search

Ons nieuws van vrijdag 19 mei 2023

HBO zette alles op alles om hacker laatste aflevering 'House of the Dragon' te pakken
Series / Nieuws

HBO zette alles op alles om hacker laatste aflevering 'House of the Dragon' te pakken

HBO heeft nogal uitgepakt om de hacker van de laatste aflevering van deze populaire serie te vinden.

Het gebeurt regelmatig dat populaire series vroegtijdig uitlekken. Zo ook bij de laatste aflevering van House of the Dragon. Een paar dagen voordat HBO deze aflevering online ging zetten, was een hacker hen voor.

Hacker


HBO heeft in dit kader in eerste instantie een intern onderzoek laten uitvoeren en men ontdekte toen sporen van een hacker die op de servers van HBO was ingelogd. Uit dit eerste onderzoek bleek dat deze hacker uit Israël kwam.

Bird


Vervolgens schakelde men de cybereenheid van de Israëlische politie in. Zij startten een onderzoek om de hacker te achterhalen. De hacker bleek 'Bird' te heten en de cybereenheid kwam hem op het spoor, mede doordat de hacker een kat heeft die ook 'Bird' heet.

Signaal


De man is afgelopen maandag aangehouden en zal moeten boeten voor zijn daad. Welke straf er precies staat op dit vergrijp, is ons niet bekend. Dat HBO hiermee een signaal afgeeft aan hackers die nog niet vertoonde afleveringen van populaire series online willen zetten, is echter wel duidelijk!

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers smelten voor deze tv-koppels met onweerstaanbare on-screen chemie
Series / Nieuws

Kijkers smelten voor deze tv-koppels met onweerstaanbare on-screen chemie

Deze tv-koppels tillen door hun chemie de series naar een hoger niveau

In de wereld van televisie draait het niet alleen om boeiende verhalen en geweldige acteerprestaties, maar ook om de chemie tussen de acteurs op het scherm. Wanneer die goed zit, tilt het de serie naar een hoger niveau.

10. Eddie en Chrissy - Stranger Things


Dit onwaarschijnlijke duo uit Stranger Things, gespeeld door acteurs Joseph Quinn en Grace van Dien, heeft de harten van kijkers over de hele wereld gestolen.

Hun dynamiek en vriendschap op het scherm zijn hartverwarmend en dragen bij aan de charme van de serie.9. Nick en Charlie - Heartstopper


Op nummer negen hebben we Nick en Charlie uit de serie Heartstopper.

Deze ontroerende en romantische vertelling heeft het vermogen om emoties los te maken bij de kijkers, mede dankzij de indrukwekkende chemie tussen de acteurs Kit Connor en Joe Locke.

Hun liefdesverhaal blijft de kijkers vasthouden en heeft al een grote groep fans bijeen gebracht die met Nick en Charlie meeleven.8. Mark en Helly - Severance


In de duistere komedie Severance maken we kennis met Mark en Helly, gespeeld door Adam Scott en Britt Lower.

Hun interactie op het scherm is zowel grappig als intrigerend, en de acteurs weten een perfecte balans te vinden tussen humor en drama.

Het eerste seizoen van Severance heeft naast de spanning en mysterie enorm veel geweldige momenten tussen Mark en Helly.7. Dwight en Angela - The Office


Een lijst van beste on-screen chemie zou niet compleet zijn zonder Dwight en Angela uit de iconische serie The Office.

Het is moeilijk om niet te glimlachen wanneer acteurs Angela Kinsey en Rainn Wilson hun hilarische en tegelijkertijd ontroerende scènes samen spelen.

Hun chemie zorgde voor een hele hoop onvergetelijke momenten in de serie.6. Rebecca en Keeley - Ted Lasso


Ted Lasso is een serie die bekend staat om zijn hartverwarmende verhaal en sympathieke personages.

Rebecca Welton en Keeley Jones, gespeeld door Hannah Waddingham en Juno Temple, vormen een dynamisch duo met een enorme impact op de serie.

De vriendschap tussen Rebecca en Keely is een van de hoogtepunten van de show. Hun onderlinge steun en humor vormen de basis van een sterke chemie op het scherm.5. Schmidt en Nick - New Girl


New Girl bracht de kijker de komische avonturen van Zooey Deschanel en haar vrienden en huisgenoten.

Schmidt en Nick, gespeeld door Max Greenfield en Jake Johnson, stalen de show met hun onweerstaanbare chemie. Hun on-screen vriendschap was gevuld met hilariteit, rivaliteit en onvoorwaardelijke steun.4. Garrett en Dina - Superstore


Superstore is een serie die de kijker meeneemt in het leven van werknemers van een grote supermarkt.

Garrett en Dina, gespeeld door Colton Dunn en Lauren Ash, hebben een onmiskenbare chemie.

Hun dynamiek, gekenmerkt door humor en een vleugje romantiek, maakte hen tot een onvergetelijk duo.3. Poussey en Taystee - Orange is the New Black


Orange is the New Black verkent het leven van gevangenen in een vrouwengevangenis.

De hechte vriendschap tussen Poussey en Taystee, gespeeld door Samira Wiley en Danielle Brooks, raakte de harten van vele kijkers.

Hun emotionele band en wederzijdse steun waren essentieel voor het succes van de serie.2. Chuck en Blair - Gossip Girl


Gossip Girl was een fenomeen dat de wereld van luxe en intriges verkende.

Chuck en Blair, gespeeld door Ed Westwick en Leighton Meester, waren het ultieme power couple.

Hun tumultueuze relatie, gekenmerkt door passie en manipulatie, boeide het publiek en zorgde voor momenten waar fans nog steeds met veel plezier aan denken.1. Steve en Dustin - Stranger Things


Stranger Things bracht ons het onwaarschijnlijke duo Steve en Dustin, gespeeld door Joe Keery en Gaten Matarazzo.

Hun bijzondere vriendschap, gevoed door humor en avontuur, veroverde de harten van kijkers over de hele wereld.

Hun on-screen chemie was zo sterk dat ze uitgroeiden tot een van de meest geliefde duo's in de televisiewereld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix's 'Zero Day' met Robert de Niro: nieuw castlid onthuld!
Series / Nieuws

Netflix's 'Zero Day' met Robert de Niro: nieuw castlid onthuld!

Er is een nieuw castlid aangekondigd voor de nieuwe Netflix-serie 'Zero Day' met Robert de Niro.

Er is weer een nieuw castlid toegevoegd aan Zero Day, een nieuwe Netflix-serie onder leiding van Robert de Niro. Edi Gathegi voegt zich bij de cast van een aantal bekende acteurs.

Donderdag onthulden rapporten dat For All Mankind-ster Edi Gathegi in de serie is gecast in een prominente rol. Gathegi speelt Carl, een intense bureaucraat en loyalist van De Niro's voormalige Amerikaanse president George Mullen.

Eerste grote televisierol


Gathegi, wie je ook kunt kennen uit onder andere X-Men: First Class, Briarpatch en The Blacklist, voegt zich bij een cast die ook Lizzy Caplan, Jesse Plemons, Joan Allen en Connie Britton omvat.

Zero Day wordt de eerste grote televisierol voor De Niro en is ontwikkeld door Narcos-showrunner Eric Newman en Noah Oppenheim. Lesli Linka Glatter zal alle zes afleveringen produceren en regisseren.

Waar gaat Zero Day over?


Volgens Netflix stelt Zero Day de vraag die iedereen zichzelf stelt: hoe vinden we de waarheid in een wereld in crisissituatie, een wereld die lijkt te worden verscheurd door krachten buiten onze controle? En in een tijdperk vol complottheorieën en uitvluchten, hoeveel van die krachten zijn het product van ons eigen doen, misschien zelfs van onze eigen verbeelding?

Peter Friedlander, vice-president van Scripted Series in de VS en Canada, omschrijft de serie als volgt: "Zero Day is een gewiekste, hartverscheurende samenzweringsthriller die het publiek op het puntje van hun stoel zal houden".

Het is nog niet bekend wanneer Zero Day op Netflix zal verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niks is wat het lijkt in 'The Guilty'
Films / Netflix Kijktip

Niks is wat het lijkt in 'The Guilty'

Operator Joe Baylor doet alles wat hij kan om de ontvoerde vrouw te helpen.

In de Netflix-film The Guilty krijgt een alarm-telefonist een verontrustend telefoontje van een vrouw. Ze wordt ontvoerd en heeft snel hulp nodig.

Operator Joe Baylor (Jake Gyllenhaal) doet alles wat hij kan om de vrouw te helpen. Hij heeft geen direct zicht op de situatie en moet afgaan op wat de vrouw hem vertelt. Door vragen te stellen krijgt hij steeds meer informatie over de situatie.

Objectief blijven kan niet meer


Enkel met zijn gehoor en stem kan hij de situatie beoordelen en sturen. Als effectieve hulp ontbreekt, besluit hij zelf het initiatief te nemen en wat telefoontjes te plegen. Begaan met haar lot wordt hij steeds meer partij van het geheel.

Objectief blijven is naar verloop van tijd geen optie meer. Joe moet kleur bekennen en 'all the way' gaan als hij de situatie wil redden.

Netflix


Ook benieuwd hoe dit afloopt? The Guilty is net als veel andere films te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde 'The Flash'-ster bevestigt dat hij niet terugkeert voor de seriefinale
Series / Nieuws

Geliefde 'The Flash'-ster bevestigt dat hij niet terugkeert voor de seriefinale

We zullen Carlos Valdes voorlopig niet meer zien als Cisco Ramon / Vibe...

De laatste aflevering van The Flash staat voor de deur. Later deze maand wordt dit tijdperk van The Arrowverse na negen jaar afgesloten. Veel van de oude bekende gezichten uit de serie keren terug, maar van een personage weten we dat hij in ieder geval niet in de laatste aflevering te zien zal zijn.

In een recent interview met Entertainment Weekly bevestigde acteur Carlos Valdes dat hij zijn rol als Cisco Ramon / Vibe in de finale van The Flash niet opnieuw zal spelen, deels vanwege problemen in de planning door zijn rol in de Hulu-musicalserie Up Here.

Hartverscheurend


"Ik heb het overwogen," legde Valdes uit. "Eerlijk gezegd was er geen manier om het voor elkaar te krijgen door mijn schema en alle verschillende creatieve ondernemingen en levensomstandigheden waarmee ik op dat moment probeerde te jongleren".

"Ik kon het niet echt laten werken, wat echt hartverscheurend voor me was, omdat ik dacht dat als ik zou besluiten om te stoppen met de serie, ik er in ieder geval bij moest zijn voor de finale om het af te ronden en echt de volle cirkel te respecteren. Het was echt hartverscheurend om het niet te kunnen laten werken".

The Flash is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ginny & Georgia' vernieuwd door Netflix: wat staat er de fans te wachten?
Series / Featured

'Ginny & Georgia' vernieuwd door Netflix: wat staat er de fans te wachten?

'Ginny & Georgia' wordt eindelijk vernieuwd door Netflix met 2 nieuwe seizoenen!

Netflix heeft goed nieuws naar buiten gebracht over de toekomst van Ginny & Georgia, maar er gaat wel een verandering plaatsvinden achter de schermen.

In de dramakomedie volgen we de ingewikkelde relatie tussen tienermeisje Ginny Miller en haar moeder Georgia. Terwijl Ginny worstelt met de uitdagingen van opgroeien, probeert Georgia een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en de kinderen.

Groot succes


Ginny & Georgia debuteerde in februari 2021 op Netflix en het tweede seizoen is eerder dit jaar uitgebracht. Beide seizoenen waren meteen een enorm succes bij het publiek.

Vernieuwing


Netflix heeft nu bevestigd dat Ginny & Georgia niet alleen wordt vernieuwd voor een derde seizoen, maar zelfs al voor een vierde seizoen! Fans kunnen dus nog veel meer verwachten van de geliefde serie, waarbij de cast zal terugkeren voor beide seizoenen.Problemen achter de schermen


De streamingdienst laat wel weten dat er een verandering komt achter de schermen van Ginny & Georgia. Dit probleem moest waarschijnlijk eerst worden opgelost voordat Netflix de serie kon vernieuwen.

Sarah Glinski wordt de nieuwe uitvoerend producent voor de aankomende seizoenen. Ze neemt de rol over van Debra J. Fisher. Dit komt vermoedelijk doordat er spanningen waren tussen Fisher en de bedenker van de serie, Sarah Lampert.Bekijk alle afleveringen van Ginny & Georgia op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Yellowstone' blijven woedend over het vertrek van Kevin Costner
Series / Nieuws

Fans van 'Yellowstone' blijven woedend over het vertrek van Kevin Costner

Misschien wil Kevin Costner net wat te snel door na zijn 'Yellowstone'-exit...

Kevin Costner dacht na zijn Yellowstone-exit rustig te kunnen beginnen aan een nieuw project, maar niets is minder waar. Fans van de serie zijn namelijk nog steeds boos op hem en bombarderen hem met opmerkingen.

Tot voor kort speelde Costner de hoofdrol van John Dutton in de hitserie Yellowstone, maar onlangs werd onthuld dat de ster niet zal terugkeren na seizoen 5. De eerste geruchten over Costners mogelijke vertrek uit de serie begonnen eerder dit jaar, toen berichten opdoken over conflicten achter de schermen.

Horizon


Het nieuwe project van Costner is de western filmserie Horizon, die hij de laatste dagen flink probeert op te hypen. De opnames van de tweede film gingen onlangs van start en dit liet Costner weten op zijn Instagram. In de comments kreeg hij echter vrijwel alleen maar opmerkingen van Yellowstone-fans die het niet eens zijn met zijn vertrek.

De comments gaan vooral over het feit dat de fans het gevoel hebben in de steek te zijn gelaten door Costner. Ze vinden dat hij de serie te vroeg op heeft gegeven en dat deze nu geruïneerd is door zijn vertrek. Ook geven meerdere fans aan niet meer geïnteresseerd te zijn in zijn werk.

Hieronder zie je de Instagrampost en comments. Yellowstone is te zien op Sky Showtime.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Power'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Power'

De kreet "Who run the world? Girls!" krijgt nieuwe betekenis in deze spannende sciencefictionserie over een wereldwijde revolutie.

Regie: Ulga Hauksdóttir, Lisa Gunning, Logan Kibens, e.a. | Cast: Toni Colette (Margot Cleary-Lopez, John Leguizamo (Rob Lopez), Toheeb Jimoh (Tunde Ojo), Ria Zmitrowicz (Roxy Monke), Halle Bush (Allie/Eve), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 54-63 minuten | Jaar: 2023

Wat zou er met de wereld gebeuren als vrouwen van het ene op het andere moment de kracht hadden om anderen te elektrocuteren? Dit bizarre vraagstuk staat centraal in The Power, de seriebewerking van het gelijknamige prijswinnende boek. Verwacht geen superheldenverhaal maar duistere sciencefiction over hoe de menselijke evolutie ingrijpt bij de vrouwelijke helft van de wereldbevolking en daarmee alle bestaande (machts)verhoudingen laat wankelen.

Op verschillende continenten komen tienermeisjes er plotseling achter dat zij elektriciteit kunnen genereren met hun vingertoppen. Hoewel dit fenomeen eerst nog incidenteel lijkt en door de politiek en de media wordt weggezet als een hoax, blijkt uit MRI-scans dat dit komt door een nieuw orgaan ter hoogte van de sleutelbeenderen. De kracht ontstaat alleen bij tienermeisjes, die al snel ontdekken dat zij deze bij andere vrouwen kunnen activeren. Met een Amerikaanse burgemeester als klokkenluider wordt duidelijk dat niemand hier nog omheen kan en de wereld zoals we die kennen nooit meer dezelfde zal zijn.

Net als in het boek zijn de verschillende verhaallijnen gesitueerd in diverse delen van de wereld: van Seattle en Londen tot Karpatië en Nigeria. Na een ietwat trage uiteenzetting van alle personages en hun achtergrond komt de serie vanaf aflevering vier in een stroomversnelling terecht. Tegelijk met de personages komt de kijker achter de verstrekkende gevolgen van de kracht op diverse niveaus in de samenleving. Het hebben van de kracht zorgt voor onrust en ophef en creëert zowel verbinding als verdeeldheid binnen gezinnen, relaties, scholen, bedrijven en overheden.

Het is mooi om te zien hoe de evolutie leidt tot een revolutie: vrouwen gaan in hun kracht staan, verenigen zich en komen in opstand tegen eeuwenlange onderdrukking. Logischerwijs levert dat een paniekreactie op bij de gevestigde orde: veel mannen voelen zich bedreigd nu vrouwen fysiek niet langer het zwakkere geslacht zijn. De politiek zoekt wanhopig naar manieren om het probleem in te dammen en de wijze waarop vertoont een behoorlijke parallel met de aanpak van de coronapandemie: controleren, uitsluiten en medisch ingrijpen op basis van een noodwet, zonder grondwettelijke of ethische basis.

Het wrange is dat het vooral mannen zijn die over de lichamen van vrouwen besluiten, wat in het verleden vaker is gebeurd. Hiermee maakt The Power opnieuw een link naar de actualiteit, denkende aan de steeds strenger wordende abortuswetten in Amerika. Ook de extreme reacties online en ontstane polarisatie komen bekend voor, evenals de tegenreactie van het misogyne deepfake-account van een Andrew Tate-achtige figuur die vooral jonge mannen aanspreekt en oproept om vrouwen hardhandig op hun plek te zetten. Kortom: het patriarchaat schudt op zijn grondvesten.

Uiteraard heeft de nieuwverworven macht van vrouwen ook een keerzijde. Er blijkt een dunne scheidslijn tussen de kracht gebruiken uit zelfverdediging of voor een gelijkwaardige positie en deze misbruiken om anderen, meestal mannen, aan te vallen of zelfs te vermoorden. Worden de rollen nu omgedraaid en gaan vrouwen mannen onderdrukken? Wat is gerechtvaardigd en wat niet? Wie is goed en wie slecht? Aan welke kant zou je zelf staan? Het zijn een paar van de vele vragen waarover de kijker aan het denken wordt gezet.

The Power is een prachtig in beeld gebrachte grootschalige productie met sterke acteerprestaties van de veelzijdige internationale cast. Omdat er zoveel verhaallijnen zijn is het lastig dat er vaak zonder introductie nieuwe personages voorkomen. Later blijkt dat veel van die gezichten en namen niet van belang waren om te onthouden. Ander nadeel van de vele verhaallijnen is dat ze voor het grootste deel van het seizoen niet samenkomen. Doordat het soms lang duurt voordat je bij een bepaald personage terugkomt, gaat de verbinding met diegene wat verloren.

The Power is volledig geschreven en geregisseerd door vrouwen en kent daarmee een sterk feministisch karakter, maar omdat duidelijk beide kanten van de medaille worden belicht doet de serie niet overdreven woke aan. Er wordt vol ingezet op de 'wat als?'-gedachte, waarmee de serie soms hetzelfde ongemak oproept als The Handsmaid's Tale en Black Mirror. Gedachteloos bingen is er dus niet bij, maar The Power is toegankelijk en onderhoudend genoeg om steeds te willen weten hoe het verhaal verdergaat. En dat gevoel stopt niet bij het spannende einde van dit eerste seizoen.

★★★★☆

The Power is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de ware reden waarom 'The Flash' stopt na 9 seizoenen
Series / Nieuws

Dit is de ware reden waarom 'The Flash' stopt na 9 seizoenen

"We hebben alles gedaan wat we wilden doen met 'The Flash'"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog één aflevering te gaan, komt het einde voor The Flash nu wel heel dichtbij. En niet alleen The Flash eindigt, dit zal ook het einde zijn van het Arrowverse.Seizoen tien


Acteur Grant Gustin beantwoordt enkele prangende vragen, bijvoorbeeld waarom er geen tiende seizoen komt, in een interview met Entertainment Weekly.

