search
Horrorlegende Stephen King steunt verfilming 'The Dark Tower' door Mike Flanagan

Horrorlegende Stephen King steunt verfilming 'The Dark Tower' door Mike Flanagan

De schrijver ziet graag dat eer aangedaan wordt aan een van zijn bekendste werken.

Glenn Walsh
Onder fans en kenners is inmiddels wel bekend dat filmmaker Mike Flanagan meestal garant staat voor succes. Hij is bezig met een bewerking van Stephen King's The Dark Tower. En laat het nou King zelf zijn die zijn steun uitspreekt voor dit project.

Het nieuws komt naar aanleiding van een bericht van een van de fans dat zij graag een film/serie zouden zien van The Dark Tower onder leiding van Flanagan. De horrormeester reageerde daarop met: "De schrijver is het daar mee eens."

Grote schare Flanagan fans


Flanagan heeft de afgelopen jaren meerdere hits gescoord. Zeker in zijn samenwerking met Netflix. Hij brak door met de ijzingwekkende film Gerald's game (2017). Dit bleek voor Netflix zodanig succesvol dat al gauw een aantal series volgde.

Het groene licht werd namelijk gegeven voor series als Midnight Mass, The Haunting of Bly Manor en natuurlijk het geweldig ontvangen The Haunting of Hill House. Geen wonder dat fans graag hem kiezen voor het maken van The Dark Tower.

Eerdere versie flopte


In 2017 is The Dark Tower al eens uitgebracht als film, maar ondanks het casten van grote sterren als Idris Elba en Matthew McConaughey was de film een teleurstelling bij zowel de fans als bij de critici.



De film moest de opzet worden voor allerlei spin-offs en series maar gezien de ontvangst werd daar een streep door gezet. Eerder dit jaar maakte Flanagan bekend dat hij de rechten voor het maken van het project heeft ontvangen, dus de fans kunnen hun borst natmaken.

Aanbevolen artikelen