search
'Succession': De bizarre obsessie van Roman met pijn verklaard
Series / Nieuws

'Succession': De bizarre obsessie van Roman met pijn verklaard

Fans kunnen maar niet begrijpen waarom Roman actief op zoek gaat naar pijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4, aflevering 9 van Succession is net uit en veel fans snappen de acties van Roman Roy in de laatste scène niet. Hij is altijd al wel de wildcard van de familie geweest, maar deze keuzes zijn toch wat vreemder dan normaal.

Hoewel het op het begin misschien helemaal niet logisch lijkt voor Roman om te doen wat hij gedaan heeft, past het wel heel goed bij zijn karakterboog.

Na de begrafenis van Logan Roy stormt Roman uit de receptie de stad in. Hier springt hij over politie barricades en stormt hij een groep demonstranten binnen die hij fysiek en verbaal lastig valt.

Een logische keuze


Deze acties laten zien hoe erg de mishandeling van Logan invloed heeft gehad op Roman. Hij kan niet omgaan met affectie en hierdoor gaat hij actief op zoek naar pijn. Het benadrukt zijn politieke radicalisering en laat zien hoe erg hij beschadigd is.

Bovendien laat het een groot verschil zien tussen zijn speech op de begrafenis, die heel timide en emotioneel was. Dit symboliseert het complexe verhaal van Roman en hoe hij steeds meer op zijn vader gaat lijken die enorme stemmingswisselingen doormaakt. Aflevering 9 laat op een prachtige manier de complexiteit van Roman zien.

Bekijk hieronder zijn speech en stream Succession op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen