search

Ons nieuws van woensdag 24 mei 2023

Recensie Netflix-serie 'FUBAR'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'FUBAR'

Meer Schwarzenegger dan deze onzinnige doch vermakelijke actiekomedie wordt het niet.

Regie: Phil Abraham, Holly Dale, Stephen Surjik | Cast: Arnold Schwarzenegger (Luke Brunner), Monica Barbaro (Emma), Milan Carter (Barry), Jay Baruchel (Carter), Fortune Feimster (Roo), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-59 minuten | Jaar: 2023

Die kleine oogjes, die grote kaak, dat brede lijf, het sigarenroken, de flauwe oneliners en dat bizarre doch iconische accent: er is maar een Arnold Schwarzenegger. Nu Sylvester Stallone is overgestapt naar televisie kon de beroemde Oostenrijkse Hollywoodster niet achterblijven. Beide heren hebben een aparte spraak, maar toch komt Stallone weg met serieus drama en Arnie niet. Daarom kreeg de ene een kwalitatief misdaaddrama en de ander een komische actieserie. Briljant is die niet, maar de schoenmaker blijft tenminste bij zijn leest.

Zijn kinderen en ex-vrouw weten na al die jaren nog steeds van niets, maar Luke Brunner is stiekem CIA-agent. Hij staat op het punt om met pensioen te gaan, maar tijdens zijn afscheidsfeestje wordt hem nog een laatste klus toegewezen. Hij krijgt deze omdat hij een connectie heeft met de slechterik die hij moet oppakken, wat de huidige agent niet lukt. Eenmaal op locatie leert hij wie die collega is: zijn eigen dochter! En omdat Luke altijd een afwezige vader is geweest hebben ze geen goede band. Dit is het begin van een moeizame samenwerking.

Schwarzeneggers personage heet Brunner omdat het een Oostenrijker is. Luke rookt ook graag sigaren. Het is al gauw duidelijk: deze serie is hem op het lijf geschreven. Zelfs nog een vleugje True Lies erbij door hem een geheimagent te maken wiens gezin daar niks van af weet. Misschien nog een snufje Commando door er een vader-dochterrelatie in te stoppen. Hier en daar een niet al te opzichtige verwijzing naar zijn eerdere werk door hem het woord 'chopper' uit te laten spreken.

Arnies accent is vreemder dan ooit nu Christoph Waltz bekend is; die komt ook uit Oostenrijk, maar klinkt gewoon Duits zoals iedereen uit dat land. FUBAR is deels een komedie, maar af en toe ook onbedoeld wanneer Schwarzenegger aan het woord is. Aangezien zijn fans daarvan kunnen genieten is het zeker niet beledigend voor hem. Een collega van Luke heet Barry en zijn naam wordt vaak genoemd, maar door hem als 'Be-awwy'. Het is moeilijk om daar niet om te lachen.

Het is wel zonde dat FUBAR een middelmatige productie is. The Governator is dan misschien niet geschikt voor diepzinnig drama, maar James Cameron heeft meermaals aangetoond dat Schwarzenegger prima inzetbaar is in kwalitatieve producties. Maar deze serie heeft generieke scenario's, acteurs, cinematografie en muziek. Zelfs het liedje tijdens de aftiteling klinkt als een deuntje voor een bedrijfsfilmpje van dertig jaar geleden.

Het uitgangspunt is erg vergezocht. Dus de CIA heeft achter de rug van een agent zijn dochter ingehuurd en ze hebben het jarenlang zorgvuldig geregeld dat de twee elkaar nooit tegen het lijf zouden lopen? De luchtige toon maakt het vergeeflijk, maar het blijft gewoon onzinnig. De twee worden samen op missies gestuurd die vervolgens in gevaar raken omdat paps en dochterlief op elkaar staan te vitten, maar toch blijven ze gepaard.

De eerste paar afleveringen zijn ook erg ouderwets in opzet door de structuur steeds hetzelfde te laten zijn: praten over issues, bijeenkomst, missie, iets gaat mis. Pas in latere afleveringen is er meer afwisseling in de opbouw. Ook neemt het persoonlijke drama iets toe, maar dat raakt voor geen meter omdat er vanaf het begin al zo'n B-actiefilmtoon is gezet. Dat Lukes kleindochter ernstig ziek is, is een begrijpelijke motivatie voor het personage, maar het brengt de kijker niet naar het puntje van zijn stoel.

De rest van de cast bevat geen bekende acteurs, op Jay Baruchel na. Die speelt altijd een kneus en zijn bijrol in deze serie vormt daarop geen uitzondering. Sommigen zullen ook Fortune Feimster wel herkennen, een stand-up-comédienne met een kleine acteercarrière. Zij is er voor de komische noot, alhoewel het soms erg voor de hand liggende opmerkingen zijn – in de eerste aflevering komt de verplichte vaginagrap al voorbij. Wanneer zij zich in de laatste twee afleveringen van haar serieuze kant moet laten zien blijkt haar talent daar pijnlijk afwezig te zijn.

FUBAR is voornamelijk voor fans van Arnie, oud en nieuw. Dat de serie ongetwijfeld direct de eerste plaats van Netflix' toptienlijst zal veroveren is iets waar Netflix zelf ook vanuit lijkt te gaan, getuige de binnenkort te verschijnen documentaire Arnold. Dankzij een cliffhangereinde kan er, zodra de schrijversstaking voorbij is, meteen kan worden gewerkt aan een tweede seizoen. Voor wie niet weet wat 'FUBAR' betekent: hoog tijd om eens Saving Private Ryan (opnieuw) te bekijken.

★★★☆☆

FUBAR is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 sterke scifi-series op NPO Plus lanceren jouw avond naar een hoger niveau
Series / Featured

Deze 3 sterke scifi-series op NPO Plus lanceren jouw avond naar een hoger niveau

Op het platform van de NPO zijn er veel verschillende soorten sci-fi te vinden.

Science fiction is een genre dat je niet vaak langs ziet komen in Nederland, maar toch zijn er enkele scifi-series op het platform van de NPO te vinden die zeker niet verkeerd zijn. Hieronder een lijstje met onze tips.

Missie Aarde | VPRO | 6 afleveringen



In deze komische serie navigeren zeven Nederlandse astronauten door de ruimte, op zoek naar een nieuwe thuisplaneet. Zo heroïsch gaat dat er alleen niet altijd aan toe als de mensen op aarde denken.



Arcadia | KRO-NCRV | 8 afleveringen



In de wereld van Arcadia heeft iedereen een score. Hoe hoger de score, hoe beter je leven. Als blijkt dat vader Pieter fraudeert met de scores van zijn dochters, heeft dat ernstige gevolgen.



Silverpoint | KRO-NCRV | 13 afleveringen



Vier kinderen stuiten in deze Britse serie op een mysterieus voorwerp, begraven in een bos. Dit voorwerp transporteert hen naar een geheel andere wereld, hoewel die bedrieglijk veel lijkt op de wereld die ze kennen…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze absolute topserie krijgt om onverklaarbare reden nauwelijks aandacht in Nederland
Series / Nieuws

Deze absolute topserie krijgt om onverklaarbare reden nauwelijks aandacht in Nederland

Deze lyrisch ontvangen serie van onze oosterburen wordt in Nederland amper besproken.

Vele Amerikaanse series bereiken gemakkelijk Nederlandse huishoudens, maar de laatste jaren lijkt dat steeds lastiger te gaan met series uit onze buurlanden. En dat terwijl er in België, Frankrijk en Duitsland bijzonder goede series verschijnen. Een sterk voorbeeld daarvan is de Duitse historische serie Babylon Berlin.

De fictieserie kent een unieke plek in Duitsland als de allereerste televisieserie van eigen bodem, die verhaalt over het ontstaan van de Weimarrepubliek, de navolgende maatschappelijke problemen en de opkomst van het nationaal-socialisme in het land.

Plot


Het eerste seizoen speelt zich af aan het einde van de jaren twintig en volgt inspecteur Gereon Rath, die tevens leidt aan een posttraumatische stressstoornis van de Eerste Wereldoorlog.



De inspecteur komt naar Berlijn om onderzoek te doen naar een seksfilm waarmee zijn vader gechanteerd wordt. Tegelijkertijd heeft hij een verhouding met de vrouw van zijn broer, die sinds de Eerste Wereldoorlog vermist wordt. In Berlijn begint alles te broeien, wat in de serie en in de wereldgeschiedenis gauw zal escaleren.

Seizoenen


Ondertussen staan al drie seizoenen van de veelgeprezen serie op Disney+. Het vierde seizoen werd in 2022 al uitgezonden in Duitsland, maar is helaas nog niet beschikbaar.

Mocht je dus toe zijn aan een nieuwe, ijzersterke serie met een interessant decor en tijdsbeeld, zit je bij Babylon Berlin wel goed!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arya Stark' krijgt dit lugubere verzoek nog altijd regelmatig van doorgedraaide 'Game of Thrones'-fans
Series / Featured

'Arya Stark' krijgt dit lugubere verzoek nog altijd regelmatig van doorgedraaide 'Game of Thrones'-fans

Actrice Maisie Williams wordt nog altijd aangeklampt door fans met dit lugubere verzoek.

Arya Stark krijgt het nodige te verduren in Game of Thrones. Haar beide ouders worden vermoord en zij besluit gedurende de serie om wraak te nemen. In dit kader heeft zij een 'dodenlijst' opgesteld die zij in de serie een aantal maal uitspreekt en naderhand ook uitvoert!

Dodenlijst


Fans van de serie waren ook behoorlijk onder de indruk van de 'dodenlijst' en genoten ervan als Arya wraak kon nemen op namen die op haar lijst stonden. De lijst veranderde door de serie weleens, waarbij er momenten waren waarop mensen van de lijst verdwenen en momenten waarop er mensen waren die er op de lijst bijkwamen. Kijkers konden zich over het algemeen goed vereenzelvigen met de lijst want er stonden alleen mensen op die echt wat op hun kerfstok hadden.

Aantal namen


De bekendste namen op de lijst waren: Cersei Lannister, Joffrey Baratheon en Walder Frey. Deze drie waren allemaal verantwoordelijk voor de moord op gezinsleden van Arya Stark.

Luguber verzoek


Actrice Maisie Williams, die Arya Stark speelde, geeft aan dat zij op straat nog regelmatig wordt aangeklampt door fans, waarbij ze het verzoek krijgt de dodenlijst nog eens op te noemen. Een lugubere fans van een aantal van de fans is daarbij of Williams ook hun naam aan het lijstje wil toevoegen.

Inmiddels al weer 5 jaar geleden lichtte ze dit al eens toe tijdens the Graham Norton Show, ook Norton en de overige gasten van de show komen hierbij op de lijst te staan….



Kijk Game of Thrones op HBO Max.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn in rep en roer door deze afwijking in seizoen 3 van 'The Witcher'
Series / Featured

Fans zijn in rep en roer door deze afwijking in seizoen 3 van 'The Witcher'

Het derde seizoen van 'The Witcher' hint naar een nieuwe relatie, maar veel fans zijn geïrriteerd omdat deze niet voorkomt in de boeken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Witcher staat voor de deur en we hebben al een paar hints gekregen over wat we kunnen verwachten. Zo lijkt het erop dat er een nieuwe relatie zal ontstaan tussen twee personages, maar veel fans zijn niet blij met dit nieuws.

Ongeveer een jaar geleden kwam het nieuws naar buiten dat Henry Cavill na seizoen 3 van The Witcher gaat stoppen met zijn rol als Geralt van Rivia en dat hij wordt vervangen door Liam Hemsworth.

Er is geen officiële verklaring over zijn vertrek gegeven, maar er wordt gespeculeerd dat Cavill wilde stoppen omdat de serie te veel afwijkt van de originele boeken van Andrzej Sapkowski.

Anders dan de boeken


Ook seizoen 3 geeft weer een eigen draai aan het verhaal. Jaskier krijgt namelijk een romantische relatie met een ander personage, terwijl dit in de boeken helemaal niet voorkomt. Veel fans zijn erg geïrriteerd omdat er zoveel wordt afgeweken van het originele bronmateriaal.

Nieuwe relatie


Uitvoerend producent Lauren S. Hissrich heeft tijdens een Netflix TUDUM-interview laten doorschemeren wat we van deze relatie kunnen verwachten: "Jaskier wordt verliefd… En het is op een personage dat fans zullen kennen en dat in de boeken blijft terugkomen."

Hoewel Hissrich geen specifieke naam heeft genoemd, heeft een latere rapportage van Redanian Intelligence bevestigd dat het om Koning Radovid gaat, die in de boeken en videospellen beter bekend staat als Radovid V.



Stream het derde seizoen van The Witcher vanaf 29 juni op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans weten nu al dat 'House of the Dragon' een catastrofale fout gaat maken
Series / Nieuws

Fans weten nu al dat 'House of the Dragon' een catastrofale fout gaat maken

'House of the Dragon'-fans zijn het niet altijd eens met de casting van de serie...

Fans van House of the Dragon kunnen uiteraard niet wachten totdat het tweede seizoen van de serie uitkomt. Toch is er iets wat hen dwars zit, namelijk de casting van de personages. Veel van hen zijn bang dat er hiermee een grote fout gemaakt zal worden.

House of the Dragon is gebaseerd op de boekenserie van George R.R. Martin. Heel veel personages in de serie zijn anders dan hoe zij in de boeken omschreven worden, dus wordt het voor fans steeds moeilijker om te raden hoe de volgende toevoegingen aan de cast eruit zullen zien. En of hun uiterlijk past bij het beeld dat de fans al in hun hoofd hebben.

Acteurs gepest


Het internet is nog niet vergeten hoe sommige fans de acteurs hebben behandeld die afweken van de ingebeelde versies van de personages in hun hoofd. Zowel Emma D'Arcy als Matt Smith, die nu worden geprezen voor hun geweldige performances als Rhaenyra en Daemon Targaryen, werden lang voor de première van seizoen 1 meedogenloos gepest.

Een casting beslissing die nog niet openbaar is gemaakt, is wie de rol van Cregan Stark zal spelen. Het personage is de boeklezers erg dierbaar, niet alleen vanwege de familie waartoe hij behoort, maar ook vanwege zijn rol als bondgenoot van Black en aanhanger van Rhaenyra.

Jonger


Het zit er echter dik in dat het personage er anders uit komt te zien dan in de boeken. Terwijl het boek Cregan Stark afbeeldt als een sterke oudere man met een baard, zal hij in de serie veel jonger zijn. Hij moet namelijk ongeveer even oud zijn als Rhaenyra, wiens actrice Emma D'Arcy momenteel 30 jaar oud is.

De schrijvers van House of The Dragon hebben al veel volwassen personages verjongd en jongere personages verouderd, dus het zou geen complete verrassing zijn. Fans moeten zich dus maar vast goed voorbereiden.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig bericht over de populaire misdaadserie 'NCIS: Los Angeles'
Series / Nieuws

Geweldig bericht over de populaire misdaadserie 'NCIS: Los Angeles'

Het einde is in zicht, maar het is een ander soort afscheid dan gedacht.

De populaire spin-off van NCIS stopt op het hoogtepunt. Onlangs werd in de VS de laatste aflevering vertoond. De vraag is natuurlijk hoe de hoofdpersonen uiteindelijk terechtkomen.

Voor de fans is er geweldig nieuws: LL Cool J zet zijn rol als Sam Hanna namelijk voort in NCIS: Hawai'i. Voor Sam is er dus sprake van een nieuw begin.

Niet eenmalig


Eerder zagen we Hanna al op een andere locatie verschijnen, en dit was in de crossover-aflevering van de drie NCIS-series. Daarnaast maakte hij onlangs verrassend zijn opwachting in de slotaflevering van seizoen 2 van NCIS: Hawai'i.

Hier blijft het duidelijk niet bij. The Hollywood Reporter bericht over de aankondiging door de uitvoerend producenten van NCIS: Hawai'i: Matt Bosack, Jan Nash, en Christopher Silber geven aan dat Sam Hanna vanaf seizoen 3 in de andere spin-off te zien zal zijn. Hij zal hierin weliswaar een gastrol hebben, maar hij zal regelmatig te zien zijn.

Na 14 seizoenen wordt er weliswaar afscheid genomen van NCIS: Los Angeles, maar voorlopig nog niet van deze populaire hoofdpersoon.

Seizoen 1 tot en met 13 van NCIS: Los Angeles kun je zien op Videoland.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Werd Galadriel verleid door Sauron in 'Rings of Power'?
Series / Nieuws

Werd Galadriel verleid door Sauron in 'Rings of Power'?

Actrice Morfydd Clark heeft haar eigen antwoord op de vraag.

Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van Amazon's Rings of Power. In afwachting van het tweede seizoen wordt er door fans volop gespeculeerd over de vragen die het eerste seizoen openliet.

Zo is er de vraag of Galadriel zich in verleiding gebracht voelde om zich aan te sluiten bij de 'dark side' toen aan het eind van het seizoen Sauron onthuld werd. Naast de ideeën die fans erover hebben, heeft nu ook een van de castleden zich erover uitgelaten.

Morfydd Clark


Het gaat om niemand minder dan Morfydd Clark, die Galadriel vertolkt in de serie. Over de vraag of haar personage zich in verleiding gebracht voelde zegt ze in een interview met Collider het volgende.

''Ik weet het niet. Ergens wil ik het ook in het midden laten. Galadriel weet dat als zij zich aansluit bij het kwaad dat dingen dan catastrofaal misgaan. Ze heeft de gave in de toekomst te kunnen kijken, en ze vraagt zich denk ik wel af hoe ze zou zijn als kwaad persoon. En ze hebben zeker een klik omdat ze beiden erg machtig zijn, maar ik ben er niet zeker van dat ze zich in verleiding gebracht voelde door Sauron.''

Hoe het verder gaat met Sauron en Galadriel gaan we waarschijnlijk zien in 2024. De verwachting is dat het tweede seizoen van Rings of Power dan verschijnt. Tot dan is het eerste seizoen uiteraard wel nog te bekijken op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie scoort bedroevend op Rotten Tomatoes: "erger dan je toch al dacht"
Series / Nieuws

Serie scoort bedroevend op Rotten Tomatoes: "erger dan je toch al dacht"

Deze miniserie lijkt een blamage nog voor deze goed en wel gestart is.

Nadat de langverwachte miniserie The Idol op het Filmfestival van Cannes in première ging, druppelen langzaam maar zeker de eerste recensies binnen. Helaas blijken deze niet al te best: Rotten Tomatoes laat op het moment van schrijven een score zien van 17%.

Deze blamage maakt The Idol tot één van de slechtst scorende series van HBO Max. Regisseur Sam Levinson heeft het allemaal stijlvol vormgegeven, maar het oordeel is unaniem: onder het oppervlak zit niks dat de moeite waard is.

Saai in plaats van provocerend


Aangezien The Idol nog van start moet gaan, is momenteel natuurlijk nog niet bekend wat het publiek er van vindt. De critici zijn echter luid en duidelijk. "De serie is erger dan je toch al dacht," geeft Rolling Stone aan. The London Evening Standard merkt op dat "we duidelijk merken dat er niks sexy is aan 'The Idol', ondanks Depp's charme. Het voelt als martelporno".

Collider's kijk liegt er ook niet om: "Wat Levinson als provocerend neerzet valt eigenlijk nogal tegen. Hoe kan een serie met zoveel sex en naakt so saai zijn?" The Idol zet zichzelf neer als een satire op de oppervlakkige amusementsindustrie maar wordt vooralsnog te licht bevonden.

Wil je weten of het echt zo dramatisch is, je kunt The Idol vanaf 4 juni streamen op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Collega-acteurs brengen eerbetoon aan 'Ahsoka'-acteur Ray Stevenson: "mijn wapenbroeder"
Series / Nieuws

Collega-acteurs brengen eerbetoon aan 'Ahsoka'-acteur Ray Stevenson: "mijn wapenbroeder"

De acteur zal te zien zijn in wat zijn laatste rol bleek als Baylan Skoll in 'Ahsoka'.

Ray Stevenson overleed onverwachts, en veel te jong, op 21 mei. Dit was een aantal dagen voor zijn 59e verjaardag. Zijn meest recente rol is die in Ahsoka waarin hij de mysterieuze Baylan Skoll heeft neergezet.

Dit was niet zijn eerste ervaring in de wereld van Star Wars. Zo was eerder hij al te horen in Star Wars: Rebels. Collega's spraken over Stevenson, en Dawson omschreef Stevenson zoals zij hem had leren kennen.

Leefde ten volle


"Wat een lichtstraal. Het is een herinnering om van je mensen te houden in het hier en nu. Ray was ongelooflijk levendig en had een stralende aanwezigheid. Hij leefde ten volle!" aldus de actrice.



De Ierse acteur werd niet alleen door Dawson als een markante persoonlijkheid gezien. James Purefoy was met Stevenson te zien in Rome. De rol van Titus Pullo was Stevenson's doorbraak, waarbij Purefoy Marcus Antonius speelde.

De twee hadden met andere woorden meerdere scènes samen. Purefoy zei het volgende: "Het is verdrietig om te horen dat Ray, onze Titus Pullo in 'Rome', is overleden. Hij was een briljante, charismatische persoonlijkheid met lef. Hij vulde werkelijk iedere tol tot aan de naad. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, zijn geweldige vrouw Betta en hun prachtige kinderen. Wat een verlies".



Ook Kevin McKidd, die in dezelfde serie Lucius Vorenus speelde, liet zich niet onbetuigd. Op zijn Instagram-account schreef hij het volgende: "Aan mijn eeuwige vriend en wapenbroeder. Ray, ik zal je nooit vergeten. De wereld is minder levendig zonder jou".

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terug in de tijd: Must-see sciencefiction films uit de jaren '90
Films / Nieuws

Terug in de tijd: Must-see sciencefiction films uit de jaren '90

Als we terugkijken naar de jaren '90, kunnen we niet anders dan concluderen dat er in die jaren heel veel keigave sciencefiction films zijn uitgebracht. We zetten er een aantal voor je op een rij.

In deze lijst zien we films met acteurs, actrices en regisseurs die nog steeds goed weten te scoren. Als je fan bent van dit genre, is het zeker waard om deze films op je watchlist te zetten om te gaan kijken. Of om eventueel, nog een tweede of derde keer te kijken.

Terminator 2: Judgment Day


De tweede Terminator film komt uit 1991 en wordt nog steeds veel bekeken. Je kan de film streamen bij Prime Video. Op IMDb scoort de film een hele mooie 8.6/10 en op Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 93%.

De film is geregisseerd door James Cameron die ook films als Avatar en Titanic op zijn naam heeft staan. De film won vier Oscars voor het beste geluid, beste geluidseffecten, beste visuele effecten en beste make up.

De T-1000 (Robert Patrick) is gestuurd om John Connor (Edward Furlong) om te brengen zodat hij tijdens zijn jeugd het verzet tegen de machines niet kan leiden. De T-800 (Arnold Schwarzenegger) daarentegen is een door de mensen opnieuw geprogrammeerd type dat gestuurd wordt om John te beschermen en te dienen. De T-800 vindt John en doet er alles aan om hem veilig te houden.



Total Recall


Nog een megahit uit de jaren '90 met Arnold Schwarzenegger. Deze film uit 1990 is geregisseerd door Nederlands regisseur Paul Verhoeven. Naast Schwarzenegger zien we Sharon Stone, Michael Ironside, Rachel Ticotin en Ronny Cox.

Arbeider Douglas Quaid is niet tevreden met zijn leven. Hij besluit een behandeling te ondergaan die dromen in herinneringen om zou moeten zetten. Maar wanneer deze procedure mis gaat wordt hij onbedoeld doelwit van een gevaarlijke organisatie.



Deze film stream je bij HBO Max.

12 Monkeys


Deze sciencefiction film komt uit 1995 en weet nog steeds veel kijkers te boeien. Op IMDb pakt de film een 8.0/10 en op Rotten Tomatoes een mooi gemiddelde van 88%. Je kan deze film streamen bij Prime Video.

In het jaar 1996 wordt 99% van de wereldbevolking uitgeroeid door een dodelijke pandemie. In 2035 leiden de mensen die het overleefd hebben een ondergronds bestaan. De aarde wordt ondertussen overheerst door wilde dieren. Een groep geleerden wil de oorsprong van het virus ontdekken en laat sociopaat James Cole tijdreizen naar het jaar des onheils.



We zien in de film een hoop grote namen als Bruce Willis, Brad Pitt, Madeleine Stowe en Jon Seda. De regie van de film was in handen van Terry Gilliam, ook wel bekend van The Man Who Killed Don Quixote.

Deze mag je ook niet missen


Er zijn in de jaren '90 een hele hoop gave sciencefiction films uitgebracht. Hier dus nog een paar films die je echt gezien moet hebben.

Alien 3 uit het jaar 1992, deze stream je bij Disney+.

The Fifth Element uit het jaar 1997, deze kan je zien bij Pathé Thuis.

Independence Day uit het jaar 1996, deze film kan je streamen bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je niet over 'Game of Thrones': deze kostuums werden aangeschaft bij IKEA
Series / Featured

Dit wist je niet over 'Game of Thrones': deze kostuums werden aangeschaft bij IKEA

Het prachtige verhaal achter de kostuums van The Night's Watch in 'Game of Thrones'.

In Game of Thrones was er veel aandacht voor de kostuums van de personages. Soms waren de kostuums van de personages zelfs net zo iconisch als de personages zelf. Eén van de meest opvallende kledingstukken waren de bontjassen gedragen door de acteurs van the Night's Watch.

Jon Snow


De bontjassen van de Night's Watch werden bijvoorbeeld gedragen door Jon Snow, gespeeld door Kit Harrington. Leuk feitje: deze indrukwekkende bontjassen zijn eigenlijk gemaakt waren van tapijten van IKEA.

Unieke IKEA look


Kostuumontwerper Michele Clapton onthulde dit fascinerende geheim tijdens een Game of Thrones evenement in het Los Angeles Getty Museum.

Clapton, staat bekend om haar aandacht voor detail en haar vermogen om onverwachte materialen te gebruiken om unieke looks te creëren. Voor deze bontjassen koos ze ervoor IKEA-tapijten te gebruiken vanwege hun textuur en uitstraling, die perfect waren voor het weergeven van de ruige en ruwe wereld van de Night's Watch.

Flink bewerken


Het proces van het maken van de bontjassen was geen eenvoudige taak. Clapton en haar team moesten de IKEA-tapijten knippen en scheren om ze de juiste vorm en lengte te geven. Maar dat was niet alles. De tapijten werden ook gewaxed en bevroren om ze een authentieke uitstraling te geven die vergelijkbaar was met echt bont.

Door te kiezen voor tapijten als alternatief voor echt bont, maakte Clapton niet alleen een statement maar ook een prachtig kostuum.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill geeft eerste details weg over 'The Witcher' seizoen 3
Series / Nieuws

Henry Cavill geeft eerste details weg over 'The Witcher' seizoen 3

Geralt en Ciri krijgen in het derde seizoen een verbindende reis voor de kiezen.

Fans zijn flink aan het opwarmen voor het derde seizoen van de Netflix-serie The Witcher, die over ongeveer een maand uit zal komen. Nu geeft acteur Henry Cavill enkele details weg over wat Geralt van Rivia te wachten staat.

Eerder dit jaar kwam het trieste nieuws naar buiten dat Henry Cavill de fantasyserie zal verlaten. Zijn vervanger is gevonden in Liam Hemsworrth. Het aankomende derde seizoen zal dus ook het laatste seizoen worden van Cavill als de beruchte monsterjager.

Interview


In een interview met Tudam vertelt Cavill meer over wat zijn personage te wachten staat in het derde seizoen: "Nu is er een echte dreiging. Het is echt; het is niet langer theoretisch, maar praktisch."



Nu Ciri in levensgevaar is geraakt tijdens het vorige seizoen, wordt het dus een serieuze taak om haar veilig te houden voor Geralt. Cavill voegde toe: "Het is heel, heel gevaarlijk. Ze lopen overal het hol van de leeuw binnen."

Vaderschap


Cavill vertelde verder dat zijn personage het vaderschap op zich neemt als 'een vis in het water'. Eerder in de serie was de sterke band tussen Ciri en Geralt al duidelijk, en die zal enkel beter worden. Cavill: "Het is heel mooi om te zien dat er onder dit cynische, bijtende, muurvaste karakter een heel liefdevolle kern zit."



Vanaf 29 juni zal het derde seizoen van The Witcher te streamen zijn bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst Peacock reageert op grappige wijze op naamwijziging HBO Max
Series / Nieuws

Streamingdienst Peacock reageert op grappige wijze op naamwijziging HBO Max

Peacock geeft aan niet van plan te zijn de eerste helft van hun naam er binnenkort af te halen...

HBO Max heet sinds dinsdag 23 mei enkel MAX, hoewel vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Streamingdienst Peacock maakte op Twitter een grap over deze naamverandering.

Sowieso krijgt de naamverandering van HBO Max naar MAX online veel kritiek. Veel mensen vinden het een rare keuze om HBO uit de naam te halen en vinden MAX op zichzelf een rare naam.

Peacock over MAX


Op Twitter laat Peacock weten niet van plan te zijn om, net als HBO Max, het eerste deel van hun naam weg te gaan halen. Als Peacock dat zou doen, dan... tja, dat kun je zelf ook wel lezen...



In de reacties gaan de grapjes verder, met teksten als "that's what legal said".

MAX moet in 2024 in Nederland uitgebracht worden. Een precieze releasedatum is nog niet bekend. Tot die tijd kunnen we gewoon gebruik blijven maken van HBO Max.

Naast alle content die nu al op HBO Max te zien is, voegt MAX straks ook de content toe van Warner Bros., Discovery Channel en Food Network. Abonnementen worden wel duurder, hoewel definitieve prijzen in Nederland nog niet aangekondigd zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession'-ster hint naar explosieve finale
Series / Nieuws

'Succession'-ster hint naar explosieve finale

Verwacht een 'Dracarys'-achtig moment in de aankomende seriefinale van Succession!

Het zet er bijna op voor Succession-fans. Aanstaande maandag streamt de laatste aflevering van het vierde en laatste seizoen op HBO Max, en het belooft een spektakel te worden.

Als we Kendall Roy-acteur Jeremy Strong mogen geloven, tenminste. De acteur sprak in de officiële Succession-podcast van aflevering 9 over de endgame van zijn personage, die 'Dracarys'-achtig is. Dat verwijst naar een andere grote HBO-serie, natuurlijk.

Succession seriefinale


In de podcast praat Strong over het einddoel van Kendall in Succession:

"Het is een soort van Dracarys-moment voor Kendall. Beginnend bij het einde van aflevering zes, kan hij denk ik echt de endgame zien. Een hoop dingen gebeuren in de negende aflevering. Hij voelt zich schuldig voor de verkiezingen en zijn schuld bij het maken van dit soort Faustiaans koopje, echt, hij heeft zichzelf volkomen gecompromitteerd, en hij weet het."

"Ik denk dat hij in de war is. Het echte morele gevaar dat we in de vorige aflevering zagen. Maar Rava belde hem daarop en nam de kinderen mee de stad uit, en toen liep Jess ook over."

Aan het einde van aflevering negen staat Kendall redelijk sterk, maar hij is nog van niets verzekerd. Net als voor de rest van de personages, kan zijn lot nog alle kanten op.

We gaan het zien, aanstaande maandag, op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pubers kijken massaal naar deze romantische dramaserie op Netflix
Series / Nieuws

Pubers kijken massaal naar deze romantische dramaserie op Netflix

De serie 'XO, Kitty' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De serie XO, Kitty scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie is in haar eerste week van verschijnen inmiddels op de eerste plaats beland in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingsdienst.

Plot
XO, Kitty is een spin-off van de To All the Boys I've Loved Before filmreeks. In de serie volgen we Kitty die af wil reizen naar Zuid-Korea omdat zij daar is toegelaten op een prestigieuze school.

Nadat ze het thuisfront heeft overtuigd, gaat ze inderdaad die kant op. Ze wil daar niet alleen studeren maar ook meer info krijgen over haar overleden moeder, die in haar verleden ook in Zuid-Korea is geweest.

Luchtig vermaak
De serie is nogal luchtig en is met dertig minuten per aflevering prima weg te kijken, ook komen er veel vlotte K-popnummers langs. Al met al een prima serie dus voor liefhebbers van het genre en voor liefhebbers van de filmreeks.



Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ingrijpende keuze voor 'The Witcher' wordt met veel emotie verdedigd
Series / Nieuws

Ingrijpende keuze voor 'The Witcher' wordt met veel emotie verdedigd

De gehate keuze om Liam Hemsworth te casten als de nieuwe Witcher wordt met passie verdedigd door de showrunner.

Tot de schrik van veel fans verliet Henry Cavill begin dit jaar The Witcher door meningsverschillen over het creatieve proces. Er werd toen besloten om Geralt te recasten en nu zal Liam Hemsworth de rol op zich nemen.

Er is nooit een officiële verklaring gegeven voor waarom Cavill de serie verliet. Wel wordt er gezegd dat het zijn beslissing was om weg te gaan, omdat de schrijvers te ver afdwaalden van het bronmateriaal.

Niet iedereen snapt de beslissing om Geralt te recasten, maar The Witcher-showrunner Lauren Smidt Hissrich staat achter de beslissing.

Te veel verhalen


Hissrich legde onlangs in een interview met Total Film uit dat er nog heel veel verhalen te vertellen zijn. De rest van de cast en de crew wilde graag deze verhalen nog vertellen en daarom besloten ze door te gaan met een andere acteur.

Lees hieronder haar quote: "We hadden de keuze om Geralt te laten vertrekken en de serie te beëindigen. Dat is niet iets dat we bereid waren te doen. Er zijn gewoon te veel verhalen om te vertellen. Als we Geralt zouden vervangen door een andere Witcher, zouden we volledig weggaan van de boeken, en ik denk niet dat dat is wat iemand wilde."

Bekijk hieronder de trailer voor seizoen 3 en stream The Witcher op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
King Kong is terug in eerste beelden Netflix-serie 'Skull Island'
Series / Trailer

King Kong is terug in eerste beelden Netflix-serie 'Skull Island'

Het Monsterverse wordt nu ook uitgebreid met een nieuwe animatieserie van de streamingdienst.

We wisten al dat King Kong volgend jaar weer in gevecht zal gaan met Godzilla in de film Godzilla x Kong: The New Empire, maar ook dit jaar gaan we de koning der apen nog in actie zien!

Het betreft Skull Island, een gloednieuwe animatieserie die deze zomer te streamen zal zijn via Netflix.

MonsterVerse wordt alsmaar groter


De serie is een productie van Legendary Studios, die ook zorgden voor de eerdere MonsterVerse-films die verschenen.

De animatie werd gedaan door Powerhouse Studios, een bedrijf dat eerder al de oogstrelende animatie leverde van animatiehit Castlevania.

Een monsterlijk eiland


En hoewel we in de film Kong: Skull Island al een aantal monsters dan Kong zagen, wordt dit in de animatieserie nog eens flink uitgebreid.

Voor de fans van Kong zal het als een mooie verrassing komen dat Skull Island al vanaf 22 juni a.s. is te streamen. Nog maar een maandje wachten dus!

Let the hype begin!


Check hieronder de eerste teaser-trailer voor Skull Island en een eerste promotieposter.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon': Beelden achter de schermen tonen enge momenten voor Missy en George
Series / Nieuws

'Young Sheldon': Beelden achter de schermen tonen enge momenten voor Missy en George

Het was een behoorlijk, en letterlijk, stormachtig einde van het zesde seizoen van de 'TBBT'-spin-off.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het succesvolle Young Sheldon sloot dit seizoen af met een tweedelige seizoensfinale. In nieuwe beelden van achter de schermen is te zien hoe de spannende tornado-scène was gefilmd waarin Missy & George in de problemen raakte.

Op social media deelt actrice Raegan Revord, die in Young Sheldon de rol van Melissa "Missy" Cooper speelt, beelden van hoe de finale is opgenomen. Hierin zijn onder andere de dummies te zien die als Missy en George moeten fungeren wanneer het onheil spelt.

Wat gebeurde er precies?


In de afleveringen was te zien dat Missy en George op weg naar huis waren na Sheldon en Mary af te zetten op het vliegveld. Toen er plots een tornado op hun pad kwam, waren Missy en vader George genoodzaakt om hun auto te verlaten. Ze moesten plat op hun buik gaan liggen om henzelf veilig te houden, wat uiteindelijk een goede beslissing was daar hun auto wegvloog.

Het was überhaupt een spectaculair slot van het seizoen, daar er meerdere verhaallijnen door elkaar liepen. Zo besloten Georgie en Mandy zich te verloven, Missy kreeg nog eens op haar kop omdat ze wegliep van huis. Meemaw had het het ergst te verduren. Na de ravage werd ze dakloos door de ravage van de tornado die haar huis verwoestte.

Kijk alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max.

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Arrowverse komt nu echt tot een einde: spin-off bruut gecanceld
Series / Featured

De Arrowverse komt nu echt tot een einde: spin-off bruut gecanceld

De Arrowverse spin-off over John Diggle lag al een tijdje op de planken, maar het ziet er naar uit dat de serie in de prullenbak is belandt.

De voorbereidingen voor de Arrowverse spin-off gebaseerd op John Diggle begonnen al in januari 2022, maar The CW heeft nu ruim een jaar later officieel de stekker uit Justice U getrokken.

Ondanks dat The CW langzamerhand een einde probeert te maken aan alle superheldenseries, stond de spin-off Justice U al een tijdje op de planning.

David Ramsey zou terugkeren voor zijn rol als John Diggle, en we zouden zijn leven volgen jaren nadat hij zij aan zij had gevochten met andere superhelden. De kans lijkt nu echter heel groot dat Justice U nooit het daglicht gaat zien.

Golf aan cancelling


The CW heeft recent tijdens de TV Upfronts updates gegeven over verschillende projecten waar ze mee bezig waren. Brad Schwartz, de President of Entertainment van CW, heeft toen bevestigd dat Justice U samen met een paar andere series officieel zijn geannuleerd.



Is er nog hoop?


Het is tot nu toe nog niet bekend of de spin-off door een ander platform wordt overgenomen, maar Schwartz heeft wel laten weten dat andere studio's de mogelijkheid hebben om de series over te nemen en deze verder te ontwikkelen of te verkopen.

"We hebben die projecten al teruggeven aan de studio's, zodat ze vrij zijn om ze verder te ontwikkelen en eventueel aan andere partijen te verkopen," aldus Schwartz.

Waarschijnlijk niet


Het is echter onwaarschijnlijk dat iemand anders de spin-off zal oppikken, omdat het Arrowverse tijdperk nu langzaam maar zeker tot een einde komt.

Kan je toch geen genoeg krijgen van John Diggle, stream dan alle seizoenen van Arrow op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Humberto Tan op zoek naar de waarheid achter illegale jaguarjacht in Videoland Original
Series / Nieuws

Humberto Tan op zoek naar de waarheid achter illegale jaguarjacht in Videoland Original

De presentator vertrekt naar Suriname om de mooie én foute kanten van de jungle te tonen.

In juni komt er een unieke Videoland Original uit over een onderbelicht aspect van Suriname: de prachtige natuur en de dieren die erin vertoeven. Ook een minder mooie kant hiervan komt in De Jacht op de Jaguar aan bod. Zoals de naam verraadt is namelijk er ook veel sprake van stroperij.

Presentator Humberto Tan was voor de opnames in Suriname, waar hij ook oorspronkelijk geboren is. Voor de documentaire trekt hij de jungle in om de natuur te filmen en, net als veel jagers, de jaguar te vinden. Zijn zoektocht naar de koning van de jungle krijgt zo een wrang smaakje.

Inhoud


In de Videoland Original gaat Tan aan de ene kant op 'jacht' naar het beste plaatje van het majestueuze beestje, terwijl hij aan de andere kant de foute handel in dieren zoals jaguars aan de kaak stelt.

Verwacht dus zeker mooie opnames van een prachtig natuurgebied, gecombineerd met een belangrijk verhaal over het behoud van natuurgebieden en de plek van exotische dieren daarbinnen.

Release


De Jacht op de Jaguar is vanaf 21 juni te streamen bij Videoland. Eerder sprak Humberto Tan al met omroep ATV-Networks in Suriname over de nieuwe documentaire. Bekijk hier vast de video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deepfake: Wat als 'Seinfeld' was gemaakt door Quentin Tarantino?
Series / Video/clip/featurette

Deepfake: Wat als 'Seinfeld' was gemaakt door Quentin Tarantino?

Deze deepfake mixt op hilarische wijze 'Pulp Fiction' en 'Seinfeld'.

Deepfake video's met daadwerkelijke mensen zijn de laatste tijd razend popular, maar ook deepfakes met personages uit oude sitcoms en filmklassiekers vinden hun weg het internet op. Het YouTube-kanaal DesiFakes beantwoordt nu met de nieuwe technologie een brandende vraag: hoe zou Seinfeld eruit zien als Tarantino-film?

In de video van DesiFakes zien we Jerry Seinfeld, die in een iconische scène is geplaatst uit de cultfilm Pulp Fiction van Quentin Tarantino. De humor van Seinfeld blijft gelukkig overeind staan, maar wel in combinatie met het karakteristieke geweld van de beroemde regisseur.

Deepfake


Voor deepfake technologie zijn verontrustende toepassingen. Zo kunnen de gezichten van politici of bekende personen in foto's en video's op andere lichamen worden 'geplakt', wat een grote aanleiding kan vormen voor 'fake news'.



Gelukkig gebruikt DesiFakes het voor een meer vermakelijk doeleinde. De oorspronkelijke acteur, Alexis Arquette, vertoonde al een opvallende gelijkenis met de komiek, en waarschijnlijk zijn de meesten het erover eens dat Jerry het wel grappiger deed.

Video


Bekijk de YouTube-video in kwestie hieronder.



Toe aan meer Jerry die over de rooie gaat? Seinfeld zie je nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Marvel-serie was "te slecht om te vertonen" volgens Marvel-baas Kevin Feige
Series / Nieuws

Nieuwste Marvel-serie was "te slecht om te vertonen" volgens Marvel-baas Kevin Feige

De baas van Marvel Studios doet een opvallende onthulling over een van de aankomende series.

We zijn gewend om studiobazen en acteurs hoog van de toren te horen blazen over hun aankomende films en series. Als het tegenovergestelde het geval is, is dat dan ook reden tot verbazing.

De opvallende uitspraken kwamen dit keer van Kevin Feige, de baas van Marvel Studios. Hij zou namelijk niet al te blij geweest zijn met een vroege versie van de aankomende serie Echo.

Echo


Echo is een spin-off van een andere Marvel-miniserie, namelijk Hawkeye. De nieuwe serie is een product van creators en hoofdschrijvers Marion Dayre en Amy Rardin. Het verhaal gaat over de terugkeer van Maya Lopez, ook bekend als Echo, naar haar geboorteplaats. Daar confronteert ze haar verleden en haar inheems-Amerikaanse wortels.

Kevin Feige


Toen Feige een vroege versie zag van de serie was hij niet blij. De serie zou een rotzooitje zijn en moest grotendeels opnieuw gedraaid worden. De serie zou mede daardoor ook korter zijn geworden.

Disney+


Of de kritiek van Feige heeft geleid tot een goede serie zullen we laten dit jaar zien. Echo zal te zien zijn op Disney+ vanaf 29 november. Hoeveel episodes de serie uiteindelijk zal tellen is momenteel nog niet bekend.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu eigenlijk met de cynische schoenverkoper 'Al Bundy' uit 'Married with Children'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met de cynische schoenverkoper 'Al Bundy' uit 'Married with Children'?

Ed O'Neill scoorde na zijn tijd als Al Bundy nog een iconische rol.

Wij smullen nog altijd van de herhalingen van Married with Children, de iconische sitcom uit de jaren '80. De absolute hoofdrol in deze serie was voor Al Bundy, de cynische schoenenverkoper, gespeeld door Ed O'Neill.

Al Bundy


Al Bundy is de pater familias van de Bundy-familie. Al komt eigenlijk nauwelijks van zijn bank af terwijl hij zichzelf en iedereen om hem heen bekritiseert. Al Bundy is werkzaam als schoenenverkoper in Gary's Lady's Shoes & Accessories en heeft het daar totaal niet naar zijn zin.

De vrouwelijke klanten van de winkel moeten het dan ook veelal behoorlijk ontgelden. Thuis heeft hij lang niet altijd het hoogste woord. Hij is getrouwd met Peggy en samen hebben zij twee kinderen, Bud en Kelly.

Ed O'Neill


Acteur Ed O'Neill werd op 12 april 1946 geboren in de Verenigde Staten. Zijn grootste roem vergaarde hij in eerste instantie met zijn rol als 'Al' in Married with Children. Hij werd voor zijn rol meerdere malen genomineerd voor een Golden Globe.

Nog een glansrol


O'Neill speelde vervolgens bijrollen in films als The Spanish Prisoner, The Bone Collector en Lucky Numbers en zijn acteercarrière leek in een minder glanzende fase te komen. Vanaf 2019 kwam hij echter opnieuw nadrukkelijk in de schijnwerpers als Jay Pritchet in de sitcom Modern Family, die zo mogelijk nog populairder werd dan Married with Children.

Van meerdere markten thuis


Een leuk weetje is dat O'Neil, die getrouwd is met actrice Catherine Rusoff, niet alleen goed kan acteren maar dat hij ook de zwarte band heeft behaald in Jiu Jitsu!

Zie hier nog eens zijn 'beste' beledigingen:






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enge en onbekende horrorserie krijgt goedkeuring van 'It'-schrijver Stephen King
Series / Nieuws

Enge en onbekende horrorserie krijgt goedkeuring van 'It'-schrijver Stephen King

De bekende horrorschrijver Stephen King is fan van onbekende horrorserie From.

Horrorfans waren al enthousiast over From, een horrorserie die nog niet bij iedereen bekend is. Hier gaat nu misschien wel verandering in komen, aangezien It-schrijver Stephen King zijn goedkeuring heeft gegeven voor de serie.

De serie spreekt nog geen groot publiek aan, maar iedereen die het waagt de serie te kijken heeft niets anders dan positieve punten. Het is dan ook geen toeval dat de serie een publieksscore heeft van 85 procent op Rotten Tomatoes.

Het eerste seizoen is vorig jaar al uitgekomen en zette zowel de kijkers als de personages op scherp. From gaf het hele seizoen geen duidelijke antwoorden op brandende vragen, waardoor de serie megaspannend bleef.



Goedkeuring van de beste horrorschrijver


Stephen King is geen vreemde als het gaat om horror en bovennatuurlijke verhalen. Hij schreef namelijk de klassiekers It, Carrie en The Shining.

Nadat King drie afleveringen had gezien, gaf hij zijn steun aan de schrijvers voor het verrassende uitgangspunt van de serie. Ook gaf hij een paar theorieën over het vervolg van het seizoen. Het is dus veilig om te zeggen dat King een groot fan is!

Bekijk hieronder de tweet en stream From op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 zenuwslopende thrillerseries op Netflix wil je in één keer afkijken
Series / Featured

Deze 4 zenuwslopende thrillerseries op Netflix wil je in één keer afkijken

Netflix weet exact wat voor spanning en sensatie de kijkers willen hebben.

Voor goede thrillerseries zit je bij Netflix helemaal goed. Hieronder kan je een lijstje vinden aan geprezen series, die je (volledig onterecht) over het hoofd kan hebben gezien.

Muted | Netflix | 6 afleveringen



Sinds Sergio zijn eigen ouders heeft vermoord toen hij zes jaar oud was, heeft hij geweigerd om nog een woord te spreken, tot nu toe. Samen met een psychiater duikt hij zijn eigen verleden in en onthult hij wat er zoveel jaren geleden gebeurd is.



Designated Survivor | Netflix | 3 seizoenen



Een normale ambtenaar heeft door een verwoestende aanslag geen andere keuze meer dan de president van de Verenigde Staten worden. Terwijl hij de natie probeert te leiden, wordt hij geconfronteerd met politieke intriges, geheimen en een groeiende dreiging vanuit verschillende hoeken.



Keep Breathing | Netflix | 6 afleveringen



Nadat haar vliegtuig neerstort en zij als enige de ramp overleeft, moet een jonge vrouw zien te overleven in de Canadese wildernis en haar innerlijke demonen de baas blijven.



Clickbait | Netflix | 8 afleveringen



Een brave huisvader wordt ontvoerd en in een angstaanjagende online video tentoongesteld. Terwijl zijn familie hun dierbare en diens ontvoerder proberen op te sporen, wordt er een beerput opengetrokken aan sinistere geheimen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.