'Succession': De bizarre obsessie van Roman met pijn verklaard

Fans kunnen maar niet begrijpen waarom Roman actief op zoek gaat naar pijn.

Adrienne Koolen, 23-05-2023 07:17

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Seizoen 4, aflevering 9 van Succession is net uit en veel fans snappen de acties van Roman Roy in de laatste scène niet. Hij is altijd al wel de wildcard van de familie geweest, maar deze keuzes zijn toch wat vreemder dan normaal.
Hoewel het op het begin misschien helemaal niet logisch lijkt voor Roman om te doen wat hij gedaan heeft, past het wel heel goed bij zijn karakterboog.

Na de begrafenis van Logan Roy stormt Roman uit de receptie de stad in. Hier springt hij over politie barricades en stormt hij een groep demonstranten binnen die hij fysiek en verbaal lastig valt.

Een logische keuze

Deze acties laten zien hoe erg de mishandeling van Logan invloed heeft gehad op Roman. Hij kan niet omgaan met affectie en hierdoor gaat hij actief op zoek naar pijn. Het benadrukt zijn politieke radicalisering en laat zien hoe erg hij beschadigd is.

Bovendien laat het een groot verschil zien tussen zijn speech op de begrafenis, die heel timide en emotioneel was. Dit symboliseert het complexe verhaal van Roman en hoe hij steeds meer op zijn vader gaat lijken die enorme stemmingswisselingen doormaakt. Aflevering 9 laat op een prachtige manier de complexiteit van Roman zien.

Bekijk hieronder zijn speech en stream Succession op HBO Max.

Lees meer over: Succession, Roman Roy, Logan, Kieran Culkin, Brian Cox, Nicholas Braun

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie