search
Prime Video deelt heerlijke sneer uit naar Netflix over het delen van accounts
Series / Streaming-diensten

Prime Video deelt heerlijke sneer uit naar Netflix over het delen van accounts

Over accounts delen maakt men zich niet zo druk bij Prime Video.

Het besluit van Netflix om strenger te gaan controleren op het delen van accounts kon rekenen op veel ontevredenheid onder haar gebruikers. Nu mengen andere streamingdiensten zich ook in het debat, en Prime Video doet dat op een erg gevatte manier.

De tegenvallende inkomsten van Netflix zijn hoogstwaarschijnlijk de oorzaak geweest voor de streamingdienst om deze koerswijziging door te voeren. Bij veel gebruikers is dat alleen in het verkeerde keelgat geschoten, aangezien Netflix in eerdere jaren het delen van accounts juist aanmoedigde.

Prime aan zet


Amazon ziet geen enkel probleem in het delen van wachtwoorden van accounts, zo laten zij weten op sociale media. En dat doen ze met een flinke sneer naar Netflix.


Het bedrijf plaatste een Tweet op hun officiële account waarin ze reageerden op een Tweet uit 2017 van Netflix, die het delen van een wachtwoord in een positief daglicht zette.

Geen domino-effect


Naast de grappige insteek van Amazon laat deze Tweet ook meer zien over de huidige staat van het streaminglandschap. De angst heerste namelijk dat andere VOD-platformen het voorbeeld van Netflix zouden volgen en strenger zouden gaan reguleren hoeveel mensen een account gebruikten.

Gelukkig hoeven gebruikers van Prime Video dus niet te vrezen op een streamingdienst, die continu checkt wie er aan het kijken is. Hopelijk zal dit de komende jaren nog steeds zo blijven wanneer Prime misschien dezelfde grootte heeft gekregen als Netflix na deze domper.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen