search
Deze 3 gloednieuwe films grijpen de aandacht bij Netflix en Prime
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films grijpen de aandacht bij Netflix en Prime

Een zoektocht naar jezelf, een stalker in beeld en een tragische documentaire.

Deze week zijn twee opmerkelijke documentaires verschenen bij Netflix en Prime Video, samen met een warme fictiefilm over het ontdekken van je eigen identiteit. De recensenten van FilmTotaal fellen wederom hun oordeel over de nieuwe aanwas van deze week.

Fanfik | Netflix



Twee tieners komen via het schrijven van fanfictie erachter dat ze anders in elkaar steken dan hun omgeving van hen verwacht. Recensent Jacoline Maes vond de tienerfilm sympathiek en mooi in beeld gebracht, maar oordeelde dat de makers te ambitieus zijn geweest met hun chaotische web aan verhaallijnen.

Het leverde de fictiefilm 3 sterren op. Maes stelde: "'Fanfik' kent mooie en integere momenten en heeft het hart op de goede plek, maar is te ambitieus. 'Fanfik' lijkt aan te willen sluiten bij populaire series als, het van origine Noorse, 'Skam', maar vergeet dat een dergelijke serie juist dat langere format nodig heeft om het verhaal van de jongeren recht te doen."

Lees de rest van de recensie.

Take a Chance | Prime Video



Het leven van een stalker komt aan bod in deze verdiepende documentaire, die van een Nederlandse vijftiger laat zien hoe zijn diepgegronde obsessie over Agnetha van ABBA tot stand is gekomen. Terence Shea vond dat de documentaire goed de psyche van een stalker uitdiept, wat resulteerde in 3 sterren.

Hij lichtte toe: "Ook al is het wellicht niet bijzonder spannend, er komt een sterk moment als de regisseur hardop voorleest uit het vonnis tegen [stalker] Gert. Aan zijn blik is te zien dat zijn hersens letterlijk niet kunnen bevatten wat ze horen. Opeens komt hij nu wat moeilijker uit zijn woorden. Het wisselt mooi af met interviews met experts op het gebied van stalken."

Lees de rest van de recensie.

Anna Nicole Smith: You Don't Know Me | Netflix



De documentaire traceert erg goed hoe Anna Nicole Smith roem vergaarde als model én bruid van een steenrijke bejaarde. Terence Shea zette echter vraagtekens bij de reden om haar verhaal opnieuw te vertellen.

De documentaire kreeg 3 sterren van hem. Hij deelde: "Fijn dat deze kundig gemaakte documentaire op een fatsoenlijke manier de waarheid onthuld en een eerlijk beeld van Anna Nicole Smith schept. Maar wat had deze vrouw nou eigenlijk gepresteerd om het te rechtvaardigen om toen en zelfs nu nog zoveel aandacht verdient? Niks. Geen talent, gewoon geboren met wat men beschouwt als een mooi gezicht. En de behoefte aan een roem waar ze mentaal niet voor geschikt was."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen