search
Deze 'Star Wars'-series kun je in 2023 nog verwachten en wat je erover moet weten
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars'-series kun je in 2023 nog verwachten en wat je erover moet weten

Benieuwd naar wat er nog komen gaat voor Star Wars dit jaar? Je leest het hier!

De Star Wars-franchise wordt alsmaar uitgebreider. Dit jaar ook weer, met meerdere series om je op te verheugen. En dat terwijl we The Mandalorian seizoen 3 al gehad hebben!

Sinds de Disney-overname van Lucasfilm weet de Star Wars-franchise maar van geen ophouden. Voor sommigen goed nieuws, voor anderen minder fijn. De kwaliteit is namelijk niet altijd even sterk. Maar dit volgt er nog voor Star Wars in 2023.

Seizoen 1 van Ahsoka


Ahsoka maakte haar live-actie debuut in seizoen 2 van The Mandalorian, en dat viel behoorlijk in de smaak. Een eigen serie voor dit geliefde personage uit de animatieserie Star Wars: The Clone Wars kon daarom ook bijna niet uitblijven. Dit jaar is het zover, en krijgt Ahsoka haar eigen serie op Disney Plus.

In Ahoska neemt actrice Rosario Dawson het op tegen de door Lars Mikkelsen gespeelde schurk Grand Admiral Thrawn - een klassieke vijand uit de oudere lore van het Star Wars Expanded Universe. Hij is al eerder opgenomen in Disney canon via de serie Star Wars Rebels, waar Ahsoka ook in te zien was.

De releasedatum van Ahsoka is 23 augustus op Disney Plus.Skeleton Crew


Skeleton Crew wordt gemaakt door Jon Watts en Christopher Ford. Dit belooft een van de meest ongewone Star Wars-projecten tot nu toe te worden.

Het wordt omschreven als een coming-of-age verhaal, over een groep kinderen die van een Aarde-achtige planeet komen en verdwaald raken in het universum.

Jude Law speelt een Jedi die vooralsnog geen naam gekregen heeft. Details over het verhaal zijn momenteel schaars, maar wel is bekend dat ook deze serie af zal spelen tijdens het The Mandalorian-tijdperk.Star Wars in 2024 en verder


Maar dat is niet alles voor Star Wars op het gebied van series. The Acolyte is in ontwikkeling, net als seizoen 3 van The Bad Batch, seizoen 2 van Andor, seizoen 2 van Tales of the Jedi en het vierde seizoen van The Mandalorian schijnt ook al geschreven te zijn.

Kortom, de toekomst van Star Wars is rooskleurig!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen