search

Ons nieuws van dinsdag 30 mei 2023

Recensie Netflix-serie 'MerPeople'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'MerPeople'

Een liefkozend kijkje achter de schermen van het aquarium, verteld door 'echte' zeemeerminnen.

Regie: Cynthia Wade | Afleveringen: 4 | Speelduur: 41-48 minuten | Jaar: 2023

Overal ter wereld zijn mensen te vinden die hun brood verdienen door hun passie te volgen. Sommigen doen dat zelfs door zich te verkleden als zeemeermin. De documentaireserie MerPeople biedt een inkijkje in hun wereld. Een oprechte blik op een bizar Amerikaans tafereel, vanuit het perspectief van echte zeemeerminnen, met alle nattigheid van dien.

De documentaire toont alle grote evenementen binnen de zogenaamde 'Merworld'. Zo bestaat er een heuse conventie waar zeemeerminnen hun talenten laten zien en mogelijk worden gescout door professionele zeemeertroepen. Ook is er aandacht voor een nieuwe locatie waar mensen deze passie kunnen beoefenen, een groep oude zeemeerminnen die bij wijze van reünie terugkeert naar hun geliefde waterthuis, een schoonheidswedstrijd op een cruiseschip en een glamoureuze zeemeerminklus in een casino in Las Vegas. Al deze taferelen worden op prachtige manier vastgelegd. Eigenlijk zijn de onderwatershots in slow-motion al reden genoeg om de serie te bekijken.

Aan de hand van interviews en archiefmateriaal wordt de geschiedenis van het 'zeemeerminnen' verteld. Er komen zeemeerminnen en -mannen voorbij uit elke hoek van de maatschappij: oud, jong, wit, zwart, dik, dun, professioneel, amateur, man, vrouw en non-binair. Vrijwel elk perspectief krijgt aandacht. Dit is de voornaamste kracht van de serie, want het verhaal dat wordt verteld is gigantisch en compleet, wat nog best lastig te voor elkaar te krijgen is.

Helaas kleeft daar een nadeel aan, namelijk een wat oppervlakkige portrettering van de geïnterviewden. Er is niet genoeg ruimte om daadwerkelijk met hen mee te leven, aangezien de serie niet veel verdergaat dan een schets van het wereldje. Op latere momenten nog zeemeerminnen introduceren die verder geen grotere rol spelen zorgt voor te weinig erkenning. Dit had beter gestructureerd kunnen worden, zoals in de laatste aflevering wordt gedaan. Daarin wordt expliciet duidelijk gemaakt dat de mensen die voorbijkomen enkel zijn ingezet om het brede spectrum (en de creativiteit) van zeemeerminnen weer te geven.

Veel zal ook afhangen van de smaak van de kijker. Doordat de serie zich afspeelt in de Verenigde Staten, voelt alles over de top, uitvergroot en op veel momenten ook geënsceneerd aan. Zo is er een emotioneel moment tussen twee zeemeerminnen van verschillende professionele niveaus, waarbij het aan de meer ervaren zeemeermin is om de groenere zeemeermin moed in te spreken. Met een hoop tranen en een emotionele woordenwisseling wordt er een ingestudeerd en opnieuw opgenomen tafereel gepresenteerd, wat eigenlijk alleen maar lachwekkend uitpakt. Ideaal voor kijkers die weg zijn heel Amerikaanse acteerwerk, maar niet geschikt voor nuchtere Nederlanders.

En toch kijkt de serie erg lekker weg, dankzij de verschillende verhalen die per aflevering worden gepresenteerd. Ook de korte duur van het seizoen helpt; de vier afleveringen kunnen makkelijk worden gebinged. MerPeople is geen serie die zijn publiek aan het denken zet, maar wel een met een hoge feelgoodfactor, vanwege de geportretteerden die hun passie vol overgave leven. Iemand zo te zien stralen in zijn hobby geeft toch een warm gevoel van binnen.

★★★☆☆

MerPeople is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'The Witcher' zijn enorm verbaasd over de ambitieuze plannen voor seizoen 5
Series / Nieuws

Fans van 'The Witcher' zijn enorm verbaasd over de ambitieuze plannen voor seizoen 5

Veel fans van 'The Witcher' vinden het na seizoen 3 eigenlijk wel mooi geweest...

De makers van The Witcher deelden onlangs hun ambitieuze plannen voor de toekomst van de serie, door het vijfde seizoen te bevestigen. De fans van de serie zijn echter een stuk minder optimistisch.

Het derde seizoen van The Witcher is over een maand al te zien op Netflix, maar fans hebben er gemengde gevoelens over. Dit seizoen is namelijk het laatste waarin we Henry Cavill zien als Geralt of Rivia, en gezien het feit dat het tweede seizoen nog meer kritiek kreeg dan het eerste, denken fans dat de serie maar beter gewoon kan stoppen.

Seizoen 5


Blijkbaar hebben de makers een heel andere mening. Hoewel seizoen 3 nog niet in première is gegaan, bevestigde de casting director van de serie tijdens een gesprek met Deadline dat The Witcher is verlengd voor seizoen 5.

Op de vraag of de productie van seizoen 4 al bijna begint, antwoordde ze bevestigend. Ook voegde ze daaraan toe dat ze daarna na een korte onderbreking "direct seizoen 5 ingaan". Fans zijn sprakeloos over deze overmoed, aangezien de makers niet eens hebben gezien hoe het vertrek van Cavill de kijkcijfers zal beïnvloeden.

Geen Henry Cavill


Acteur Liam Hemsworth zal zijn plaats innemen als Geralt vanaf seizoen 4. Fans wijzen erop dat Cavill de belangrijkste aantrekkingskracht van de serie was, want hoewel hij eerst niet voldeed aan de verwachtingen van veel fans, was zijn weergave van het personage geweldig en een van de weinige dingen waarvoor de serie werd geprezen.



Veel fans hebben al aangegeven te stoppen met kijken na het vertrek van Cavill, dus het staat vrijwel vast dat Hemsworth nooit de kijkers zo van hem zal weten te laten houden als van zijn voorganger.

Bronmateriaal


Daarbij komt ook nog dat fans van de boeken waar The Witcher op gebaseerd is veel kritiek hebben op het feit dat de serie zich niet aan het bronmateriaal houdt. Volgens showrunner Lauren Hissrich gaat hier in seizoen 3 meer op gelet worden, maar veel kijkers hebben hun vertrouwen al verloren.


The Witcher seizoen 3 zal verschijnen in twee delen. Het eerste deel is vanaf 29 juni te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ongeval Kaley Cuoco tijdens haar 'The Big Bang Theory'-periode kostte haar bijna haar been
Series / Featured

Ongeval Kaley Cuoco tijdens haar 'The Big Bang Theory'-periode kostte haar bijna haar been

Kaley Cuoco raakte in haar periode als 'Penny' in 'The Big Bang Theory' twee keer geblesseerd.

Voor een serie is het tijdens de opnames natuurlijk belangrijk dat alle castleden fris en fruitg zijn. Ongelukken tijdens of rondom de opnames kunnen de hele serie potentieel in gevaar brengen. Kaley Cuoco had tijdens de opnames van The Big Bang Theory, door de jaren heen, tot twee keer toe een ongeluk.

Schrijver Steve Holland hierover: "Cuoco en Galecki (die Leonard speelde) wilden een nep-blooper organiseren en waren daar erg enthousiast over. Ze zouden zogenaamd ruzie krijgen en Galecki zou haar vervolgens het frame uit slaan".

Langsvliegende stoel


De acteurs gingen zo erg op in hun nep-blooper dat Cuoco niet opmerkte dat er daadwerkelijk een stoel langs haar gezicht vloog, hetgeen er voor zorgde dat ze een opengesneden ooglid had. De dag erna moest er gewoon weer gefilmd worden, dus de afdeling visagie moest flink aan de bak.

Paard


Overigens raakte Cuoco ook buiten de opnames betrokken bij een incident dat nog veel verontrustender was. In 2010 schrok haar paard zo erg dat deze op Cuoco's been viel, waardoor de actrice ernstige botbreuken had. Doktoren durfden op dat moment niet te voorspellen of ze volledig zou herstellen, en op een gegeven moment werd zelfs een mogelijke amputatie besproken!

Bekijk op instagram


"Kaley had haar been kunnen verliezen. Het was een reeks wonderen die ons in staat stelden om daar doorheen te komen en voor haar om er gezond uit te komen" zei Chuck Lorre, de maker van de show, hier later over.

Improvisatie


Gelukkig herstelde Kaley uiteindelijk volledig, maar haar personage moest tijdelijk uit twee afleveringen worden geschreven terwijl ze aan het herstellen was. Toen ze eenmaal weer op de set was met haar been nog in het gips, verwerkten de schrijvers op ingenieuze wijze een verhaallijn waarin Penny als barvrouw werkte, een rol die haar blessure handig maskeerde.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sheldon zijn liefde voor Amy werd expliciet en bewust op de proef gesteld door experiment showrunners in 'The Big Bang Theory'
Series / Featured

Sheldon zijn liefde voor Amy werd expliciet en bewust op de proef gesteld door experiment showrunners in 'The Big Bang Theory'

De liefde tussen Sheldon en Amy werd in het 10e seizoen van 'TBBT' nog eens flink op de proef gesteld.

The Big Bang Theory houdt de gemoederen nog altijd bezig. Ook wij houden ervan om nog altijd nieuwtjes en weetjes over de serie te delen, zelfs zoveel jaar na dato.

De serie draait natuurlijk met name om de hoofdcast maar de bijrollen zijn natuurlijk ook zeer interessant omdat zij juist invulling geven aan het leven van de hoofdpersonen.

Ramona


Eén van de bijrollen was voor Riki Lindhome, de actrice speelde het personage Ramona Nowitzki. Ramona was vanaf seizoen twee te zien in de serie en zij was helemaal stapelgek op Sheldon.

Ramona werd steeds aanhankelijker en Sheldon raakte steeds verder verstrikt in haar web. Uiteindelijk nam Sheldon afscheid van haar en hebben we seizoenen lang niets meer van haar vernomen. Tot seizoen 10 dan…



Comeback Ramona


Showrunner Steve Molaro zei hierover: "Eén van de dingen waarvan we dachten dat het interessant zou kunnen zijn, was wat er zou gebeuren als er een andere vrouw zou komen terwijl Amy weg was en wat dat met Sheldon en zijn vriendengroep zou doen."

Ramona kwam in het tiende seizoen weer terug in de serie en probeerde, zonder daar heel expliciet voor uit te komen, opnieuw het hart van Sheldon voor haar te winnen. Aangezien hij op dit moment al een relatie met Amy had, leidde dit tot hilarische momenten. Op een gegeven moment kust ze Sheldon zelfs. Sheldon realiseert zich juist op dat moment dat er maar één vrouw voor hem is: Amy!

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tragischer einde voor 'Succession'-personage lag op de loer
Series / Nieuws

Tragischer einde voor 'Succession'-personage lag op de loer

In een podcast spreekt een Succession-acteur over een mogelijk nog duisterder lot voor zijn personage.

Na vier seizoenen zit de populaire HBO-serie Succession er nu definitief op. Met een finale van bijna anderhalf uur werd het verhaal van de Roy-familie voorgoed afgesloten.

En het eindigde niet even goed voor alle personages. Spoilers volgen, dus wees gewaarschuwd!

Het einde van Succession


De Roy-kinderen; Kendall, Roman en Shiv (en Connor, maar hij wordt toch altijd vergeten) hebben allemaal verloren. Het familiebedrijf Waystar Royco is verkocht en ze hebben er niets meer over te zeggen.

Bij de een kwam dat harder aan dan bij de ander, want hoewel ze allemaal dolgraag CEO wilden worden, leek niemand het belangrijker te vinden dan Kendall. Zijn bestaan hing er bijna vanaf, zoals hij zelf ook aangaf.

Maar het is hem niet gelukt. In de laatste scène zien we een uiterst depressieve Kendall, die niet lijkt te weten wat hij moet doen met zijn leven. Hij staart naar de zee zonder betekenis in zijn ogen.



Tragischer einde scheelde niet veel


Die scène was bijna op een duistere manier afgelopen. Zoals Kendall-acteur Jeremy Strong onthult in de officiële Succession-podcast van HBO, was Kendall bijna in het water gesprongen:

"Ik zat op de bank en het voelde voor mij altijd alsof er niets was - hier is geen weg meer uit. En ik keek naar deze golven en het was zo winderig die dag en zo koud en er was een stuk metaal dat kletterde en het was een vreselijk geluid, en ik kon het eigenlijk niet verdragen."

"En ik stond op en liep langzaam naar de barrière die daar was opgesteld en ik klom eroverheen, maar wist niet echt wat ik van plan was te doen, en de acteur die Colin [Scott Nicholson] speelde, zag me en hield me tegen."

Daarna geeft Strong aan dat hij het er nu mee eens is dat de versie van showrunner Jesse Strong - die we uiteindelijk op het scherm zagen - toch beter was.

De seriefinale van Succession is nu te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor aankomende 'The Walking Dead' spin-off!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor aankomende 'The Walking Dead' spin-off!

Het filmen van de The Walking Dead spin-off over Rick en Michonne is afgerond.

Fans van The Walking Dead hebben na het afgelopen van de hoofdserie nog genoeg om naar uit te kijken. Meerdere spin-offs zijn in ontwikkeling, en ze verschijnen mogelijk al sneller dan je denkt!

Zo is het filmen voor de Rick en Michonne spin-off afgerond. The Walking Dead: Summit is de voorlopige naam voor de serie, maar die gaat mogelijk nog veranderen voor de release (vermoedelijk) later dit jaar.

Rick en Michonne spin-off


Het filmen van Summit begon pas in februari, maar is nu dus al afgerond. De serie is ook korter, met slechts zes afleveringen in het eerste en mogelijk ook enige seizoen.

Scott M. Gimple, de chief content officer van AMC's The Walking Dead-universum, werkt als showrunner aan de serie. Natuurlijk keren Andrew Lincoln en Danai Gurira terug om de bekende hoofdpersonages opnieuw uit te beelden.



Liefdesverhaal van epische schaal


The Walking Dead: Summit moet een liefdesverhaal worden over twee personages die veranderd zijn door een veranderde wereld. Ze worden door afstand uit elkaar gehouden, maar ook door de geesten van de mensen die ze ooit waren.

Ze vechten een oorlog tegen de doden, maar net zo goed tegen de mensheid. Het is een bekend concept uit de originele The Walking Dead-serie.

The Walking Dead is te zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi'-regisseur over seizoen 2: "Zeg nooit nooit"
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi'-regisseur over seizoen 2: "Zeg nooit nooit"

Komt er ooit nog een tweede seizoen van Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi? Het zou zomaar kunnen.

Vooralsnog zijn er geen plannen, maar een tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi is nog niet uitgesloten.

Aldus Deborah Chow, de regisseur van de Star Wars-serie op Disney Plus. De serie was in eerste instantie bedoeld als een 'limited series', maar er is nog ruimte voor meer verhaal.

Obi-Wan Kenobi seizoen 2


Zoals Chow zegt, zit er namelijk tien jaar tussen de gebeurtenissen uit Obi-Wan Kenobi seizoen 1 en Episode IV: A New Hope, de Star Wars-film waar Kenobi een prequel van is.

"Dit was opgevat als een gelimiteerde serie; het is gesloten. Er is nog 10 jaar voor New Hope, dus zeg nooit nooit."



Kleine kans


Eerder gaf Lucasfilm-president Kathleen Kennedy al aan dat de kans op een tweede Obi-Wan Kenobi-seizoen klein is. Ze geeft het niet direct als reden, maar de tegenvallende ratings hebben hier ongetwijfeld mee te maken.

Ewan McGregor heeft er in ieder geval wel zin in. Hij heeft al vaker gezegd graag een tweede seizoen van zijn serie te maken.

Obi-Wan Kenobi is te zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stream de indrukwekkende documentaire 'Tina' over de legendarische zangeres bij Netflix
Films / Nieuws

Stream de indrukwekkende documentaire 'Tina' over de legendarische zangeres bij Netflix

Op 24 mei 2023 kwam het nieuws naar buiten dat icoon Tina Turner is komen te overlijden na een langdurig ziekbed. Zij werd 83 jaar. Netflix geeft ons vanaf donderdag 1 juni de mogelijkheid om 'Tina' te streamen.

Tina is een documentaire over het leven van de legendarische Tina Turner. De documentaire is uit het jaar 2021 en neemt ons mee terug in het leven van Turner en geeft ons exclusieve beelden die voor die tijd niet vertoond zijn.

Queen of Rock 'n' Roll


Voor velen stond Turner bekend als de Queen of Rock 'n' Roll, niet zo gek want ze heeft meer dan 200 miljoen platen wereldwijd verkocht. Dit maakte haar de bestverkopende vrouwelijke rockartiest. Ook wist Turner de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld te verkopen.

Tina Turner werd geboren als Anna Mae Bullock. Toen zij eenmaal met toenmalig echtgenoot Ike Turner een single had opgenomen, kreeg zij van hem de naam Tina Turner toebedeeld.

Muziek en film


Turner had vele hits als 'Private Dancer' en 'We Don't Need Another Hero'. Voor de James Bond-film Goldeneye nam Turner de soundtrack op. Hier wist zij in 1995 een grote hit mee te scoren.



Documentaire


In de documentaire uit 2021 zien we niet alleen Turner, ook zien we Oprah Winfrey, Angela Bassett en Kurt Loder.

Stream de indrukwekkende documentaire over het leven van Tina Turner vanaf donderdag 1 juni bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sydney Sweeney moest heel wat uitleggen voordat ze de rol in 'The White Lotus' kreeg
Series / Interview

Sydney Sweeney moest heel wat uitleggen voordat ze de rol in 'The White Lotus' kreeg

Je zou denken dat het succes van 'Euphoria' veel nieuwe kansen met zich mee brengt, maar voor Sydney Sweeney lijkt het soms meer een belemmering...

Sydney Sweeney liep bijna haar rol in The White Lotus mis vanwege het personage dat ze eerder had gespeeld in Euphoria.

Sweeney is vooral bekend geworden door haar rol als Cassie Howard in de populaire serie Euphoria, en deze rol leverde haar zelfs een Emmy-nominatie op. Maar daarnaast haalde ze een grote rol binnen in het eerste seizoen van The White Lotus. Hier speelt ze de rol van Olivia Mossbacher, de dochter van Nicole en Mark.

Haarzelf bewijzen


Onlangs heeft Sweeney een interview gedaan met Variety om over haar carrière te praten. Tijdens het gesprek onthulde ze dat haar prominente rol in Euphoria eigenlijk in de weg stond bij het krijgen van haar rol in The White Lotus.

Ze legde uit dat ze meestal moet vechten voor rollen die compleet verschillen van wat ze eerder heeft gedaan. Omdat de personages in The White Lotus en Euphoria ook zo verschillend waren, moest ze echt laten zien dat ze het in zich had. Bekijk haar uitspraak hieronder:



Vechten voor rol


"Ze dachten niet dat ik geschikt was voor 'White Lotus' vanwege mijn rol in 'Euphoria'," begon Sweeney. "Dus ik heb mezelf op video gezet, ik heb auditie gedaan voor 'White Lotus' net als iedereen en kreeg een vervolggesprek net als iedereen."

Daarna vervolgde ze: "Ik kan rollen krijgen aangeboden die vergelijkbaar zijn met degenen die ik heb gespeeld, maar de rollen die anders zijn, de rollen die mensen verrassen, zijn meestal degene waarvoor ik moet vechten"



Stream alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe documentaires breken door op Netflix, SkyShowTime en NPO Start
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe documentaires breken door op Netflix, SkyShowTime en NPO Start

Onrecht jegens vrouwen in de VS, de strijd tegen apartheid, en een dodelijke tragedie op de racebaan.

Intense verhalen uit twee compleet verschillende hoeken passeren de revue deze week: seksueel geweld in de VS en de strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Toe aan wat lichters? Dan is een nieuwe documentaire over de racegeschiedenis misschien meer iets voor jou.

Victim/Suspect | Netflix



Aangifte doen wegens een verkrachting, maar vervolgens zelf in de gevangenis belanden. Het overkwam meerdere vrouwen in de VS, die onterecht vast werden gezet. In deze schrijnende documentaire komt de waarheid boven water en wordt de beangstigende realiteit getoond van zedenzaken in de VS.

Ruby Dijk gaf de aangrijpende documentaire 4 sterren en zei: "In al zijn simpliciteit is 'Victim/Suspect' een echt angstaanjagende film, die de vraag oproept of aangifte doen in het geval van seksueel geweld het waard is voor slachtoffers. Niet alleen zijn de vrouwen eindeloos getreiterd en gekleineerd door de politieagenten die hen hadden moeten helpen, ze zijn vaak ook nog op meedogenloze wijze met de grond gelijk gemaakt in de pers."

Lees de rest van de recensie.

Klaas de Jonge, de Prijs van Vrijheid | NPO Start



Klaas de Jonge is of een vrijheidsstrijd of een terrorist; het antwoord is afhankelijk van wie je het vraagt. In gesprekken met betrokkenen wordt dit vraagstuk op confronterende wijze afgewogen, wat volgens Terence Shea een eerlijk portret oplevert van een man met een complex verleden.

De documentaire kon daardoor rekenen op 4 sterren. Shea concludeerde: "Sinds 5 mei jongstleden is Klaas niet meer. Maar deze documentaire is iets waar hij trots op mag zijn, want het is niet makkelijk om jezelf publiekelijk in slecht daglicht te laten plaatsen. Maar de boodschap die daaruit komt is onmisbaar: de middelen heiligen niet altijd het doel, hoe nobel dat ook is."

Lees de rest van de recensie.

Villeneuve Pironi | SkyShowTime



De levens van coureurs Gilles Villeneuve en Didier Pironi wordt uitgebreid besproken in deze documentaire, die een interessant inkijkje geeft in een deel van de racegeschiedenis. De documentaire weet goed met spanning om te gaan volgens Femke van Kooten, maar totaal niet met tempo.

Ze introduceerde de film, die zij 2.5 ster gaf, als volgt: "In de jaren tachtig reisde een select groepje mensen van circuit naar circuit om daar in levensgevaarlijk snelle bolides tegen elkaar te racen. In deze wereld waarin verliezen geen optie was en uitmuntende autocoureurs hechte vriendschappen opbouwden door de enorme risico's die ze elke race weer namen, raceten twee ambitieuze mannen: Gilles Villeneuve en Didier Pironi."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 explosieve actieseries op Netflix laten niets van jouw scherm heel
Series / Featured

Deze 4 explosieve actieseries op Netflix laten niets van jouw scherm heel

Meer dan voldoende spanning en sensatie te vinden in deze bikkelharde Netflix-series.

In deze 4 spectaculaire series op Netflix spat de actie van je scherm af. Zin in een avond met voldoende adrenaline en gevechten? Zoek dan gauw uit welke van de series hieronder jij gaat opzetten.

FUBAR | Netflix | 28 afleveringen



Arnold Schwarzenegger speelt Luke Brunner, die zijn leven lang heeft gelogen tegen zijn dochter Emma. Zodra ze beiden achter de waarheid komen dat de ander tevens bij de CIA werkt, ontstaat er een onwaarschijnlijk vader-dochterduo om de wereld te redden.

Lees de recensie van SerieTotaal.



The Liberator | Netflix | 4 afleveringen



Gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen volgt deze oorlogsserie een dappere groep soldaten van de Amerikaanse infanterie. Terwijl ze vechten in het door oorlog verscheurde Europa van 1945, tonen ze ongelooflijke moed en vastberadenheid om het continent te bevrijden.



Black Knight | Netflix | 6 afleveringen



In het jaar 2071 zijn mensen afhankelijk geworden van ademhalingsmaskers om te kunnen ademen en te overleven. Koeriers van zuurstof spelen een cruciale rol binnen de nieuwe wereld, en voor vluchtelingen is koerier worden hun enige hoop om te overleven.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Fauda | Netflix | 3 seizoenen



In een meeslepend kat-en-muisspel tussen de Israëlische geheime dienst en de Palestijnse militanten, moet een voormalig geheim agent terugkeren naar het veld om een beruchte terrorist te stoppen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega op het nippertje gecast als Wednesday in de hitserie van Netflix
Series / Interview

Jenna Ortega op het nippertje gecast als Wednesday in de hitserie van Netflix

Hoewel bijna iedereen het erover eens is dat Jenna Ortega de perfecte actrice is voor de rol van 'Wednesday', was deze bijna aan iemand anders gegeven...

De makers van Wednesday, Al Gough en Miles Millar, laten weten hoe ze Jenna Ortega uiteindelijk hebben gekozen voor haar befaamde rol in de Netflix-serie.

De serie is gebaseerd op het personage uit de populaire Addams Family-televisieserie en de Netflix Original werd meteen razend populair op de streamingdienst. Het is ondertussen een van de meest succesvolle series op het platform, en dat succes is grotendeels te danken aan de geweldige vertolking van Jenna Ortega als Wednesday.

Bijna iemand anders


In een recent interview met IndieWire onthulden Al Gough en Miles Millar dat Netflix in eerste instantie niet van plan was om Jenna Ortega te casten voor de rol van Wednesday. De streamingdienst had verschillende andere acteurs op het oog voor de hoofdrol.

Maar Gough en Miller waren naar iemand op zoek met specifieke talenten en een open houding. Ze wilden iemand vinden die bereid was om samen te werken zodat ze er samen iets moois van konden maken. Bekijk hun uitspraken hieronder:



Mogelijkheden


"Netflix had ons een lijst gegeven van actrices die ze passend vonden, en Jenna stond zeker op die lijst," aldus Gough

Daarna vulde Millar aan: "Maar we wilden het proces doorlopen om zoveel mogelijk mensen te zien, gewoon om er zeker van te zijn dat we de juiste Wednesday zouden vinden."

Precisie


"De hoofdrolspeler van elke serie wordt een essentiële partner in de serie, dat is gewoon onvermijdelijk," vertelde Gough verder. "En voor dit personage is er precisie nodig. Er is precisie in Jenna's vertolking, er is precisie in hoe het personage is geschreven, en er is precisie in wat Tim doet."

Gough sloot af met een passende vergelijking: "We hebben hier allemaal veel gesprekken over gehad, omdat je gewoon wil zorgen dat je veilig het vliegtuig op een heel klein vliegdekschip landt in een hele grote oceaan."



Bekijk seizoen 1 van Wednesday op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugdraaien controversiële aanpassing kost HBO Max veel goodwill én tijd
Series / Streaming-diensten

Terugdraaien controversiële aanpassing kost HBO Max veel goodwill én tijd

Regisseurs, schrijvers en producten onder een noemer scharen werd, zacht gezegd, niet gewaardeerd.

Warner Bros. Discovery heeft laten weten de wijzigingen die het recent heeft aangebracht op hun nieuwe platform Max (eerder HBO Max in de VS) te corrigeren. De namen van schrijvers en regisseurs waren namelijk allemaal onder dezelfde noemer 'creators' geschaard.

Deze categorisering wist vele 'creators' piswoest te maken. Ten tijde van de schrijversstakingen en algehele oproer in Hollywood kon men het niet waarderen dat nu zelfs hun beroepstitel op het spel kwam te staan.

Nieuwe naam


Afgelopen week werd het nieuwe platform van Warner Bros. Discovery uitgerold in de VS. Al gauw kwamen gebruikers toen achter de frappante keuze om regisseurs, schrijvers en producenten allemaal om te dopen tot 'creators'.

Na een storm aan kritiek kwam de directie al gauw met een verklaring waarin werd toegezegd om de verandering terug te draaien. De fout was blijkbaar veroorzaakt door "onoplettendheid tijdens de technische overzetting".

Nog lang niet klaar


Deadline meldt nu dat interne bronnen hebben losgelaten dat de correctie nog "weken kan duren vanwege alle gegevens die moeten worden overgezet".


Ondanks dat het niet intentioneel is, is deze vertraging wel een slag in het gezicht van de mensen, die nu verwikkeld zijn met de protesten voor betere erkenning van schrijvers in de filmindustrie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video deelt heerlijke sneer uit naar Netflix over het delen van accounts
Series / Streaming-diensten

Prime Video deelt heerlijke sneer uit naar Netflix over het delen van accounts

Over accounts delen maakt men zich niet zo druk bij Prime Video.

Het besluit van Netflix om strenger te gaan controleren op het delen van accounts kon rekenen op veel ontevredenheid onder haar gebruikers. Nu mengen andere streamingdiensten zich ook in het debat, en Prime Video doet dat op een erg gevatte manier.

De tegenvallende inkomsten van Netflix zijn hoogstwaarschijnlijk de oorzaak geweest voor de streamingdienst om deze koerswijziging door te voeren. Bij veel gebruikers is dat alleen in het verkeerde keelgat geschoten, aangezien Netflix in eerdere jaren het delen van accounts juist aanmoedigde.

Prime aan zet


Amazon ziet geen enkel probleem in het delen van wachtwoorden van accounts, zo laten zij weten op sociale media. En dat doen ze met een flinke sneer naar Netflix.


Het bedrijf plaatste een Tweet op hun officiële account waarin ze reageerden op een Tweet uit 2017 van Netflix, die het delen van een wachtwoord in een positief daglicht zette.

Geen domino-effect


Naast de grappige insteek van Amazon laat deze Tweet ook meer zien over de huidige staat van het streaminglandschap. De angst heerste namelijk dat andere VOD-platformen het voorbeeld van Netflix zouden volgen en strenger zouden gaan reguleren hoeveel mensen een account gebruikten.

Gelukkig hoeven gebruikers van Prime Video dus niet te vrezen op een streamingdienst, die continu checkt wie er aan het kijken is. Hopelijk zal dit de komende jaren nog steeds zo blijven wanneer Prime misschien dezelfde grootte heeft gekregen als Netflix na deze domper.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'SmartLess: On the Road'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'SmartLess: On the Road'

Met een script kunnen deze drie geweldig uit de voeten, maar hun dagelijkse beslommeringen maken geen interessante documentaire.

Regie: Sam Jones | Speelduur: 41-44 minuten | Jaar: 2023

In In Bed with Madonna zit een moment waarop acteur Warren Beatty kijkt naar de filmcrew die de Queen of Pop volgt en vraagt: "Wat voor nut heeft het om te leven als er geen camera's zijn om het vast te leggen?" Dat bedoelde hij sarcastisch, want hij vond het onzinnig – dit was nog voordat reality-tv ontstond. Dat hij geen onterechte kritiek uitte is iets wat SmartLess: On the Road bewijst.

In de zomer van 2020, tijdens de pandemie, kwamen acteurs Jason Bateman (Ozark), Sean Hayes (Will & Grace) en Will Arnett (Bojack Horseman) samen om de podcast SmartLess te maken. Het concept is dat een van hen een gastspreker regelt die tijdens de opname verschijnt en geïnterviewd wordt. Dat was en is een succes, en het leek de heren leuk om dit live te doen als een korte theatertour – met een cameraploeg erbij om alles voor en achter de schermen vast te leggen.

Dat is onder andere een minutenlange scène waarin de drie in een hotelkamer zitten en met de telefoon op luidspreker eten bestellen via roomservice. Er wordt een klein beetje gegrold, maar over het algemeen is het dit. Niet alleen dat moment, maar de hele serie. Het leeuwendeel is Bateman en Arnett die elkaar afbranden (met name laatstgenoemde is vaak aan het woord) en Hayes die daar als een oud dametje om kakelt.

In de eerste aflevering gaat dat zelfs zo ontzettend lang door dat er weinig tijd overblijft voor de eerste gast van hun openingsshow in Washington. Die krijgt een paar minuten aandacht en dan is de aflevering al gevuld. Gelukkig krijgen de gasten in de rest van de aflevering meer tijd.

Interessant wordt het wanneer bij een show in Boston hun gast een voor Amerikanen bekende wetenschapper blijkt te zijn. Dat is niet waar het publiek op hoopte, dus wordt er weinig gelachen en verlaten sommige mensen zelfs de zaal. Goed dat de mannen achter hun besluit staan, maar triest dat het volk de interesse verliest wanneer er geen acteur of muzikant op bezoek komt.

Pas in de vierde aflevering bespreken de drie hun jeugd en dat is inhoud die meer grijpt. Niemand heeft het gruwelijk gehad (en ze bespreken dit in een privéjet, dus ze zitten er warm bij inmiddels), maar het maakt ze meer menselijk om te horen dat er wat problemen zijn geweest. Vooral voor Sean Hayes, wiens vader er op jonge leeftijd vandoor ging terwijl zijn moeder zijn seksuele aard in eerste instantie keihard afwees.

Het is een verademing vergeleken met het geforceerde gedrag dat ze meestal vertonen. Jongens, de camera loopt dus we moeten wel grappig en onderhoudend zijn. Ze doen maar zes steden aan, dus zo uitputtend is de tour niet. Maar toch, als deze zes afleveringen van elk bijna driekwartier het meest interessante beeldmateriaal toont, dan betekent dit dat de heren van zichzelf niet bepaald hilarisch zijn.

Of een brede persoonlijkheid hebben. Tenminste, zo komt het in deze serie over: eten, postuur, hun gedachte over de aankomende show en die over de gedane show. Dat zijn de onderwerpen waar het bijna de hele tijd over gaat. Maar elkaar wel ophemelen over hoe interessant ze als mens zijn. Misschien klopt dat ook, maar dat laten de makers niet zien.

Een documentaire die laat zien hoe de korte live-podcasttour verliep is als het feit dat het allemaal is gedraaid in zwart-wit: het nut ervan is niet duidelijk. De podcast verdient al dik, maar nog extra cashen door het medium televisie erbij te betrekken? Het is een ding om te luisteren naar drie Hollywoodsterren die op humoristische wijze een andere beroemdheid vragen stellen, maar bij gesprekken in hotelkamers en openbaar vervoer blijkt de lat iets te hoog te liggen.

★★☆☆☆

SmartLess: On the Road is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens deze 'The Witcher'-ster gaat de exit van Henry Cavill geen enkel verschil maken
Series / Nieuws

Volgens deze 'The Witcher'-ster gaat de exit van Henry Cavill geen enkel verschil maken

Maken we ons teveel zorgen over de recast van Geralt of Rivia?

Veel fans van The Witcher zijn nog steeds niet over de recast van Geralt of Rivia heen, die vanaf seizoen 4 niet meer door Henry Cavill maar door Liam Hemsworth gespeeld zal worden. Volgens actrice Mercia Simson hebben kijkers echter niks om zich zorgen over te maken.

In een interview met de podcast A Trip to the Movies with Alex Zane onthulde Simson (Francesca Findabair) dat ze niet denkt dat de verandering een grote impact zal hebben op de serie. Hoewel Simson teleurgesteld is dat Cavill vertrekt, heeft ze vertrouwen in Cavills vervanger, Hemsworth.

Alles komt goed


Simson zei het volgende: "Ik was erg geschrokken toen ik erachter kwam, want we hebben drie seizoenen met hem gedaan. Het is triest omdat het een einde van een tijdperk is. Maar dat is oké. En ik denk dat wat daarna komt... Er gaan meer spannende dingen gebeuren. Ik denk dat de serie nog steeds geweldig zal worden en ik heb het gevoel dat we dankbaar zijn dat we deze tijd hadden met hem".

"Natuurlijk is het verdrietig, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat het de serie zoveel zal beïnvloeden. Ik heb het gevoel dat de serie zo groot is en er zijn zoveel elementen aan dat... Ik heb gewoon het gevoel dat alles goed komt. Het zal een mooie overgang zijn en ik denk dat [Hemsworth] geweldig werk gaat leveren".

Bronmateriaal


Cavill zal Geralt nog één keer spelen in The Witcher seizoen 3, voordat hij de teugels doorgeeft aan Hemsworth voor seizoen 4. Hoewel de redenen nog onbekend zijn waarom Cavill besloot de serie te verlaten, ging het gerucht dat Cavill ontevreden was over de richting die de serie ging nemen, omdat hij vond dat het te ver afweek van het bronmateriaal.


Seizoen 3 van The Witcher is vanaf 29 juni te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende gebeurtenis in 'Yellowjackets' hadden we al lang kunnen zien aankomen
Series / Nieuws

Deze aangrijpende gebeurtenis in 'Yellowjackets' hadden we al lang kunnen zien aankomen

Voor de mensen die goed hebben opgelet kwam de dood van dit personage niet onverwacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 van Yellowjackets eindigde met de schokkende dood van Natalie. Volgens regisseur Karyn Kusama hadden we dit echter al een tijdje kunnen zien aankomen. Zelfs al vanaf de allereerste aflevering van de serie…

Kusama onthulde hoe een scène in de pilot-aflevering de grootste dood van seizoen 2 al voorspelde. Hoewel er in de hele serie veel slachtoffers zijn gevallen, bevat de finale van seizoen 2 de meest schokkende dood, wanneer Misty Natalie vermoordt in de huidige tijdlijn.

Hallucinatie


In een interview met The Hollywood Reporter deelde Kusama dat deze dood al werd aangekondigd door een hallucinatie die Natalie als tiener heeft, terwijl ze drugs gebruikt in de pilot-aflevering. Co-showrunner Ashley Lyle bevestigde eerder dat seizoen 2 van Yellowjackets op die scène zou terugkomen. Kusama zei het volgende:

"Iets waarvan ik weet dat de showrunners er altijd aan dachten, en waar Ashley en Bart altijd al aan dachten vanaf de pilot, was dat mysterieuze moment waarop Natalie Misty hallucineert in het bos en hoe dat altijd een tijdloos flash-forward idee was dat Misty een soort engel des doods zou worden voor Natalie".

Schuldgevoelens


"En daarom komt de cirkel rond in de finale van seizoen twee, waar we teruggaan naar dat moment. Hun relatie was zo onrustig en plakkerig en vreemd, en dit is gedeeltelijk waarom", vervolgde Kusama.



Misty zal het zwaarst worden getroffen door de dood van Natalie in de huidige tijdlijn. Hoewel ze al veel moorden heeft gepleegd en ze altijd geloofde dat haar acties gerechtvaardigd waren, was de moord op Natalie een ongeluk. Wellicht zal Misty nu voor het eerst in haar leven worstelen met echte schuldgevoelens en spijt.

Seizoen 3


Hoe Misty om zal gaan met de dood van Natalie, zullen we zien zodra seizoen 3 uitkomt. Yellowjackets is te zien op SkyShowtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' gaat het roer helemaal omgooien in seizoen 2
Series / Nieuws

'Wednesday' gaat het roer helemaal omgooien in seizoen 2

De makers duiken diep in de jeugd van Wednesday. Hoe was het voor haar om opgevoed te worden door een Latino-ouder?

Wednesday schoot meteen door naar één van de meest populaire series van nu en niet zonder reden. Jenna Ortega schitterde in haar rol, maar nu wil de serie het roer omgooien in seizoen 2.

De mede-makers van Wednesday, Miles Millar en Al Gough, zeggen dat ze in seizoen 2 meer willen kijken naar hoe Wednesday is opgegroeid. Hoe zag haar jeugd eruit als een kind met een Latino-ouder?

Meer representatie


Seizoen 2 zal dus niet alleen naar Wednesday’s Latina-achtergrond kijken, maar ook die van Jenna Ortega zelf. Millar onthulde in een interview met IndieWire dat ze via verschillende manieren haar achtergrond zullen verkennen.

Millar vertelde dat het "zo zeldzaam is om een iconisch Latina personage van dit formaat te vinden". Ze willen haar dan ook op alle mogelijke manieren recht doen.



Authentiek benadrukken


De crew van Wednesday is nu op zoek naar authentieke manieren om haar Latina-achtergrond te benadrukken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar welke muziek ze wellicht luisterde vroeger of welke muziek haar vader Gomez op zou zetten.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een verklaring van de mysterieuze vogelnamen in 'Fear The Walking Dead's PADRE
Series / Nieuws

Een verklaring van de mysterieuze vogelnamen in 'Fear The Walking Dead's PADRE

De vogelnamen als codenamen blijken hun oorsprong te hebben in de gevaarlijke eerste dagen van de uitbraak.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als je Fear The Walking Dead kijkt is het je vast weleens opgevallen dat de codenamen van alle leden van PADRE vernoemd zijn naar vogels. Flashbacks in seizoen 8, aflevering 3 "Odessa" leggen subtiel uit waarom dit is.

Er zit namelijk een diepe en verborgen reden achter de codenamen. PADRE staat bekend om de ongrijpbaarheid en mysterie, maar deze wordt nu beetje bij beetje afgebroken.

Eerste dagen van de uitbraak


De oorspronkelijke volwassenen van PADRE werden in de eerste dagen van de uitbraak gedood en de leiding lag ineens in de handen van Shrike (klauwier) en Crane (kraanvogel).

Shrike en Crane vervolgen dit patroon van hun namen, omdat hun vader, Krennick (specht) hen had gesmeekt om PADRE te beschermen. Hun vader interpreteerde zijn naam namelijk als teken van zijn overleden vrouw dat PADRE belangrijk was.

Verborgen betekenissen


Naast dat Shrike en Crane de namen voorzetten om hun vader te eren, zitten de namen ook vol met verborgen betekenissen en symboliek. Spechten brengen hun kinderen namelijk op in een gemeenschap, net zoals Padre.



De ironie spat er van af


Vogels worden ook vaak geassocieerd met vrijheid, maar de PADRE-leden zijn natuurlijk allesbehalve vrij.

Bekijk hieronder de trailer en stream Fear the Walking Dead op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.