"Heel veel mensen wilden dat we nog een tiende seizoen zouden maken, maar ik dacht - we hebben 10 jaar gedaan. Ik ben in 2013 als Barry Allen gecast en we stoppen in 2023," vertelt de acteur.

"We hebben alles gedaan wat we wilden doen, de personages eindigden in een goede plek en we hadden een conclusie bereikt."Valse start


Gustin heeft in het verleden al twee keer eerder aangegeven te willen stoppen als The Flash.

"In het begin zouden we zes seizoenen doen. Dat werd al snel zeven. Arrow eindigde na acht seizoenen, dus ik dacht: dat doen wij ook."

Na een gesprek met showrunner Greg Berlanti bleef Gustin nog even, maar zodra het achtste seizoen gefilmd was, hing de acteur weer aan de telefoon: na het negende seizoen was het klaar.

Tijd voor familie


"Ik wist dat het tijd was om op te stappen. Ik ben getrouwd tijdens het vijfde seizoen, kreeg een kind tijdens het zevende.

Ik wil meer tijd met mijn gezin doorbrengen en een volgend hoofdstuk van mijn leven in gaan,"
aldus Gustin.

Bekijk op instagram


De laatste aflevering van The Flash zal op 26 mei op Netflix te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heftige film vecht zich de Netflix Top 10 in
Films / Nieuws

Deze heftige film vecht zich de Netflix Top 10 in

De succesvolle internationale film 'Mrs. Chatterjee Vs Norway' vecht zich de Netflix Top 10 binnen en pakt op dit moment daar de derde plaats.

Mrs. Chatterjee Vs Norway ziet momenteel alleen The Mother en AKA voor zich staan in de Netflix Top 10.

Strijd tegen de overheid


In deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, zien we een immigrante uit India die een hevige strijd voert met het Noorse pleegzorgsysteem en de lokale juridische machinerie om de voogdij over haar kinderen terug te krijgen.

Een must-watch volgens velen


Hoewel de film nog niet goed weet te scoren onder de critici op Rotten Tomatoes, scoort het publiek de film wel groots met 94%. IMDb laat momenteel een mooie score zien van 7.4/10. De film wordt momenteel veel bekeken op Netflix en de mensen op Twitter laten onder meer de volgende reacties achter.Regie en cast


Deze aangrijpende dramafilm is geregisseerd door Ashima Chibber. In de film zien we Rani Mukerji, Jim Sarbh, Anirban Bhattacharya en Neena Gupta.

Op Netflix


De film die omschreven wordt als aangrijpend en goed geacteerd, is sinds kort te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur 'The Shining' hield jonge acteur bewust voor de gek
Films / Featured

Regisseur 'The Shining' hield jonge acteur bewust voor de gek

De regisseur Stanley Kubrick was begrijpelijk erg beschermend ten opzichte van de toen zesjarige jongen.

Als je denkt aan klassieke horrorfilms, dan denk je al snel aan The Shining, met in de hoofdrol Jack Nicholson. Al was het niet voor iedereen van de cast duidelijk dat dit een horrorfilm zou gaan worden.

De jonge acteur, Danny Lloyd, was niet bij de enge scènes aanwezig. De regisseur Stanley Kubrick was begrijpelijk erg beschermend ten opzichte van de zesjarige jongen, die de zoon van de personages Wendy en Jack vertolkte.

Dramafilm in de maak


Hij is ook afwezig in de scènes waarin Wendy naar Jack schreeuwt, waarin ze de jongen lijkt te dragen. Dit is niet Lloyd zelf, maar een pop.

Danny Lloyd wist niet beter dan dat hij deel uitmaakte van een dramafilm. Pas jaren later ontdekte hij de ware aard van de film The Shining.

Vervolg


De jonge acteur zou vanaf zijn tiende levensjaar het acteren achter zich laten om in 2019 nog één keer op het witte doek te verschijnen. Dit was als glimprol in het vervolg op The Shining: Doctor Sleep.The Shining is afgeleid van het gelijknamige boek van Stephen King. De film bleek een groot succes, al was de schrijver niet erg gecharmeerd van de uitgave.

HBO Max


The Shining heeft een 8,4/10 waardering op IMDb en 82 procent op Rotten Tomatoes. De film is net als het vervolg Doctor Sleep te zien op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt 'Sex Education' seizoen 4 binnenkort naar Netflix?
Series / Featured

Komt 'Sex Education' seizoen 4 binnenkort naar Netflix?

Het is alweer een hele tijd geleden dat het derde seizoen van 'Sex Education' op Netflix verscheen, maar er zijn nu eindelijk meer updates over seizoen 4.

Netflix heeft eindelijk laten weten wanneer we het vierde seizoen van Sex Education kunnen verwachten.

Sex Education was voor het eerst te zien op Netflix in 2019 en in de serie volgen we het verhaal van Otis Milburn. Samen met zijn klasgenootje Maeve Wiley zet hij een ondergrondse seksuele therapiekliniek op in hun middelbare school.

Sex Education combineert komedie en drama op een unieke en verfrissende manier, en daardoor is het een populaire en geliefde serie geworden bij kijkers van over de hele wereld.

Geen nieuws


Het derde seizoen van Sex Education werd in september 2021 uitgebracht op Netflix, maar voor lange tijd waren er verder geen updates te vinden over het vierde seizoen.

Release seizoen 4


Maar daar komt nu verandering in! Netflix heeft tijdens hun allereerste upfront-presentatie bekendgemaakt dat seizoen 4 van Sex Education in de herfst wordt uitgebracht.

Helaas heeft de streamingdienst verder geen exacte releasedatum of specifieke maand onthuld waarin we de serie kunnen verwachten, maar het zal dus niet meer lang duren voordat we weer van alle drama kunnen genieten.Stream alle seizoenen van Sex Education op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Mulligan'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Mulligan'

Het is niet helemaal duidelijk of deze animatieserie je aan het lachen wil maken of probeert te irriteren.

Regie: Casey Crowe | Cast (stemmen) : Nat Faxon (Mulligan), Tina Fey (Dr. Braun), Daniel Radcliffe (King Jeremy), Dana Carvey (Senator Cartwright), Sam Richardson (Simon), Chrissy Teigen (Lucy), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 25-27 minuten | Jaar: 2023

Voormalig president Trump is niet de meest intelligente man. Gehaaid weliswaar, maar niet slim. Dat dit een gevaarlijke tekortkoming is voor een leider werd wel duidelijk toen het coronavirus het hoogste aantal dodelijke slachtoffers eiste in zijn land terwijl dat het bij lange na niet het hoogste aantal inwoners heeft. De animatieserie Mulligan probeert hier een humoristische situatie van te maken: een zeer ongeschikt iemand tot baas kronen. Ten eerste: daar heb je scherpe grappen voor nodig. Ten tweede: South Park doet dit al, en beter.

Imbeciel Matty Mulligan en schoonheidswedstrijddeelneemster Lucy redden de wereld van een totale ondergang tijdens een buitenaardse invasie. Aangezien ze toevallig net bij het Witte Huis staan roepen de paar overlevenden hem uit tot nieuwe president. Een slinkse Republikein gaat Mulligan gebruiken als marionet om zijn eigen conservatieve utopie te creëren, maar Matty is zo'n extreem leeghoofd dat dat erg lastig blijkt te zijn.

Compleet anders, maar zij die bekend zijn met de speelfilm Idiocracy uit 2006 zullen daar bij het bekijken van deze serie zeker even aan moeten denken. Maar in die film werd het Ovale Kantoor tenminste aangeboden aan de meest intelligente persoon op dat moment. In Mulligan gaat die eer naar iemand die het tegenovergestelde is. Omdat dit een mild raakvlak heeft met de recente werkelijkheid zou dit een prima basis kunnen zijn voor komedie.

Maar de makers grijpen liever naar flauwe, platte opmerkingen en verwijzingen naar popcultuur. Zelfs dat ene buitenaardse wezen dat ze in leven hebben gehouden maakt opmerkingen over zaken waar dat eigenlijk niets van kan afweten. Misschien komt dit doordat Tina Fey is betrokken bij de serie, niet alleen als stemacteur maar ook als producent.

Geef die vrouw een goed script en ze is fantastisch. Geef haar ergens de leiding over en de grapjes gaan over bekende sitcoms, films, muziek en beroemdheden. Dat was niet alleen grappig maar ook op zijn plek in haar eerdere serie Unbreakable Kimmy Schmidt, want die ging over een vrouw die cultureel nog leefde in de jaren negentig. In deze serie voelt het nog buitenaardser dan de letterlijke alien die er in zit.

Afleveringen blijven kijken voor een paar opmerkingen die een milde gniffel veroorzaken is als een hele week in een rivier staan te zeven en dan een piepklein korreltje goud vinden. Een hoop moeite voor iets dat het niet waard is. De opzet is om te beginnen al een wankel fundament: letterlijk alle mensen op aarde zijn dood op die paar overlevenden in uitsluitend Washington D.C. na?

Het aantal hoofden wordt zelfs geteld door twee bovengemiddeld intelligente personages, die voornamelijk worden neergezet als vermoeiend en antisociaal. Zelfs die nemen er genoegen mee dat hun telling de nieuwe wereldpopulatie weergeeft. Alsof die invasie zich niet alleen op New York heeft gericht, maar ook op elk gehucht in elk land. Een erg luie basis voor een serieformat.

Het hoofdpersonage, Matty Mulligan, is weliswaar overduidelijk dom en arrogant, maar hij wordt gepresenteerd als "ach, dat is me er eentje". Het zou eerlijk zijn geweest als zijn leiderschap het in de tweede aflevering al zou hebben begeven onder slechte beslissingen, maar regelmatig loopt het zowaar goed af. Wat is de boodschap? Iedere halve zool kan het land regeren?

Niet alleen het gedrag van Mulligan zelf maar ook dat van veel andere personages is storend. Het afgrijselijke introliedje versterkt het vermoeden dat deze serie is gemaakt om kijkers te ergeren. Op zijn minst zal degene die naast de kijker op de bank zit verzoeken het volume wat lager te zetten. Alleen al door de stem die acteur Nat Faxon heeft gekozen voor Mulligan, terwijl hij in Disenchantment juist zo schattig klinkt als Elfo.

Jammer dat een bekende cast zich wilde lenen voor deze troep. Zelfs Daniel Radcliffe, Harry Potter zelf, spreekt een klein rolletje in. Zijn personage is totaal overbodig en hij vervormt zijn accent op zo'n manier dat hij amper herkenbaar is. En dan proberen de makers er ook nog een liefdesverhaaltje tussen Mulligan en Lucy in te stoppen, alsof het ergens toch een klein beetje boeit dat deze zielen elkaar moeten zien te vinden. Nee, de slechte humor en oninteressante plotjes verdrijven alle emoties.

Helaas loopt het ook nog eens af met een cliffhanger. Het zal geen verrassing zijn dat een van de personages het woord 'cliffhanger' ook letterlijk uitspreekt. Netflix doet er beter aan om het budget voor een tweede seizoen door te sluizen naar projecten als Beef. Die lijken in de eerste instantie misschien wat minder toegankelijk, maar uiteindelijk is het toch kwaliteit die omhoogschiet in hun top tien. In de golfsport is een 'mulligan' een tweede kans. Deze serie is een verprutste eerste kans.

★★☆☆☆

Mulligan is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer Jonathan Majors in seizoen 2 'Loki' op de helling?
Series / Nieuws

Terugkeer Jonathan Majors in seizoen 2 'Loki' op de helling?

De Kang-acteur werd niet genoemd op een recent Disney-evenement bij vertoning 'Loki'-trailer.

Op een recent Disney-evenement voor de pers en adverteerders werden de nodige aankondigingen gedaan met betrekking tot de producties die te zien zullen zijn. Tevens werd hier de trailer voor seizoen 2 van Loki getoond.

Journalist Tim Baysinger was hierbij aanwezig en na afloop tweette hij hierover. Jonathan Majors was namelijk niet in de trailer te zien, en zijn naam werd evenmin genoemd.

Geen officiële mededeling


Disney Studios-baas Kevin Feige refereerde op geen enkele manier aan de acteur. Majors werd op 25 maart jl. gearresteerd na een melding over huiselijk geweld. Hoewel sindsdien geen officiële mededelingen zijn gedaan, lijkt het negeren van Majors geen positief signaal.

Aan het einde van de film Ant Man and the Wasp: Quantumania werd er op gehint dat Kang terug zou keren in Loki. Het is natuurlijk goed mogelijk dat Feige Majors oversloeg gezien de slechte publiciteit rondom de acteur. Het hoeft dus niet te betekenen dat Majors niet langer te zien zal zijn in het MCU.

Of en hoe Kang een rol zal spelen in het verhaal van Loki zal na de zomer duidelijk worden. Seizoen 2 van Loki zal namelijk vanaf 6 oktober te zien zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blijf genieten van 'Virgin River' op Netflix: vijfde seizoen én meer plannen op komst
Series / Featured

Blijf genieten van 'Virgin River' op Netflix: vijfde seizoen én meer plannen op komst

Het vijfde seizoen van 'Virgin River' komt binnenkort op Netflix, maar de streamingdienst heeft nu al meer plannen op tafel liggen.

Netflix heeft goed nieuws naar buiten gebracht over de toekomst van de geliefde serie Virgin River.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Robyn Carr. In het verhaal volgen we het leven van Melinda "Mel" Monroe die een nieuwe start probeert te maken na een moeilijke periode.

Ze vindt een baan als verpleegster in het stadje Virgin River in Noord-Californië en probeert hier rust en genezing te vinden. Eenmaal aangekomen komt ze er echter achter dat het leven in dit kleine stadje toch een stuk uitdagender is dan ze had verwacht.

Seizoen 5


Er staan momenteel 4 seizoenen van Virgin River op Netflix en de opnames van het vijfde seizoen zijn ondertussen afgerond. Seizoen 5 zal in de herfst van dit jaar op Netflix verschijnen.

Goed nieuws


Volgens The Hollywood Reporter heeft Netflix nu ook al seizoen 6 van Virgin River vernieuwd, wat ruim voor de première van seizoen 5 is. Dit kan alleen maar betekenen dat Netflix enorm veel vertrouwen heeft in de serie.

Het nieuws werd aangekondigd tijdens de allereerste upfront-presentatie van Netflix. Hier werd ook bekendgemaakt dat seizoen 5 vanaf de herfst te zien is op de streamingdienst.Bekijk alle afleveringen van Virgin River op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire jaren 90-serie is binnenkort te zien op Disney+
Series / Nieuws

Deze populaire jaren 90-serie is binnenkort te zien op Disney+

Disney+ breidt zijn aanbod uit met een nostalgische serie met gastoptredens van grote sterren.

Onlangs heeft Disney+ tot genoegen van velen aangekondigd dat de eerste vier Indiana Jones-films vanaf 31 mei op hun platform te streamen zullen zijn. Voor de fans is dit een welkom opwarmertje aangezien er een nieuwe film aankomt over de stoere archeoloog, namelijk Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Daarnaast zal echter ook The Adventures of Young Indiana Jones weer te bekijken zijn. Deze prequelserie laat de avonturen van een jonge Indy (Sean Patrick Flanery) zien.

Nieuwe montage


In eerste instantie was de serie te zien in 1992-1993 onder de titel The Young Indiana Jones Chronicles. George Lucas monteerde deze echter opnieuw, met als resultaat 22 afleveringen van ongeveer een uur elk en een vernieuwde titel.

Gastoptredens van beroemdheden


Indy beleeft spectaculaire avonturen voor en na de Eerste Wereldoorlog, tevens komt hij de nodige beroemdheden uit die tijd tegen. Denk hierbij aan Sigmund Freud (Max von Sydow) en Theodore Roosevelt (James Gammon). Tevens hebben de nodige grote sterren gastrollen gespeeld in de serie, zoals bijvoorbeeld Sir Christopher Lee, Daniel Craig, Catherine Zeta-Jones en ook Harrison Ford zelf.

Waar het vaststaat dat de vier films vanaf 31 mei ook op Disney+ Nederland te zien zullen zijn, is het nog even afwachten of de serie ook op deze datum te zien zal zijn, dan wel dat we nog even moeten wachten. The Adventures of Young Indiana Jones zal in ieder geval voor menigeen een welkome aanvulling vormen op de Indiana Jones-franchise.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Spy/Master'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Spy/Master'

Een complex stukje historie wordt op een intrigerende manier aan het licht gebracht.

Regie: Christopher Smith | Cast: Alec Secareanu (Victor), Parker Sawyers (Frank), Ana Ularu (Carmen), Aidan McArdle (Walter), Andrea Vasile (Adela), Svenja Jung (Ingrid), Nico Mirallegro (John) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 43-50 minuten | Jaar: 2023

Midden in de Koude Oorlog speelt is Victor Godeanu de rechterhand van de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu. Victor heeft besloten zich tegen diens communistische regime te keren en werkt in het diepste geheim als spion voor de Amerikaanse overheid. Als dit geheim aan het licht komt is hij zijn leven niet zeker en besluit hij op de vlucht te slaan.

Spy/Master volgt tien dagen uit het leven van Victor, tijdens zijn poging om richting het westen te vluchten. De serie brengt diverse aspecten van het communistische regime uit de jaren zeventig aan het licht en laat zien hoe het dubbelleven van een spion er in die tijd uit moet hebben gezien. Alleen al dit dubbelleven zorgt voor een interessante verhaallijn met veel spannende momenten, zoals ontvoeringen, vluchtpogingen, onderdrukking en moord.

Doordat het verhaal slechts een korte periode beslaat wordt en overal gedetailleerd op in wordt gegaan, schetst de serie een zeer compleet beeld van alles wat Victor meemaakt tijdens zijn werk als spion en verrader. Spy/Master gaat echter nog een stapje verder door het verhaal op niet-chronologische volgorde te vertellen. Deze interessante structuur geeft de serie een extra dimensie. De kijker wordt hierdoor op tactische momenten van de juiste informatie voorzien. Dit zorgt voor onverwachte wendingen en verrassingen, zonder de kijker op het verkeerde been te zetten.

Deze niet-chronologische vertelling zorgt er ook voor dat je als kijker je aandacht erbij moet houden. Op sommige momenten wordt er aangegeven dat het gaat om een terugblik naar zes of tien dagen geleden, maar niet alle terugblikken worden aangekondigd of duidelijk afgebakend, wat voor enige verwarring kan zorgen. Tegen het einde vallen echter alle puzzelstukjes perfect op hun plaats.

Voorafgaand aan elke aflevering wordt een tijdlijn met diverse belangrijke gebeurtenissen afgespeeld, die de kijker een wat completer beeld geeft van het communisme en de context waarin het verhaal zich afspeelt. Het moge duidelijk zijn dat de makers over alle details hebben nagedacht. Het verhaal speelt zich af in 1978 en dat zie je aan alles terug. De complete aankleding lijkt rechtstreeks uit de jaren zeventig te komen. Van kleding en kapsels tot auto's en gebouwen: alles is tot in de puntjes uitgedacht. Spy/Master dompelt de kijker helemaal onder in dit tijdperk.

Spy/Master speelt zich af in zowel Roemenië als Duitsland, met een belangrijke rol voor de Amerikaanse ambassade. De Roemeense Securitate, de CIA en de Duitse Stasi worden samengebracht in dit verhaal en enkele Egyptische personages zorgen voor nog meer diversiteit. De Roemeense journalist en scenarist Adina Sadeanu en de Amerikaans-Duitse scenarioschrijfster Kirsten Peters weten samen met de cast van verschillende nationaliteiten deze interessante mengelmoes op een zeer professionele en realistische manier samen te brengen. Spy/Master is spannend en interessant, met een hoge historische waarde en een complex scenario vol zenuwslopende wendingen, waardoor de serie allesbehalve saai te noemen is.

★★★★☆

Spy/Master is te zien bij HBO Max.

[video]uGE2W7PQk9o/video]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze enge feiten maken horrorfilm 'The Exorcist' nog enger
Films / Video/clip/featurette

Deze enge feiten maken horrorfilm 'The Exorcist' nog enger

Deze extreem enge horrorfilm uit 1973 weet kijkers nog steeds te boeien en laat men nog steeds wegkruipen achter hun banken. De film stream je bij HBO Max.

The Exorcist is een van de engste horrorfilms ooit. Als je deze bizarre 'weetjes' over de film kent, maakt het de film eigenlijk alleen nog maar gruwelijker.

Veroordeelde seriemoordenaar


Paul Bateson, een echte röntgen technicus en uiteindelijk een veroordeelde seriemoordenaar, speelde de rol van de assistent van de radioloog in de scène waarin Regan een halsslagader angiografie ondergaat.

Hij werd gearresteerd voor moord in 1979, nadat hij een filmcriticus had ontmoet en zijn schedel had ingeslagen met een koekenpan. Na 20 jaar gevangen te hebben gezeten, kwam hij in 2004 weer vrij.

Brand


Het huis van Macneil vloog in brand tijdens de opnamen, behalve de kamer van Regan. Een zeer mysterieuze brand liet de hele set beschadigd achter, alleen de kamer van Regan was mysterieus genoeg volledig ongedeerd.

Geïnspireerd op een real-life exorcisme


De roman, ook getiteld The Exorcist, geschreven door William Peter Blatty, werd voor het eerst gepubliceerd in 1971. Het was gebaseerd op de zaak in Maryland uit 1949 van een 13-jarige jongen. De jongen leed aan een onverklaarbare kwaal na de dood van een tante die hem een oud Ouija-bord had laten zien en extreme tekenen van demonische bezetenheid begon te vertonen.

De eerste uitdrijving was niet succesvol en stopte toen de priester lichamelijk letsel opliep. De jongen zou zich los hebben gemaakt en de priester hebben gesneden met een matras veer. De jongen heeft uiteindelijk ongeveer 30 uitdrijvingen ondergaan.

Bij HBO Max


De film scoort een 8.2/10 bij IMDb en gemiddeld 86% bij Rotten Tomatoes. Bekijk deze extreem enge horrorfilm bij HBO Max als je dat nog aandurft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook 'Tulsa King' met Sylvester Stallone in gevaar door schrijversstaking
Series / Nieuws

Ook 'Tulsa King' met Sylvester Stallone in gevaar door schrijversstaking

Stallone geeft een update over de impact van de stakingen in Hollywood op zijn populaire serie.

De schrijversstaking in Hollywood heeft verstrekkende gevolgen voor heel wat films en series, en daar komt nu weer een titel bij.

Sylvester Stallone, de hoofdrolspeler van Paramount-hitserie Tulsa King, heeft namelijk laten weten dat we nog wel even moeten wachten op een tweede seizoen.

Heel veel geduld


Het eerste seizoen van de serie van Yellowstone-bedenker Taylor Sheridan was een groot succes, dus er werd al hier en daar gewerkt aan een nieuwe reeks afleveringen.

Maar dat is niet langer het geval als we de opmerkingen van Stallone moeten geloven.

Stallone steunt schrijvers


Tijdens een interview met Newsweek liet de Italian Stallion het volgende vallen over het nieuwe seizoen van Tulsa King en de stakingen in Hollywood:

"Het heeft grote gevolgen op ons werk, want veel projecten kunnen niet doorgaan, waaronder Tulsa King. Maar er zijn zoveel dingen veranderd dat de schrijvers serieus boos zijn. Er is niet genoeg werk om deze schrijvers aan het werk te houden. En dan leven ze ook nog onder de donkere wolk van kunstmatige intelligentie. Het is een nare tijd om als schrijver te werken. Ze werken bijvoorbeeld aan acht afleveringen van Tulsa King en hebben de rest van het jaar geen werk. Dus ik snap hun worstelingen."

Het eerste seizoen van Tulsa King is nú te streamen via SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verwarring van 'Life of Brian': Brian krijgt per ongeluk heldenstatus
Films / Netflix Kijktip

De verwarring van 'Life of Brian': Brian krijgt per ongeluk heldenstatus

Brian wordt zonder dat hij dit wilt op een voetstuk geplaatst.

We zetten ook vandaag een komedie in de schijnwerpers. Een film als grondlegger voor de hedendaagse droge en cynische humor: Monty Python's Life of Brian.

Het personage Brian sluit zich aan bij een groep anti-Romeinse fanatici, maar hij wordt vaak verward met een bepaalde timmerman. Zo wordt hij door het onderdrukte volk aangezien voor een Messias, terwijl hij dat niet is.

Hij ontkent het ook met klem. 'Maar alleen een echte heilige ontkent zijn eigen onsterfelijkheid', is dan weer de reactie van het volk. Brian wordt zonder dat hij dit wilt op een voetstuk geplaatst.Klassiekers


In deze klassieker uit 1979 worden legendarische discussies tevoorschijn getoverd als 'What have the Romans ever done for us?' en herkenbare liedjes als 'Always look on the bright side of life.'Waardering


De Monty Python-komediegroep bestond afwisselend uit Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De film heeft een 8/10 waardering op IMDb en 96 procent op Rotten Tomatoes. Monty Python's Life of Brain is te bekijken via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vragen moet 'The Diplomat' seizoen 2 beantwoorden
Series / Nieuws

Deze vragen moet 'The Diplomat' seizoen 2 beantwoorden

De succesvolle Netflix-serie heeft de nodige vragen opengelaten voor het nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Diplomat is een spannende politieke dramaserie die erg snel een tweede seizoen kreeg. Het einde van het eerste seizoen levert genoeg materiaal op in dit opzicht.

Hieronder een kort overzicht van de vragen die zeker beantwoord moeten worden.

Welke rol speelt Nicol Trowbridge?


De hamvraag is natuurlijk of Trowbridge schuldig is aan de aanslag op de HMS Courageous of niet. Er is Trowbridge werkelijk alles aan gelegen om zich als sterke politieke leider te profileren. In seizoen 2 zal onthuld worden hoe ver hij bereid is te gaan om zijn positie te versterken.

Welke rol speelt Margaret Roylin?


Roylin (Celia Imrie) is Trowbridge's grootste vertrouweling. Niet alleen heeft ze hem de post van premier bezorgd, het is ook mogelijk dat zij Trowbridge op het idee bracht om een aanslag te plegen op de HMS Courageous. Daarnaast was zij naast Kate (Keri Russell) en Hal de enige die op de hoogte was van de afspraak met Merrit Grove (Simon Chandler). Kan zij Trowbridge ingeseind hebben met betrekking tot de ontmoeting tussen Grove en Hal?

Wie is Merritt Grove?


Grove is een ietwat geheimzinnig figuur. Hij verschijnt in de slotaflevering en wil met spoed een ontmoeting met Hal (Rufus Sewell). Het is waarschijnlijk dat hij de aanslag niet heeft overleefd. De vraag is welke informatie hij wilde delen en of dit betrekking had op de verdachte Trowbridge (Rory Kinnear) of niet.

Welke rol speelt Hal Wyler?


Hal is een ontzettende charmeur die niet zo snel zijn kaarten op tafel zal leggen. Hij heeft al aangegeven dat hij een ministerspost wil in de VS. Als hij de aanslag overleeft dan is de vraag hoe het verhaal verder zal lopen. Loopt zijn huwelijk met Kate op de klippen en jaagt hij zijn ambitie na of zullen de twee juist nader tot elkaar komen?

The Diplomat heeft duidelijk genoeg verwikkelingen. Het tweede seizoen van deze spannende serie wordt in de loop van 2024 verwacht.

The Diplomat kun je zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannend kat-en-muisspel in 'The Departed'
Films / Nieuws

Spannend kat-en-muisspel in 'The Departed'

Beiden moeten hun eigen identiteit beschermen en die van de ander zien te achterhalen.

Ook deze keer zetten we films in het zonnetje die je absoluut gezien moet hebben. Vandaag hebben we het over de klassieker The Departed met Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon en Mark Wahlberg.

Ierse Maffia


De film speelt zich af in Zuid-Boston. De Ierse maffia houdt hier huis. Willy Costigan (DiCaprio) infiltreert in deze maffiagroep. Tegelijkertijd heeft maffiabaas Frank Costello (Nicholson) een eigen mol, Colin Sullivan (Damon), in de staatspolitie weten onder te brengen.Kat-en-muisspel


Beiden moeten hun eigen identiteit beschermen en die van de ander zien te achterhalen. Wat volgt is een kat-en-muisspel.

Colin Sullivan promoveert snel binnen zijn afdeling door gebruik te maken van de voorkennis die Costello aanlevert. Costello doet er alles aan om de verrader in zijn crew te achterhalen en pootje te lichten. Willy Costigan moet zich zo min mogelijk verdacht gedragen.Martin Scorsese


De film uit 2006 is na Taxi Driver en Goodfellas het zoveelste pareltje van regisseur Martin Scorsese. Met zijn sterrencast verveelt de twee en een half uur durende film geen seconde.

HBO Max


The Departed heeft een 8,5/10 waardering op IMDb en 91 procent op Rotten Tomatoes. De film is te zien via HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 5 geweldige Netflix-series werden jammerlijk vroegtijdig gecanceld door de streamingdienst
Series / Nieuws

Deze 5 geweldige Netflix-series werden jammerlijk vroegtijdig gecanceld door de streamingdienst

Als het aan de fanbase had gelegen waren er van deze series nog veel meer seizoenen uitgekomen.

Netflix en andere grote streamingdiensten hebben nog wel eens de neiging om een goed ontvangen serie voortijdig te beëindigen. Tot woede en frustratie van de fans. Hieronder een overzicht van vijf series waar kijkers nog veel meer van hadden willen zien.

5 - The OA


Deze mysterieuze dramaserie heeft van Netflix twee seizoenen mogen draaien. De serie gaat over de jonge Prairie Johnson die na zeven jaar weer verschijnt na ontvoerd te zijn. Bij haar terugkomst noemt ze zichzelf The OA (Original Angel) en blijkt ze te kunnen zien, wat niet het geval was toen ze ontvoerd werd. Na het nieuws dat Netflix niets zag in een derde seizoen The OA ging de online campagne #SaveTheOA viraal. Het protest moest de serie terughalen maar was helaas aan dovemansoren gericht.


Kijk alle afleveringen hier.4 - Jessica Jones


Voordat Disney met een eigen streamingdienst kwam was er een samenwerking tussen Netflix en Marvel. Er werden een aantal series gemaakt over allerlei superhelden in de straten van New York. Eén daarvan was Jessica Jones. De serie met actrice Krysten Ritter in de hoofdrol ging over de voormalig superheldin, en nu alcoholistische privédetective, Jessica Jones die over superkrachten beschikte. Het heeft drie seizoenen op Netflix mogen staan maar werd uiteindelijk gecanceld, samen met alle andere Marvel titels.


Kijk alle afleveringen hier.3 - Sens8


Dit was er een met zwaargewichten uit de entertainmentindustrie aan het roer. Het mysterieuze Sens8 was het geesteskind van de Wachowski's, ook wel bekend van de The Matrix-films. Het ging over acht onbekenden in allerlei uithoeken van de wereld die op een mentale en emotionele manier aan elkaar verbonden waren. Opvallend aan de serie was dat er geen grote namen werden gecast in de rollen, maar de voorkeur gegeven werd aan nieuw verworven talent. Ondanks zeer positieve ontvangst bij critici en het publiek werd het na twee seizoenen gecanceld omdat volgens Netflix baas Ted Sarandos de fanbase niet groot genoeg was om de kosten te dekken van zo'n grote productie.


Kijk alle afleveringen hier.2 - 1899


Zo mysterieus en snel als 1899 opkwam, zo snel verdween het weer van Netflix. De sci-fi serie van de makers van het evenzo mysterieuze Dark ging over een groep reizigers met allerlei verschillende nationaliteiten die op reis waren naar een nieuwe toekomst. Het avontuur eindigde al snel in een nachtmerrie wanneer ze midden op de zee een verlaten schip tegenkwamen waar een verschrikkelijk raadsel zich voordeed. Al vrij snel na het uitkomen van het eerste en enige seizoen besloot Netflix niet door te gaan met de serie omdat er ook hier blijkbaar te weinig mensen naar keken om het levensvatbaar te maken.


Kijk alle afleveringen hier.1 - Mindhunter


Misschien wel de grootste flater die Netflix heeft geslagen is het cancellen van de intrigerende serie Mindhunter. De serie gaat over een jonge FBI-agent die samen met zijn partner de samenwerking aangaat met een psycholoog en zo de basis vormt voor de wetenschap over het profileren van seriemoordenaars. In de serie vergaren ze de kennis door interviews aan te gaan met bekende seriemoordenaars als Ed Kemper, David Berkowitz en Jerry Brudos. Het werd geproduceerd en geregisseerd door bekende filmmaker David Fincher, ook bekend van films als Se7en en Fight Club. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een uitstekende score van 97% en op IMDB staat het zelfs in de lijst van de 250 beste tv-series aller tijden. Je kan het misschien al raden; ook voor Mindhunter was er op Netflix geen toekomst. Volgens Fincher was het voor Netflix te duur om te produceren en dus komt er na een duidelijk open einde van seizoen twee geen seizoen drie.


Kijk alle afleveringen hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.