search
Hoe is het nu met die 'rebelse' Brenda Walsh uit 'Beverly Hills 90210'?
Series / Featured

Hoe is het nu met die 'rebelse' Brenda Walsh uit 'Beverly Hills 90210'?

Actrice Shannon Doherty is net als het personage dat zij speelde nogal rebels.

Al meer dan dertig jaar geleden werd de iconische serie Beverly Hills 90210 opgestart. De serie, die liep van 1990 tot 2000, boeide een hele generatie tieners die zich via de serie onderdompelde in de avonturen van de jeugd in het chique Beverly Hills.

Een personage dat al snel uitgroeide tot een favoriet onder de fans was de rebelse Brenda Walsh, gespeeld door Shannen Doherty.

Brenda Walsh


Brenda was de zus van de andere hoofdpersoon Brandon Walsh, en maakte haar entree in de show als een nieuweling uit Minnesota die moeite had om zich aan te passen aan het luxueuze leven in Beverly Hills. Haar karakter werd al snel bekend om haar gevoel voor mode, haar sterke wil en haar wilde avonturen.

Shannen Doherty


Shannen Doherty, geboren op 12 april 1971 in Memphis in de Verenigde Staten, begon haar carrière al op jonge leeftijd en had al enige bekendheid verworven voordat ze de rol van Brenda kreeg.

Na haar tijd in Beverly Hills 90210 nam ze deel aan verschillende projecten. Ze speelde in films zoals Mallrats, had een grote rol in de serie Charmed en had ook gastoptredens in series als The Secret Life of the American Teenager en Riverdale.

Bekijk op instagram

Bad girl


Doherty kwam veelvuldig in het nieuws door gedoe op filmsets en is wat dat betreft een echte 'bad girl' die vaak in de problemen kwam.

Ziekte


Helaas kreeg Shannen Doherty in 2015 borstkanker. Nadat ze daarvan eerst genezen leek te zijn, heeft ze recentelijk aangegeven dat ze nu in de terminale fase van deze ziekte zit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen