search
Stream de indrukwekkende documentaire 'Tina' over de legendarische zangeres bij Netflix
Films / Nieuws

Stream de indrukwekkende documentaire 'Tina' over de legendarische zangeres bij Netflix

Op 24 mei 2023 kwam het nieuws naar buiten dat icoon Tina Turner is komen te overlijden na een langdurig ziekbed. Zij werd 83 jaar. Netflix geeft ons vanaf donderdag 1 juni de mogelijkheid om 'Tina' te streamen.

Tina is een documentaire over het leven van de legendarische Tina Turner. De documentaire is uit het jaar 2021 en neemt ons mee terug in het leven van Turner en geeft ons exclusieve beelden die voor die tijd niet vertoond zijn.

Queen of Rock 'n' Roll


Voor velen stond Turner bekend als de Queen of Rock 'n' Roll, niet zo gek want ze heeft meer dan 200 miljoen platen wereldwijd verkocht. Dit maakte haar de bestverkopende vrouwelijke rockartiest. Ook wist Turner de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld te verkopen.

Tina Turner werd geboren als Anna Mae Bullock. Toen zij eenmaal met toenmalig echtgenoot Ike Turner een single had opgenomen, kreeg zij van hem de naam Tina Turner toebedeeld.

Muziek en film


Turner had vele hits als 'Private Dancer' en 'We Don't Need Another Hero'. Voor de James Bond-film Goldeneye nam Turner de soundtrack op. Hier wist zij in 1995 een grote hit mee te scoren.



Documentaire


In de documentaire uit 2021 zien we niet alleen Turner, ook zien we Oprah Winfrey, Angela Bassett en Kurt Loder.

Stream de indrukwekkende documentaire over het leven van Tina Turner vanaf donderdag 1 juni bij Netflix.

Aanbevolen artikelen