search

Ons nieuws van dinsdag 23 mei 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Platonic'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Platonic'

Erg mild en duidelijk een vriendenproject, maar het heeft wel wat.

Regie: Nicholas Stoller, Francesca Delbanco | Cast: Rose Byrne (Sylvia), Seth Roger (Will), Luke Macfarlane (Charlie), Tre Hale (Andy), Guy Branum (Stewart), Andrew Lopez (Reggie), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 28-34 minuten | Jaar: 2023

Platonische vriendschappen tussen heteroseksuele mannen en vrouwen is voor sommigen een fascinerend onderwerp. Er zijn mensen die van mening zijn dat wanneer op zijn minst een van de twee de ander aantrekkelijk vindt het nooit een oprechte band kan zijn. In de jaren tachtig kwam dit onder de aandacht met When Harry Met Sally... en een tijdje terug weer met films als Friends with Benefits en No Strings Attached. Apple TV+ komt met een serie over dit onderwerp, maar anders dan bij de eerdergenoemde films is er hier absoluut geen sprake van romantiek.

Ooit waren Sylvia en Will hechte vrienden, maar door zijn huwelijk met iemand die haar niet aanstond is dat verwaterd. Sylvia's eigen echtgenoot heeft vernomen dat Will onlangs is gescheiden en spoort haar aan om weer contact op te nemen. Dat doet ze, waarna de twee eraan worden herinnerd dat ze beiden nogal ontsporen wanneer ze bij elkaar zijn.

Rose Byrne vooral kreeg serieuze rollen aangeboden, totdat ze werd gecast voor Bridesmaids. Tijdens de opnames bleek ze sterk te zijn in komisch improviseren en vanaf dat moment was ze ook te zien in komedies, waaronder een met Seth Rogen. Blijkbaar kunnen die twee het goed met elkaar vinden, want ze hebben geregeld dat ze weer samen de hoofdrollen mogen vertolken. Nu in Platonic over oude maatjes die elkaar weer vinden. Het spat van het scherm dat deze twee bij elkaar op hun gemak zijn.

Het zijn beiden geen lieverdjes, die Sylvia en Will. Haar binnenkomer om de vriendschap op te pikken is net doen alsof ze niet weet dat hij net is gescheiden. Will stelt zich als onmogelijk op tegenover zijn zakenpartners; hij runt een café dat zijn eigen bier brouwt. Het zijn niet zulke enorme eikels dat ze aversie veroorzaken, maar het is lastig om aan hun kant te staan.

Bij Will is dat logisch, want die heeft iemand nodig die hem eens goed de les leest. Maar dat laat lang op zich wachten. Sylvia heeft wat meer beweging, om te beginnen omdat ze het beu is huisvrouw te zijn. Ze krijgt de kans op een nieuwe carrière, maar hoe ze daarmee omgaat is een beetje vergezocht: er wordt een 'komische' situatie bedacht die op een ongeloofwaardige wijze escaleert. En dat doet de sympathie voor haar personage wederom weinig goed.

Het is al snel duidelijk dat Sylvia en Will maar beter niet al te vaak kunnen afspreken, want er gebeurt iedere keer wel wat. Vooral bij haar is dit problematisch, want ze heeft een gezin en kan het dus eigenlijk niet maken om zo onverantwoord te feesten. In een aflevering komt daar zelfs harddrugs bij kijken. Het is vreemd hoe de serie dit presenteert, door de mensen die daar nee tegen neer te zetten als de mafkezen. Nu wiet in de VS een stuk meer is genormaliseerd is probeert professioneel stoner Seth Rogen iedereen aan de coke te krijgen?

Een pluspunt is de soundtrack, die voornamelijk bestaat uit onbekende funky nummers. Het liedje voor de intro is elke keer anders en ook door de afleveringen heen klinkt lekkere muziek. In combinatie met de kleurrijke dialogen en nonchalante interactie tussen Sylvia en Will voelt Platonic daardoor bijna als een serie van Alan Yang (Master of None, Loot), maar dat is het niet. Het komt gelukkig ook niet over als jatwerk; het is gewoon een bepaalde relaxte stijl. In ieder geval loopt de serie niet over van de geïmproviseerde scènes.

Qua drama blijft het jammer genoeg een stuk braver dan het had kunnen zijn. Sylvia en Will gaan soms tegen elkaar tekeer, maar dat gaat over oppervlakkige zaken en er is niet veel nodig om het weer goed te maken. Zelfs de mensen om hen heen hadden wat meer pit mogen tonen. Vooral Sylvia's man, die door anderen gek wordt gemaakt omdat ze Will steeds "your wife's boyfriend" blijven noemen. Maar nee, het wordt aangekaart en blijft vervolgens binnen de lijntjes.

Dat Platonic een miniserie is, is daardoor wel prettig. In tien afleveringen wordt een onderhoudend verhaaltje verteld van hoe twee vrienden elkaar weer vinden en tijd nodig hebben om te ontdekken wat een functionele omgang voor ze is. Aangezien daarbij niet al te diep wordt gegraven is het prima dat het hierbij blijft.

★★★☆☆

Platonic is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Breaking Bad' weigerden waanzinnig aanbod voor megakort seizoen
Series / Nieuws

Makers 'Breaking Bad' weigerden waanzinnig aanbod voor megakort seizoen

De maker van 'Breaking Bad' ging niet in op dit fantastische aanbod.

We hebben natuurlijk allemaal flink genoten van de prachtige serie Breaking Bad, de serie die het verhaal vertelt van een scheikundeleraar die verandert in een meedogenloze drugsbaron. Veel mensen baalden natuurlijk dat de serie op een gegeven moment was afgelopen.

75 miljoen


Er was één fan die er, net als wij allemaal, ook flink van baalde en die daadwerkelijk in actie kwam. Hij deed een zeer royaal aanbod. Hij bood namelijk maar liefst $ 75 miljoen om de serie met drie afleveringen te verlengen.

Jeffrey Katzenberg


Het was Jeffrey Katzenberg, een invloedrijke mediamagnaat en medeoprichter van DreamWorks Animation, die Vince Gilligan en zijn team benaderde met dit buitengewone aanbod.

Nee


Dit gebeurde overigens al vóór de release van het laatste seizoen van Breaking Bad. Opmerkelijk genoeg verwierp Gilligan het aanbod lachend. Dit leidde tot verbazing bij Katzenberg, die niet begreep waarom Gilligan deze lucratieve kans afwees.

Kunst boven geld


Pas nadat de serie was geëindigd en Katzenberg de seizoensfinale had gezien, begreep hij beter waarom Gilligan en zijn team het aanbod hadden afgewezen. Er was door het einde gewoon geen ruimte meer voor méér Breaking Bad. Gilligan weigerde toe te geven aan dit bod en wilde gewoonweg niet meer afwijken van zijn artistieke visie.

Kijk Breaking Bad terug op Netflix.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speelt Grant Gustin opnieuw een superheld na 'The Flash'?
Series / Interview

Speelt Grant Gustin opnieuw een superheld na 'The Flash'?

Het einde van 'The Flash' komt steeds dichterbij, maar dat betekent niet dat we afscheid moeten nemen van Grant Gustin als superheld...

De allerlaatste aflevering van The Flash staat voor de deur, wat betekent dat Grant Gustin binnenkort afscheid moet nemen van het geliefde personage dat hij al jaren heeft gespeeld.

Met het einde van de serie komt er ook een einde aan het Arrowverse tijdperk. The Flash is officieel de langstlopende serie binnen het universum, waarin Gustin de langste tijd als acteur heeft gespeeld.

Afscheid, of toch niet?


Gustin heeft zijn iconische rode pak ondertussen opgeborgen, maar dit betekent niet dat hij nooit meer terugkeert als superheld. In een recent interview met Entertainment Weekly laat Gustin weten dat hij openstaat voor het spelen van een superheld in de toekomst.

Hij laat alle opties open die op zijn pad komen. Zo zou Gustin later bijvoorbeeld kunnen terugkeren voor zijn rol als The Flash, of hij zou het verhaal van een andere bekende stripheld kunnen vertellen.

Open voor mogelijkheid


"Ik ga niet zeggen dat ik het voorgoed achter me laat," legt Gustin uit. "Ik heb geen idee wat de toekomst voor me in petto heeft. En het gaat niet alleen over The Flash - zoveel mensen vroegen me wat ik wilde doen nadat dit hoofdstuk was afgesloten, en hoe ik waarschijnlijk geen superheldendingen meer zou willen doen."

Daarna vertelde hij verder: "Maar nee, ik ben opgegroeid als fan van dit genre. Ik hou van dit genre, ik ben dol op sciencefiction en ik hou van superheldendingen. Dus ik sta open om opnieuw een superheld te spelen, of het nu Flash is of een ander personage, zolang het maar een personage is waar ik enthousiast over ben."

Hij sloot zijn verhaal af met: "Eerlijk gezegd zou ik het geweldig vinden als iemand me op een gegeven moment belt voor iets dat met The Flash te maken heeft."



Stream de finale van The Flash op Netflix vanaf 26 mei.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grap wilde James Gandolfini eigenlijk niet maken in 'The Sopranos'
Series / Nieuws

Deze grap wilde James Gandolfini eigenlijk niet maken in 'The Sopranos'

Deze grap wilde James Gandolfini eigenlijk niet maken in The Sopranos, maar naar zijn feedback werd niet geluisterd.

Vijftien jaar na het einde van The Sopranos wordt er nog steeds over de serie gepraat. Dat toont wel aan hoe de serie van HBO destijds was, en eigenlijk nog steeds is.

The Sopranos is echter niet alleen steengoed, op veel moment ook enorm grappig. Naast soms duistere humor zitten er ook vaak geweldige grappen in. Maar niet alle grappen vielen bij iedereen even goed in de smaak.

De grap waar Gandolfini op tegen was


James Gandolfini, die het hoofdpersonage Tony Soprano speelde, gaf de makers een tip om een bepaalde grap uit het script te verwijderen. De verwijzing zou niet bekend genoeg zijn, waardoor te veel mensen hem niet zouden begrijpen.

Het gaat om een grap in aflevering 13 van seizoen 2 van The Sopranos, waarin Tony het met Uncle Junior heeft over Richie Aprile, die schijnbaar van plan is Tony te vermoorden. Tony beschuldigt Junior van het zijn van een dubbele agent en noemt hem Matt Helm.

Het zinnetje is een verwijzing naar het dubbele agent personage gespeeld door Dean Martin in de films The Silencers, The Wrecking Crew, Murderers' Row en The Ambushers.

Volgens Gandolfini zou deze grap niet werken, maar naar zijn feedback werd niet geluisterd. Schijnbaar gebeurde dat zelden op de set van The Sopranos, waar het script heilig was.

Misschien is dat wel wat de serie zo goed maakt, maar misschien was een klein beetje feedback zo verkeerd nog niet geweest. The Sopranos is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'XO, Kitty'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'XO, Kitty'

Chaotische serie waarin je als kijker struikelt over alle romantische verwikkelingen.

Regie: Jennifer Arnold, Jeff Chan, Katina Medina Mora, e.a. | Cast: Anna Cathcart (Kitty), Minyeong Choi (Dae), Gia Kim (Yuri), Sang Heon Lee (Min Ho), Anthony Keyvan (Q), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-34 minuten | Jaar: 2023

XO, Kitty is het zoveelste voorbeeld van een succes uitmelken. Matchmaker Kitty uit de To All the Boys I've Loved Before-films staat centraal in deze spin-off, waarin ze afreist naar Zuid-Korea. De weinig originele titel doet denken aan Love, Simon en Love, Victor en ze hebben zelfs acteur Anthony Keyvan uit die tweede titel gecast. Helaas lijkt met de afwezigheid van originaliteit ook alle logica overboord gezet.

Wanneer Kitty de bevestiging ontvangt dat K.I.S.S., de school waar haar penvriendje Dae studeert, haar heeft toegelaten, moet ze zorgen dat haar ouders haar laten gaan. Compleet met powerpointpresentatie en een groot gevoel voor drama zet ze uiteen waarom dit de enige logische stap voor haar is. Vanwege Dae, maar ook omdat haar overleden moeder eveneens daar heeft gestudeerd. Uiteraard laten haar ouders haar gaan, want anders was er geen serie, en Kitty vertrekt naar Zuid-Korea. Eenmaal aangekomen blijkt Dae er echter een (fake) vriendin op na te houden. Een heldere premisse, maar de uitwerking laat te wensen over.

Naast Kitty en Dae worden er nog wat kleurrijke figuren opgevoerd. Er is de onuitstaanbare maar sexy Min-ho die op de luchthaven doet alsof hij geen Engels spreekt en de zelfverzekerde Yuri die een geheime relatie heeft. Ook zijn daar nog de docenten en andere volwassenen waarvan Kitty hoopt dat ze haar kunnen helpen meer te weten te komen over haar moeder. Dat gaat gepaard met zoveel toeval dat alle realiteitszin verloren lijkt. Ook de kleurrijkheid van de personages komt deels voort uit het script en de domme keuzes die ze maken.

Als je over het slechte schrijfwerk heen kunt stappen is XO, Kitty nog best een prima wegkijkende prima serie. De afleveringen zijn allemaal rond de dertig minuten, wat het wel heel aantrekkelijk maakt om door te blijven kijken. En als je dan na een paar afleveringen nog niet bent afgehaakt, lukt het de serie wellicht alsnog om je mee te krijgen met het melodrama. De acteurs brengen het namelijk prima. Sommige dilemma's waar de personages mee te maken krijgen zijn herkenbaar of roepen sympathie op, waardoor het moeilijk is helemaal niets voor ze te voelen.

Verder is het fris opgediend vermaak. Zo bestaat de soundtrack, uiteraard, uit veel bekende K-popnummers. Ook het oog wil wat en dat lukt prima met de leuke outfits die voorbijkomen, met name die van Yuri, en de acteurs kunnen bestempeld worden als 'eye candy'. Door het hoge tempo en de vlotte montage vliegen de afleveringen voorbij, maar tegelijkertijd blijven er ook behoorlijk wat losse eindjes hangen.

Of XO, Kitty de kijkers uiteindelijk met een goed gevoel achterlaat is wel de vraag. De makers gaan namelijk niet voor het klassieke scenario dat je bij een romantische serie als deze zou verwachten. Omdat niet alle verhaallijnen die naar dit einde leiden even overtuigend zijn zal het voor sommigen even slikken zijn. Wellicht dat voor een mogelijk vervolgseizoen betere scriptschrijvers aan de slag gaan en dan kan het nog best een degelijke, luchtige serie worden.

★★☆☆☆

XO, Kitty is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Wars'-ster ziet een toekomstige comeback in de franchise wel zitten
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars'-ster ziet een toekomstige comeback in de franchise wel zitten

Zien we Natalie Portman binnenkort in een miniserie over Padmé?

Het Star Wars-universum wordt de laatste jaren op veel verschillende manieren uitgebreid, met series die zich zowel bezighouden met bekende personages als nieuwe gezichten. Natalie Portman heeft onlangs aangegeven zeker open te staan voor een terugkeer naar de franchise, al is het nog niet zo makkelijk om te bedenken hoe.

Portmans personage Padmé Amidala is een geliefd onderdeel van de prequel-trilogie en de actrice onthulde in een interview dat ze de rol zeker graag nog een keer op zich zou willen nemen. Maar ze bevestigde ook dat niemand nog met haar over een dergelijke kans heeft gesproken.

Eigen miniserie?


Tijdens een video voor GQ waarin Portman vragen over een terugkeer naar Star Wars beantwoordde, zei Portman: "Ik heb hier geen informatie over. Niemand heeft me ooit gevraagd om terug te keren, maar ik sta ervoor open".

Het is begrijpelijk dat het feit dat Padmé sterft in Star Wars: Revenge of the Sith haar comeback lastig maakt. Toch lijkt het vreemd dat een grote ster als Portman nog niet is gevraagd terug te keren, gezien alle terugkerende personages in Star Wars: Obi-Wan Kenobi. Niet alleen Ewan McGregor keerde terug, maar ook Hayden Christensen als Anakin Skywalker en Liam Neeson als Qui-Gon Jinn.

Er zijn verschillende opties om Portman toch terug te brengen in de franchise. Zo leken Padmés dienstmaagden identiek op haar, dus hier zou iets mee gedaan kunnen worden. Wie weet krijgt Portman binnenkort wel een eigen miniserie, net als McGregor.

Obi-Wan Kenobi is te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie van 'Euphoria'-maker met Lily-Rose Depp is enorm controversieel
Series / Nieuws

Nieuwe serie van 'Euphoria'-maker met Lily-Rose Depp is enorm controversieel

'The Idol' blijkt nog al heftig te zijn, en niet op een goede manier...

De maker van Euphoria komt met een nieuwe serie, The Idol. De serie is in première gegaan op het filmfestival van Cannes en de eerste reacties zijn op zijn zachtst gezegd frappant.

De serie, mede gemaakt door Euphoria's Sam Levinson en Abel Tesfaye (of wel The Weeknd), draait om een onrustige popster (gespeeld door Lily-Rose Depp) die in de klauwen valt van een sekteleider gespeeld door Tesfaye. Maanden voor de première was er al controverse rondom The Idol vanwege een reeks problemen achter de schermen.

The Idol ging in première op het filmfestival van Cannes, voorafgaand aan zijn HBO-debuut volgende maand. Ondanks de staande ovatie van vijf minuten, zijn de eerste reacties erg gemixt. Sommige mensen noemen de serie zelfs aanstootgevend en schandalig.

Eerste reacties


Zelfs volgens HBO-standaarden bevat de serie een schokkende hoeveelheid naaktheid en seksuele inhoud. Bekijk hieronder een paar van de eerste reacties:







Martelporno


In maart werd in een rapport over de onrustige productie van The Idol melding gemaakt van een slechte werkomgeving, script wijzigingen op het laatste moment en geldproblemen.

Oorspronkelijke regisseur Amy Seimetz stopte midden in de productie en werd vervangen door Levinson. De reacties op The Idol zijn precies wat werd verwacht gezien het rapport, dat de show omschreef als "verdraaide martelporno".

The Idol is vanaf 4 juni te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lucasfilm-baas doet uitspraken over mogelijk tweede seizoen 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Lucasfilm-baas doet uitspraken over mogelijk tweede seizoen 'Obi-Wan Kenobi'

Gaan we zien hoe het verder gaat met het personage van Ewan McGregor?

Sinds de afloop van het eerste seizoen van Star Wars spin-off Obi-Wan Kenobi vorig jaar zingt de vraag rond of het verhaal nog verder gaat. Krijgen fans meer van de Jedi Master te zien dan de zes episodes van de miniserie?

Tot nog toe is er geen definitief uitsluitsel gegeven over de toekomst van de spin-off. Het einde van de slotepisode liet in ieder geval ruimte genoeg voor meer episodes als het aan acteur Ewan McGregor ligt. Hij liet eerder dit jaar weten hoopvol te zijn op meer Obi-Wan Kenobi.

Kathleen Kennedy


In een recent podcastinterview sprak Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy wederom over een mogelijk seizoen 2.

''Ik aarzel altijd om ''nee'' te zeggen tegen meer 'Obi-Wan Kenobi'. Wellicht gaan we iets doen dat opgenomen wordt in een van de andere verhalen die we nu doen. Of misschien gaan we uiteindelijk een film doen. Wie zal het zeggen? Maar vooralsnog hebben we geen concrete plannen voor uitbreiding.''

Disney+


Fans die hopen op meer avonturen van de Jedi Master kunnen dus nog een beetje hoop houden. Het eerste, en vooralsnog enige, seizoen van Obi-Wan Kenobi is te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Herbeleef de Nederlandse jaren zestig in trailer 'De droom van de jeugd'
Series / Trailer

Herbeleef de Nederlandse jaren zestig in trailer 'De droom van de jeugd'

Van de jaren zestig tot het heden wordt het verhaal van opgroeien in Nederland verteld.

Van de KRO-NCRV is onlangs een nieuwe trailer verschenen van hun aankomende serie De droom van de jeugd. In het verhaal worden de familieverhoudingen blootgelegd van een katholieke familie gedurende een turbulent tijdsbestek van veertig jaar.

In samenwerking met Topkapi produceert de KRO-NCRV de dramaserie. Het scenario is van de hand van Marnie Blok, die tevens Niemand in de stad en Ramses schreef. De regie wordt verzorgd door Simone Dusseldorp en Bram Schouw, waarvan de laatste de speelfilm Broers heeft gemaakt.

Plot


De geschiedenis van de familie Wander strekt zich uit van de roerige jaren zestig tot het heden. De Brabantse familie draagt een groot geheim met zich mee, dat als gif door de generaties heen sijpelt.

Elke generatie wordt geconfronteerd met de ontwikkelingen van die tijd, zoals het recht op abortus, vrouwenemancipatie en het verlies van geloof. Ook komen historische gebeurtenissen aan bod, zoals de val van de Berlijnse muur en 9/11.

Hoofdrollen


De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hanna van Vliet, Tamar van den Dop, Annet Malherbe, Mark Rietman, Jacob Derwig, Peter Paul Muller en Gijs Naber.



Vanaf 7 juni is De droom van de jeugd te zien op NPO Start, NPO Plus en televisie. Bij NPO Plus kan de serie direct in één keer worden bekeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verborgen parel verovert koppositie op Apple TV+
Series / Nieuws

Deze verborgen parel verovert koppositie op Apple TV+

De serie heeft het zelfs tot best bekeken limited series ooit geschopt op Apple TV+.

Toen de Apple-serie The Last Thing He Told Me vorige maand verscheen op Apple TV+ besteedde haast niemand er aandacht aan. Volledig onterecht, aangezien de serie nu de best bekeken gelimiteerde serie ooit is geworden op het platform.

Volgens Nielsen kreeg de serie het voor elkaar om 4,5 miljoen unieke kijkers aan te trekken gedurende de eerste 31 dagen na publicatie. De première alleen al trok 3,4 miljoen kijkers en is daarmee de best bekeken drama-aflevering van Apple.

Plot


In de serie speelt Jennifer Garner de hoofdrol van Hannah Hall, wiens man op mysterieuze wijze in rook opgaat. De echtgenoot wordt vertolkt door Nikolaj Coster-Waldau, en zijn dochter door Angourie Rice.



De synopsis van de dramaserie luidt: "Er vormt zich een merkwaardige band tussen een vrouw en haar zestienjarige stiefdochter terwijl ze op zoek gaan naar de waarheid over waarom hun echtgenoot en vader op mysterieuze wijze is verdwenen."

Positie


De door Reese Witherspoon geproduceerde serie heeft nu de plek veroverd van de derde best bekeken titel van de streamingdienst in het jaar 2023. Alleen de serie Ted Lasso en Shrinking staan nog boven The Last Thing He Told Me.



Bekijk de zevendelige serie nu bij Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe promo voor 'The Walking Dead: Daryl Dixon' is uit
Series / Trailer

Gloednieuwe promo voor 'The Walking Dead: Daryl Dixon' is uit

Een eerste glimp wordt weggegeven van Daryl aan de Franse kust.

Tussen alle mediafanfare omtrent The Walking Dead: Dead City door heeft AMC een korte promo online gezet voor een andere spin-off uit hun zombiewereld. Vanaf nu is ook een eerste blik beschikbaar op de aankomende serie The Walking Dead: Daryl Dixon.

De aankomende spin-off heeft in de hoofdrol Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. Showrunner David Zabel is uitvoerend producent naast Reedus, Scott M. Gimple, Angela Kang, Greg Nicotero, Brian Bockrath en Daniel Percival.

Plot


De synopsis van de spin-off over Daryl Dixon luidt: "Daryl (Reedus) spoelt aan in Frankrijk en worstelt met hoe hij daar terecht is gekomen en waarom."

Bekijk op instagram

De synopsis vervolgt: "De serie volgt zijn reis door een gebroken maar veerkrachtig Frankrijk in de hoop een weg terug naar huis te vinden. De mensen die hij onderweg tegenkomt bemoeilijken echter zijn uiteindelijke plan."

Cast


Bij andere castleden wordt al enige extra informatie vergeven. Zo speelt Clémence Poésy het personage Isabelle. Zij wordt omschreven als "een lid van een progressieve religieuze groep, die samen met Daryl (Reedus) een reis door Frankrijk maakt en in Parijs geconfronteerd wordt met haar duistere verleden".



Verder speelt Adam Nagaitis het personage Quinn. Hij is "een ontheemde Brit die machtig is geworden in het post-apocalyptische Parijs als zwarthandelaar en eigenaar van de Demimonde, een sexy ondergrondse nachtclub.".

Release


Het eerste seizoen van de serie zal bestaan uit zes afleveringen en zal naar verwachting ergens eind 2023 uitkomen. Bekijk The Walking Dead nu bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuw seizoen succesvolle reeks katapulteert rechtstreeks naar nummer 1 positie Netflix
Series / Nieuws

Gloednieuw seizoen succesvolle reeks katapulteert rechtstreeks naar nummer 1 positie Netflix

De serie 'Selling Sunset' is kort na het verschijnen al de best bekeken serie op Netflix.

Het gloednieuwe zesde seizoen van Selling Sunset scoort uitstekend in haar eerste dagen op streamingdienst Netflix. De serie is nog maar net beschikbaar en is gelijk de best bekeken serie van het moment.

Plot


In het zesde seizoen worden wederom de dames van makelaarskantoor Oppenheim Group gevolgd. Het seizoen gaat verder, na de spannende reünie aan het einde van seizoen vijf.

Veranderingen


Binnen de Oppenheim Group zijn er enkele veranderingen doorgevoerd. Christine Quinn heeft de groep verlaten en was al niet aanwezig bij de reünie. Ook Maya Vander zal voorlopig niet te zien zijn. Daarentegen is onder andere Chelsea Lazkani nieuw binnen het team.

Verhaallijnen


Chrishell Stause heeft inmiddels een relatie met de Australische artiest G Flip en Heather Rae Young verwacht binnenkort moeder te worden. Voldoende smeuïge verhaallijnen dus voor weer een nieuw seizoen van deze reality-soap.

Overigens is er goed nieuws voor de liefhebbers want er is ook al aangekondigd dat er een zevende seizoen zal volgen. Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ray Stevenson (Star Wars: Ahsoka, Rome, Thor) overleden
Series / Nieuws

Ray Stevenson (Star Wars: Ahsoka, Rome, Thor) overleden

De boomlange acteur speelde door de jaren heen in heel wat series en films.

Ray Stevenson, de boomlange acteur die we kennen uit een heleboel series en films, is op 58-jarige leeftijd overleden.

De dood van Stevenson werd bevestigd door zijn publicisten, maar de oorzaak van zijn overlijden is nog niet naar buiten gebracht.

Een betrouwbare naam


Stevenson zagen we sinds de jaren '90 al opdagen in series en films, maar het was de rol in HBO-serie Rome waarmee hij echt doorbrak bij een groot publiek.

In de jaren daarna zagen we hem als The Punisher in de R-rated cultfilm Punisher: Warzone, Volstagg in de Thor-films van Marvel en maffioso Danny Greene in Kill the Irishman.

Aanwinst voor elke serie


In Rome speelde Stevenson 22 afleveringen lang de rol van Titus Pollo. Ook zagen we hem in series als Dexter, The Walking Dead, Black Sails, meerdere Star Wars-animatieseries en Vikings.



Recent maakte de markante acteur nog zijn opwachting in Oscarwinnaar RRR. En binnenkort zien we hem nog als bad guy in Star Wars: Ahsoka en in actiefilm Accident Man: Hitman's Holiday.

Wat had kunnen zijn


Stevenson tekende daarnaast onlangs nog voor de hoofdrol in actie-drama 1242: Gateway to the West. In die film zou hij de omstreden Kevin Spacey hebben vervangen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix strikt Arnold Schwarzenegger als nieuwe CAO voor grootse productie
Series / Nieuws

Netflix strikt Arnold Schwarzenegger als nieuwe CAO voor grootse productie

Bij een grote nieuwe productie met Schwarzenegger hoort een uitgebreide marketingcampagne.

Over een aantal dagen is het debuut te zien van actieheld Arnold Schwarzenegger in een serie. In het nieuwe FUBAR speelt hij voormalig CIA-agent Luke Brunner. In aanloop naar de serie heeft Netflix hem een nieuwe positie binnen de organisatie aangeboden.

Want Netflix houdt het niet alleen met FUBAR bij actie en spanning. Er is steeds meer te ontdekken op Netflix als het om actie aankomt en daarom wordt Schwarzenegger nu ingesteld als Chief Action Officer (CAO). Zijn aankondiging ging gepaard met een ludiek filmpje uit de nieuwe marketingcampagne omtrent Schwarzenegger.

Arnie moet alles in goede banen leiden


In het nieuwe filmpje is te zien dat Schwarzenegger rond de klok werkt om alle kijkers de grootste actiefilms en -series ter wereld te brengen. Zo komen titels als Extraction 2, The Witcher, Heart of Stone, The Night Agent en zijn eigen FUBAR voorbij.

Arnold is back


In het nieuwe FUBAR is Schwarzenegger een CIA-agent die op het punt staat om met pensioen te gaan als hij op een familiegeheim stuit. Noodgedwongen gaat hij weer aan de slag voor één laatste klus en raakt ondergedompeld in familieperikelen, een wereldwijd netwerk van spionnen, veel actie en boordevol humor.

Kijk hieronder naar de aankondiging van Schwarzenegger's nieuwe positie. Stream vanaf 25 mei alle afleveringen van FUBAR op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van misdaad tot piraterij: Drie geweldige Johnny Depp-films om nu te bekijken
Films / Nieuws

Van misdaad tot piraterij: Drie geweldige Johnny Depp-films om nu te bekijken

Depp is onvoorspelbaar en humoristisch in dit eerste deel, dat meer dan 600 miljoen dollar opbracht.

Johnny Depp heeft het naar eigen zeggen even gezien met Hollywood, maar we kunnen gelukkig nog volop genieten van zijn beste films. Hieronder zetten we er drie voor je op een rijtje.

Blow


George Jung (Depp) dealt eerst marihuana. Na enige tijd in de gevangenis te hebben doorgebracht weet hij alles over cocaïne. Eenmaal buiten en een gesprek met niemand minder dan Pablo Escobar later ligt ook deze markt voor hem voor het grijpen. Ook met Penelope Cruz



The Tourist


Een Amerikaanse toerist (Depp) zoekt troost voor zijn gebroken hart in Italië. Helaas voor hem loopt hij een bloedmooie Interpol-agente (Angelina Jolie) tegen het lijf die zich anders voordoet dan ze is.



Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl


De eerste kennismaking met Captain Jack Sparrow en tevens de beste film van de vijf. Depp is onvoorspelbaar en humoristisch in dit eerste deel, dat meer dan 600 miljoen dollar opbracht.



Streamingdiensten


Benieuwd waar je deze topfilms kan kijken? Blow is te zien via HBO Max. The Tourist is te bekijken via Netflix en alle vijf de Pirates-delen zijn te zien via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt dit onverwachte 'Stranger Things'-personage degene die Vecna verslaat?
Series / Nieuws

Wordt dit onverwachte 'Stranger Things'-personage degene die Vecna verslaat?

Maakt het personage Eight na twee seizoenen weer een comeback in 'Stranger Things'?

Fans van Stranger Things hebben moeite om zo lang te moeten wachten voordat seizoen 5 eindelijk te zien is. Nu de schrijversstakingen ook nog voor extra voor vertraging zorgen, worden de opvallendste theorieën bedacht over het laatste seizoen.

Stranger Things-fans staan erom bekend te komen met de gekste theorieën, maar deze kan zelfs de hersenen van een wiskundige beschadigen. In zijn vier seizoenen heeft de serie veel plotpunten en personages opgezet die in de toekomst tot nieuwe richtingen en verrassingen zouden kunnen leiden, waar deze theorie volledig induikt.

Eight komt terug


Redditor HarmlessLiger gelooft dat Eleven Vecna niet zal kunnen verslaan. In plaats daarvan zal haar zus Eight (ook bekend als Kali), die slechts in één aflevering van seizoen 2 verscheen, voor altijd afrekenen met de schurk.

Volgens de Redditor zit er een verwijzing hiernaar in de eerste aflevering van seizoen 4. Aan het einde van de aflevering zit een filmpje waarin beelden van een basketbalwedstrijd worden afgewisseld met een D&D-gevecht. Toen Eddie het Vecna-figuur op het bord zette, moest Dustin een 20 gooien om te winnen, maar de worp was... Elf.

Code gekraakt?


Tegelijkertijd verloor de school van Hawkins een wedstrijd in de laatste minuten van een sportoernooi. Het viel de Redditor op dat Lucas een trui droeg met daarop het nummer Acht. Dus volgens de theorie betekent dit dat wanneer El verliest van Vecna, Kali het probleem zal gaan oplossen.

Het zou toeval kunnen zijn, hoewel het ook goed kan dat de Duffer Brothers opzettelijk zo'n aanwijzing hebben achtergelaten voor degenen die de geheime code konden kraken.

Stranger Things is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze superheldenfilm stream je nu bij HBO Max
Films / Nieuws

Deze superheldenfilm stream je nu bij HBO Max

Na het eerste deel 'Shazam!' is het nu ook mogelijk om het tweede deel van de superheldenfilm te streamen bij HBO Max.

Vanaf dinsdag 23 mei stream je de film Shazam! The Fury of the Gods bij HBO Max. Ondanks kritiek vinden anderen het zeker waard om de film te gaan kijken.

Wraak


Drie oude godinnen, de Dochters van Atlas, komen naar aarde omdat ze hun gestolen magie terug willen en ze zijn uit op wraak.

Voor Billy Batson en zijn bondgenoten is het de taak om hun superkrachten, hun levens en het lot van de wereld te verdedigen.

Kritiek maar redelijke scores


De film heeft een hoop kritiek de laatste maanden te voortduren gehad. Critici zijn niet mals geweest bij het beoordelen van de film. Nu zien we dat de film op IMDb een 6.0/10 scoort.

Op Rotten Tomatoes pakt de film onder de eerder genoemde critici maar 48%. Het publiek scoort de film wel een dikke 86%.

"Shazam van Zachary Levi is een heel leuk personage en het is jammer dat ze het juiste gebruik voor hem niet kunnen vinden."

"Enkele verbijsterende beslissingen die hier zijn genomen, maar over het algemeen is Shazam 2 vooral een leuke tijd met een behoorlijke hoeveelheid hart."

Achter de film


De film is geregisseerd door David F. Sanberg, het eerste deel Shazam! heeft hij ook geregisseerd.

In de film zien we aardig wat mensen terugkomen zoals Zachary Levi, Asher Angel en Jack Dylan Grazer. De cast is verder uitgebreid met onder meer Helen Mirren en Lucy Liu.

HBO Max


De film is vanaf dinsdag 23 mei te streamen bij de dienst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer laatste aflevering 'Succession': Wordt het einde net zo spectaculair als gehoopt?
Series / Nieuws

Trailer laatste aflevering 'Succession': Wordt het einde net zo spectaculair als gehoopt?

Er komt na vier seizoenen een einde aan de hitserie 'Succession'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Volgende week maandag is het zover: de allerlaatste aflevering van Succession is dan te streamen op HBO Max. De trailer van seriefinale geeft alvast een voorproefje van wat voor einde we kunnen verwachten.

De allerlaatste aflevering van de serie heeft de titel 'With Open Eyes'. De vorige aflevering nam een van de meest heftige wendingen tot nu toe. Roman wist de presidentsverkiezing de kant van de extreemrechtse kandidaat Jeryd Mencken op te manoeuvreren, die belooft de GoJo-deal te blokkeren als hij wordt gekozen.

Hoogtepunt


De laatste trailer van de serie geeft ons een blik op de rol die iedere Roy zal spelen nu de GoJo-deal opdoemt. De finale van Succession zal dienen als het hoogtepunt van de Waystar-GoJo-verkoop die het laatste seizoen heeft gedomineerd. Aangezien de toekomst van het familiebedrijf op het spel staat, is het moeilijk om te raden wie uiteindelijk als winnaar uit de bus komt.

De speelduur van de finale is 90 minuten, dus de serie heeft voldoende tijd om iedere verhaallijn zorgvuldig af te ronden. De nalatenschap van een serie wordt vaak bepaald door de kwaliteit van de finale, dus er ligt veel druk op de aflevering van volgende week.

De laatste aflevering van Succession is volgende week maandag te zien op HBO Max. Bekijk de trailer hieronder.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films grijpen de aandacht bij Netflix en Prime
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films grijpen de aandacht bij Netflix en Prime

Een zoektocht naar jezelf, een stalker in beeld en een tragische documentaire.

Deze week zijn twee opmerkelijke documentaires verschenen bij Netflix en Prime Video, samen met een warme fictiefilm over het ontdekken van je eigen identiteit. De recensenten van FilmTotaal fellen wederom hun oordeel over de nieuwe aanwas van deze week.

Fanfik | Netflix



Twee tieners komen via het schrijven van fanfictie erachter dat ze anders in elkaar steken dan hun omgeving van hen verwacht. Recensent Jacoline Maes vond de tienerfilm sympathiek en mooi in beeld gebracht, maar oordeelde dat de makers te ambitieus zijn geweest met hun chaotische web aan verhaallijnen.

Het leverde de fictiefilm 3 sterren op. Maes stelde: "'Fanfik' kent mooie en integere momenten en heeft het hart op de goede plek, maar is te ambitieus. 'Fanfik' lijkt aan te willen sluiten bij populaire series als, het van origine Noorse, 'Skam', maar vergeet dat een dergelijke serie juist dat langere format nodig heeft om het verhaal van de jongeren recht te doen."

Lees de rest van de recensie.

Take a Chance | Prime Video



Het leven van een stalker komt aan bod in deze verdiepende documentaire, die van een Nederlandse vijftiger laat zien hoe zijn diepgegronde obsessie over Agnetha van ABBA tot stand is gekomen. Terence Shea vond dat de documentaire goed de psyche van een stalker uitdiept, wat resulteerde in 3 sterren.

Hij lichtte toe: "Ook al is het wellicht niet bijzonder spannend, er komt een sterk moment als de regisseur hardop voorleest uit het vonnis tegen [stalker] Gert. Aan zijn blik is te zien dat zijn hersens letterlijk niet kunnen bevatten wat ze horen. Opeens komt hij nu wat moeilijker uit zijn woorden. Het wisselt mooi af met interviews met experts op het gebied van stalken."

Lees de rest van de recensie.

Anna Nicole Smith: You Don't Know Me | Netflix



De documentaire traceert erg goed hoe Anna Nicole Smith roem vergaarde als model én bruid van een steenrijke bejaarde. Terence Shea zette echter vraagtekens bij de reden om haar verhaal opnieuw te vertellen.

De documentaire kreeg 3 sterren van hem. Hij deelde: "Fijn dat deze kundig gemaakte documentaire op een fatsoenlijke manier de waarheid onthuld en een eerlijk beeld van Anna Nicole Smith schept. Maar wat had deze vrouw nou eigenlijk gepresteerd om het te rechtvaardigen om toen en zelfs nu nog zoveel aandacht verdient? Niks. Geen talent, gewoon geboren met wat men beschouwt als een mooi gezicht. En de behoefte aan een roem waar ze mentaal niet voor geschikt was."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession': De bizarre obsessie van Roman met pijn verklaard
Series / Nieuws

'Succession': De bizarre obsessie van Roman met pijn verklaard

Fans kunnen maar niet begrijpen waarom Roman actief op zoek gaat naar pijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4, aflevering 9 van Succession is net uit en veel fans snappen de acties van Roman Roy in de laatste scène niet. Hij is altijd al wel de wildcard van de familie geweest, maar deze keuzes zijn toch wat vreemder dan normaal.

Hoewel het op het begin misschien helemaal niet logisch lijkt voor Roman om te doen wat hij gedaan heeft, past het wel heel goed bij zijn karakterboog.

Na de begrafenis van Logan Roy stormt Roman uit de receptie de stad in. Hier springt hij over politie barricades en stormt hij een groep demonstranten binnen die hij fysiek en verbaal lastig valt.

Een logische keuze


Deze acties laten zien hoe erg de mishandeling van Logan invloed heeft gehad op Roman. Hij kan niet omgaan met affectie en hierdoor gaat hij actief op zoek naar pijn. Het benadrukt zijn politieke radicalisering en laat zien hoe erg hij beschadigd is.

Bovendien laat het een groot verschil zien tussen zijn speech op de begrafenis, die heel timide en emotioneel was. Dit symboliseert het complexe verhaal van Roman en hoe hij steeds meer op zijn vader gaat lijken die enorme stemmingswisselingen doormaakt. Aflevering 9 laat op een prachtige manier de complexiteit van Roman zien.

Bekijk hieronder zijn speech en stream Succession op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat we tot nu toe weten over 'True Detective' seizoen 4
Series / Nieuws

Alles wat we tot nu toe weten over 'True Detective' seizoen 4

Er zijn heel veel geruchten over True Detectives, maar komt er eigenlijk wel een vierde seizoen?

Het heeft even geduurd voordat er updates waren over de nieuwe True Detectives. Het nieuwe seizoen zal echter volledig anders worden, aangezien schrijver Issa López het gaat overnemen van Nic Pizzolatto. Wat is er allemaal nog meer bekend over seizoen 4?

Seizoen 4 is bevestigd


Seizoen 3 eindigde begin 2019 en het duurde heel lang voordat er nieuws kwam over een vervolg. Veel fans dachten dan ook dat deze niet meer zou komen. Afgelopen maart werd seizoen 4 gelukkig bevestigd.

Nieuwe cast


Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe cast. Tweevoudig Oscarwinnaar Jodie Foster zal de cast komen versterken, samen met Kali Reis.

Verschijningsdatum


Er is nog geen officiële verschijningsdatum bekendgemaakt, maar met een beetje rekenwerk kan er een goede schatting gedaan worden. De productie voor seizoen 4 begon in november 2022, maar er is al een nieuwe trailer uitgekomen. Dus met een beetje geluk zal seizoen 4 dit jaar nog te zien zijn.

Bekijk hieronder de trailer en stream True Detectives op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.