search
Ook 'The Sandman'-schijver Neil Gaiman in actie tijdens de schrijversstaking
Series / Nieuws

Ook 'The Sandman'-schijver Neil Gaiman in actie tijdens de schrijversstaking

De schrijver is een van de velen die de stakingen steunt.

Morgen is het een maand geleden sinds de schrijversstakingen in de Verenigde Staten van start gingen. Vooralsnog is er nog geen progressie geboekt, maar dat weerhoudt veel prominente schrijvers er niet van deel te nemen aan de staking.

Zo zagen we eerder al Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin in actie. De Amerikaan ging de straat op toen de protesten arriveerden in New Mexico, waar hij woont. Een andere bekende schrijver ging aan zijn zijde de straten op.

Neil Gaiman


De Engelse schrijver Neil Gaiman is namelijk ook tussen de protesteerders aanwezig. Op zijn officiële Instagram-account deelt de Engelsman foto's van zichzelf en zijn mede-stakers. Hij is gehuld in een t-shirt van de W.G.A. (Writers Guild of America) en is 'gewapend' met een protestbord.

Recentelijk is Gaiman vooral bekend van de Netflix-verfilming van zijn The Sandman-comics. Daarnaast zijn ook de serie Good Omens en de fantasy-film Stardust gebaseerd op zijn werk.

Vertragingen


Het tweede seizoen van Good Omens gaat volgende maand in première en loopt geen vertraging op door de staking. Of ook het tweede seizoen van The Sandman op schema zal blijven hangt volgens Gaiman af van hoe lang de staking nog duurt.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen