Deze absolute topserie krijgt om onverklaarbare reden nauwelijks aandacht in Nederland

Absolute topserie in NL over het hoofd gezien

Deze lyrisch ontvangen serie van onze oosterburen wordt in Nederland amper besproken.

Mitchell van Vuren, 24-05-2023 23:14

Vele Amerikaanse series bereiken gemakkelijk Nederlandse huishoudens, maar de laatste jaren lijkt dat steeds lastiger te gaan met series uit onze buurlanden. En dat terwijl er in België, Frankrijk en Duitsland bijzonder goede series verschijnen. Een sterk voorbeeld daarvan is de Duitse historische serie Babylon Berlin.
De fictieserie kent een unieke plek in Duitsland als de allereerste televisieserie van eigen bodem, die verhaalt over het ontstaan van de Weimarrepubliek, de navolgende maatschappelijke problemen en de opkomst van het nationaal-socialisme in het land.

Plot

Het eerste seizoen speelt zich af aan het einde van de jaren twintig en volgt inspecteur Gereon Rath, die tevens leidt aan een posttraumatische stressstoornis van de Eerste Wereldoorlog.


De inspecteur komt naar Berlijn om onderzoek te doen naar een seksfilm waarmee zijn vader gechanteerd wordt. Tegelijkertijd heeft hij een verhouding met de vrouw van zijn broer, die sinds de Eerste Wereldoorlog vermist wordt. In Berlijn begint alles te broeien, wat in de serie en in de wereldgeschiedenis gauw zal escaleren.

Seizoenen

Ondertussen staan al drie seizoenen van de veelgeprezen serie op Disney+. Het vierde seizoen werd in 2022 al uitgezonden in Duitsland, maar is helaas nog niet beschikbaar.

Mocht je dus toe zijn aan een nieuwe, ijzersterke serie met een interessant decor en tijdsbeeld, zit je bij Babylon Berlin wel goed!

Lees meer over: babylon berlin, serie, duits, nationaal socialisme, kijken, tip

Populair nieuws