search

Ons nieuws van zaterdag 3 juni 2023

Waarom was de lift in 'The Big Bang Theory' nou altijd kapot?
Series / Featured

Waarom was de lift in 'The Big Bang Theory' nou altijd kapot?

Iedereen nam altijd de trap omdat de lift het nooit deed.

De cast van The Big Bang Theory was natuurlijk geniaal uitgezocht. Eén van de niet gecaste elementen in de serie, die wel een belangrijke rol speelde, was de lift!

De lift is in de serie altijd kapot. Tijdens een fanbijeenkomst onthulden de makers van de serie hierover: "We hebben geprobeerd om ruimtes te creëren waar de personages met elkaar konden praten, maar dat was best ingewikkeld, ook de set met een lift erin. Toen ontstond het idee: wat als ze altijd de trap zouden moeten nemen? Zo ontstond het idee van de trap."

Sitcomsfeer


Het bleek dat wanneer de personages buiten de vertrouwde setting kwamen, de sitcomsfeer verloren ging. Daarom kozen Prady en Lorre ervoor om de lift in de serie nooit te laten repareren, zodat de personages altijd de trap zouden moeten gebruiken.

Gedurende de serie bleef de verborgen betekenis van de kapotte lift grotendeels onopgemerkt. Pas in de laatste aflevering werkte de lift weer - tot grote verrassing van de personages en de kijkers. Deze onverwachte wending van de schrijvers symboliseerde dat het leven nooit meer hetzelfde zou zijn voor de personages die jarenlang de trap hadden genomen.

Bekijk op instagram


Einde tijdperk


Voor de kijkers markeerde dit moment tevens het einde van een tijdperk - de lift functioneerde eindelijk en het was helaas tijd om afscheid te nemen van de geliefde personages.

Bekijk op instagram


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk beschikbaar: de top 10 best bekeken Netflix-series aller tijden
Series / Nieuws

Eindelijk beschikbaar: de top 10 best bekeken Netflix-series aller tijden

Een overzicht van de series die het allerbest bekeken zijn op Netflix.

Wat is nu echt de best bekeken serie op Netflix ooit? Wij hebben hier het overzicht van de series die het meeste aantal uur zijn bekeken (per seizoen) voor je op een rij gezet.

Verrassend genoeg staan er met Squid Game en Casa de Papel wat niet Engelstalige series zeer hoog in de lijst. Dat is ook één van de redenen waarom Netflix steeds vaker lokaal series produceert en uitzend. Waar voorheen Engelstalig de norm was, is dat voor Netflix momenteel niet langer het geval.

Top 10 meest bekeken seizoenen ooit



1. Squid Game (seizoen 1) 1.650.450.000 uur
2. Stranger Things (seizoen 4) 1.352.090.000 uur
3. Wednesday (seizoen 1) 1.237.150.000 uur
4. DAHMER (seizoen 1) 856.220.000 uur
5. La Casa de Papel (seizoen 1) 792.230.000 uur
6. Bridgerton (seizoen 2) 656.260.000 uur
7. The Night Agent (seizoen 1) 626.990.000 uur
8. Bridgerton (seizoen 1) 625.490.000 uur
9. La Casa de Papel (seizoen 4) 610.010.000 uur
10. Stranger Things (seizoen 3) 582.100.000 uur

Net buiten de top vallen: Lucifer seizoen 5, All of us are dead, The Witcher seizoen 1 en Inventing Anna seizoen 1.



Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spijkerharde film crasht binnen bij het aanbod van Prime Video
Films / Nieuws

Spijkerharde film crasht binnen bij het aanbod van Prime Video

Vanaf 2 juni is het mogelijk om de spijkerharde film 'Plane' te streamen bij Prime Video. Voeg hem toe aan je watchlist als je in bent voor een keiharde actiefilm.

Men omschrijft de film als goed geregisseerd, vol met actie, goede gevechten en goed gecast. Gerard Butler zien we dan ook in de hoofdrol in Plane, stream hem nu bij Prime Video.

Crash in oorlogsgebied


Piloot Ray Torrance komt met een vliegtuig vol passagiers terecht in een zware storm waarbij zijn vliegtuig zwaar beschadigd raakt. Hij weet het toestel aan de grond te krijgen op een eiland. Hier blijken ze met zijn allen in een oorlogsgebied terecht te zijn gekomen.

Wanneer de meeste passagiers worden gegijzeld door gevaarlijke rebellen, is de enige persoon waarop Torrance kan rekenen voor hulp Louis Gaspare, een beschuldigde moordenaar die werd vervoerd door de FBI.

Over de film


Naast Butler, die onder meer bekend is van 300 en Angel Has Fallen, zien we Mike Colter, Tony Goldwyn, Yoson An en Paul Ben-Victor.

Plane kwam in januari dit jaar naar de bioscopen. De film is geregisseerd door Jean-Francois Richet, hij heeft ook Blood Father en Assault on Precinct 13 op zijn naam staan.

Bloedstollende rit


Op IMDb weet de film een gemiddelde score te pakken van 6.5/10. De critici van Rotten Tomatoes scoren de film een nette 78%. Het publiek is erg enthousiast en scoort de film ook dan een gemiddelde van 94%.

"'Plane' biedt een soms adembenemende, bloedstollende rit die vooral aantrekkelijk moet zijn voor degenen die zijn opgegroeid met actiefilms uit het midden van de jaren 90, zoals 'Con Air', 'Air Force One' en 'Sudden Death'."

"'De actie is snel en de man-tegen-man-gevechten zijn nauwkeurig gechoreografeerd.".

Stream hem nu


Je kan de film thuis kijken vanuit je luie stoel bij Prime Video. Sla deze film niet over als je van een goede actiefilm houdt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste wraakfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste wraakfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

In de filmwereld vinden we een hoop mooie parels terug. Een hoop daarvan zijn te vinden bij de streamingdiensten. We hebben er weer een voor je uitgezocht die je gezien moet hebben.

Soms is het lastig om net datgene te vinden waar je naar zoekt in het grote aanbod van de verschillende streamers. Om je op weg te helpen lichten wij er een aantal voor je uit die het bekijken meer dan waard zijn. Nu kijken we naar één van de beste wraakfilms die je terug kan vinden op Netflix.

In 2008 was de release van Taken, één van de beste wraakfilms die er is. De negentig minuten durende film zit vol actie en goede dialogen waarvan er een heel bekend is.

I will find you


Bryan is een gepensioneerd CIA-agent en hoort op verjaardag van zijn dochter dat zij met haar vriendin samen naar Parijs toe gaat. Als zij daar is aangekomen en belt met haar vader ziet ze dat haar vriendin ontvoerd wordt. Niet lang daarna hoort Bryan dat zijn dochter ook meegenomen wordt.

Hij reist af naar Parijs om achter de ontvoerders aan te gaan en hij komt oog in oog te staan met een grote organisatie aan gevaarlijke en meedogenloze vrouwenhandelaars.



Liam Neeson


In eerste instantie was Jeff Bridges gecast voor de film maar hij haakte af. Liam Neeson nam het stokje over, niet omdat hij veel vertrouwen had in het succes van de film, maar hij vond het wel interessant om vier maanden in Parijs te wonen en daar karate te leren. Hij had nooit verwacht dat de film zo'n groot succes zou gaan worden. Bridges zei naderhand dat Neeson de rol beter had gedaan dan hij zelf had kunnen doen.

Nederlands tintje


Fransman Pierre Morel had de regie van de film in handen. Andere successen die hij geregisseerd heeft zijn Banlieue 13 en Peppermint.

Naast Neeson zien we actrice van eigen bodem, Famke Janssen. Zij is zich na deze film in gaan zetten als Goodwill-ambassadeur voor het Bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding. Verder zien we Maggie Grace, Leland Orser, Katie Cassidy, Jon Gries en Holly Valance.

Glansrijk


Toen de film net uitkwam was nog niet iedereen even goed te spreken over de film. Nu zien we op IMDb wel een mooie score van 7.8/10. De critici bij Rotten Tomatoes geven de film met zijn allen een voldoende met 58%. Het publiek is een stuk enthousiaster over de film met een goede 85%.

"Famke Janssen is glansrijk in haar rol als Lenore, de egoïstische, strakke, kille, omhooggevallen moeder van de ontvoerde Kim, maar het is zonder twijfel Liam Neeson die schittert als de wat oudere en vermoeide ex-CIA-agent Bryan die op zoek gaat naar zijn dochter." aldus een recensent van Filmtotaal.

Streamen


De film Taken is er wat ons betreft eentje die je gezien moet hebben. Stream hem nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video laat er geen gras over groeien, strakke teaser 'Citadel: Diana' gedropt
Series / Trailer

Prime Video laat er geen gras over groeien, strakke teaser 'Citadel: Diana' gedropt

Het Spyverse ligt zo te zien goed op schema en de eerste teaser belooft de nodige spanning.

Prime Video pakt zo te zien goed door wat de ambitieuze Spyverse-plannen betreft. Eerder werd al bericht dat het streaming-platform het letterlijk globaal aan wilde pakken.

Dit houdt in dat de Engelstalige serie met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas als een 'moederschip' gezien kan worden. De spin-offs zullen letterlijk in andere landen en in andere talen gemaakt worden. Citadel: Diana is de Italiaanse serie.

Strakke formule?


De hoofdrolspeelster is Matilda De Angelis, die de mysterieuze Diana speelt. De plot wordt momenteel nog geheim gehouden, en het enige dat je als kijker weet is dat zij voor Citadel werkt.

Het grootse Spyverse is een enorm project en Prime Video heeft duidelijk kosten noch moeite gespaard. Waar Citadel een spionagethriller was met wat soap-achtige elementen, is de vraag welke kant de Italiaanse spin-off op gaat. Krijgen we een bepaalde formule te zien, of zullen de series ieder hun eigen stempel hebben?

Details over de plot zullen ongetwijfeld nog bekendgemaakt worden, Citadel: Diana wordt in 2024 verwacht.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk zelf: waar waren we gebleven in 'Sex and the City: And Just Like That'
Series / Trailer

Kijk zelf: waar waren we gebleven in 'Sex and the City: And Just Like That'

Alle drie hoofdrolspeelsters gaan duidelijk nieuwe fases in blijkens de trailer.

Onlangs werd bekendgemaakt dat Samantha (Kim Cattrall) voor even weer te zien is in seizoen 2 van Sex and the City: And Just Like That. Daarnaast speelt er ook in de levens van de overige personages het een en ander.

Aan het einde van seizoen 1 werden wat knopen doorgehakt. De trailer voor het nieuwe seizoen pakt de draad op.

Ruim een jaar later


Seizoen 2 start ruim een jaar later. Carrie is langzaam maar zeker bezig om de draad van haar leven weer op te pakken. Miranda (Cynthia Nixon) heeft duidelijk voor Che (Sara Ramirez) gekozen, en Charlotte (Kristin Davis) overweegt om weer te gaan werken. De nieuwe personages zoals Dr. Nya Wallace (Karen Pittman) zijn ook weer van de partij.

Van de vertrouwde gezichten keert ook Aidan (John Corbett) terug in Carrie's leven. Tot slot zal ook de excentrieke socialite Bitsy von Muffling (Julie Halston) haar opwachting maken. In de oorspronkelijke serie trouwde zij met de homoseksuele Bobby (Nathan Lane) en kreeg een kind met hem.

Seizoen 2 van Sex and the City: And Just Like That is vanaf 22 juni te zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'House of the Dragon'-scène in seizoen 2 zou de hele serie kunnen ruïneren
Series / Nieuws

Deze 'House of the Dragon'-scène in seizoen 2 zou de hele serie kunnen ruïneren

Als deze scène niet goed gedaan wordt, mislukt heel seizoen 2 van 'House of the Dragon'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans die het verhaal van House of the Dragon voor het eerst meemaakten in de HBO-serie kijken ongeduldig uit naar het tweede seizoen. De fans die de boeken hebben gelezen zijn echter wat voorzichter, want zij weten wat we kunnen verwachten in het nieuwe seizoen…

Hoewel zij net zo enthousiast zullen zijn om hun favoriete personages weer op het scherm te zien, zijn de boekenfans zich er maar al te bewust van dat er een paar essentiële momenten zijn die seizoen 2 vanaf het begin kunnen maken of breken. De wraak van Team Black op Lucerys is daar een van.

Wraak


In het boek zijn zowel Daemon als Rhaenyra vastbesloten om Team Green te wreken voor de dood van Lucerys, een van Rhaenyra's bastaardzonen, verwekt door Harwin Strong. Hoewel zijn dood in de serie tot een ongeluk werd gemaakt, zit een wraakactie er nog steeds aan te komen, zoals is bevestigd door castingnieuws en gelekte foto's van de set.

Om Luce te wreken, neemt Daemon contact op met zijn mensen in King's Landing en beveelt hij hen een van de kinderen van Helena en Aegon te vermoorden. Twee huurmoordenaars genaamd Blood en Cheese voltooien de missie en onthoofden de jonge Jahaerys, wat de teams alleen maar verder uit elkaar drijft en zorgt voor meer oorlog.

Vermenselijken


Aangezien de serie elk personage meer vermenselijkt dan de oorspronkelijke bron deed, zijn fans enigszins bezorgd dat de scène minder gruwelijk zal worden gemaakt. Als House of the Dragon besluit dezelfde route te volgen en Rhaenyra minder betrokken te maken of de methode te veranderen, zou haar karakter de nodige wreedheid en kracht missen om de oorlog voort te zetten.



Hoewel de wens van de schrijvers om de hoofdpersonages sympathieker en herkenbaarder te maken voor het publiek begrijpelijk is, is er een grens als het gaat om de gebeurtenissen die worden beschreven in de boeken van George R.R. Martin.

Groot belang


Fans zijn er in elk geval klaar voor om Rhaenyra meer losgeslagen en machtiger dan ooit te zien, haar de familie te zien wreken en de troon terug te winnen. Het is in ieder geval van groot belang dat dit goed in beeld wordt gebracht.



House of the Dragon is te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finn Wolfhard verzekert fans dat 'Stranger Things' seizoen 5 alle vragen zal beantwoorden
Series / Nieuws

Finn Wolfhard verzekert fans dat 'Stranger Things' seizoen 5 alle vragen zal beantwoorden

Finn Wolfhard belooft de fans dat al hun brandende vragen beantwoord gaan worden in het laatste seizoen.

Het einde van Stranger Things komt in zicht en seizoen 5 zal dan ook alles netjes af moeten ronden. Geen losse draadjes of onopgeloste plot details. Gelukkig gaat seizoen 5, volgens Finn Wolfhard, heel veel vragen beantwoorden.

Sinds Stranger Things in 2016 uitkwam, is het één van de meest bekeken series ter wereld geworden. Een paar seizoenen en heel wat jaren later is het dan toch echt tijd om afscheid te gaan nemen van iedereen, maar niet voordat er nog wat brandende vragen beantwoord worden.

Wat te verwachten


In een interview met Collider vertelde Wolfhard (Mike Wheeler) wat we kunnen verwachten van het laatste seizoen. Hij maakte ook duidelijk dat hij zelf niet alle antwoorden heeft, maar dat de kijkers er wel veel kunnen verwachten.

Hij zei: "Ik denk dat seizoen 5 waanzinnig veel vragen beantwoordt over het verhaal. Ik denk dat veel mensen blij zullen zijn als ze terug zijn. Het is het laatste seizoen, dus we willen eigenlijk terug naar de oorsprong van waarom de serie zo speciaal is".

De vragen


Eén van de vragen die misschien wel beantwoord gaat worden is waarom de Upside Down bevroren was op 6 november 1983. De dag dat Eleven het portaal opende en Will verdween.



Het antwoord kan te maken hebben met de connectie die Eleven heeft met de Upside Down. Hopelijk wordt deze connectie in seizoen 5 nog verder onderzocht.

Te zien op Netflix


Bekijk hieronder een theorie over seizoen 5 en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'Rings of Power' is bij de regisseur al na 1 seizoen bekend
Series / Nieuws

Het einde van 'Rings of Power' is bij de regisseur al na 1 seizoen bekend

Na 1 seizoen weet regisseur J.A. Bayona al alle details voor het einde van de serie.

Seizoen 1 van The Rings of Power doet het heel erg goed en blijft groeien in populariteit. Hoewel dit nog maar het begin is, weet regisseur J.A. Bayona al precies hoe de serie gaat eindigen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien. De serie is op dit moment druk bezig met de productie van seizoen 2.

Het einde


Door de boeken is er natuurlijk veel bronmateriaal en Bayona heeft zich hierdoor goed laten inspireren. Hij weet namelijk al precies waar The Rings of Power zal eindigen.

Hij zei in een interview met Comicbook: "Ik ben erg enthousiast over dat verhaal. Ik ken het einde. Ik weet waar alles naartoe gaat, en ik ben super opgewonden om het hele verhaal te zien."



Het originele plan


Toen de serie voor het eerst uitgebracht werd, was het plan dat er 5 seizoenen zouden komen.

Het gaat alleen best lang duren voordat de productie van seizoen 5 van start gaat. Het kan dus zijn dat het originele plan en einde omgegooid moeten worden.

Te zien op Prime Video


Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Rings of Power op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'House of the Dragon'-acteur reageert op heftige haat-opmerkingen
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-acteur reageert op heftige haat-opmerkingen

Olivia Crooke vindt het helemaal prima dat fans kritiek hebben op haar personage.

House of the Dragon heeft heel veel complexe personages en niet elk personage is geliefd. Aan de andere kant hoeft ook niet elk personage geliefd te zijn. Je hebt namelijk altijd iemand nodig die gehaat kan worden door de kijkers.

Olivia Cooke maakte haar debuut in House of the Dragon seizoen 1 als de oudere versie van lady Alicent Hightower. Ze heeft een bittere rivaliteit met haar voormalige jeugdvriendin Rhaenyra Targaryen.

(Im)perfectie


Hoewel Olivia Crooke de rol fenomenaal speelt, heeft ze toch heel veel kritiek en haat-reacties gekregen van kijkers over de acties van haar personage.

Crooke heeft toegegeven in een interview met UnWrapped dat haar personage enorm gebrekkig is. Dit is echter precies wat ze wil. Ze wil geen personages spelen die universeel geliefd zijn.

Houden van en haten


Ze heeft ondertussen geleerd dat ze meer een neushoornhuid moet ontwikkelen en de kritiek niet persoonlijk op moet vatten. Ze zegt: "Als je een hekel aan mijn karakter had, is dat prima.

Ik weet dat ze niet de heldin is. Ik ging daarop in, wetende dat ze een zeer gebrekkig persoon is, en heel erg complex."




Te zien op Max


Bekijk hieronder de podcast en stream House of the Dragon op HBO MAX.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a het spannende 'Cruel Summer'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a het spannende 'Cruel Summer'

Juni wordt door Prime Video begonnen met een mix van Nederlandse reality en internationale spanning.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Million Dollar Island (seizoen 2 - aflevering 8)



Verschijnt op: 5 juni
Genre: Reality-TV
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dennis van der Geest presenteert Million Dollar Island. Een programma waarin kandidaten 60 dagen moeten zien te overleven op een verlaten eiland met 99 anderen. Wie weet het spel slim genoeg te spelen om de finale te bereiken?





Deadloch (seizoen 1 - aflevering 4)



Verschijnt op: 8 juni
Genre: Komedie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Twee compleet verschillende vrouwelijke rechercheurs moeten gedwongen samenwerken om de moord op een plaatselijke man op te lossen in het rustige stadje aan zee van Deadloch.





Cruel Summer (seizoen 2)



Verschijnt op: 9 juni
Genre: Drama / Mysterie / Thriller
Kijk op Prime Video

Synopsis: Deze psychologische thriller volgt twee jonge vrouwen; Kate, het populaire meisje dat voor het geluk geboren is maar op een dag vermist raakt, en Jeanette, het nerdy muurbloempje dat beschuldigd wordt van betrokkenheid bij Kate's verdwijning.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

4 juni: Jachtseizoen (seizoen 3 - aflevering 6) - Spelshow / Reality-TV - Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'The Idol'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'The Idol'

Het wordt op HBO Max een interessante week met de nadruk op veel politiek en intrige.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Idol (seizoen 1 - aflevering 1)



Verschijnt op: 5 juni
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Na een zenuwinzinking in de weg kwam van Jocelyn's laatste tour, is ze vastberaden om haar rechtmatige status als grootste en meest sexy popster in Amerika te claimen. Haar passie wordt nieuw leven ingeblazen door Tedros, een expert in het nachtleven.





Unprecedented (seizoen 1)



Verschijnt op: 8 juni
Genre: Documentaire

Synopsis: Een exclusief kijkje in de levens en acties van Donald Trump en het eerste gezin tijdens zijn herverkiezingscampagne in 2020. Wees getuige van de rauwe beelden achter de schermen, inclusief het laatste interview dat Trump als president gaf.





First Five (seizoen 1)



Verschijnt op: 9 juni
Genre: Documentaire

Synopsis: De driedelige documentaireserie 'First Five' geeft een blik op de publieke rollen van het volledig vrouwelijke kabinet van Finland en biedt een eerlijke kijk op het leven van deze uitzonderlijke politici in ongekende tijden.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

3 juni: Painting with John (seizoen 3) - Komedie / Reality-TV - Deels instructieprogramma, deels open haard gesprek, elke aflevering van deze serie vind je kunstenaar John Lurie verschanst aan zijn werktafel, waar hij zijn ingewikkelde aquareltechnieken perfectioneert en zijn reflectie over levenslessen deelt.

8 juni: Queen of Versailles Reigns Again (seizoen 1) - Reality-TV - Nadat de recessie bijna Jackie's droomhuis had gestopt, zijn zij en haar familie klaar om terug te keren naar hun beroemde huis van 90.000 vierkante meter.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aandeelhouders Netflix verwerpen bonussen CEO's en steunen schrijversstaking
Series / Nieuws

Aandeelhouders Netflix verwerpen bonussen CEO's en steunen schrijversstaking

Aandeelhouders van Netflix zeggen resoluut nee tegen bonussen voor grote bazen.

De schrijversstaking in Amerika geïnitieerd door de vakbond WGA is al een tijdje gaande. De aandeelhouders van Netflix mengen zich in dit debat door een duidelijk signaal te geven aan de leiding dat grote bonussen voor management momenteel ongepast zijn.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 1 juni werd er gestemd of er bepaalde bonuspakketten voor hoger management, waaronder CEO Ted Sarandos en Greg Peters, goedgekeurd zouden worden. Het resultaat was overduidelijk negatief.

Unanieme stemming


De aandeelhouders stemden unaniem tegen de plannen. De WGA had de aandeelhouders al eerder in een brief gevraagd om in deze tijd van de schrijversstaking tegen het voorstel te stemmen. Zij vinden het bijzonder ongepast.

Hoofd van WGA West schreef onder andere: "Aandeelhouders zouden een bericht moeten sturen aan Netflix dat als het bedrijf de $166 miljoen aan managementsalarissen kan betalen, ze vast ook de $68 miljoen kunnen veroorloven waar de schrijvers om vragen."

Waarom staken de schrijvers?


Er zijn een aantal redenen waarom de scenarioschrijvers in staking zijn gegaan. Ze willen graag een verbetering zien in de compensatie van inkomsten uit streamingdiensten. Het is voor hen nu onduidelijk wat zij mislopen.



Ook maken ze zich hard om in contracten clausules af te sluiten waarin een veiligstelling wordt opgenomen dat hun werk niet overgenomen zal worden door kunstmatige intelligentie, wat tegenwoordig steeds meer de kop opsteekt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bonusaflevering van 'Yellowjackets' seizoen 2 komt er nu echt aan!
Series / Nieuws

De bonusaflevering van 'Yellowjackets' seizoen 2 komt er nu echt aan!

Veel fans speculeerden al een hele tijd over de bonusaflevering, maar nu heeft Ashley Lyle het nieuws officieel bevestigd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ashley Lyle, mede-bedenker van de serie Yellowjackets, heeft op Twitter de theorie van fans bevestigd dat er een bonusaflevering van seizoen 2 zal komen.

De finale van seizoen 2 is pas net uitgezonden en eindigde met de plotselinge dood van een belangrijk personage. Logischerwijs zou het verhaal bij de cliffhanger worden opgepakt in seizoen 3, maar misschien kunnen we al eerder ontdekken wat er gaat gebeuren.

Extra aflevering


Er gingen al een tijdje geruchten rond dat er nog meer beeldmateriaal bestond van seizoen 2 dat nog niet was uitgezonden. Veel fans hoopten daarom dat er een bonusaflevering zou komen.

En goed nieuws! Ashley Lyle heeft nu op twitter bevestigd dat er inderdaad een bonusaflevering van seizoen 2 aankomt. Bekijk de tweet hieronder:



Tweet


Lyle reageerde op een kijker die zich afvroeg of de bonusaflevering op 2 juni zou worden uitgebracht, omdat alle afleveringen van het tweede seizoen van Yellowjackets standaard vanaf vrijdag te streamen waren.

In haar antwoord bevestigt Lyle dat een bonusaflevering zeker op de planning staat, maar ze geeft verder geen specifieke details over wanneer we de aflevering kunnen verwachten.



Kijk tot die tijd alle afleveringen van Yellowjackets terug op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorlegende Stephen King steunt verfilming 'The Dark Tower' door Mike Flanagan
Series / Nieuws

Horrorlegende Stephen King steunt verfilming 'The Dark Tower' door Mike Flanagan

De schrijver ziet graag dat eer aangedaan wordt aan een van zijn bekendste werken.

Onder fans en kenners is inmiddels wel bekend dat filmmaker Mike Flanagan meestal garant staat voor succes. Hij is bezig met een bewerking van Stephen King's The Dark Tower. En laat het nou King zelf zijn die zijn steun uitspreekt voor dit project.

Het nieuws komt naar aanleiding van een bericht van een van de fans dat zij graag een film/serie zouden zien van The Dark Tower onder leiding van Flanagan. De horrormeester reageerde daarop met: "De schrijver is het daar mee eens."

Grote schare Flanagan fans


Flanagan heeft de afgelopen jaren meerdere hits gescoord. Zeker in zijn samenwerking met Netflix. Hij brak door met de ijzingwekkende film Gerald's game (2017). Dit bleek voor Netflix zodanig succesvol dat al gauw een aantal series volgde.

Het groene licht werd namelijk gegeven voor series als Midnight Mass, The Haunting of Bly Manor en natuurlijk het geweldig ontvangen The Haunting of Hill House. Geen wonder dat fans graag hem kiezen voor het maken van The Dark Tower.

Eerdere versie flopte


In 2017 is The Dark Tower al eens uitgebracht als film, maar ondanks het casten van grote sterren als Idris Elba en Matthew McConaughey was de film een teleurstelling bij zowel de fans als bij de critici.



De film moest de opzet worden voor allerlei spin-offs en series maar gezien de ontvangst werd daar een streep door gezet. Eerder dit jaar maakte Flanagan bekend dat hij de rechten voor het maken van het project heeft ontvangen, dus de fans kunnen hun borst natmaken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal's vaderlijke imago gaat misschien wat te ver, vindt 'The Last of Us' co-ster Bella Ramsey
Series / Nieuws

Pedro Pascal's vaderlijke imago gaat misschien wat te ver, vindt 'The Last of Us' co-ster Bella Ramsey

"Ik heb er in het begin ook aan meegedaan, maar nu ben ik bang dat het te ver is gegaan"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Pedro Pascal, bekend geworden door Game of Thrones, The Mandalorian en natuurlijk The Last of Us heeft een koosnaam bij de fans die misschien wat te ver gaat.

Daddy


The Last of Us co-ster Bella Ramsey is bezorgd dat het imago waarin de fans de acteur duwen misschien wat te ver gaat.

Door rollen als The Mandalorian en Joel in The Last of Us heeft Pascal een aantal vaderlijke rollen op zich genomen. Blijkbaar heeft zijn acteerwerk zo veel impact op de fans gehad dat ze hem daarom 'daddy' zijn gaan noemen.



Bezorgd


Ramsey vindt dat het hele 'daddy' nu wel klaar moet zijn.

"Ik heb er in het begin ook aan mee gedaan, maar nu ben ik bang dat het te ver is gegaan," zegt Ramsey.

"Ik weet niet of hij het nog wel leuk vindt. Ik zou het hem moeten vragen."



Vrouwengevangenis


Bella Ramsey's volgende acteerklus is de serie Time van de BBC.

"Het speelt in een vrouwengevangenis. Erg leuk, veel gelachen," grapt Ramsey.

"De serie is enorm duister, maar er is meer hoop dan dat ik verwacht had," vertelt de actrice.

In de serie spelen ook Jodie Whittaker (Doctor Who) en Sean Bean (Game of Thrones).



The Last of Us is nu te zien op HBO Max. Voor het tweede seizoen is op dit moment nog geen release datum bekend, maar we houden je op de hoogte.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Rabo de Peixe'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Rabo de Peixe'

Vier vrienden wensen een spannender leven, maar of dit is wat ze in gedachten hadden...

Regie: Augusto Fraga, Patrícia Sequeira | Cast: José Condessa (Eduardo), Helena Caldeira (Sylvia), Rodrigo Tomás (Rafael), André Leitão (Carlinhos), Albano Jerónimo (Arruda), Marcantonio Del Carlo (Francesco), Adriano Carcvalho (Jeremias) e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 41-51 minuten | Jaar: 2023

Op de Azoren gebeurt nooit iets spannends. Er heerst veel armoede, dus mensen doen alles om wat extra geld te verdienen om rond te kunnen komen. Zo ook de vier vrienden Eduardo, Sylvia, Rafael en Carlinhos. Ze dromen van een welvarend leven in Amerika en zijn hun saaie leventje meer dan beu. Tot er onverwacht een lading cocaïne aanspoelt. Dan verandert hun leven in één klap.

Jóse Condessa neemt de rol van Eduardo op zich, een simpele jongen die hard moet werken voor zijn geld en om voor zijn blinde vader te zorgen. José Condessa lijkt geknipt voor deze rol. Met zijn lieve uitstraling wekt hij een bepaalde sympathie op voor Eduardo, waardoor je hem niet als misdadiger, maar als simpele vissersjongen ziet. Waar zijn vrienden zich laten verleiden door de aangespoelde drugs, ziet Eduardo de drugs als een spannende uitdaging en een kans op een beter leven.

Rabo de Peixe zit vol spannende plotpunten en onverwachte wendingen. Het tempo ligt vrij hoog, wat de serie in combinatie met de vertrouwde uitstraling van de hoofdpersonages meeslepend maakt. Toch heeft Rabo de Peixe ook iets luchtigs. Steeds wanneer de serie wat weg begint te krijgen van een serieuze thriller, zorgt een vleugje humor ervoor dat het allemaal niet te zwaar wordt. Rabo de Peixe heeft dan ook van alles wat. Het verhaal is spannend, dramatisch, maar ook herkenbaar en soms dus zelfs een beetje humoristisch. Rabo de Peixe zal daardoor waarschijnlijk een groot publiek aanspreken.

De serie speelt zich volledig af op de Azoren, in een groene omgeving met heel veel water. Af en toe breken kleine dorpjes dit ietwat eentonige decor. De nadruk is duidelijk gelegd op de mist die regelmatig rond deze eilanden hangt. Prachtige vergezichten en parelwitte stranden zoals in de reisgidsen zouden de miserabele sfeer vast niet genoeg benadrukt hebben. Rabo de Peixe is dan ook geen toeristische reclame voor de Azoren.

Hoewel de cast een ruime hoeveelheid talent bevat, schort het hier en daar nog weleens aan de geloofwaardigheid en de acteerkunsten van enkele spelers. Francesco Aquaroli bijvoorbeeld, die de rol speelt van een Italiaanse maffiabaas, had best wat steviger in zijn schoenen mogen staan tijdens een politieachtervolging, die zowel wat betreft scenario als acteerkunsten bijna klungelig overkomt.

Maar deze kleine puntjes van kritiek mogen de pret niet drukken. Rabo de Peixe is een genot om naar te kijken, met een spannend en verrassend plot en een energieke cast. Elke aflevering draagt een gelijke hoeveelheid bij aan de opbouw van het verhaal en zorgt steeds weer voor een sterkere binding met de personages.

En dan komt het slot. Een meer open einde had de serie niet kunnen hebben. Het verhaal stopt op zijn climax, wat door de meeslependheid van de serie ervoor zorgt dat veel kijkers hier geen voldoening uit zullen halen. Geen enkel onderdeel komt in dit seizoen tot een bevredigend einde, wat voor een hoop vraagtekens zorgt.

Lukt het Eduardo in Amerika te komen? Wat gebeurt er met de drugs? Slaagt de recherche erin de zaak op te lossen? En hoe loopt het af met de oom van Eduardo? Een en al losse eindjes dus. De vraag is of er een tweede seizoen volgt, waarin deze vragen wél beantwoord zullen worden.

★★★★☆

Rabo de Peixe is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstellend nieuws voor alle fans van 'Ted Lasso'
Series / Nieuws

Teleurstellend nieuws voor alle fans van 'Ted Lasso'

Het einde van 'Ted Lasso' blijkt definitiever dan veel fans hadden verwacht.

Ted Lasso is na 3 seizoenen tot zijn einde gekomen en de laatste aflevering raakte de meeste kijkers harder dan verwacht. Toch zullen fans hier voorlopig genoegen mee moeten nemen, want er komen in de nabije toekomst nog geen spin-offs aan.

De meeste succesvolle series krijgen tegenwoordig na hun laatste aflevering nog een spin-off, zodat de fans niet voor altijd afscheid hoeven te nemen van de wereld en personages van de serie. Kijk bijvoorbeeld naar Game of Thrones en The Walking Dead.

Spin-off?


Het is dus niet meer dan normaal dat kijkers van Ted Lasso hoop hadden dat er een spin-off aangekondigd zou worden. Helaas heeft co-creator en acteur Brendan Hunt bevestigd dat er voorlopig geen nieuwe verhalen aankomen.

In de meest recente Reddit AMA-sessie over r/TedLasso gaf Hunt, die Coach Beard speelde, toe dat hij op dit moment niet meer weet over spin-off-plannen dan de fans zelf. Maar zijn antwoord klinkt helaas niet hoopvol.

Geen topprioriteit


Hij schreef het volgende: "Mijn politiek correcte antwoord, dat ook 100% waar is: we weten het niet. We hebben een pauze nodig en zullen er zometeen een nemen. Niets is uitgesloten, alles is mogelijk, maar dat omvat ook de mogelijkheid dat we klaar zijn. We zullen het pas weten als we er een tijdje mee hebben gezeten [en] hebben ontspannen"


Zelfs als er dus een kans is dat het Ted Lasso-universum een comeback maakt, zal dat nog wel even duren. Het produceren van een spin-off is duidelijk geen topprioriteit voor het team, dus zelfs als ze besluiten om verder te gaan met een idee, kan het schrijven en pitchen zelf meer dan een jaar duren.

3 seizoenen


Tot die tijd moeten we het dus maar doen met de 3 bestaande seizoenen. Ted Lasso is te zien op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van hitserie 'Good Omens' kunnen genieten van deze gloednieuwe intro
Series / Nieuws

Fans van hitserie 'Good Omens' kunnen genieten van deze gloednieuwe intro

De serie combineert humor, fantasy en het einde van de wereld in een uniek avontuur

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hitserie Good Omens beloont geduldige fans met een kleine blik op het tweede seizoen.

Good Omens


Good Omens is de serie gebaseerd op de roman van Terry Pratchett en Neil Gaiman.

In de serie volgen we de engel Aziraphale (Michael Sheen) en de demon Crowley (David Tennant), die samenwerken om de Apocalyps te voorkomen.

De serie combineert humor, fantasy en het einde van de wereld in een uniek avontuur vol charmante personages en bovennatuurlijke gebeurtenissen.

Een speciaal cadeautje


Op de officiële twitterpagina van de serie wordt deze blik op het tweede seizoen aangekondigd als:

"Een speciaal cadeautje, omdat jullie allemaal zo veel geduld met ons hebben gehad."



Seizoen 2


Het tweede seizoen zal zowel oude als nieuwe gezichten bevatten. Zo zullen Peter Davison (Doctor Who) en Ty Tennant (House of the Dragon de serie komen versterken.

Naast Tennant en Sheen zal Miranda Richardson (Rita Skeeter in Harry Potter te zien zijn en zal Jon Hamm terugkeren als de engel Gabriel.

Het zes afleveringen tellende seizoen zal geregisseerd worden door Douglas McKinnon, die ook aan het roer stond van het eerste seizoen.



Good Omens zal vanaf 28 juli op Prime Video te zien zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.