search

Ons nieuws van woensdag 31 mei 2023

Hoe is het nu met 'Andrea Zuckerman', die nerdy krullenbol uit 'Beverly Hills 90210'?
Series / Featured

Hoe is het nu met 'Andrea Zuckerman', die nerdy krullenbol uit 'Beverly Hills 90210'?

De rol van Andrea Zuckerman werd gespeeld door actrice Gabrielle Carteris.

Beverly Hills 90210 was een iconische Amerikaanse televisieserie die van 1990 tot 2000 werd uitgezonden. De serie volgde het leven van een groep tieners in het glamoureuze Beverly Hills, en hun belevenissen op de West Beverly High School. Eén van de hoofdpersonages in de serie was Andrea Zuckerman, gespeeld door Gabrielle Carteris.

Andrea Zuckerman


Andrea Zuckerman is een intelligente en vastberaden jonge vrouw. Ze is de redacteur van de schoolkrant 'The Blaze' en strijdt veelal voor gerechtigheid. Andrea was een beetje een buitenbeentje, omdat ze afkomstig was uit een minder welvarende gebied dan haar rijkere klasgenoten.

Hoewel ze soms worstelde om haar plek te vinden in de sociale hiërarchie van West Beverly High, slaagde ze er altijd in om haar stempel te drukken en te bewijzen dat intelligentie en doorzettingsvermogen belangrijke troeven zijn.

Gabrielle Carteris


Andrea Zuckerman werd gespeeld door actrice Gabrielle Carteris. Zij werd op 2 januari 1961 geboren in Scottsdale in de Verenigde Staten. Ze begon haar acteercarrière met wat bescheiden rollen in televisieseries en films voordat ze de rol van Andrea Zuckerman vertolkte.



Carteris verliet de serie in 1995 en had daarna één seizoen haar eigen talkshow Gabrielle. Verder heeft ze nog, over het algemeen wat kleinere, rollen gehad in diverse televisieserie's, zoals Touched by an Angel, King of the Hill, NYPD Blue, JAG, Criminal Minds en N.C.I.S..

Vakbondsleider


Geheel in stijl met haar activistische rol als 'Andrea Zuckerman' is ze ook vooral bekend vanwege haar rol als vakbondsleider en voorvechter van rechten voor acteurs, en was ze voorzitter van de acteursvakbond SAG-AFTRA van 2016 tot 2020.

Persoonlijk leven


Carteris is getrouwd met Charles Isaacs, een aandelenhandelaar. Ze hebben samen 2 dochters.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Ted Lasso' seizoen 3
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Ted Lasso' seizoen 3

De Mary Poppins van het voetbal had in het eerste seizoen al zijn doel behaald, dus goed dat deze serie nu afrondt.

Regie: Matt Lipsey, M.J. Delaney, Destiny Ekaragha, e.a. | Cast: Jason Sudeikis (Ted Lasso), Hannah Waddingham (Rebecca), Brett Goldstein (Roy Kent), Juno Temple (Keeley Jones), Phil Dunster (Jamie Tartt), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 44-76 minuten | Jaar: 2023

Diverse streamingsdiensten hebben populaire series die allemaal deze week voorgoed eindigen. Eentje na vijf seizoenen, eentje na vier en Ted Lasso zelfs na drie. Bij die andere twee was het van tevoren aangekondigd, maar de voetbalkomedie van Apple TV+ liep er niet mee te koop. Het is even schrikken dat het doek is gevallen, maar dat maakt het waardevol. En sommige afleveringen duren twee keer zo lang als gebruikelijk, dus ruimschoots de tijd om afscheid te nemen van de goedgemutste snorremans en de mensen wiens leven hij heeft beïnvloed.

Met de overstap van Nate naar het aartsvijandteam West Ham United vaart Richmond er niet zo best bij. Dankzij Ted leren de voetballers om de negativiteit van zich af te laten glijden, maar dat levert geen doelpunten op. Totdat een legende besluit het elftal te komen versterken. Ted zelf leert dat zijn ex-vrouw een nieuwe relatie heeft en begint de pijn te voelen van hoe weinig hij zijn zoontje ziet. Keeley gaat een nieuw liefdesavontuur tegemoet, terwijl Rebecca in de romantiek haar draai probeert te vinden. Roy begint in te zien dat zijn starre houding hem in de weg zit.

Wat Richmond nodig had was samenhorigheid. Ted Lasso werd wellicht bewust ingehuurd om de ondergang te veroorzaken, maar hij bleek precies wat het team nodig had. Tegen het einde van het eerste seizoen zaten de sportmannen op één lijn en dat begon op het veld vruchten af te werpen. Klaar. Het was niet slechts een goede serie, maar ook een succes.

Dus volgde een tweede seizoen. Wat valt er te doen als het doel behaald is? De overwinning afpakken: Nate voelde zich opzij gezet toen Roy een medecoach mocht zijn en verliet uiteindelijk het team. Dit tweede seizoen werd verder gevuld met persoonlijke verhaallijntjes; de afleveringen waren kort maar moesten toch meer bieden dan alleen voetbal. Maar het was duidelijk dat de glans er een beetje van af begon te raken.

Het slimme besluit van de makers: brei er een eind aan. Ja, Ted Lasso blijft een populaire serie die nog steeds ontdekt wordt door nieuwe kijkers, maar om die reden blijven doorgaan maakt het een serie die het format van een doel behalen loslaat en verandert in een komische soap. Dat zou zonde zijn geweest, dus een schouderklop voor de makers dat ze kiezen voor kwaliteit boven geld.

Er valt nog veel te vertellen, vandaar dat de afleveringen nu een stuk langer zijn dan voorheen. Een paar zelfs meer dan een uur, maar nooit te lang. Er is er zelfs een die zich geheel in Amsterdam afspeelt. Een leuk detail, aangezien die erom draait dat Ted een voetbalstrategie bedenkt die al eerder door Nederlanders is bedacht. Er is een flauw moment waarop Rebecca niet begrijpt dat ze op een fietspad loopt en in de gracht dondert, maar op die manier ontmoet ze een man die tenminste door een echt Nederlandse acteur wordt gespeeld.

Aan Nate wordt niet enorm veel aandacht besteed. Hij boekt succes bij West Ham en heeft nog steeds een oogje op de uitdrukkingsloze dame die bij zijn favoriete Griekse restaurant werkt. Zijn baas Rupert, zoals altijd perfect gespeeld door Anthony Head wiens personage een wereld van verschil is vergeleken met Giles uit Buffy the Vampire Slayer, is nog altijd de slechterik en Nate gaat leren waarom.

Roy krijgt wel genoeg tijd, maar dat is niet zo verrassend: de acteur die hem speelt, Brett Goldstein, is een van de schrijvers. Roy heeft altijd een milde ontwikkeling getoond, maar het waren slechts een paar bakstenen die hij verwijderde uit de dikke muur om hem heen. In een van de afleveringen geeft Rebecca hem eens goed de wind van voren en dat komt aan.

Seizoen drie laat zien hoe de serie zou zijn als deze nog langer door zou gaan: losstaande liefdesverwikkelingen en dramatische momenten. Een speler heeft last van het groeiende racisme in Engeland, een andere speler kampt met uit de kast komen; allemaal leuk en aardig maar het zou in de toekomst een kwestie worden van welk issue het die week zou zijn.

Ted Lasso kwam naar Londen met het idee dat hij een voetbalteam onder handen moest nemen. Dat heeft hij gedaan. De leden zijn een eenheid. De mensen daaromheen hebben ook een ander leven dankzij hem. Toen Mary Poppins haar doel had bereikt ging ze er weer vandoor, dus ook Ted kan niet eeuwig blijven hangen. Op zich zou een spin-off niet onmogelijk zijn, maar dit verhaal is mooi afgerond. Te bedenken dat het allemaal begon met Jason Sudeikis die een typetje verzon voor reclamespotjes van American Football...

★★★★☆

Ted Lasso is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Barry' seizoen 4
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Barry' seizoen 4

De zwanenzang van Barry is het perfecte einde voor de onwaarschijnlijke reis van deze getergde huurmoordenaar.

Regie: Bill Hader | Cast: Bill Hader (Barry Berkman), Sarah Goldberg (Sally Reed), Henry Winkler (Gene Cousineau), Anthony Carrigan (Noho Hank), Stephen Root (Monroe Fuches), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 25-32 minuten | Jaar: 2023

Barry is niet meer wat hij ooit was. Dat geldt net zozeer voor de serie als voor het titelpersonage. Wat ooit begon als een lollige serie die voorzag in scherpe grappen en goede humor, is uitgegroeid tot een diepgaand, gelaagd en duister meesterwerk. Seizoen na seizoen werd de serie neerslachtiger zonder haar humor te verliezen. Enorm knap hoe de serie zo heeft kunnen evolueren. Het droomproject van Bill Hader komt nu perfect tot zijn einde in een majestueuze zwanenzang vol plotwendingen.

Het laatste seizoen begint waar het vorige met een cliffhanger eindigde. Waar niemand op rekende is gebeurd: Barry is gepakt. Het is moeilijk om meer te vertellen zonder iets te verklappen, vanwege de vele plotwendingen die stuk voor stuk enorm bevredigend werken. Bij tijden wordt het verhaal absurdistisch, maar die momenten voelen nooit misplaatst.

Het vorige seizoen draaide vooral over de waanideeën van Barry over de – in zijn ogen – goede daden die hij verrichte. Deze illusies voorzagen het verhaal van zeer zware en duistere momenten. Deze lijn wordt genadeloos doorgezet in het laatste seizoen. Hoewel de serie bij tijden nog steeds hilarisch is, voorziet deze af en toe ook in een zwaarmoedige kijkervaring. De tragedie wordt op standje elf gezet.

Van essentieel belang hiervoor zijn de fenomenale acteerprestaties, met als uitblinker de titelrol van Bill Hader. Zijn veranderde, manische en gestoorde Barry is zo enorm gelaagd en tragisch dat het pijnlijk wordt om naar te kijken. Henry Winkler zet een bijzondere prestatie neer als de getergde Gene Cousineau. Zelfs bij de verhaallijn met Noho Hank kunnen de ogen vochtig worden. Ook de rest van de cast schittert. Het is knap hoe echt ieder personage gedurende de serie is veranderd en gegroeid.

Narcisme waait wederom als thema door het hele seizoen. Bepaalde personages hebben zelfs in de meest donkere momenten van hun leven narcistische trekjes en worden daar af en toe genadeloos op afgestraft. Er wordt op volop gespeeld met de waarheid, want wat is dat precies? Zijn we niet allemaal aan het acteren? Hoe ver kun je gaan in het creëren van je eigen waarheid? Er worden grote vragen gesteld, zij het niet op een overduidelijke manier maar subtiel door de scènes heen.

Dat dit seizoen niet voor tere zieltjes is, betekent niet dat er helemaal geen plek meer is voor humor. Het bevat zelfs enkele van de meest grappige momenten van de hele serie, die misschien wel juist door de serieuze toon extra hard aankomen. Hank is, ondanks zijn ongekende diepgang in dit seizoen, een uitblinker hierin.

Aan het einde van de rit lijkt er zo enorm veel te zijn gebeurd dat het moeilijk te geloven is dat dit seizoen slechts acht afleveringen telt. Dat terwijl echt álle lijntjes samenkomen tot een bevredigend einde zonder dat de kijker met vragen achterblijft. Het is een absurdistisch, maar enorm passend slot.

Met Barry heeft Bill Hader zich als acteur en regisseur van zijn beste kant laten zien, wat benieuwd maakt wat hij in de toekomst zal gaan doen. Dit laatste seizoen is een stevige ervaring, maar een die niet gemist mag worden. Zelden komt een laatste seizoen zo goed samen terwijl de vele wendingen het verhaal niet schaden maar juist verrijken. Verwacht nog even in stilte naar het scherm te staren na de laatste aflevering. Een masterclass in verhaalvertelling en personageontwikkeling.

★★★★★

Barry is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'American Born Chinese'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'American Born Chinese'

Niet iedereen kan een held zijn? Daar denkt deze serie anders over.

Regie: Destin Daniel Cretton, Johnson Cheng, Dennis Liu e.a. | Cast: Ben Wang (Jin Wang), Jimmy Liu (Wei-Chen), Yann Yann Yeo (Christine Wang), Chin Han (Simon Wang), Ke Huy Quan (Freddy Wong/Jamie), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 32-45 minuten | Jaar: 2023

Wanneer Jin Wang de nieuwe leerling Wei-Chen toegewezen krijgt om rond te leiden – ze hebben allebei een Chinese achtergrond – pakt dat anders uit dan verwacht. Wei-Chen is namelijk geen gewone leerling; hij is op een bovennatuurlijke missie en denkt dat Jin hem daarbij kan helpen. Tijdens hun gezamenlijke avonturen op school en het bovennatuurlijke vlak spelen er ook nog andere problemen. Jins ouders hebben vaak ruzie en daarnaast gaat een stereotype Chinese figuur uit een ouderwetse sitcom opnieuw de wandelgangen van de school rond.

American Born Chinese is een sympathieke en goed gemaakte serie over het belang van representatie en (gewone) helden. De focus ligt op Jin die dromen heeft zoals elke tiener en zelf niet echt bezig is met (het belang van) representatie. Hij wil gewoon niet op een negatieve manier opvallen. Dit maakt hem een heel gemakkelijk personage om mee mee te leven. Dat de serie zich wel heel duidelijk uit wil spreken over representatie heeft als nadeel dat sommige morele lessen letterlijk uitgesproken worden, onder meer in de verhaallijn over het racistische sitcompersonage.

Verhalen over representatie komen steeds vaker voor en worden dus langzaam minder baanbrekend. Dat betekent dat het lastiger wordt met alleen dit onderwerp onderscheidend te zijn. Gelukkig heeft American Born Chinese een sterke esthetische visie. Hoewel de sitcomverhaallijn er wat dik bovenop ligt, is die overtuigend uitgevoerd met een herkenbare sitcomesthetiek. Daarnaast haalt American Born Chinese duidelijk inspiratie uit wuxiafilms zoals Hero en zijn de actiescènes goed gechoreografeerd en gefilmd met dynamische, vloeiende bewegingen.

De cast bevat gevestigde namen als Michelle Yeoh en Daniel Wu, evenals nieuwe talenten als Ben Wang. Yeoh was recentelijk te zien in het baanbrekende Everything Everywhere All at Once, dat haar naar nog grotere wereldwijde faam gekatapulteerd heeft. Dat Ke Huy Quan en Stephanie Hsu uit deze film ook een rol in deze serie spelen, maakt het onmogelijk om de twee titels niet met elkaar in verband te brengen.

Door de connectie met Everything Everywhere All at Once valt nog eens extra op dat deze Chinees-Amerikaanse personages vooral bezig zijn met het bevechten van een plekje om een held te kunnen zijn, maar dan niet een held zoals in de Marvel-films. Het gaat om een persoon die een reis aflegt en dingen te weten komt, zoals letterlijk wordt benoemd. De bovennatuurlijke verschijnselen zijn er niet zozeer om te laten zien hoe bijzonder de personages zijn, maar benadrukken juist de menselijke emoties.

De serie maakt eigenlijk maar één grote misstap op het gebied van inhoud, als je de overduidelijke boodschappen buiten beschouwing laat. Aflevering vier vertelt plotseling de achtergrond van enkele bijpersonages, wat resulteert in iets dat meer een stijlexperiment is dan een echte toevoeging aan het verhaal. Dit haalt het tempo behoorlijk uit de serie, maar omdat de afleveringen kort zijn valt daar makkelijk overheen te stappen. American Born Chinese is met name een vermakelijke serie, die weer een stap zet richting het diversifiëren van het medialandschap. Hopelijk kan het stap voor stap wel allemaal iets minder expliciet.

★★★☆☆

American Born Chinese is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De startdatum van 'Black Mirror' seizoen 6 gedropt tegelijk met trailer
Series / Trailer

De startdatum van 'Black Mirror' seizoen 6 gedropt tegelijk met trailer

Een voorproefje van de vijf afleveringen van het nieuwste seizoen, met de nodige tv-satire.

Het heeft even geduurd, maar deze zomer kunnen we genieten van een nieuw seizoen Black Mirror. De eigenzinnige, absurde en surrealistische verhalen keren terug, en deze keer is vooral de tv-wereld het haasje.

Van de vijf afleveringen hebben er namelijk drie betrekking op de wereld van tv en film. In de overige twee zien we een ander soort krachten respectievelijk een terugkeer naar de wereld van een eerder seizoen.

Knipoog naar Netflix


Black Mirror seizoen 6 levert een gezonde dosis commentaar op de wereld van streaming. Ironisch genoeg leveren de makers hiermee automatisch commentaar op de serie zelf, evenals het kijkerspubliek. In de aflevering Joan is Awful ziet de hoofdpersoon Joan dat er een realityserie is gemaakt over haar leven. Dit wordt vertoond op een streamingplatform dat een dikke knipoog is naar Netflix zelf.

Nodige te stellen


Andere afleveringen die verbonden zijn met de wereld van tv en film zijn Loch Henry dat over een documentairemaker gaat, en Mazey Day. In de laatstgenoemde zien we een actrice die het nodige te stellen heeft met de paparazzi.

Beyond the Sea lijkt een terugkeer te zijn naar de USS Callister uit seizoen 4, en Demon79 heeft een jaren 70-atmosfeer en toont een jonge vrouw die wel erg bijzondere krachten krijgt.

Black Mirror seizoen 6 is vanaf 15 juni te bekijken op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Haha, de fantastische locatie van de Hollywood Walk of Fame-ster van 'Al Bundy' uit 'Married with Children'
Series / Featured

Haha, de fantastische locatie van de Hollywood Walk of Fame-ster van 'Al Bundy' uit 'Married with Children'

Ed O'Neill zijn Hollywood-ster is op een zeer bijzondere locatie geplaatst.

Een ster op de Hollywood Walk of Fame dat is iets waar veel acteurs van dromen. In de zomer van 2011 was het zover voor acteur Ed O'Neill met name bekend van zijn rol als Al Bundy in Married with Children, maar natuurlijk ook van zijn rol als Jay Pritchett in Modern Family.

Behalve dat het krijgen van een plek op de Hollywood Walk of Fame natuurlijk een hele grote eer is voor een acteur, heeft O'Neill zijn ster ook een hele aparte locatie gekregen. De ster is namelijk geplaatst bij de voordeur van een schoenenwinkel.

Schoenenwinkel


De plaatsing bij de DSW Shoe Store refereert natuurlijk aan zijn glansrol als Al Bundy in Married with Children. Al is in de serie een wat verveelde damesschoenen verkoper die zijn vrouwelijke klanten nogal vaak op de hak neemt. Juist om deze rol te eren, koos men voor deze specifieke plek.

O'Neill was destijds bij de onthulling van de ster aanwezig en had zijn 2 serievrouwen mee. Zowel Katey Sagal (Peggy in Married with Children) als Sofia Vergara (Gloria in Modern Family waren dus ook aanwezig op dit bijzondere moment.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin op de barricades tijdens schrijversstaking
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin op de barricades tijdens schrijversstaking

De schrijver steunt zijn Hollywood-collegas tijdens de vierde week van de stakingen.

De schrijversstakingen in Hollywood zijn nog altijd in volle gang. Over een paar dagen is het alweer een maand geleden dat de protesten aanvingen. Ook George R.R. Martin – schrijver van Game of Thrones en House of the Dragon – neemt deel in de protesten.

Begin mei, toen de stakingen begonnen, liet de schrijver via zijn persoonlijke blog al weten de stakers voor de volle honderd procent te steunen.

Staking


De schrijver heeft nu de daad bij het woord gevoegd. De staking kwam afgelopen week naar de staat New Mexico, waar Martin woonachtig is. Op zijn persoonlijke blog deelt hij foto's waarop hij ook zelf met een protestbord in actie te zien is.

House of the Dragon


Martin is betrokken bij veel producties, onder andere bij een aantal verfilmingen van zijn eigen werk. Het tweede seizoen van House of the Dragon had de schrijftafels al verlaten toen de stakingen begonnen, en heeft dus geen hinder ervan. De episodes worden momenteel gedraaid in Zuid-Spanje.

Een andere serie die momenteel in ontwikkeling is, getiteld A Knight of the Seven Kingdoms, ligt voorlopig wel stil. De verfilming van de Dunk & Egg-novella's van de schrijver loopt dus zoals zoveel projecten vertraging op.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De wonderlijke wijze waarop Michiel Huisman in 'Game of Thrones' belandde
Series / Featured

De wonderlijke wijze waarop Michiel Huisman in 'Game of Thrones' belandde

De rol van Daario Naharis werd in eerste instantie niet door Michiel Huisman gespeeld.

Kennen jullie Daario Naharis nog? Vast wel, dit karakter in Game of Thrones werd namelijk gespeeld door onze nationale held Michiel Huisman. Echter in een eerder seizoen van de serie werd dit personage door een ander gespeeld, hoe zit dat precies?

Het personage Daario Naharis maakte zijn debuut tijdens het derde seizoen van de serie. Hij werd in eerste instantie gespeeld door acteur Ed Skrein. Na drie afleveringen in het derde seizoen keerde Skrein toen niet meer terug in de serie.

Niet zelf weggegaan?


Tot voor kort werd altijd aangenomen dat Skrein de serie zelf had verlaten vanwege zijn aankomende rol in de actiefilm The Transporter Refueled. Skrein heeft echter zelf aangegeven dat hij enorm genoot van zijn rol in Game of Thrones en dat hij de klussen prima naast elkaar had kunnen doen.

Skrein hierover: "Dat ik zou zijn weggegaan vanwege de film is wat er in de pers stond, maar het was veel politieker dan dat. Mijn plan was om voor de lange termijn bij Game of Thrones te blijven. Dat was altijd mijn plan. Het was een geweldige ervaring, maar de politiek heeft ertoe geleid dat we uit elkaar zijn gegaan."

Bekijk op instagram

Huisman


Het lijkt er dus op dat de beslissing om Game of Thrones te verlaten zeker niet door Skrein was genomen en dat de producers hier een vinger in de pap hadden. Eén ding is zeker: 'onze' Michiel Huisman zal er niet rouwig om zijn geweest.


Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's van achter de schermen bij 'Ted Lasso' hinten naar een verdrietige onthulling
Series / Nieuws

Foto's van achter de schermen bij 'Ted Lasso' hinten naar een verdrietige onthulling

Zou deze cryptische omschrijving betekenen dat dit het einde is van Ted Lasso?

De laatste aflevering van seizoen 3 van Ted Lasso zit erop. De met een Emmy bekroonde komedieserie heeft echter een hele interessante foto op Instagram gedeeld, waar ze het één en ander weggeven.

Ted Lasso volgt Jason Sudeikis, een sympathieke Amerikaanse voetbal-coach, nadat hij is ingehuurd als manager van AFC Richmond. De geheime bedoeling achter dit alles? Het Premier League-voetbalteam verslaan.

Een Instagram post


Een paar uur voor de première van de seizoensfinale postte de productieontwerper Paul Cripps een interessante reeks foto’s op zijn account.

Op de foto’s zijn de sets helemaal afgebroken en de fans hebben in de opmerkingen laten weten hoe verdrietig ze dit vinden.



Het einde?


Dat is echter niet alles, want onder de foto staat "Vanavond is de laatste aflevering van #TedLasso." Het lijkt er dus op dat de seizoensfinale ineens de seriefinale is geworden.

Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat Cripps de laatste aflevering van dit seizoen bedoelt. Er is nog niks officieel aangekondigd, dus op dit moment kan het nog vanalles zijn.

Bekijk hieronder de post en stream Ted Lasso op Apple+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Expendables'-ster Dolph Lundgren gespot op geheime set van 'The Witcher'-spin-off
Series / Nieuws

'The Expendables'-ster Dolph Lundgren gespot op geheime set van 'The Witcher'-spin-off

Zijn rol en de serie zijn nog compleet gehuld in mysterie en geheim.

Het universum van The Witcher heeft er weer een actieheld van formaat bij. De Zweedse acteur Dolph Lundgren vertelt in een interview dat hij momenteel in Zuid-Afrika is voor de opnames van een nieuwe spin-off van The Witcher.

Met acteur Henry Cavill in de hoofdrol als Geralt of Rivia heeft Netflix al een van de grootste actiehelden van het moment in huis. Lundgren doet daar niet voor onder, en gaat al wat langer mee. Meest bekend is hij als de Russische Ivan Drago in de boksfilm Rocky 4.

Waar gaat de spin-off over?


Het is momenteel nog niet bekend welke rol Lundgren gaat spelen en welk verhaal behandeld wordt. De spin-off zal hoogstwaarschijnlijk gaan over de 'Rats', een groep van dieven die in het aankomende derde seizoen hun opwachting zullen maken.

In de oorspronkelijke boeken van schrijver Andrzej Sapkowski worden Rats beschreven als een verzameling jonge deugnieten die samen een groep vormen nadat de allesverwoestende oorlog in het continent hun levens verscheurd heeft.

Een leven vol misdaad


De groep jonge criminelen zullen dus deel uitmaken van het derde seizoen maar krijgen ook hun eigen prequel spin-off. Aangezien de groep gevormd wordt door jonge personen is aan te nemen dat Lundgren geen deel van de groep zal uitmaken.



Het lijkt er dus op dat hij misschien de rol van Leo Bonhart zal gaan spelen. Zijn verhaal is sterk verweven met die van de Rats, dus misschien zien we hem binnenkort in die rol. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van de moederserie The Witcher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Not Dead Yet'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Not Dead Yet'

Hardop lachen zit er niet in, maar het is geestig.

Regie: Dean Holland, Anya Adams, Shahrzad Davani | Cast: Gina Rodriguez (Nell), Hannah Simone (Sam), Rick Glassman (Edward), Lauren Ash (Lexi), Josh Banday (Dennis), Angela Elayne Gibbs (Cricket), e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 22-24 minuten | Jaar: 2023

In de Britse komedieserie Ghosts en de gelijknamige Amerikaanse remake erft een vrouw een landhuis dat ze ombouwt tot een hotel, maar door een flinke stoot tegen haar hoofd ziet ze alle nu geesten die daar ronddwalen. Nogal een flauwe verklaring, maar alsnog meer dan de reden die Not Dead Yet geeft. Het hoofdpersonage daarin ziet ze gewoon ineens, van de ene op de andere dag. Dat is wel gepast, want de hele serie is vrij inspiratieloos.

Nadat Nells carrière en liefdesleven in een klap in duigen zijn gevallen, regelt haar vriendin Sam haar terugkeer bij de krant waar ze ooit voor schreef. Echter, de enige beschikbare taak is het schrijven van overlijdensberichten. Vanaf het moment dat haar eerste opdracht binnenkomt begint Nell de geest te zien van de persoon over wie ze een stukje moet schrijven. Dat blijkt de opstap te zijn die haar nieuw leven nodig had.

Not Dead Yet is de verfilming van het Britse boek Confessions of a Forty-Something F##k Up. Een heel losse, blijkbaar. Het is een Amerikaanse serie, dus het verhaal speelt zich niet langer in Londen af. Maar de grootste aanpassing is de toevoeging van het element dat Nell nu dode mensen ziet. Dat zit kennelijk niet in het boek. Op zich leuk bedacht dat de geest-van-de-week een positieve invloed zal hebben op wat haar op dat moment dwars zit.

De figuurlijke geest is wel behouden: een hoop onorigineel en oppervlakkig gedoe. Alleen al het idee dat je gefaald bent als je op je veertigste niet alles voor elkaar hebt is onrealistisch en achterhaald. Je hele leven hetzelfde baantje is voor sommige mensen een hel, insinueren dat vrijgezellen nog niet compleet zijn mag gerust 'shaming' worden genoemd.

Nell moet leren leven zonder haar partner met wie ze lang samen is geweest, Sam is een beetje gestrest over werk en een gezinsleven combineren, Nells huisgenoot liegt tegen zijn vriendin over hoe zijn autistische persoonlijkheid echt is en Nells collega Dennis probeert met zijn partner een kind te krijgen. Op zich onderwerpen waar iets uit te halen valt, maar Not Dead Yet gaat in alles voor de meest simplistische aanpak.

Want het moet allemaal leuk en luchtig zijn. Eigenzinnige doch stereotype personages op kantoor, koppige doch eendimensionale geesten die zich met Nells leven ontmoeten. Haar huisgenoot Edward is een milde kopie van Sheldon uit The Big Bang Theory. Maar hoe hapklaar het ook allemaal is, de acteurs hebben de helft van het seizoen nodig om hun draai te vinden als de personages, net zoals de schrijvers tijd nodig hebben om hun flow te vinden. De eerste zes á zeven afleveringen zijn minder vermakelijk omdat het allemaal wat krampachtig aanvoelt.

De originaliteit blijft uit, maar halverwege het seizoen begint er dan toch een band te ontstaan – flinterdun, maar er is een connectie. Vandaar dat Not Dead Yet met de hakken over de sloot drie sterren verdient. Die stagiair met zijn grote bek die niet lollig blijkt te zijn verdwijnt bijna helemaal, Nell is niet meer persona non grata op de werkvloer en alle personages vormen eindelijk om tot een groep.

Wel apart dat hierdoor Nell zelf een platter personage wordt. Ze is zelfverzekerd, maakt geen grote fouten (en biedt makkelijk haar excuses aan als iemand klaagt) – ze maakt zich niet eens meer druk over de rotopmerkingen die haar baas naar haar hoofd slingert en dat zij tracht Sam af te pakken als bestie. Daarvoor kon Nell soms nog best naar zijn, zoals in een aflevering waar ze een afspraak maakt met Sam voor hun traditionele restaurantbezoek maar vervolgens niet komt opdagen omdat ze een vent heeft ontmoet, maar zodra het geheel minder wankel is wordt ze een saaiere hoofdpersoon.

Omdat alles zo'n licht en luchtig toontje heeft valt dat niet enorm op. Not Dead Yet is een feelgoodserie en zeker geen mysterie. Nell krijgt gewoon zonder verklaring een speciale gave en daar heeft ze vrede mee. Ze ziet nu geesten; oké, prima. En toch biedt de laatste aflevering daar ineens wel een verklaring voor. Nog steeds geen interessante of logische, maar het was nou juist een punt dat met rust gelaten was.

Er is ook geen begrijpelijke motivatie voor Nell om haar gave met niemand te delen, ze doet het simpelweg niet. Maar schaamteloos thuis en op werk een gesprek tegen het luchtledige voeren doet ze dan weer wel. Alles aan Not Dead Yet schreeuwt dat het vederlicht vermaak is waarin geen diepgang moet worden gezocht. Zij die daarin meegaan hebben een nieuwe serie gevonden die ze kunnen opzetten wanneer ze twintig minuten even niets aan hun hoofd willen.

★★★☆☆

Not Dead Yet is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we verwachten van opperschurk Thrawn in 'Star Wars: Ahsoka'
Series / Nieuws

Dit kunnen we verwachten van opperschurk Thrawn in 'Star Wars: Ahsoka'

Lars Mikkelsen keert terug als het personage, maar ditmaal in live-action vorm.

Nog maar kort geleden werd officieel onthuld dat Lars Mikkelsen zijn Star Wars: Rebels-personage Grand Admiral Thrawn letterlijk leven zal inblazen in Star Wars: Ahsoka/

Maar wat kunnen we precies verwachten van Thrawn in live-action vorm? Is hij precies hetzelfde? Of zijn er verschillen?

Ietsje anders


Mikkelsen sprak deze week met Entertainment Weekly en liet weten wat we min of meer kunnen verwachten van deze iteratie:

"Op veel vlakken is dit hetzelfde personage. Het is immers gebaseerd op hetzelfde materiaal. Maar we wilden er ook alles doen om hem correct weer te geven.

Thrawn is een topstrateeg. Hij loopt altijd zeven stappen vooruit op anderen. En hij is genadeloos. Maar wel wanneer het echt nodig is.

Ook denk ik dat hij het beste werkt als zijn omgeving creativiteit vereist. Hij gebruikt mensen niet op een verkeerde manier... hij gebruikt hun creativiteit om zijn doelen te behalen."

Duidelijke blik volgt


We hebben de live-action Thrawn overigens nog niet écht in beeld gezien. We zagen het personage even van achteren in de eerste Ahsoka-trailer.



Maar gezien het feit dat de serie in augustus verschijnt op Disney+, vermoeden we dat we in de komende weken een duidelijke blik krijgen op het personage.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erg goed nieuws voor 'Young Sheldon' seizoen 7!
Series / Featured

Erg goed nieuws voor 'Young Sheldon' seizoen 7!

Het zesde seizoen van 'Young Sheldon' is nog maar net achter de rug, maar het zevende seizoen staat nu al voor de deur.

Het zesde seizoen van Young Sheldon eindigde met verschillende cliffhangers en liet alle kijkers in spanning achter, maar er is nu al ontzettend goed nieuws voor het zevende seizoen!

In de emotionele seizoen 6-finale van Young Sheldon maakte elk lid van de Cooper-familie een achtbaan aan gebeurtenissen mee. De kijkers bleven met onbeantwoorde vragen achter en wachten ongeduldig om te ontdekken wat er met alle personages gaat gebeuren in het aankomende seizoen.

Goed nieuws


Maar het lijkt erop dat seizoen 7 van de The Big Bang Theory spin-off niet lang op zich laat wachten. Volgens een rapport van The Hollywood Reporter staat het nieuwe seizoen gepland voor de herfst van dit jaar.



Dit nieuws komt als een verrassing, aangezien de schrijversstaking in de Verenigde Staten momenteel in volle gang is. Bijna alle films en series moesten hun werk neerleggen door deze stakingen.

Productie kan beginnen


Hoewel CBS de mogelijkheid had om het aankomende seizoen uit te stellen, lijkt het er dus op dat de serie al snel terugkeert naar het scherm. Dit betekent waarschijnlijk dat CBS al genoeg materiaal heeft klaarliggen om te beginnen met het filmen van seizoen 7.

Dit nieuws is echter nog niet officieel bevestigd. Er bestaat ook een kans dat het netwerk heel optimistisch is over de stakingen en hoopt dat de problemen worden opgelost voordat de productie later deze zomer begint.



Stream alle 6 seizoenen van Young Sheldon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spectaculaire actiefilm zie je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze spectaculaire actiefilm zie je nu bij Netflix

Regelmatig zien we oudere pareltjes verschijnen op de streamingdiensten. Netflix voegt vanaf donderdag 1 juni ook weer een spectaculaire actiefilm toe aan het aanbod.

Shooter ging in 2007 in première. Het verhaal van deze actiefilm is losjes gebaseerd op het boek Point of Impact van Stephen Hunter.

Achter de film


In een van de hoofdrollen zien we Mark Wahlberg, hij zet de rol van scherpschutter Bob Lee Swagger goed neer. Al had de film er bijna toch anders uitgezien aangezien Keanu Reeves eerst gevraagd was voor de film. Naast Wahlberg zien we Michael Peña, Rhona Mitra, Danny Clover en Kate Mara.

Regie van de film was in handen van Antoine Fuqua, Andere succesvolle films van zijn hand zijn The Equalizer en Training Day.

Scherpschutter


Bob Lee Swagger trekt zich terug in de bergen als scherpschutter als een vriend van hem omkomt bij een missie. Toch wordt hij gevonden en benaderd door regeringsfunctionarissen. Ze willen zijn deskundigheid gebruiken bij een mogelijke aanslag op de president.

Wanneer er daadwerkelijk een aanslag plaatsvindt, is hij verdachte nummer één. Hij slaat op de vlucht en probeert er alles aan te doen om zijn onschuld te bewijzen. En dat terwijl er talloze agenten achter hem aan zitten.



Solide film


De film, vol actie, vuurgevechten en explosies weet een goede 7.1/10 te pakken op IMDb. De critici op Rotten Tomatoes zijn niet allen even enthousiast maar het publiek is dat wel met een goede 80%.

"Zelfs 15 jaar later is 'Shooter' een solide film, uitgevoerd door een cast die bereid is het serieus te nemen en een regisseur die in staat is om solide actiescènes af te leveren die het verhaal goed dienen."

"Wahlbergs keiharde hart en ruige vastberadenheid vangen de essentie van sterke en stille types die hard vallen voor de verheven retoriek van idealisme."

Netflix


Vanaf donderdag 1 juni kan je zelf thuis genieten op de bank van Shooter. Stream hem vanaf die dag bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De moord op deze Playboy-bunny wordt onderzocht in nieuwe spraakmakende docuserie
Series / Nieuws

De moord op deze Playboy-bunny wordt onderzocht in nieuwe spraakmakende docuserie

Wordt het vijftigjarige moordmysterie dan eindelijk opgelost in deze docu?

Het ‘true crime’-genre is razend populair. Jaarlijks komen er meerdere series en films uit die kijkers schokken met waargebeurde misdaadverhalen. Het Britse ITV gaat nu een nieuwe productie toevoegen aan het genre.

De journalist Marcel Theroux duikt in een mysterie dat al sinds de jaren 70 speelt en nog steeds niet opgelost is. Het gaat om drie schokkende moorden op vrouwen die op mysterieuze wijze met elkaar verbonden lijken te zijn.

Playboy Bunny


Een van die vrouwen was Eve Stratford. Stratford was een Playboy Bunny die ambities had om een beroemd model te worden. De titel van de serie is dan ook heel toepasselijk The Playboy Bunny Murders.

De andere vrouwen zijn Lynda Farrow en Lynne Weedon, respectievelijk een croupier in een casino en een schoolmeisje dat haar hele leven nog voor haar had liggen.

Tweedelig


De mysteries zullen onder de loep genomen worden in twee aflevering van een uur. De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar aangezien de productie nu pas van start gaat zal dat nog even duren.



Het BBC-programma Crimewatch dook in 2009 al eens in de zaak. Helaas was dat nog zonder resultaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste hints over 'The White Lotus' seizoen 3 vrijgegeven
Series / Nieuws

Eerste hints over 'The White Lotus' seizoen 3 vrijgegeven

Francesca Orsi liet meer los over wat het thema zal zijn voor het aankomende seizoen.

Ook na het tweede seizoen blijft HBO's The White Lotus onwijs populair. Vreemd is het dus ook niet dat er al hard wordt gewerkt aan het derde seizoen. Wie er in de serie zal spelen is nog onbekend, maar een hoge pief bij HBO kon het niet laten om al wat eerste hints weg te geven.

Francesca Orsi is de manager van de afdeling Drama bij HBO en heeft gereageerd op het succes van de komedieserie. In een interview met Deadline sprak zij al meer over de diepere thema's van het nieuwe seizoen.

Het derde seizoen


Orsi zei onder andere: "We hadden nooit voorspeld dat [de serie] het fenomeen zou worden dat het nu is… Seizoen 2 heeft exponentieel geleverd… en we hebben hoge verwachtingen voor seizoen 3."



Ze vervolgde: "We waren al enthousiast over seizoen 1. [Regisseur] Mike's pitch voor seizoen 2 maakte ons allemaal al helemaal enthousiast, en ik moet zeggen dat we voor seizoen 3, toen we met hem gingen lunchen, nog extatischer weggingen dan we tot nu toe waren. We hebben heel, heel veel geluk gehad om met Mike White zaken te doen; hij is echt een genie."

Locaties en thema's


Het langverwachte derde seizoen speelt zich naar verluidt af in Thailand, nadat seizoen 1 en 2 respectievelijk in Hawaï en Italië werden gefilmd. Seizoen 3 wordt verwacht met de terugkeer van Natasha Rothwell uit seizoen 1 als Belinda Lindsay.


Orsi gaf weg dat kijkers "een verkenning over spiritualiteit versus het ego" kunnen verwachten in het derde seizoen, dat zich zal afspelen "met de oosterse religie als achtergrond".

Release


De verwachting is dat het derde seizoen van The White Lotus zal uitkomen in 2024.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster van live-action remake 'One Piece' onthuld op Netflix
Series / Posters

Poster van live-action remake 'One Piece' onthuld op Netflix

Zal deze verfilming beter presteren dan de eerdere Netflix-adaptaties van bekende manga's?

In haar lange traditie van verfilmingen van beroemde manga's en animeseries komt Netflix nu met een nieuwe poster van de aankomende adaptatie van One Piece. Hiermee komt het iconische verhaal van Eiichiro Oda naar de schermen van Netflix-abonnees over de hele wereld.

De nieuwe poster toont de Going Merry - het eerste piratenschip dat eigendom is van de Straw Hat Pirates. Hun avonturen staan centraal in de spannende verhalen, waarbij ze de wereld afreizen.

Plot


In de originele werken wordt verteld over de omzwervingen van de beruchte piraat Monkey D. Luffy en zijn bemanning. Deze Straw Hat Pirates bezoeken exotische eilanden en verkennen eindeloze oceanen, op zoek naar de ultieme piratenschat genaamd One Piece.

Maar er ligt gevaar op de loer. De Navy zit hen op de hielen, en de Straw Hat Piraten zijn niet de enige bemanning die op zoek is naar de One Piece. Wie de schat vindt, kan zich de volgende Pirate King noemen en waarlijk de schrik van de zeven zeeën worden.

Cast en crew


In de serie spelen Inaki Godoy, Mackenyu, Emily Rudd, Jacob Romero Gibson en Taz Skylar de hoofdrollen, samen met Morgan Davies, Ilia Isorelys Paulino, Aidan Scott, Jeff Ward, McKinley Belcher III, Vincent Regan, Peter Gadiot, Langley Kirkwood, Celeste Loots, Alexander Maniatis, Craig Fairbrass, Steven Ward en Chioma Umeala.


De tiendelige serie wordt gemaakt door Steven Maeda en Matt Owens. De verwachting is dat One Piece zal uitkomen in 2023 bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega zou volgens haar fans perfect zijn voor deze rol in de DCU
Series / Foto's

Jenna Ortega zou volgens haar fans perfect zijn voor deze rol in de DCU

Volgens deze fanart zou de 'Wednesday'-ster niet misstaan als superheldin.

Als het aan de fan horrific.heroics lag, was Jenna Ortega allang in de DCU opgenomen. Hij maakte een mooi stuk fanart van de Wednesday-actrice in de rol van Raven. Misschien een goede hint voor James Gunn en Peter Safran om het stripuniversum verder uit te breiden?

Gezien de positieve reacties van vele fans zit er misschien wel toekomst in het project. Toevallig was horrific.heroics niet eens de eerste fan die de vergelijking had gemaakt. Al eerder doken varianten van Ortega als Raven op op het internet.

Bekijk op instagram

Wie is Raven?


Raven is een halfdemon die emoties kan voelen en haar 'soul-self' kan controleren tijdens gevechten. Eerder is een tienerversie van Raven al populair geworden in animatieseries als Teen Titans en Teen Titans Go!.



Raven is ook al in liveaction opgedoken in de superheldenserie Titans. Daarin werd zij gespeeld door Teagan Croft. Taissa Farmiga sprak het personage in bij meerdere geanimeerde DC-films zoals Justice League vs. Teen Titans en Justice League Dark: Apokalips War.

Stiekem al in de MCU


Wist je trouwens dat Ortega technisch gezien al deel uitmaakt van de Marvel Cinematic Universe? De eerste filmrol van de voormalige kindster was in Iron Man 3 in 2013, waarin ze de dochter van de vicepresident speelde.


Met de huidige populariteit van Ortega in Hollywood is het een kwestie van tijd tot ze haar nieuwe grote filmrol aan de haak zal slaan. Het is nog even afwachten of dat in de rol van Raven zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 aangrijpende NPO-series bieden duiding over de ingewikkelde oorlog in Oekraïne
Series / Featured

Deze 3 aangrijpende NPO-series bieden duiding over de ingewikkelde oorlog in Oekraïne

Deze 3 belangrijke series leren je meer over de geschiedenis en context van het conflict.

De Russisch-Oekraïense Oorlog begon op donderdag 10 februari 2022 met de inval van Russische troepen in buurland Oekraïne. In Europa heeft men sindsdien duiding proberen te geven aan alle Europeanen (en de mensen daarbuiten) aan het bloedige conflict, dat nog steeds door woedt. Deze 3 sterke NPO-series slaagden daar erg goed in door verschillende kanten van de oorlog te belichten.

Putin and the West | VPRO | 3 afleveringen



Voor al langer dan tien jaar worstelt het Westen met het leiderschap van Poetin, wat heeft geleid tot grote verdeeldheid. Aan de hand van interviews met Boris Johnson, François Hollande, Zelensky en Frans Timmermans reconstrueert deze serie dit moeilijke verleden tot het moment dat de oorlog begint.



Langs de Nieuwe Zijderoute | VPRO | 6 afleveringen



Door Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Kirgistan en Pakistan reizen Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius, op zoek naar schrijnende verhalen over wie de macht nu heeft in Centraal-Azië. De grote invloed van Rusland wordt pijnlijk duidelijk in een regio, die een onzekere toekomst tegemoet gaat.



Slava Oekraïne | BNNVARA | 2 afleveringen



Na de invasie van Rusland in Oekraïne zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Vluchtelingen met verschillende achtergronden worden tijdens deze serie gevolgd en krijgen de ruimte om hun verhalen te delen.

Leer meer over de documentaireserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat deden de sterren uit 'Married with Children' na de 90's hitserie?
Series / Featured

Wat deden de sterren uit 'Married with Children' na de 90's hitserie?

Al, Peggy, Kelly en Bud en hun buren Marcy en Jefferson. Je kent ze nog goed uit de populaire sitcom uit de jaren 80 en 90.

De afgelopen weken hebben we de bekendste personages uit de serie Married with Children de revue laten passeren. Wie waren zij en wat doen de acteurs tegenwoordig?

Hieronder zetten we de personages nog een keer op een rij, met het gezin Bundy - Al, Peggy, Kelly en Bud - en hun buren Marcy en Jefferson.

De cynische schoenverkoper 'Al Bundy'
De absolute hoofdrol in de serie was voor Al Bundy, de cynische schoenenverkoper, gespeeld door Ed O'Neill. Al komt eigenlijk nauwelijks van zijn bank af terwijl hij zichzelf en iedereen om hem heen bekritiseert. Al Bundy is werkzaam als schoenenverkoper in Gary's Lady's Shoes & Accessories en heeft het daar totaal niet naar zijn zin.

Wat doet Ed O'Neill tegenwoordig?

Bekijk op instagram


De flamboyante 'Peggy Bundy'
Deze rol werd gespeeld door Katey Sagal die nog altijd flink aan de weg timmert als actrice. Peggy Bundy was niet alleen een flamboyante en kleurrijke persoonlijkheid maar ook een wat luie traditionele huisvrouw die vooral geïnteresseerd was in winkelen, roddelen en het kijken naar soapseries.

Weten hoe het met 'Peggy' gaat?

Bekijk op instagram


'Bud Bundy', de oversekste zoon
Bud Bundy was de zoon des huizes, die werd gespeeld door acteur David Faustino. Hij was de meest intelligente of in ieder geval de minst domste van het gezin. Bud wilde het altijd graag goed doen bij de vrouwen, maar slaagde daar, ondanks zijn stoere verhalen, helaas nauwelijks in.

Hoe is het tegenwoordig met 'Bud'?

Bekijk op instagram


Het domme blondje 'Kelly Bundy'
Het oogappeltje op de serie was uiteraard Kelly, gespeeld door Christina Applegate. Kelly Bundy was het stereotype domme blondje, dat vaak woorden en uitdrukkingen verwarde. Ze was een knappe verschijning die veelal uitdagende kleding droeg en erg geliefd was bij de jongens.

Hoe gaat het nu met 'Kelly'?



'Marcy', de stekelige buurvrouw
Dit andere kleurrijke personage uit de sitcom is de buurvrouw van de familie Bundy. Marcy (Amanda Bearse) staat met name voor vastberadenheid, feminisme en strijd voor gelijkheid. Hoewel in haar nieuwe relatie met Jefferson (zie onder) blijkt dat ze daarnaast ook verlangt naar avontuur en een zorgeloze levensstijl.

Zo gaat het nu met Amanda Bearse.

Bekijk op instagram


'Jefferson', de gladde buurman
En dan is er uiteraard ook Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), de nieuwe vriend van buurvrouw Marcy, die ergens halverwege het vijfde seizoen van de serie met veel succes zijn intrede deed. Jefferson is een nogal opportunistisch heerschap met weinig moraal, die het over het algemeen dus zeer goed met de Pater Familias Al Bundy kon vinden.

Hoe gaat het met Ted?

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Sun Baby' uit de 'Teletubbies' kennen we allemaal. Ze is inmiddels volwassen!
Series / Featured

De 'Sun Baby' uit de 'Teletubbies' kennen we allemaal. Ze is inmiddels volwassen!

Jess Smith is een beroemdheid, die tegenwoordig nooit meer herkend wordt.

In de Teletubbies zaten een aantal karakters zoals Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po. Maarrrr, dan vergeten we bijna de 'Sun Baby', het lachende babygezichtje dat altijd boven deze peuterrhelden hing.

De 'Sun Baby' werd altijd in de lucht afgebeeld. Dit betreffen opnames van de toen 9 maanden oude Jess Smith. Haar verpleegster vertelde haar ouders tijdens een bezoek aan de dokter dat een plaatselijk productiebedrijf op zoek was naar een baby met een leuke lach.

Aanstekelijke lach


Jess had nogal een aanstekelijk lach en haar ouders besloten wat filmopnamen te maken die gebruikt konden worden. Natuurlijk konden zij toen nog niet bevroeden hoe succesvol de beelden zouden worden.

Op Reddit staat hier bijvoorbeeld over: "Aww ze heeft hele mooie ogen. Ik keek graag naar Teletubbies, behalve de sectie waarin ze kindervideo's lieten zien. Als klein kind haatte ik het om andere kinderen te zien, LOL, maar de kleine lach van de 'Sun Baby' was het schattigste".


Jess Smith


Smith is inmiddels eind 20. Ze is een 'gewone' vrouw die er verder geen acteerambities op nahoudt. Leuk weetje: pas toen ze 19 was, onthulde Jess dat ze eigenlijk de 'Sun Baby' van de Teletubbies is. Ze voelde zich eindelijk zelfverzekerd genoeg om ermee naar buiten te komen.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-ster werd afgelopen zaterdag gearresteerd in Den Haag
Series / Nieuws

Deze 'Game of Thrones'-ster werd afgelopen zaterdag gearresteerd in Den Haag

Carice van Houten is gearresteerd door de politie tijdens een protest van Extinction Rebellion.

Carice van Houten, bekend van haar rol in Game of Thrones is afgelopen zaterdag gearresteerd door de politie in Den Haag.

In de populaire HBO-serie speelt Van Houten de rol van Melisandre, ook wel bekend als de Rode Vrouw. Ze is de mysterieuze priesteres van de Heer van het Licht en staat bekend om haar voorspellende gaven, gebruik van vuurmagie en haar belangrijke rol bij de strijd tegen de White Walkers.

Protest


Duizenden protestanten van Extinction Rebellion, waaronder Van Houten, blokkeerden een deel van de A12 met één eis: stop fossiele subsidies! Ze vinden dat de overheid moet stoppen met het subsidiëren van de fossiele industrie, omdat de klimaat- en ecologische crisis elke dag blijft verergeren.

De politie gebruikte een waterkanon om de protestanten uit elkaar te drijven. In een video op Instagram, waarin Van Houten is getagd, kun je zien dat ze werd doorweekt door het waterkanon terwijl ze een rode poncho droeg.

Bekijk op instagram


Arrest


Volgens ANP werd Van Houten gearresteerd tijdens dit protest, maar mocht ze later weer naar huis gaan. Het is nog niet bekend om ze wordt vervolgd.

Daarnaast werden meer dan 1.500 anderen gearresteerd, waarvan er zeker 40 vervolgd zullen worden. Volgens ANP werd tijdens dit protest het hoogste aantal mensen gearresteerd tot nu toe.



Game of Thrones is te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende serie over cocaïnesmokkel maakt Netflix-kijkers massaal 'high' en ramt direct top 10 in
Series / Nieuws

Spannende serie over cocaïnesmokkel maakt Netflix-kijkers massaal 'high' en ramt direct top 10 in

De Portugese serie 'Rabo de Peixe' scoort gelijk erg goed op streamingsdienst Netflix.

De Portugese serie Rabo de Peixe, of in het Engels Turn of the Tide, scoort erg goed op Netflix. In haar eerste dagen na het verschijnen, behoort de serie gelijk tot de top 10 van de meest bekeken series.

De serie speelt zich af op de Azoren waar twintigers nauwelijks toekomst hebben. Eduardo wil eigenlijk naar de Verenigde Staten verkassen, maar zijn visumaanvraag wordt afgewezen. Ook zijn vrienden lijken het leven op de eilanden niet als heel inspirerend te ervaren.

Maffia op zoek


Wanneer er een lading cocaïne aanspoelt op het eiland en Eduardo en zijn vriendengroep deze vinden, krijgt hun leven ineens een beetje glans. Uiteraard is dit ook het begin van een hoop problemen, want de maffioso die de lading zijn verloren, gaan hier natuurlijk ook naar op zoek.

Er ontstaat een spannend verhaal waarbij de maffioso en de jongeren tegenover elkaar komen te staan. Uiteraard mengt ook de plaatselijke politie zich in het geheel en zo ontstaat er ineens een periode waarin er eindelijk eens wat gebeurt op de normaal zo rustige eilanden.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt dit "overleden" 'House of the Dragon'-personage toch weer terug in seizoen 2?
Series / Nieuws

Komt dit "overleden" 'House of the Dragon'-personage toch weer terug in seizoen 2?

Zou Laenor Velaryon weer terugkeren in seizoen 2 van 'House of the Dragon'?

Aflevering 6 van House of the Dragon bevatte een van de meest donkere momenten van het eerste seizoen, toen Laenor Velaryon overleed, vlak na zijn zus Laena. En hoewel wij als kijker weten dat zijn dood niet echt was, moeten de personages daar nog achter komen…

Dit zou echter kunnen veranderen in seizoen 2. Aangezien de serie al veel veranderingen heeft doorgevoerd ten opzichte van het originele boek van George R.R. Martin, kan worden aangenomen dat er nog meer veranderingen zullen komen.

Geen grote tijdsprongen


Om de serie bijvoorbeeld aantrekkelijker te maken voor een modern publiek, hebben de schrijvers de leeftijden van de personages gewijzigd. Dat zal waarschijnlijk ook van invloed zijn op de volgende generaties.

De jonge Aegon III en Viserys II, de jonge kinderen van Rhaenyra en Daemon die we in aflevering 8 hebben ontmoet, zijn vermoedelijk ongeveer twee jaar oud. Aangezien beloofd is dat seizoen 2 zal beginnen zonder grote tijdsprongen, kunnen we aannemen dat geen van de peuters in staat zou zijn zichzelf te beschermen, laat staan een draak te besturen, zoals in het boek.

Laenor Velaryon


Een van de theorieën die fans hebben over hoe een dergelijke situatie zou kunnen worden aangepakt, betreft de comeback van Laenor om de boel te redden. En daarbij ook het kind, dat dan misschien niet van hem is, maar voor wie hij zorgt vanwege zijn moeder.


Er is nog niet veel bewijs, maar volgens de toespraak van Daemon in de finale van het eerste seizoen bevindt zijn draak Seasmoke zich nog steeds op Driftmark in plaats van in Dragonmont zoals in het boek. En daarnaast: zouden de schrijvers echt aan ons onthullen dat Laenor nog leeft en King's Landing verlaat, om hem vervolgens nooit meer terug te laten keren?

Seizoen 2


Om uit te vinden of Laenor Velaryon inderdaad terugkeert, moeten we nog even geduld hebben. Seizoen 2 van House of the Dragon is nu bezig met filmen, de releasedatum is nog niet bekend. Bekijk seizoen 1 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Om deze "schoftige reden" werd 'Black Mirror' de nek omgedraaid en overleefde maar net
Series / Nieuws

Om deze "schoftige reden" werd 'Black Mirror' de nek omgedraaid en overleefde maar net

Charlie Brooker spreekt over de "schoftige reden" waarom Black Mirror is gecanceld.

Het is altijd pijnlijk als je favoriete serie gecanceld wordt. Ook voor Black Mirror-bedenker Charlie Brooker was dit een moeilijk moment. Vooral ook omdat hij het totaal niet eens was met de reden.

De beroemde anthologieserie Black Mirror vertelt verhalen over in high-tech multiversum waarin de beste innovaties en uiteenlopende inzichten van de mens bij elkaar komen.

Channel 4


Voordat de serie te zien was op Netflix werd Black Mirror uitgezonden op Channel 4. Voor veel fans maakt deze overstap niet heel veel uit, maar bedenker Charlie Brooker vindt de reden die daarvoor zorgde "schandalig".

Brooker legde in gesprek met The Sunday Times uit dat er een gespannen sfeer was tussen de tv-zender en de makers door de oplopende kosten per aflevering.

Te veel geld


Om een beter beeld te krijgen van de kosten werd er gevraagd om "gedetailleerde samenvattingen" van de afleveringen vooraf op te sturen naar de zender. Het gaf Channel 4 klaarblijkelijk geen vertrouwen dat de makers al heel wat prijzen hadden gewonnen met de serie, of hoe populair de afleveringen op dat moment waren.



Channel 4 besloot dat ze geen geld meer uit wilde geven voor Black Mirror, wat Brooker een "schoftige reden" vond. De serie was namelijk een groot succes. Zeker toen de eerste twee seizoenen van Black Mirror op Netflix kwamen, steeg de populariteit enorm.

Deal met Netflix


Toch bleef Channel 4 terughoudend, waardoor Brooker en de andere makers gedwongen werden om een deal te maken met Netflix. Anders zou de voor velen briljante serie daadwerkelijk gecanceld zijn na vier seizoenen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Black Mirror op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ haalt nu ook een Marvel-serie van de streamingdienst af
Series / Nieuws

Disney+ haalt nu ook een Marvel-serie van de streamingdienst af

Deze superhelden zijn voorlopig niet meer te bewonderen op de streamingsdienst.

Recentelijk is er een trend gaande op verschillende streamingsdiensten om content te verwijderen. Dit doen de streamingsdiensten om kosten te besparen. Disney+ heeft nu een verrassende serie uit het aanbod verwijderd.

Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat HBO een van hun grootste series verwijderde: de science fiction-serie Westworld. Dat bij een streamingsdienst als Disney+ een serie uit de Marvel-franchise zou verdwijnen leek zelfs toen nog moeilijk te geloven.

Runaways


Toch is dat laatste nu gebeurd. Disney+ heeft de Marvel-serie Runaways inmiddels verwijderd uit het aanbod. Origineel was de serie een product van de zuster-streamingsdienst Hulu. Ook daar is Runaways echter verwijderd.

Het hoofd van Marvel Studios, Kevin Feige, heeft nooit bevestigd dat de serie officieel onderdeel is van het Marvel Cinematic Universe. Toch is de verwijdering een grote verrassing. Disney heeft namelijk geen eerdere indicatie gegeven dat de serie zou verdwijnen.

Onzekerheid


De beslissing roept ook de vraag op welke films en series immuun zijn voor verwijdering, en of er uberhaupt content is dat nooit verwijderd zal worden. Voorlopig kunnen fans de rest van de Marvel-films en -series in ieder geval nog wel bekijken op de streamingsdienst.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste scifi-films ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix
Films / Featured

Eén van de beste scifi-films ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix

Op de streamingdiensten staan heel wat mooie films en komende periode werpen we een blik op de mooiste parels die de uiteenlopende diensten te bieden hebben.

Soms kun je je op streamingdiensten rot zoeken naar een film of serie. Want is er nog iets leuks dat je nog niet hebt gezien? Hieronder werpen we een blik op een van de betere scifi-films die er ooit zijn gemaakt, en deze staat gewoon op Netflix.

En die scifi-films is de anime Akira van regisseur Katsuhiro Otomo. De animatiefilm van maar liefst 124 minuten komt alweer uit 1988 en heeft in de originele Japanse uitvoering stemmen voor Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama en Tessho Genda.

Meeslepende scifi
Netflix omschrijft Akira als "dystopisch, meeslepend" en "cyberpunk" en is gebaseerd op de gelijknamige manga uit 1982 van Otomo zelf.

In Akira gaat over twee jeugdvrienden die de onderwereld van Neo-Tokyo worden ingezogen. Kaneda is de leider van een Motorbende en de brave Tetsuo is een van de bendeleden. Als Tetsuo wordt gearresteerd en als proefkonijn wordt gebruikt krijgt hij ongelooflijke krachten. Kaneda is degene die hem kan tegenhouden.

Een van de beste
Akira wordt gezien als een van de beste anime's die er ooit is gemaakt en wist in 1988 een fraaie 50 miljoen dollar aan de wereldwijde box office op te halen.



Op Rotten Tomatoes staat Akira op een uitstekende 91 procent op de Tomatometer en heeft 90 procent als Audience Score. "Akira is opvallend bloederig en gewelddadig, maar zijn fenomenale animatie en pure kinetische energie helpen om de standaard voor moderne anime neer te zetten," aldus de critics consensus.

Live action
Nog altijd wachten we op een live action Hollywood-remake. Sinds 2002 is deze in ontwikkeling bij Warner Bros. Regisseurs als George Miller, Jordan Peele en Taika Waititi werden al aan het project verbonden.



In het verleden werden er vele blanke acteurs (bijna) aangetrokken voor de hoofdrollen, zoals Leonardo DiCaprio, Gary Oldman, Garret Hedlund en Kristen Stewart. Na de vele kritiek op de anime-verfilming van Ghost in the Shell met Scarlett Johansson zal de film ongetwijfeld een voornamelijk Aziatische cast krijgen.

Je kunt Akira nu gewoon op Netflix kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 37 nieuwe series en seizoenen die in juni op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 37 nieuwe series en seizoenen die in juni op Netflix verschijnen

Het wordt een mega volle maand op Netflix met veel docu's, reality en een hoop fantasie.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in juni flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in juni op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in juni kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in juni.

1 juni
New Amsterdam (seizoen 3)
Papadag (seizoen 1 & 2)
The Days (seizoen 1)
The Good Bad Mother (seizoen 1 - aflevering 12)

2 juni
Manifest (seizoen 4 - aflevering 11-20)
Scoop (seizoen 1)
Valeria (seizoen 3)
Vortex (seizoen 1)

5 juni
Barracuda Queens (seizoen 1)
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 22)

7 juni
Arnold (seizoen 1)
Casamento às Cegas: Brasil (seizoen 3)
Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 7-8)
The Good Bad Mother (seizoen 1 - aflevering 13)
The Ultimatum: Queer Love (seizoen 1 - aflevering 9-10)

8 juni
Never Have I Ever (seizoen 4)
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 11)
The Good Bad Mother (seizoen 1 - aflevering 14)
Tour de France: Unchained (seizoen 1)

9 juni
Baraja: La firma del asesino (seizoen 1)
Bloodhounds (seizoen 1)
Human Resources (seizoen 2)
Questo mondo non mi renderà cattivo (seizoen 1)
Tex Mex Motors (seizoen 1)

12 juni
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 23)

14 juni
Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 9-10)
Madre de alquiler (seizoen 1)
Our Planet II (seizoen 1)

19 juni
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 24)

21 juni
Break Point (seizoen 2)
Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 11-12)

22 juni
Glamorous (seizoen 1)
Let's Get Divorced (seizoen 1)
Schlafende Hunde (seizoen 1)
Skull Island (seizoen 1)

23 juni
Catching Killers (seizoen 3)

25 juni
Titans (seizoen 4)

28 juni
Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 13-14)
Muscles & Mayhem: An Unauthorized Story of American Gladiators (seizoen 1)

29 juni
Ooku: The Inner Chambers (seizoen 1)
The Witcher (seizoen 3 - aflevering 1-5)

30 juni
Is it Cake? (seizoen 2)



Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 3 foutste kinderseries uit de hele Nederlandse televisiegeschiedenis
Series / Featured

Dit zijn de 3 foutste kinderseries uit de hele Nederlandse televisiegeschiedenis

Dit zou de jeugd van tegenwoordig nooit meer voorgeschoteld krijgen.

Nederlandstalige televisie heeft over de jaren heen goede én slechte series opgeleverd, maar sommige daarvan zijn wel echt 'fout' te noemen. Deze 3 foute kinderseries hebben een vreemde reputatie opgebouwd over de jaren heen en worden logischerwijs niet meer uitgezonden. Zijn ze beter af in de oude doos, of zou de jeugd hier ook nog van kunnen genieten?

1. Purno de Purno



Achteraf is het elk seksueel getinte grapje in de geanimeerde kinderserie Purno de Purno duidelijk te herkennen, maar voor kinderen is het paarse mannetje voornamelijk onzin aan het uitkramen. Was deze vreemde snuiter, die om de haverklap "Sapperedosio" riep, een betere vorm van seksuele voorlichting dan Sex Education?

Alle afleveringen van Purno de Purno zijn nu te vinden op YouTube.



2. Ik Mik Loreland



Bedoeld als een serie van SchoolTV om kinderen te leren lezen werd Ik Mik Loreland vooral berucht door het monster Karbonkel. Menig kind draagt een trauma met zich mee aan deze analfabete boeman, die hoofdpersoon Mik achtervolgt in haar zoektocht naar alle letters van het alfabet. Buiten Karbonkel om had de hele serie überhaupt met bevreemdende sets en een bizarre letterwereld veel weg van een boze kinderdroom.

Alle afleveringen van Ik Mik Loreland zijn nu te bekijken op YouTube.



3. Ffukkie Slim



Het gekke, gele kereltje Ffukkie Slim Ffukkie woont samen met zijn beste vriend oorwurm Andy Wormhole en zijn oma Omi Slim in Ghettostad. De rare wereld van Ghettostad en de aparte animatiestijl zijn zeker experimenteel te noemen, maar ook geschikt voor kinderen? Vreemd is het dus ook niet dat de geestelijke vader van deze serie, Hans Wessels, ook verantwoordelijk was voor Purno de Purno.

Meerdere afleveringen van Ffukkie Slim zie je bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het prachtige verhaal achter de Russische variant van 'Married with Children'
Series / Featured

Het prachtige verhaal achter de Russische variant van 'Married with Children'

Er is een sterk lijkende Russische variant van 'Married with Children'.

Married with Children was een groot succes in de Westerse wereld. Een mooi verhaal is dat de serie ook in Rusland een groot succes was, maar dan niet in de versie die wij kennen, maar in een versie die speciaal was aangepast voor de Russische markt.

Schastlivy Vmeste of in het Engels 'Happy Together' werd op 8 maart 2006 voor het eerst uitgezonden en was een volledig Russische bewerking van Married with Children. De Russische variant gebruikte de originele scripts van de FOX-sitcom, maar bewerkte die zodanig dat de humor goed zou aanslaan in Rusland.

Russische cast


De serie had ook zijn eigen Russische acteurs die ook allemaal 'losjes' gebaseerd waren op de Amerikaanse evenknie.


De serie werd in Rusland uiteindelijk zo succesvol dat het Amerikaanse script op een gegeven moment 'op' was en ze in Rusland nog een tijdje doorgingen door in de laatste jaren toch hun eigen scripts te schrijven.

Meer Russische afleveringen


Van Shastlivy Vmeste kwamen er uiteindelijk 365 afleveringen terwijl het bij Married with Children bij 259 afleveringen bleef. Je zou dus kunnen stellen dat de serie in Rusland uiteindelijk populairder was dan de Amerikaanse variant

Leuk weetje is dat er in de Russische staf Yekaterinburg, die stad waar de serie zich afspeelt, zelfs een standbeeld staat van Gena Bukin, de Russische variant van Al Bundy!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.