search
Deze uitmuntende misdaadklassieker stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze uitmuntende misdaadklassieker stream je nu bij Netflix

Vanaf donderdag 15 juni voegt Netflix weer een klassieke misdaadfilm toe aan hun aanbod. 'L.A. Confidential' kan je dan streamen bij de dienst.

De film komt uit 1997 maar wordt nog steeds erg graag gekeken door velen. Als jij deze meesterlijke klassieker nog niet hebt gezien, is het zeker aan te raden om dit te gaan doen.

Eigen motieven


We gaan terug naar de jaren '50 waarin drie agenten na een schietpartij allemaal achter de waarheid proberen te komen. De drie agenten hebben echter allemaal hun eigen motieven en manieren om dit te doen. De ene probeert wanhopig hogerop te komen, de ander hanteert zijn eigen regels en heeft zichzelf niet goed onder controle en de laatste vindt zijn contacten in Hollywood eigenlijk belangrijker dan politiewerk.

Rijke klassieker


De film weet het erg goed te doen op IMDb, daar pakt hij namelijk een hele goede 8.2/10. Bij Rotten Tomatoes weet de film bijna helemaal perfect te scoren. De critici geven de film 99% en het publiek 94%.

"Het onberispelijke ensemble, het meesterlijk geschreven verhaal, de levendige maar gruizige visie van LA uit de jaren 50 - bijna alles klikt in deze passend cynische en onmiskenbaar verleidelijke misdaad-thriller uit de periode die nog steeds zijn stijl behoudt."

"Het beste en rijkste politiedrama in decennia... Dit is een echte klassieker."

Achter de film


De film komt van regisseur Curtis Hanson, hij is ook erg bekend geworden met de film 8 Mile met Eminem.

In de film zien we Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger, Danny DeVito en James Cromwell. Een topfilm met een hele sterke cast.

Op Netflix


Je kan de film kijken vanaf donderdag 15 juni bij Netflix. Een echte aanrader voor de mensen die van een goede misdaad-thriller houden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen