search
Is de HBO-serie 'The Idol' te controversieel voor een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Is de HBO-serie 'The Idol' te controversieel voor een tweede seizoen?

'The Idol' wordt door critici onderuitgehaald, maar dat hoeft niet te betekenen dat de serie meteen gecanceld wordt.

De nieuwe HBO-serie The Idol is verwikkeld in controverse, waardoor veel fans zich afvragen of er eigenlijk wel een tweede seizoen kan komen. Toch zou dit ook juist positief uit kunnen pakken voor de serie.

The Idol ging in première op het 76e filmfestival in Cannes en de ontvangst was vanaf het begin al alles behalve positief. De inhoud van de serie werd bijna universeel afgewezen door critici en de acteercapaciteiten van The Weeknd werden door de mangel gehaald.

Hoopvol


Euphoria-maker Sam Levinson nam de leiding over het project en verhoogde, volgens degenen op de set, opzettelijk de seksuele componenten van de serie in zoverre dat deze nu wordt beschreven als "martelporno". De productie liep achter op schema en waren er veel herschrijvingen, wat een duidelijk gebrek aan narratieve richting aangaf.

Hoewel backstage-problemen de productie hebben vertraagd en negatieve recensies niet zo'n hoopvol gevoel geven, is The Idol een soort spektakel geworden dat gunstig zou kunnen zijn voor HBO. Zelfs in deze wolk van controverse kan seizoen 2 van The Idol nog steeds plaatsvinden.

Kijkcijfers


Aangezien er nog maar een handvol afleveringen is uitgezonden, is het logisch dat seizoen 2 van The Idol momenteel nog niet is bevestigd. Hoewel er geruchten rondgingen, is de serie daarentegen ook zeker nog niet geannuleerd. De kritische vooruitzichten mogen dan niet al te best zijn, maar deze beslissing zal uiteindelijk gebaseerd zijn op kijkcijfers.



Als The Idol uiteindelijk groen licht krijgt voor nog een seizoen, is het moeilijk om precies te zeggen wanneer de releasedatum zou zijn. Waarschijnlijk duurt de productie dit keer korter, omdat er nu een duidelijkere richting is. Op zijn vroegst zou seizoen 2 eind 2024 kunnen worden verwacht.

Acteurs


Een positief punt aan de serie is de cast. Vooral Lily-Rose Depp wordt geprezen om haar acteertalent, dus haar zouden we waarschijnlijk terugzien in het tweede seizoen. Hoewel The Weeknd minder positieve reacties krijgt, is het logisch voor het verhaal als hij ook terugkeert.

Bekijk op instagram


Een nieuwe aflevering van The Idol verschijnt iedere maandag op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen