Ook 'The Sandman'-schijver Neil Gaiman in actie tijdens de schrijversstaking

De schrijver is een van de velen die de stakingen steunt.

Tom Veldman, 01-06-2023 14:40

Morgen is het een maand geleden sinds de schrijversstakingen in de Verenigde Staten van start gingen. Vooralsnog is er nog geen progressie geboekt, maar dat weerhoudt veel prominente schrijvers er niet van deel te nemen aan de staking.
Zo zagen we eerder al Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin in actie. De Amerikaan ging de straat op toen de protesten arriveerden in New Mexico, waar hij woont. Een andere bekende schrijver ging aan zijn zijde de straten op.

Neil Gaiman

De Engelse schrijver Neil Gaiman is namelijk ook tussen de protesteerders aanwezig. Op zijn officiële Instagram-account deelt de Engelsman foto's van zichzelf en zijn mede-stakers. Hij is gehuld in een t-shirt van de W.G.A. (Writers Guild of America) en is 'gewapend' met een protestbord.

Recentelijk is Gaiman vooral bekend van de Netflix-verfilming van zijn The Sandman-comics. Daarnaast zijn ook de serie Good Omens en de fantasy-film Stardust gebaseerd op zijn werk.

Vertragingen

Het tweede seizoen van Good Omens gaat volgende maand in première en loopt geen vertraging op door de staking. Of ook het tweede seizoen van The Sandman op schema zal blijven hangt volgens Gaiman af van hoe lang de staking nog duurt.


Lees meer over: Neil Gaiman, The Sandman, Good Omens, schrijversstaking

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie