search
Regisseur 'The Shining' hield jonge acteur bewust voor de gek
Films / Featured

Regisseur 'The Shining' hield jonge acteur bewust voor de gek

De regisseur Stanley Kubrick was begrijpelijk erg beschermend ten opzichte van de toen zesjarige jongen.

Als je denkt aan klassieke horrorfilms, dan denk je al snel aan The Shining, met in de hoofdrol Jack Nicholson. Al was het niet voor iedereen van de cast duidelijk dat dit een horrorfilm zou gaan worden.

De jonge acteur, Danny Lloyd, was niet bij de enge scènes aanwezig. De regisseur Stanley Kubrick was begrijpelijk erg beschermend ten opzichte van de zesjarige jongen, die de zoon van de personages Wendy en Jack vertolkte.

Dramafilm in de maak


Hij is ook afwezig in de scènes waarin Wendy naar Jack schreeuwt, waarin ze de jongen lijkt te dragen. Dit is niet Lloyd zelf, maar een pop.

Danny Lloyd wist niet beter dan dat hij deel uitmaakte van een dramafilm. Pas jaren later ontdekte hij de ware aard van de film The Shining.

Vervolg


De jonge acteur zou vanaf zijn tiende levensjaar het acteren achter zich laten om in 2019 nog één keer op het witte doek te verschijnen. Dit was als glimprol in het vervolg op The Shining: Doctor Sleep.The Shining is afgeleid van het gelijknamige boek van Stephen King. De film bleek een groot succes, al was de schrijver niet erg gecharmeerd van de uitgave.

HBO Max


The Shining heeft een 8,4/10 waardering op IMDb en 82 procent op Rotten Tomatoes. De film is net als het vervolg Doctor Sleep te zien op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen