Dit zijn de 3 foutste kinderseries uit de hele Nederlandse televisiegeschiedenis

Dit zou de jeugd van tegenwoordig nooit meer voorgeschoteld krijgen.

Mitchell van Vuren, 31-05-2023 00:33

Nederlandstalige televisie heeft over de jaren heen goede én slechte series opgeleverd, maar sommige daarvan zijn wel echt 'fout' te noemen. Deze 3 foute kinderseries hebben een vreemde reputatie opgebouwd over de jaren heen en worden logischerwijs niet meer uitgezonden. Zijn ze beter af in de oude doos, of zou de jeugd hier ook nog van kunnen genieten?

1. Purno de Purno


Achteraf is het elk seksueel getinte grapje in de geanimeerde kinderserie Purno de Purno duidelijk te herkennen, maar voor kinderen is het paarse mannetje voornamelijk onzin aan het uitkramen. Was deze vreemde snuiter, die om de haverklap "Sapperedosio" riep, een betere vorm van seksuele voorlichting dan Sex Education?

Alle afleveringen van Purno de Purno zijn nu te vinden op YouTube.


2. Ik Mik Loreland


Bedoeld als een serie van SchoolTV om kinderen te leren lezen werd Ik Mik Loreland vooral berucht door het monster Karbonkel. Menig kind draagt een trauma met zich mee aan deze analfabete boeman, die hoofdpersoon Mik achtervolgt in haar zoektocht naar alle letters van het alfabet. Buiten Karbonkel om had de hele serie überhaupt met bevreemdende sets en een bizarre letterwereld veel weg van een boze kinderdroom.

Alle afleveringen van Ik Mik Loreland zijn nu te bekijken op YouTube.


3. Ffukkie Slim


Het gekke, gele kereltje Ffukkie Slim Ffukkie woont samen met zijn beste vriend oorwurm Andy Wormhole en zijn oma Omi Slim in Ghettostad. De rare wereld van Ghettostad en de aparte animatiestijl zijn zeker experimenteel te noemen, maar ook geschikt voor kinderen? Vreemd is het dus ook niet dat de geestelijke vader van deze serie, Hans Wessels, ook verantwoordelijk was voor Purno de Purno.

Meerdere afleveringen van Ffukkie Slim zie je bij NPO Start.


Lees meer over: ik mik loreland, ffukkie slim, purno de purno, nederlands, tv, televisie, foute, kinderseries

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie