Horrorlegende Stephen King steunt verfilming 'The Dark Tower' door Mike Flanagan

De schrijver ziet graag dat eer aangedaan wordt aan een van zijn bekendste werken.

Glenn Walsh, 03-06-2023 10:33

Onder fans en kenners is inmiddels wel bekend dat filmmaker Mike Flanagan meestal garant staat voor succes. Hij is bezig met een bewerking van Stephen King's The Dark Tower. En laat het nou King zelf zijn die zijn steun uitspreekt voor dit project.
Het nieuws komt naar aanleiding van een bericht van een van de fans dat zij graag een film/serie zouden zien van The Dark Tower onder leiding van Flanagan. De horrormeester reageerde daarop met: "De schrijver is het daar mee eens."

Grote schare Flanagan fans

Flanagan heeft de afgelopen jaren meerdere hits gescoord. Zeker in zijn samenwerking met Netflix. Hij brak door met de ijzingwekkende film Gerald's game (2017). Dit bleek voor Netflix zodanig succesvol dat al gauw een aantal series volgde.

Het groene licht werd namelijk gegeven voor series als Midnight Mass, The Haunting of Bly Manor en natuurlijk het geweldig ontvangen The Haunting of Hill House. Geen wonder dat fans graag hem kiezen voor het maken van The Dark Tower.

Eerdere versie flopte

In 2017 is The Dark Tower al eens uitgebracht als film, maar ondanks het casten van grote sterren als Idris Elba en Matthew McConaughey was de film een teleurstelling bij zowel de fans als bij de critici.De film moest de opzet worden voor allerlei spin-offs en series maar gezien de ontvangst werd daar een streep door gezet. Eerder dit jaar maakte Flanagan bekend dat hij de rechten voor het maken van het project heeft ontvangen, dus de fans kunnen hun borst natmaken.

Lees meer over: The Dark Tower, Stephen King, Mike Flanagan, Idris Elba, Matthew McConaughey, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie