search

Ons nieuws van woensdag 14 juni 2023

Deze ijzersterke serie is nu al vernieuwd voor seizoen 2 op Apple TV Plus!
Series / Featured

Deze ijzersterke serie is nu al vernieuwd voor seizoen 2 op Apple TV Plus!

'Silo' is een enorme hit geworden op Apple TV+, en het is dus ook geen verrassing dat de streamingdienst de serie nu al heeft vernieuwd.

De finale van Silo seizoen 1 staat voor de deur, maar Apple TV Plus heeft nu al de dystopische sciencefictionserie vernieuwd voor een tweede seizoen.

De serie is gebaseerd op de boeken van Hugh Howey en volgt het verhaal van een ingenieur die de waarheid probeert te achterhalen over de enorme silo waarin de laatste overlevenden van de mensheid zich bevinden.

Positieve feedback


De serie werd meteen een hit op Apple en ontving daarnaast zeer positieve reacties van het publiek en van critici. Nu heeft Apple dan ook officieel bevestigd dat er een tweede seizoen van Silo aankomt.Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen, maar het is nog niet bekend hoeveel afleveringen het tweede seizoen zal bevatten. Niettemin is de maker van de serie, Graham Yost, al erg enthousiast over de vernieuwing. Bekijk hieronder zijn uitspraak.

Epische wereld


"We kunnen niet wachten tot het publiek van over de hele wereld zich onderdompelt in de epische wereld die we hebben gecreëerd om de romans van Hugh Howey tot leven te brengen," aldus Yost.

Daarna voegde hij nog toe: "Apple heeft vanaf dag één geloofd in onze visie en het is een eer om de mogelijkheid te hebben om dieper in dit verhaal te duiken en de lagen van onze personages in Silo bloot te leggen."stream het eerste seizoen van Silo op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire galactische strijd in trailer scifi-serie 'Foundation' seizoen 2 op Apple TV+
Series / Trailer

Spectaculaire galactische strijd in trailer scifi-serie 'Foundation' seizoen 2 op Apple TV+

De succesvolle serie naar de boeken van Isaac Asimov gaat binnenkort verder.

De trailer belooft een spannende voortzetting, en speelt zich een eeuw later af. De spanning loopt duidelijk op, en een uiteindelijke ontlading is onvermijdelijk.

Psychohistoricus Hari Seldon (Jared Harris) heeft The Foundation met een reden opgericht, en wel om ondergang van beschaving te voorkomen. Gevaar ligt op de loer, waaronder een dreiging van binnenuit.

Dreiging van alle kanten


Niemand minder dan de op wraak beluste koningin Sareth (Ella-Rae Smith) wil het Rijk ten onder brengen. Dit doet zij echter van binnenuit. Verder ontdekken Hari, Gaal (Lou Llobell) en Salvor (Leah Harvey) een kolonie Mentalics. Hun vermogens zijn echter ook een bedreiging aangezien zij de psychohistorie zelf ten val kunnen brengen.

Ondertussen maken de Cleons ook het nodige door, en beseffen dat niet alles is wat het lijkt. Dit alles speelt zich af terwijl het Rijk en de Foundation op een confrontatie afstevenen. Het is hierbij het lot van de mensheid zelf dat op het spel staat.

Seizoen 2 van Foundation start op 14 juli op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Great North' seizoen 3
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Great North' seizoen 3

Na een moeizaam begin vindt de familie Tobin uiteindelijk zijn eigenzinnige ritme weer.

Regie: Michael Baylis, Neil Graf, Karen Hydendahl, e.a. | Cast (stemmen): Nick Offerman (Beef Tobi), Jenny Slate (Judy Tobin), Will Forte (Wolf Tobin), Dulcé Sloan (Honeybee Shaw), Paul Rust (Ham Tobin), e.a. | Afleveringen: 22 | Speelduur: 23 minuten | Jaar: 2023

De voorgaande seizoenen van The Great North lieten ons kennismaken met de uiterst kneuterige maar ook onweerstaanbare familie Tobin, die in het hoge noorden van de Verenigde Staten woont. De absurde humor van de animatieserie is niet voor iedereen, maar heeft zijn liefhebbende fans, zoals ook het fictieve dorp Lone Moose uit de serie op onvoorwaardelijke toewijding van de personages kan rekenen. Seizoen drie lijkt aanvankelijk van de formule af te wijken, maar komt later alsnog op gang.

Het derde seizoen begint matig. Er is weinig absurditeit en er zijn meer voor de hand liggende flauwe grappen. Ook het concept van familieleden die alles voor elkaar over hebben en hun manier van leven in Alaska wordt meer en meer losgelaten. De eerste scheurtjes in de familie worden zichtbaar. Begrijpelijk dat de makers deze kant op gaan om de serie fris te houden, maar het strookt toch met alle redenen waarom we deze personages zo liefhebben.

Nick Offerman is met zijn unieke stem perfect gecast als vader Beef Tobin, die schommelt tussen toppunt van nuchterheid en complete waanzin. Zijn onwil om deel te nemen aan conventionele sociale activiteiten is niet alleen hilarisch, maar ook herkenbaar in de hedendaagse geïndividualiseerde samenleving. Het zal daarom niet goed vallen dat Beef plotseling socialer wil worden en ook nog eens een clichématige reden geeft voor zijn afstandelijkheid: hij zou bang zijn om te worden gekwetst.

Dat Beef niet meer volledig op zijn gemak is met zijn eenzelvige karakter is moeilijk te verteren voor de meer teruggetrokken types onder de kijkers, wat nou juist degenen zijn die zich de hele dag kunnen vermaken met animatieseries. Zijn soms onhandige sociale interacties worden nu ineens erg overdreven en als ongewenst bestempeld, terwijl zijn onverstoorbare het-zal-me-worst-wezen-zelfvertrouwen over zijn gebrek aan sociale motivatie altijd mooi bij het personage paste.

Ook de andere personages krijgen hier in meer of mindere mate mee te maken. Hun eigenaardigheden worden plotseling zelf onderwerp, in plaats van enkel te zorgen voor hilarisch gedrag. Expliciet de nadruk leggen op karaktereigenschappen die een personage grappig of sympathiek maken kan de humor ook doodslaan, zoals de laatste seizoenen van Friends lieten zien.

Na de eerste afleveringen komt het seizoen gelukkig beter op stoom. Hoewel enkele langgerekte grappen irritant en saai blijven, zien we de oude vertrouwde personages terug met ontwikkelingen die goed bij ze passen in plaats van de boel te ontsporen. We zien bijvoorbeeld Honeybee een echte Lone Mooser worden, op een echte Lone Moose-manier.

Het slot wordt dit keer nog groter aangepakt dan in de voorgaande seizoenen – en dat waren al fantastische laatste afleveringen waarin allerlei gekkigheid briljant samenkwam. Geen wonder dat er dit keer maar liefst twee afleveringen voor nodig zijn. Een lekker ouderwetse wordt-vervolgd-afsluiting van het seizoen, dat Disney+ – zoals vaker – met één aflevering per week bij de kijker liet binnendruppelen.

Voor een spannende serie is dat tempo misschien moeilijk te verdragen, maar The Great North laat de ingewikkelde grappen elkaar in zo'n rap tempo opvolgen dat de kijker de helft mist en moet terugspoelen, zeker wanneer een lachsalvo volgt. En dan is een pauze tussen de afleveringen meer dan welkom. Deze serie is geschikt om vaker te bekijken.

Er is altijd wel een grap of detail dat door de kijker wordt gemist of vergeten. En ook dat is onderdeel van het concept van de serie, zoals de traditionele muzikale afsluiting van de laatste aflevering bewijst. De slotafleveringen vormen de kroon op het hele seizoen en kunnen niet bekeken worden zonder kennis van alle voorafgaande afleveringen. Voor de liefhebbers.

★★★☆☆

The Great North is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-showrunners uitgerangeerd? Projecten komen niet van de grond na einde serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-showrunners uitgerangeerd? Projecten komen niet van de grond na einde serie

David Benioff en D.B. "Dan" Weiss hebben geen deuk in een pakje boter geslagen.

Dat de showrunners van de fantasyserie de eerste seizoenen prima vorm hebben gegeven staat buiten kijf. Toen de serie de boeken voorbijstreefde waren de twee op zichzelf aangewezen.

Velen waren teleurgesteld door het einde van Game of Thrones, en Benioff en Weiss hebben magere jaren gehad sinds het einde van de serie. Hieronder lees je meer.

Confederate


Het tweetal neemt duidelijk de nodige risico's. Het einde van de geliefde serie was hier een voorbeeld van, hetzelfde kan gezegd worden over hun project Confederate.

Deze serie zou voor HBO gemaakt worden, en biedt een alternatieve realiteit. De Amerikaanse Burgeroorlog was in dit verhaal gewonnen door het Zuiden, waardoor de slavernij nooit was afgeschaft. Dit idee is uiteindelijk als gevolg van scherpe kritiek afgewezen. Gezien het publieke debat over racisme, zowel in de VS als daarbuiten, zou een serie als deze niet erg gepast zijn.

Star Wars-films


Daarnaast was er sprake van dat Benioff en Weiss een filmtrilogie zouden maken over de oorsprong van de Jedi. Hieronder viel ook het regisseren van een van de films.

Dit idee is nooit van de grond gekomen. Disney, die de eigenaar is van de franchise, wilde het liefst op zeker spelen. Om die reden waren te grote veranderingen niet iets waar hogerhand op zat te wachten. Benioff en Weiss zijn uiteindelijk zelf vertrokken, helemaal toen de heren een kans kregen om met Netflix samen te werken.

The Three-Body Problem


Benioff en Weiss gaan de populaire science fiction-trilogie 'Het drielichamenprobleem' van de Chinese schrijver Liu Cixin verfilmen. Deze trilogie gaat over een buitenaards ras dat de aarde wil veroveren aangezien hun eigen wereld op sterven na dood is.

Het complexe verhaal is een kolfje naar de hand van de makers, en de serie is momenteel in productie. Door de schrijversstaking kan het langer duren voor we deze te zien krijgen. We zullen dus nog even moeten wachten om te zien wat Benioff en Weiss van deze populaire boekenserie gemaakt hebben.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Grease: Rise of the Pink Ladies'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Grease: Rise of the Pink Ladies'

Terug naar de jaren vijftig met een hedendaagse twist in deze vrolijke highschoolmusical vol rock-'n-roll, vetkuiven en een meidenbende.

Regie: Alethea Jones, Benny Boom, Ruben Garcia, e.a. | Cast: Marisa Davila (Jane), Cheyenne Isabel Wells (Olivia), Ari Notartomaso (Cynthia), Tricia Fukuhara (Nancy), Shanel Bailey (Hazel), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 48-59 minuten | Jaar: 2023

Wie heeft er niet een keer op een feestje staan meedansen of op zijn minst meezingen op de klanken van You're the One that I Want of Greased Lightning? Zelfs mensen die in 1978 nog niet geboren waren hebben Grease vast en zeker een keer gezien. Nu de ene na de andere filmklassieker een vervolg krijgt of in een nieuw jasje wordt gestoken wordt van deze befaamde musical een prequel voorgeschoteld in de vorm van de mierzoete serie Grease: Rise of the Pink Ladies.

Het is vier jaar voordat de gebeurtenissen uit de film plaatsvinden. Vier buitenbeentjes op Rydell High bundelen hun krachten in de race om het voorzitterschap van de leerlingenraad en ziedaar: de rebelse Pink Ladies zijn geboren. In tien afleveringen komen vervolgens alle dramatische perikelen voorbij die in een highschoolserie te verwachten zijn, ondersteund door tientallen groots neergezette musicalnummers met zang en dans van hoge kwaliteit. Het ensemble wordt gevormd door een cast waarvan iedereen alle liedjes zelf zingt.

Ook de diversiteit van de cast en bepaalde thematiek zijn meer naar het heden getrokken. Destijds waren interraciale en LHBTQ-relaties echt nog niet zo maatschappelijk geaccepteerd. Andere thema's zoals traditionele man-vrouwverhoudingen en discriminatie worden juist wel in de tijdgeest van de jaren vijftig aangekaart. En sommige dingen veranderen nooit: de groepsvorming op school, de oudere generatie die vindt dat de jeugd verdorven raakt met hun onorthodoxe muziek en gedrag en de jeugd die zich tegen de heersende norm afzet en vrijvecht.

Voor de fans van de oorspronkelijke film zijn er genoeg verwijzingen in de muziek, bewegingen of het script die voor een glimlach en herkenning zorgen. Verdere overeenkomsten zijn de acteurs en actrices van gemiddeld zesentwintig jaar oud die door moeten gaan voor middelbare scholieren van zestien en de wat oppervlakkige verhaallijnen en twists. Het aantal driehoeksverhoudingen is zelfs voor een middelbare school ongeloofwaardig. Dit wordt echter grotendeels gecompenseerd door het vrolijke en luchtige karakter van de serie.

Grease: Rise of the Pink Ladies is mooi gemaakt, kijkt lekker weg en heeft een hoog feelgoodgehalte. Het einde suggereert de komst van een tweede seizoen en introduceert personages uit de oorspronkelijke film in de bijrollen. Grease: Rise of the Pink Ladies is een ode aan de buitenbeentjes die door vriendschap, loyaliteit en een open vizier veel meer bereiken dan alleen. Een heerlijke manier om tien uur lang in een fantasiewereld vol zang en dans te verdwijnen. Grease was and still is the word.

★★★★☆

Grease: Rise of the Pink Ladies is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Wars'-series kun je in 2023 nog verwachten en wat je erover moet weten
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars'-series kun je in 2023 nog verwachten en wat je erover moet weten

Benieuwd naar wat er nog komen gaat voor Star Wars dit jaar? Je leest het hier!

De Star Wars-franchise wordt alsmaar uitgebreider. Dit jaar ook weer, met meerdere series om je op te verheugen. En dat terwijl we The Mandalorian seizoen 3 al gehad hebben!

Sinds de Disney-overname van Lucasfilm weet de Star Wars-franchise maar van geen ophouden. Voor sommigen goed nieuws, voor anderen minder fijn. De kwaliteit is namelijk niet altijd even sterk. Maar dit volgt er nog voor Star Wars in 2023.

Seizoen 1 van Ahsoka


Ahsoka maakte haar live-actie debuut in seizoen 2 van The Mandalorian, en dat viel behoorlijk in de smaak. Een eigen serie voor dit geliefde personage uit de animatieserie Star Wars: The Clone Wars kon daarom ook bijna niet uitblijven. Dit jaar is het zover, en krijgt Ahsoka haar eigen serie op Disney Plus.

In Ahoska neemt actrice Rosario Dawson het op tegen de door Lars Mikkelsen gespeelde schurk Grand Admiral Thrawn - een klassieke vijand uit de oudere lore van het Star Wars Expanded Universe. Hij is al eerder opgenomen in Disney canon via de serie Star Wars Rebels, waar Ahsoka ook in te zien was.

De releasedatum van Ahsoka is 23 augustus op Disney Plus.Skeleton Crew


Skeleton Crew wordt gemaakt door Jon Watts en Christopher Ford. Dit belooft een van de meest ongewone Star Wars-projecten tot nu toe te worden.

Het wordt omschreven als een coming-of-age verhaal, over een groep kinderen die van een Aarde-achtige planeet komen en verdwaald raken in het universum.

Jude Law speelt een Jedi die vooralsnog geen naam gekregen heeft. Details over het verhaal zijn momenteel schaars, maar wel is bekend dat ook deze serie af zal spelen tijdens het The Mandalorian-tijdperk.Star Wars in 2024 en verder


Maar dat is niet alles voor Star Wars op het gebied van series. The Acolyte is in ontwikkeling, net als seizoen 3 van The Bad Batch, seizoen 2 van Andor, seizoen 2 van Tales of the Jedi en het vierde seizoen van The Mandalorian schijnt ook al geschreven te zijn.

Kortom, de toekomst van Star Wars is rooskleurig!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze uitmuntende misdaadklassieker stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze uitmuntende misdaadklassieker stream je nu bij Netflix

Vanaf donderdag 15 juni voegt Netflix weer een klassieke misdaadfilm toe aan hun aanbod. 'L.A. Confidential' kan je dan streamen bij de dienst.

De film komt uit 1997 maar wordt nog steeds erg graag gekeken door velen. Als jij deze meesterlijke klassieker nog niet hebt gezien, is het zeker aan te raden om dit te gaan doen.

Eigen motieven


We gaan terug naar de jaren '50 waarin drie agenten na een schietpartij allemaal achter de waarheid proberen te komen. De drie agenten hebben echter allemaal hun eigen motieven en manieren om dit te doen. De ene probeert wanhopig hogerop te komen, de ander hanteert zijn eigen regels en heeft zichzelf niet goed onder controle en de laatste vindt zijn contacten in Hollywood eigenlijk belangrijker dan politiewerk.

Rijke klassieker


De film weet het erg goed te doen op IMDb, daar pakt hij namelijk een hele goede 8.2/10. Bij Rotten Tomatoes weet de film bijna helemaal perfect te scoren. De critici geven de film 99% en het publiek 94%.

"Het onberispelijke ensemble, het meesterlijk geschreven verhaal, de levendige maar gruizige visie van LA uit de jaren 50 - bijna alles klikt in deze passend cynische en onmiskenbaar verleidelijke misdaad-thriller uit de periode die nog steeds zijn stijl behoudt."

"Het beste en rijkste politiedrama in decennia... Dit is een echte klassieker."

Achter de film


De film komt van regisseur Curtis Hanson, hij is ook erg bekend geworden met de film 8 Mile met Eminem.

In de film zien we Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger, Danny DeVito en James Cromwell. Een topfilm met een hele sterke cast.

Op Netflix


Je kan de film kijken vanaf donderdag 15 juni bij Netflix. Een echte aanrader voor de mensen die van een goede misdaad-thriller houden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Secret Invasion' het saaie Marvel Cinematic Universe weer leven inblaast
Series / Nieuws

Hoe 'Secret Invasion' het saaie Marvel Cinematic Universe weer leven inblaast

Sinds lange tijd zien we weer een glimp van de genialiteit van Marvel Studios.

Het Marvel Cinematic Universe bereikte een paar jaar terug een climax met het Avengers-tweeluik Infinity War en Endgame. Sindsdien worstelt de franchise met het evenaren van dat hoogtepunt.

Er zijn de reacties van pers en publiek en het financiële aspect. Die vallen voor de meeste producties wat tegen ten opzichte van de topprestaties van voorheen. Maar er is nog een ander onderdeel waarop het MCU teleurstelt.

Marketing en promotie


Dat aspect is marketing en promotie. In eerdere jaren blinkte Marvel Studios namelijk ook op dat gebied uit. Denk aan de bizarre 'ants'-video die in 2015 de eerste Ant-Man aankondigde. Voor Endgame werd de hype opgebouwd door juist weinig te onthullen en af en toe wat hints rond te strooien.

De laatste jaren is die creativiteit ver te zoeken. Op een vrij bloedeloze wijze werden trailers en posters vrijgegeven, met zo nu en dan een post op sociale media.

Secret Invasion


De aankomende serie Secret Invasion geeft wat betreft de marketing hoop. Eerder deze maand werd er een geheime code onthuld waarmee fans op een verborgen website een nieuwe trailer en clip konden zien. Naast creatief was deze marketing ook passend; de nieuwe serie heeft namelijk spionage-elementen.Of Secret Invasion zo goed is als de promotie doet hopen kunnen fans volgende week gaan zien. Op 21 juni gaat de serie namelijk in première op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peacemaker'-fans teleurgesteld na onthulling James Gunn's nieuwe prioriteit bij DC
Series / Nieuws

'Peacemaker'-fans teleurgesteld na onthulling James Gunn's nieuwe prioriteit bij DC

De filmmaker en nieuwe baas van DC studio's geeft momenteel een ander project prioriteit.

Hij is nog maar net klaar met Guardians of the Galaxy Vol. 3 en hij kan alweer gelijk aan de slag als kersverse co-CEO van DC studios. Filmmaker James Gunn heeft één project bovenaan het lijstje staan, en dat betekent slecht nieuws voor de serie Peacemaker.

Fans zien namelijk graag een tweede seizoen van het goed ontvangen Peacemaker. De serie met acteur John Cena in de hoofdrol heeft groen licht gekregen voor nog een seizoen, alleen gaat dat volgens Gunn nu wel een stuk langer duren.

Tijd voor een nieuwe Superman


Het eerstvolgende project waar Gunn mee aan de slag gaat is Superman: Legacy. Het wordt een compleet nieuw verhaal met een nieuwe Superman, daar acteur Henry Cavill te horen heeft gekregen dat ze niet met hem doorgaan.

Voordat Gunn zijn nieuwe functie bij DC Studios kreeg was het de bedoeling dat hij zou beginnen aan een nieuw seizoen Peacemaker, maar door de nieuwe ontwikkelingen komt dat nu op een lager pitje te staan.

Nieuw project gaat hem aan het hart


Het werd Gunn al eens eerder aangeboden om een film over Superman te maken. Hij sloeg dit af omdat hij vond dat hij niet veel nieuws aan het verhaal kon toevoegen. Maar het nieuwe idee om de familieachtergrond van Superman te behandelen was voor hem perfect.Kijk hierboven wat Gunn er allemaal over te vertellen heeft. Alle afleveringen van Peacemaker stream je op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de 'Jason Bourne'-serie 'Treadstone' al na 1 seizoen werd gecanceld
Series / Featured

Waarom de 'Jason Bourne'-serie 'Treadstone' al na 1 seizoen werd gecanceld

USA Network heeft verschillende series gecanceld, waaronder 'Treadstone', en dit is de reden daarvoor.

Na slechts één seizoen is Treadstone al gecanceld en er zal dus geen vervolg komen op de Jason Bourne spin-off.

De serie is gebaseerd op de Jason Bourne- films en boeken. We volgen het verhaal van CIA-agenten die betrokken zijn bij het geheime programma genaamd Treadstone. In 1973 wordt John Randolph Bentley gevangengenomen en getraind als moordenaar, terwijl in het heden verschillende CIA-agenten uit het programma ontwaken.

Tweede seizoen gecanceld


USA Network heeft nu bevestigd dat het tweede seizoen officieel is geannuleerd. Hoewel de serie geen mega groot succes was, heeft Treadstone wel een kleine maar trouwe fanbase. Veel van hen vragen zich af waarom het tweede seizoen niet meer doorgaat.Er zijn verschillende redenen voor deze beslissing, met name tegenvallende kijkcijfers en de overgang van het netwerk naar een ander soort programmering.

Reden voor cancelen


De serie werd samen met de horror spin-off The Purge geannuleerd op USA Network. Dit komt doordat het netwerk zich meer wil richten op live en ongescripte programma's en minder op scripted series.

Ondanks dat de serie in het begin behoorlijk populair was, daalden de kijkcijfers flink tijdens de seizoensfinale. Daarnaast kreeg de spin-off veel gemengde recensies. USA Network heeft door deze factoren uiteindelijk besloten om het tweede seizoen van Treadstone te annuleren.Stream seizoen 1 van Treadstone op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kennen jullie die serieuze 'Larry' nog uit de sitcom 'Perfect Strangers'? Hoe is het nu eigenlijk met hem?
Series / Featured

Kennen jullie die serieuze 'Larry' nog uit de sitcom 'Perfect Strangers'? Hoe is het nu eigenlijk met hem?

Het personage 'Larry' was eigenlijk de aangever voor de grappen en grollen van Balki in 'Perfect Strangers'.

Larry Appleton is een personage uit de Amerikaanse sitcom Perfect Strangers, die van 1986 tot 1993 op televisie te zien was. Larry, gespeeld door acteur Mark-Linn Baker, was een in Chicago woonachtige serieuze journalist die zijn naïeve neef Balki uit het fictieve land Mypos in huis nam.

De serie was erg populair in de jaren 80 en 90 en heeft veel fans over de hele wereld. Het personage Balki was vooral geliefd vanwege zijn optimisme en zijn kenmerkende uitspraak "Don't be ridiculous". Het is dan ook niet verwonderlijk dat Larry, Balki en Perfect Strangers nog altijd een cultstatus hebben.

Mark Linn-Baker


Mark Linn-Baker, geboren op 17 juni 1954, is een Amerikaanse acteur die afstudeerde aan de Yale School of Drama en daarna actief werd in het theater en op televisie.

Naast zijn iconische rol als Larry Appleton heeft Mark Linn-Baker ook andere rollen gespeeld, met name in het theater. Hij verscheen regelmatig op het toneel, met optredens in Broadway-producties.
Bekijk op instagram


Recente rollen


Recentelijk dook hij nog op in een aantal afleveringen van de hitserie Succession als advocaat Maxim Pierce. Ook speelde hij als Morris Walters in She-Hulk: Attorney at Law.

Linn-Baker is in 1995 getrouwd en heeft een dochter.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.