Eén van de beste wraakfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

Filmnieuws - In de filmwereld vinden we een hoop mooie parels terug. Een hoop daarvan zijn te vinden bij de streamingdiensten. We hebben er weer een voor je uitgezocht die je gezien moet hebben.

Patricia Koning, 03-06-2023 17:28

Soms is het lastig om net datgene te vinden waar je naar zoekt in het grote aanbod van de verschillende streamers. Om je op weg te helpen lichten wij er een aantal voor je uit die het bekijken meer dan waard zijn. Nu kijken we naar één van de beste wraakfilms die je terug kan vinden op Netflix.
In 2008 was de release van Taken, één van de beste wraakfilms die er is. De negentig minuten durende film zit vol actie en goede dialogen waarvan er een heel bekend is.

I will find you

Bryan is een gepensioneerd CIA-agent en hoort op verjaardag van zijn dochter dat zij met haar vriendin samen naar Parijs toe gaat. Als zij daar is aangekomen en belt met haar vader ziet ze dat haar vriendin ontvoerd wordt. Niet lang daarna hoort Bryan dat zijn dochter ook meegenomen wordt.

Hij reist af naar Parijs om achter de ontvoerders aan te gaan en hij komt oog in oog te staan met een grote organisatie aan gevaarlijke en meedogenloze vrouwenhandelaars.


Liam Neeson

In eerste instantie was Jeff Bridges gecast voor de film maar hij haakte af. Liam Neeson nam het stokje over, niet omdat hij veel vertrouwen had in het succes van de film, maar hij vond het wel interessant om vier maanden in Parijs te wonen en daar karate te leren. Hij had nooit verwacht dat de film zo'n groot succes zou gaan worden. Bridges zei naderhand dat Neeson de rol beter had gedaan dan hij zelf had kunnen doen.

Nederlands tintje

Fransman Pierre Morel had de regie van de film in handen. Andere successen die hij geregisseerd heeft zijn Banlieue 13 en Peppermint.

Naast Neeson zien we actrice van eigen bodem, Famke Janssen. Zij is zich na deze film in gaan zetten als Goodwill-ambassadeur voor het Bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding. Verder zien we Maggie Grace, Leland Orser, Katie Cassidy, Jon Gries en Holly Valance.

Glansrijk

Toen de film net uitkwam was nog niet iedereen even goed te spreken over de film. Nu zien we op IMDb wel een mooie score van 7.8/10. De critici bij Rotten Tomatoes geven de film met zijn allen een voldoende met 58%. Het publiek is een stuk enthousiaster over de film met een goede 85%.

"Famke Janssen is glansrijk in haar rol als Lenore, de egoïstische, strakke, kille, omhooggevallen moeder van de ontvoerde Kim, maar het is zonder twijfel Liam Neeson die schittert als de wat oudere en vermoeide ex-CIA-agent Bryan die op zoek gaat naar zijn dochter." aldus een recensent van Filmtotaal.

Streamen

De film Taken is er wat ons betreft eentje die je gezien moet hebben. Stream hem nu bij Netflix.


Lees meer over: Netflix, Taken, Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace, Leland Orser, Katie Cassidy, Jon Gries, Holly Valance, Pierre Morel

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam