search
Queen Latifah en Mary J. Blige gestrikt voor 'The Wiz'
Series / Nieuws

Queen Latifah en Mary J. Blige gestrikt voor 'The Wiz'

NBC maakt een live tv- event van de uitzending, net als het eerder deed rond 'Peter Pan'.

De live tv- versie van The Wiz belooft iets bijzonders te worden. Queen Latifah en Mary J. Blige zijn ervoor gecast, aldus Variety. Latifah gaat de titelrol spelen en Blige is van de partij als Evillene, de gemene heks van het westen.


De musical is een hervertelling van het boek De tovenaar van Oz met een geheel Afro-Amerikaanse cast. Daarbij speelt het zich niet af in Kansas en Oz, maar in New York. Anders dan het boek speelt The Wiz zich af in New York. De musical werd in 1978 verfilmd met Diana Ross als Dorothy en Michael Jackson als de Vogelverschrikker.

Eerder werd al bekend dat Stephanie Mills te zien zal zijn als Tante Em. Mills was in de originele Broadway versie van de musical te zien als Dorothy. Wie voor dit tv- event de rol van Dorothy zal spelen, is nog niet bekend. De makers zouden nog op zoek zijn.

The Wiz zal 3 december op NBC worden uitgezonden. Eerder deed de zender hetzelfde met Peter Pan en The Sound of Music, die beide een enorm succes waren. De bedoeling van de zender is om vaker dit soort tv- events op te zetten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen