search
Terugdraaien controversiële aanpassing kost HBO Max veel goodwill én tijd
Series / Streaming-diensten

Terugdraaien controversiële aanpassing kost HBO Max veel goodwill én tijd

Regisseurs, schrijvers en producten onder een noemer scharen werd, zacht gezegd, niet gewaardeerd.

Warner Bros. Discovery heeft laten weten de wijzigingen die het recent heeft aangebracht op hun nieuwe platform Max (eerder HBO Max in de VS) te corrigeren. De namen van schrijvers en regisseurs waren namelijk allemaal onder dezelfde noemer 'creators' geschaard.

Deze categorisering wist vele 'creators' piswoest te maken. Ten tijde van de schrijversstakingen en algehele oproer in Hollywood kon men het niet waarderen dat nu zelfs hun beroepstitel op het spel kwam te staan.

Nieuwe naam


Afgelopen week werd het nieuwe platform van Warner Bros. Discovery uitgerold in de VS. Al gauw kwamen gebruikers toen achter de frappante keuze om regisseurs, schrijvers en producenten allemaal om te dopen tot 'creators'.

Na een storm aan kritiek kwam de directie al gauw met een verklaring waarin werd toegezegd om de verandering terug te draaien. De fout was blijkbaar veroorzaakt door "onoplettendheid tijdens de technische overzetting".

Nog lang niet klaar


Deadline meldt nu dat interne bronnen hebben losgelaten dat de correctie nog "weken kan duren vanwege alle gegevens die moeten worden overgezet".


Ondanks dat het niet intentioneel is, is deze vertraging wel een slag in het gezicht van de mensen, die nu verwikkeld zijn met de protesten voor betere erkenning van schrijvers in de filmindustrie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen