Will Smith en Jay-Z maken miniserie voor HBO

Will Smith en Jay-Z miniserie voor HBO

De twee gaan een serie produceren over het leven van Emmett Till, een Afro-Amerikaanse tiener die op brute wijze werd vermoord.

Michelle Iwema, 26 juli 2015 14:54

Will Smith en Jay-Z zullen een miniserie gaan produceren over het leven van Emmett Till, meldt Variety. Ze gaan hiervoor in zee met producent Aaron Kaplan, die eerder onder meer de serie The Mysteries of Laura maakte.
Till was veertien jaar toen hij in 1955 onderweg naar familie in Mississippi werd gemarteld en vermoord. Aanleiding voor zijn moord is vermoedelijk dat hij met een blanke vrouw genaamd Carolyn Bryant flirtte in een supermarkt. De familie van Till koos voor een open kist tijdens de begrafenis, om zo aan de wereld te tonen hoe ernstig Till was toegetakeld. Twee mannen, de man van Bryant en zijn halfbroer, werden aangeklaagd voor de moord, maar werden onschuldig bevonden. Jaren later gaven zij in een interview de moord wel toe.

Kaplan pitchte het verhaal voor de miniserie aan Jay-Z en Smith en zij waren volgens het bericht direct enthousiast om dit verhaal op deze wijze te vertellen. Er is nog geen schrijver verbonden aan het project, maar de verwachting is dat de serie bij elkaar zal bestaan uit zes uur aan afleveringen.

Bron: Variety

Lees meer over: Jay Z, Will Smith, Emmett Till, moord, Mississippi, miniserie, HBO, serie HBO, Carolyn Bryant, Aaron Kaplan

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws