskundige Ella, die leiding geeft aan de verloskunde-afdeling in een druk ziekenhuis. Er wordt gelachen en gehuild, getriomfeerd en geworsteld. En als je zulke lange werkdagen maakt, kan het niet anders dan dat werk en privé behoorlijk door elkaar gaan lopen.

Let op: deze serie is nog niet volledig verschenen op NPO Start, maar al wel op NPO Plus.



OLVG - In het Ziekenhuis | NPO Plus | 4 afleveringen



Volg de artsen, verpleegkundigen en patiënten in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Deze indringende documentaireserie neemt je mee achter de schermen van de dagelijkse hectiek in een groot ziekenhuis. Van complexe operaties tot emotionele momenten, OLVG - In het Ziekenhuis biedt een onthullende kijk op de wereld van de medische zorg.

Bekijk de trailer van de documentaireserie.


Maternal | NPO | Vanaf 18 mei op NPO Start en NPO Plus



Drie jonge artsen gaan na de COVID-crisis en hun zwangerschap weer moedig aan de slag, maar het ziekenhuis met het ouderschap combineren is een uitdaging die bijzonder veel van ze vergt.

Bekijk de trailer van de dramaserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films gaan door het dak bij Netflix, Apple en SkyShowTime
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films gaan door het dak bij Netflix, Apple en SkyShowTime

Deze vergeten acteur verliest zijn charme niet, J. Lo als moordmachine en een ode aan een filmlegende.

Maak je borst maar nat voor weer 3 steengoede films, die zijn uitgekomen bij verschillende streamingdiensten. Zo krijgt Michael J. Fox een hartverwarmende en rakende documentaire, en neemt Jennifer Lopez de rol van moordmoeder op zich. Kortom, voldoende reden om een van deze films te gaan checken vanavond.

Still: A Michael J. Fox Movie | Apple TV+



Deze persoonlijke documentaire over de beroemde Back to the Future-acteur met Parkinson neigt soms meer naar een audioboek met plaatjes, wat volgens recensent Femke van Kooten een prachtig portret biedt van een man, die ondanks zijn ziekte nog steeds een performer met statuur is.

Ze gaf de documentaire daarom 4 sterren. Ze stelde: "Naast de inventieve 'luister-en-kijk-een-beetje-verhalen' wordt er ook een standaard direct interview gehouden met Fox zelf. Hierin komt pas echt de kracht van zijn verhaal naar voren. Hij is misschien soms wat moeilijk te verstaan en zijn constante bewegen werkt op de zenuwen (hoewel hij daar natuurlijk niets aan kan doen), maar hij is nog steeds grappig en gepassioneerd en vooral heel open en eerlijk."

Lees de rest van de recensie.

The Mother | Netflix



Jennifer Lopez is een bikkelharde actieheldin in deze wraakfilm, waarin de actrice verandert in zowel een moeder als een vechtmachine. Jacoline Maes vond het optellen tot een vermakelijke popcornfilm, die niet meer waard was dan 2.5 ster.

Ze beargumenteerde: "Het gedegen acteerwerk en niet offensief slechte script brengen misschien wel een ontspannend avondje. Echt opletten is niet nodig, want het verhaal volgt een bekend stramien, maar neemt je toch wel makkelijk mee op sleeptouw."

Lees de rest van de recensie.

Sergio Leone - The Italian Who Invented America | SkyShowTime



De documentaire is een ode aan de beroemdste regisseur van de spaghettiwestern, waar filmliefhebbers van zullen smullen. Grootheden zoals Ennio Morricone, Spielberg, Scorsese, Tarantino en De Niro komen aan het woord om vol lof te spreken over de Italiaanse regisseur en zijn werk. Terence Shea beloonde de vermakelijke documentaire met 4 sterren.

Hij vond: "Van 'A Fistful of Dollars' tot 'Once Upon a Time in America' wordt er gesproken over wat er zoal gebeurde tijdens de productie daarvan, maar ook over hoe perfect of baanbrekend een bepaald element was. Heerlijke, verrassende anekdotes, zoals dat Clint Eastwood in de eerste instantie geen zin had in opnames in Italië met een onbekende regisseur, of hoe door een communicatiefoutje een speciaal gebouwde brug werd opgeblazen voordat de camera's überhaupt draaiden."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix-klassieker 'Scent of a Woman' blijft onuitwisbaar
Films / Netflix Kijktip

De Netflix-klassieker 'Scent of a Woman' blijft onuitwisbaar

Een student die in het weekend wat bij wil verdienen, gaat voor hem zorgen. Dit blijkt niet makkelijk: de kolonel is veeleisend en chagrijnig.

Een film met Al Pacino is bijna altijd goed. Scent of a Woman oversteeg zelfs alle verwachtingen. De film is nu te zien op Netflix.

Blind, veeleisend en chagrijnig


Al Pacino speelt een gepensioneerde, blinde kolonel. Een student die in het weekend wat bij wil verdienen, gaat voor hem zorgen. Dit blijkt niet makkelijk. De kolonel is veeleisend en chagrijnig.

Ze gaan langs bij familie en daar leert de student ook hoe de kolonel gezien en benaderd wordt door zijn eigen familieleden: "Hij was al een klootzak, voordat hij blind werd."

Geur van een vrouw


Aangezien Al Pacino's personage niet kan zien, zijn dan andere zintuigen verder ontwikkeld. Zo ook zijn reukvermogen. Dit stelt hem in staat om parfum te kunnen identificeren. Hiermee verdient hij een dans van een bloedmooie dame.



Netflix


Het leven heeft soms toch nog wat moois in petto. Al Pacino won een Oscar voor zijn rol in deze film. Scent of a Woman heeft een 8,0/10 waardering op IMDb en 85 procent op Rotten Tomatoes en is te zien via streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze film vliegt de Netflix top 10 binnen
Films / Nieuws

Deze film vliegt de Netflix top 10 binnen

Waarom is haar vader eigenlijk uit de ouderlijke macht gezet?

De film Mijn Vader is een Vliegtuig dendert de Netflix top 10 binnen. De Nederlandse dramafilm staat nu op nummer vier.

Gesloten boek


Eva's vader is allang gestorven. Zo houdt haar moeder vol. Haar moeder kan vol trots vertellen over haar vader. Ze komt te overlijden. Eva komt erachter dat er veel niet klopt van wat haar moeder haar verteld heeft.

Haar vader leeft gewoon nog. Hij zit in een psychiatrisch ziekenhuis. Eva vraagt zich steeds meer af en wil antwoorden op vragen. Waarom zit haar vader in een psychiatrisch ziekenhuis? En waarom is haar vader uit de ouderlijke macht gezet?

Meerdere debuutprijzen


Mijn Vader is een Vliegtuig is de verfilming van het gelijknamige boek van Antoinette Beumer. Het boek won meerdere debuutprijzen. Elise Schaap speelt Eva, Maarten Heijmans de partner van Eva en Pierre Bokma de vader.

Netflix


De Nederlandse film Mijn Vader is een Vliegtuig is nu op Netflix te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komische chaos in trailer 'The Bear' seizoen 2 van Disney+
Series / Trailer

Komische chaos in trailer 'The Bear' seizoen 2 van Disney+

Carmy is terug en begrijpt duidelijk dat je wat eieren moet breken voor een goede omelet.

The Bear werd een onverwacht succes in de VS en is in Nederland op Disney+ te zien. Carmy (Jeremy Allen White) en zijn vrienden zijn terug in een nieuw seizoen.

Hierin gaan zij alles in het werk stellen om van het eettentje een ware Chicago-legende te maken. Er zal uiteraard het nodige werk verzet moeten worden om 'The Bear' op de kaart te zetten.

Startkapitaal


Met het gevonden geld hebben Carmy en zijn vrienden in elk geval een startkapitaal, maar daarmee is dan ook alles gezegd. De verbouwing van het restaurant zal de nodige voeten in aarde hebben.

Gelukkig zijn Carmy's vrienden weer van de partij. Zo zijn daar Richie (Ebon Moss-Bachrach), klusjesman Neil (Matty Matheson) en de dubieuze Jimmy Cicero (Oliver Platt). Ook de koks Ebraheim (Edwin Lee Gibson), Tina (Liza Colón-Zayas), en Marcus (Lionel Boyce) staan paraat, zij het dat zij de nodige nieuwe kookkunsten zullen moeten leren.

Ook is bekend dat Bob Odenkirk (Better Call Saul) in het nieuwe seizoen te zien zal zijn, hoewel momenteel nog niet veel bekend is over zijn rol. Odenkirk's komische talent zagen we al in zijn rol als Saul Goodman. Zijn toevoeging aan de cast zal ongetwijfeld bijdragen aan een levendig nieuw seizoen van deze onverwacht succesvolle komedieserie.

The Bear seizoen 2 start in de VS op 22 juni.

In Nederland kun je seizoen 2 vanaf 19 juli bekijken op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Andy Serkis hint naar de toekomst van zijn 'Andor'-personage
Series / Nieuws

Andy Serkis hint naar de toekomst van zijn 'Andor'-personage

Het is mogelijk dat we het personage van Andy Serkis nog terug gaan zien in Andor seizoen 2.

Andy Serkis speelde in Andor zijn tweede rol in de Star Wars-franchise, maar het is nog onduidelijk hoe het met zijn personage afloopt in de serie. Als we hem nog terug gaan zien, tenminste...

In Andor seizoen 1 speelt Serkis het personage Kino Loy, één van mannen die het titulaire personage Cassian Andor helpt te ontsnappen uit een gevangenis.

Andy Serkis in Andor


In een interview werd Serkis gevraagd naar de toekomst van zijn personage nu Andor bezig is met het filmen van seizoen 2. We zagen hem voor het laatst toen hij besloot niet in het water rondom het gevangeniseiland te springen.

"Laten we zeggen dat Narkina 5 een behoorlijk eenzame plaats is zonder andere mensen."

Maar of Loy terugkeert in Andor seizoen 2? Dat wil Serkis nog niet verklappen:

"Nou, we weten dat hij nog leeft. Hij zit in Narkina 5 in een cel zijn volgende zetten te bekokstoven. Ik hoop dat hij een keer terugkeert."

Oftewel, als de makers van Andor hem terug willen hebben in de serie, dan hoeven ze het maar te vragen. We gaan het waarschijnlijk pas in 2024 zien, wanneer Andor seizoen 2 verschijnt op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met Tom Selleck uit jaren '80-serie 'Magnum, P.I.'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met Tom Selleck uit jaren '80-serie 'Magnum, P.I.'?

Het acteursleven van Tom Selleck, die ook na 'Magnum, P.I.' in de schijnwerpers is gebleven.

Eén van de meest iconische series van de jaren '80 is Magnum, P.I. waarin Tom Selleck schitterde als privédetective Thomas Magnum.

Magnum


Thomas Magnum was in de serie een zeer goede privédetective die naast zijn detectiveskills bekend was om zijn snor, Aloha-overhemden en zijn kenmerkende Colt-pistool. De serie liep vanaf 1980 tot 1988 en wordt nog altijd over de hele wereld bekeken.

Tom Selleck


Selleck is een Amerikaanse acteur die werd geboren in 1945. Na het volgen van de acteerschool verscheen hij in commercials en speelde hij wat kleine rollen in films en televisieseries.

Three Men and a Baby


Zijn eerste echte doorbraak kwam door Magnum, P.I.. Ook daarna heeft Selleck nog de nodige grote acteerklussen gehad. Zo speelde hij in heel veel speelfilms, met als meest bekende titels Three Men and a Baby en Quigley Down Under.

Blue Bloods


Selleck speelt sinds 2010 de rol van politiecommissaris Frank Reagan in de populaire serie Blue Bloods. Onlangs werd bekend gemaakt dat de serie inmiddels alweer haar veertiende seizoen zal ingaan!

Selleck timmert dus nog altijd aan de weg als acteur maar zal toch de geschiedenis ingaan met zijn iconische rol als Thomas Magnum in Magnum, P.I.!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Don Johnson zegt vijf jaar niet geslapen te hebben door 'Miami Vice'
Series / Featured

Don Johnson zegt vijf jaar niet geslapen te hebben door 'Miami Vice'

Don Johnson had de mooiste tijd van zijn leven door hitserie 'Miami Vice'

Don Johnson, de 73-jarige Amerikaanse acteur, die in de jaren '80 schitterde in de iconische serie Miami Vice, heeft in een interview aangegeven ten tijde van de serie vijf jaar lang niet geslapen te hebben.

40 miljoen kijkers


Johnson speelde James 'Sonny' Crockett in de politieserie die in 1984 voor het eerst werd uitgezonden. In een interview met het tijdschrift Paradise geeft hij aan dat er in de Verenigde Staten destijds maar drie zenders waren en dat dat betekende dat er wekelijks meer dan 40 miljoen kijkers naar de serie keken.

Niet geslapen


"Dus ik heb vijf jaar niet geslapen. Ik was voortdurend aan het werk, doordeweeks om de afleveringen op te nemen, in het weekend voor fotoshoots en af en toe, als niemand keek, was ik aan het feesten", aldus Johnson.

Magisch


Johnson geeft ook aan dat er genoeg moois gebeurde in deze periode: "Het waren magische tijden. Ik werd uitgenodigd in het Witte Huis, ik ontmoette de paus. En sommige van de acteurs die we castten in 'Miami Vice' zijn inmiddels grote sterren, zoals Bruce Willis, Michael Chiklis, Liam Neeson, Julia Roberts, de lijst gaat maar door. Ik bedoel, ik ben een boerenjongen uit Missouri. Het was een droom."

Fenomenaal


"Om eerlijk te zijn, ik heb best wat huwelijken gehad, maar ik was twee keer getrouwd met hetzelfde meisje.Ik heb een geweldig leven gehad. Die periode van mijn leven is een grote waas, en toch herinner ik me fenomenale dingen"

Johnson zal zijn vijf jaar zonder slaap hopelijk symbolisch bedoelen en is dus nog altijd vol lof over zijn tijd als acteur in Miami Vice.



Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat vindt deze originele 'Harry Potter'-acteur van de nieuwe televisieserie?
Series / Interview

Wat vindt deze originele 'Harry Potter'-acteur van de nieuwe televisieserie?

'Harry Potter'-fans hebben veel verschillende meningen over de nieuwe serie die eraan komt, maar hoe denkt de originele cast er eigenlijk zelf over?

Jason Isaacs deelt zijn oprechte gedachtes over de nieuwe Harry Potter-serie die er binnenkort aankomt.

Jason Isaacs speelt in de originele Harry Potter-films de rol van Lucias Malfoy. Hij is een machtige tovenaar en de vader van Draco Malfoy. Hij wordt vaak als een kwaadaardig personage gezien omdat hij voor het grootste gedeelte in de films samenwerkt met Voldemort.

Harry Potter-serie


Het is al meer dan 20 jaar geleden sinds de eerste Harry Potter-film is uitgebracht, maar afgelopen april werd bevestigd dat er een nieuwe Harry Potter-televisieserie komt die wordt uitgezonden op Max.

Veel mensen zijn het niet eens met deze beslissing en hebben commentaar op de casting van nieuwe acteurs en actrices. Jason Isaacs laat nu in een interview met RadioTimes weten hoe hij over de nieuwe Harry Potter-reboot denkt.

Niet anders


Hij geeft aan dat het voor hem niet anders zal zijn dan voor de kijkers van de films. Hij merkt daarnaast wel op dat er veel informatie van de boeken is weggelaten in de films, dus hij is erg benieuwd naar de televisiebewerking. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

Vreemd maar enthousiast


"Het voelt voor mij niet vreemder dan voor iedereen die de films heeft gezien. Ik heb toevallig ook in de films gespeeld. Ze maken elke 15 minuten een nieuwe Spider-Man. Weet je, er was een hoop materiaal in de boeken dat we hebben weggelaten…" aldus Isaacs.

Daarna ging hij verder: "Ja, het voelt vreemd, maar het is niet vreemder voor mij dan voor iemand anders. Ik kan niet wachten om te zien en te ontdekken wat ze ervan maken."



Stream de Harry Potter-films op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke deelt waar Drogon naartoe vloog na Dany's dood in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Emilia Clarke deelt waar Drogon naartoe vloog na Dany's dood in 'Game of Thrones'

De actrice over Drogon's eindbestemming na het einde van 'Game of Thrones'.

De finale van Game of Thrones is door velen als een tegenvaller gezien. Je zou het zelfs een deprimerende finale kunnen noemen wanneer je bedenkt dat Daenerys' laatste draak vertrekt met onbekende bestemming.

In de serie wordt vermeld dat Drogon de laatste keer is gezien terwijl hij richting Volantis vloog. Er zijn natuurlijk genoeg theorieën. Emilia Clarke, die drakenmoeder Daenerys speelde, heeft het er over in een bijzonder interview.

Door blijven gaan


Dit vindt plaats in het boek Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series van James Hibberd. Hierin geeft Clarke aan dat mensen haar hier wel vaker naar vragen. Clarke: "Ik maak mij er dan vaak met een grapje van af, en zeg 'oh, naar Hawaï'".

"Om je de waarheid te zeggen denk ik dat Drogon gewoon blijft vliegen. Net zolang tot Daenerys' lichaam vergaat, hij gaat gewoon door tot hij niet meer kan. Zo diep denk ik dat zijn rouw zit," besluit de actrice.

Howel deze gedachte zeker logisch is, dan nog zal het dier af en toe moeten stoppen. Eerder in de serie zagen we Drogon boven de ruïnes van Valyria vliegen, en volgens velen is dit zijn bestemming. De Targaryens komen hier immers oorspronkelijk vandaan.

Realistische terugkeer?


Tot slot is de spin-off over Jon Snow een optie. Sommigen hopen dat Jon en de majesteitelijke Drogon elkaar weer zullen tegenkomen. Op die manier zou een geloofwaardige terugkeer van de draak gerealiseerd kunnen worden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze succesvolle scifi-serie is anders, en dit is waarom
Series / Nieuws

Deze succesvolle scifi-serie is anders, en dit is waarom

Het scifi-verhaal is gecombineerd met andere genres wat voor lovende kritieken heeft gezorgd.

De scifi-serie Silo van Apple TV+ doet het uitstekend. Kijkers belonen de dystopische serie over een ondergrondse stad met een 'rapportcijfer' van 88% op Rotten Tomatoes.

De populaire boekenserie van Hugh Howey heeft duidelijk een goede transitie gemaakt naar het scherm. Wat het verhaal zo sterk maakt zijn aspecten van film noir en niet te vergeten het intrigerende personage Juliette Nichols (Rebecca Ferguson).

Hedendaagse vragen


Net zoals bijvoorbeeld The Last of Us past het dystopische Silo prima in deze tijd. Ook in deze serie is er sprake van angst voor een ongrijpbare vijand. Daarnaast heeft Silo informatievoorziening als thema, en de vraag hoe je deze onderscheidt van misinformatie. Stuk voor stuk zijn dit vragen van de moderne tijd.

Onbekende wereld


Dit wordt vervolgens op een sterke manier gecombineerd met elementen uit film noir en pulp detectives. Er is sprake van een letterlijk donkere, grimmige wereld waar we als kijker meer vragen dan antwoorden over hebben.

Hetzelfde kan gezegd worden over ingenieur Juliette. We weten net zo weinig over haar als over de wereld waarin zij leeft. Juliette woont letterlijk in de onderbuik van de silo, oftewel de bodem van de stad. Zij is verantwoordelijk voor de generator die voor licht en zuurstof moet zorgen. Haar partner George (Ferdinand Kingsley) heeft naar verluidt zelfmoord gepleegd, maar dit wil er bij haar niet in.

Verschillende genres


Door de dystopische blik te combineren met andere genres heeft Silo een bijzondere sfeer weten te creëren die doet denken aan Ridley Scott's Blade Runner en enigszins aan Paul Verhoeven's Total Recall.

Het is dus geen verrassing dat het publiek staat de trappelen om er achter te komen wat er nu precies speelt in de raadselachtige silo. De gesloten en af en toe temperamentvolle Juliette is in elk geval vastbesloten om de waarheid te achterhalen.

Je kunt Silo nu zien op Apple TV+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-film eindelijk te streamen bij Disney+
Films / Nieuws

Marvel-film eindelijk te streamen bij Disney+

Marvel en Disney+ hebben ons even laten wachten maar nu is het eindelijk zover. Stream 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' vanaf woensdag 17 mei bij Disney+.

Marvel geeft de aftrap van het MCU fase 5 met de film Ant-Man and The Wasp: Quantumania. Als je hem nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden dit te gaan doen.

Quantum Realm


In Ant-Man and the Wasp: Quantumania keren Scott Lang en Hope van Dyne terug om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hank Pym, Janet van Dyne en Cassie Lang komen ze terecht in het Quantum Realm. Hier verkennen ze de wereld vol met vreemde wezens en komen ze een ongekende nieuwe vijand tegen.

Terugkerende cast en nieuwe gezichten


Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas en Michelle Pfeiffer zien we terug in deze derde Ant-Man film. Ook zijn er nieuwe gezichten te zien, dit zijn onder andere Jonathan Majors, Katy M. O'Brian en Kathryn Newton.

Marvel en Disney+


Het heeft even geduurd voordat überhaupt bekend was wanneer we de mogelijkheid gingen krijgen om de film te streamen. Marvel kondigde namelijk eerst een datum aan voor de digitale aankoop die al mogelijk is vanaf 18 april. Gelukkig hebben we nu dan ook de mogelijkheid om de film te streamen bij Disney+.



Op Disney+


Bekijk de film vanaf woensdag 17 mei op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.