search
Dit meesterwerkje uit de jaren '90 op Netflix is onmisbaar
Films / Video/clip/featurette

Dit meesterwerkje uit de jaren '90 op Netflix is onmisbaar

Deze ruim twee en een half uur durende film uit 1992 leverde voor hoofdrolspeler Al Pacino een Oscar op voor beste acteur in de hoofdrol.

Scent of a Woman is een film waar meerdere genres samen komen. Het is echt een aanrader voor een ieder en bevat een zeer sterk verhaal.

Netflix omschrijft de film als aangrijpend en ontroerend. Anderen vullen dit aan met een film waarin de twee hoofdpersonages geweldig gecast zijn, er een flinke dosis oorlog in zit en als film die je niet mag missen, ongeacht van wat voor film je dan ook houdt.

Levensveranderend


De oud-kolonel Frank Slade is getekend door het leven, blind en sarcastisch met een poëtische ondertoon. Charlie Simms is een eerlijke, serieuze student die als oppas voor Slade aangenomen wordt.

Samen beleven deze tegengestelde mannen in de stad New York een onverwacht avontuur wanneer Charlie in de problemen komt. Dit zal het leven van de beide mannen voorgoed veranderen.

Regie en cast


Deze indrukwekkende film komt van regisseur Martin Brest. Films als Beverly Hills Cop, Meet Joe Black en Midnight Run komen ook allemaal van zijn hand.Naast Pacino, die de rol van oud-kolonel Slade op zich neemt, zien we Chris O'Donnell als oppas Charlie. James Rebhorn, Gabrielle Anwar, Philip Seymour Hoffman, Richard Venture en Bradley Whitford vullen deze cast verder aan.

Mooie afgeronde personages


De film pakt op IMDb een heel mooi cijfer van 8/10. De critici op Rotten Tomatoes scoren de film 85% en het publiek 92%. "Een geweldig personage gedreven film met twee goed afgeronde personages, een leuke uitvoering door Pacino, behendige regie, een aanvullende score en veel menselijke interesse." aldus een van de critici op de website.Op MovieMeter zien we een nette score van 3.76/5 voor Scent of a Woman. Notsub zegt het volgende over de film, 'Scent of a Woman' is een echte Al Pacino show. Zijn personage is waar de gehele film om draait en zijn superieure spel versterkt dat nog eens. De vele stemmingswisselingen houden de film levendig, met als hoogtepunten het familiediner en de tango-scene."

Kijken dus


Je streamt Scent of a Woman bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen