search
Herbeleef de Nederlandse jaren zestig in trailer 'De droom van de jeugd'
Series / Trailer

Herbeleef de Nederlandse jaren zestig in trailer 'De droom van de jeugd'

Van de jaren zestig tot het heden wordt het verhaal van opgroeien in Nederland verteld.

Van de KRO-NCRV is onlangs een nieuwe trailer verschenen van hun aankomende serie De droom van de jeugd. In het verhaal worden de familieverhoudingen blootgelegd van een katholieke familie gedurende een turbulent tijdsbestek van veertig jaar.

In samenwerking met Topkapi produceert de KRO-NCRV de dramaserie. Het scenario is van de hand van Marnie Blok, die tevens Niemand in de stad en Ramses schreef. De regie wordt verzorgd door Simone Dusseldorp en Bram Schouw, waarvan de laatste de speelfilm Broers heeft gemaakt.

Plot


De geschiedenis van de familie Wander strekt zich uit van de roerige jaren zestig tot het heden. De Brabantse familie draagt een groot geheim met zich mee, dat als gif door de generaties heen sijpelt.

Elke generatie wordt geconfronteerd met de ontwikkelingen van die tijd, zoals het recht op abortus, vrouwenemancipatie en het verlies van geloof. Ook komen historische gebeurtenissen aan bod, zoals de val van de Berlijnse muur en 9/11.

Hoofdrollen


De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hanna van Vliet, Tamar van den Dop, Annet Malherbe, Mark Rietman, Jacob Derwig, Peter Paul Muller en Gijs Naber.



Vanaf 7 juni is De droom van de jeugd te zien op NPO Start, NPO Plus en televisie. Bij NPO Plus kan de serie direct in één keer worden bekeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen