search
Deze spectaculaire actiefilm zie je nu bij Netflix

Deze spectaculaire actiefilm zie je nu bij Netflix

Regelmatig zien we oudere pareltjes verschijnen op de streamingdiensten. Netflix voegt vanaf donderdag 1 juni ook weer een spectaculaire actiefilm toe aan het aanbod.

Patricia Koning
Shooter ging in 2007 in première. Het verhaal van deze actiefilm is losjes gebaseerd op het boek Point of Impact van Stephen Hunter.

Achter de film


In een van de hoofdrollen zien we Mark Wahlberg, hij zet de rol van scherpschutter Bob Lee Swagger goed neer. Al had de film er bijna toch anders uitgezien aangezien Keanu Reeves eerst gevraagd was voor de film. Naast Wahlberg zien we Michael Peña, Rhona Mitra, Danny Clover en Kate Mara.

Regie van de film was in handen van Antoine Fuqua, Andere succesvolle films van zijn hand zijn The Equalizer en Training Day.

Scherpschutter


Bob Lee Swagger trekt zich terug in de bergen als scherpschutter als een vriend van hem omkomt bij een missie. Toch wordt hij gevonden en benaderd door regeringsfunctionarissen. Ze willen zijn deskundigheid gebruiken bij een mogelijke aanslag op de president.

Wanneer er daadwerkelijk een aanslag plaatsvindt, is hij verdachte nummer één. Hij slaat op de vlucht en probeert er alles aan te doen om zijn onschuld te bewijzen. En dat terwijl er talloze agenten achter hem aan zitten.



Solide film


De film, vol actie, vuurgevechten en explosies weet een goede 7.1/10 te pakken op IMDb. De critici op Rotten Tomatoes zijn niet allen even enthousiast maar het publiek is dat wel met een goede 80%.

"Zelfs 15 jaar later is 'Shooter' een solide film, uitgevoerd door een cast die bereid is het serieus te nemen en een regisseur die in staat is om solide actiescènes af te leveren die het verhaal goed dienen."

"Wahlbergs keiharde hart en ruige vastberadenheid vangen de essentie van sterke en stille types die hard vallen voor de verheven retoriek van idealisme."

Netflix


Vanaf donderdag 1 juni kan je zelf thuis genieten op de bank van Shooter. Stream hem vanaf die dag bij Netflix.

Aanbevolen artikelen