search
Deze 3 splinternieuwe films veroveren Netflix, Videoland en Disney
Films / Nieuws

Deze 3 splinternieuwe films veroveren Netflix, Videoland en Disney

Slachtoffer van een zorgsysteem, zwarte handel in exotische dieren, en een feelgood van topkwaliteit.

De afgelopen zeven dagen zijn er weer een hoop nieuwe films uitgekomen bij de Nederlandse streamingdiensten. De collega's van FilmTotaal geven weer 3 sterke tips over welke exemplaren jij zeker moet gaan zien.

Take Care of Maya | Netflix



In deze schrijnende documentaire wordt het afschuwelijke verhaal van een doodziek meisje in een disfunctioneel zorgsysteem verteld. Recensent Arjan Welles vond het erg aangrijpend, maar een scherp onderzoek naar de oorzaak van al het leed bleef uit volgens hem.

De documentaire kreeg daarom 3.5 ster. Welles zei: "Als je denkt dat je alle ellende wel hebt gehad sluit 'Take Care of Maya' ook nog eens af met nog meer sores. Het is een verhaal dat verteld moet worden, maar niet bepaald tot vrolijkheid stemt."

Lees de rest van de recensie.

The Conservation Game | Videoland



De verbazingwekkende handel in exotische dieren komt in deze documentaire aan bod. Ondanks dat alles een beetje aan de lange kant is, wordt met voldoende urgentie dit onrecht in de documentaire aan de tand gevoeld volgens Arjan Welles.

Hij gaf de documentaire 3.5 ster. Hij deelde: "Het vertrouwen in de mensheid loopt weer eens een flinke deuk op bij het bekijken van de documentaire 'The Conservation Game'. Sommige Amerikaanse equivalenten van Freek Vonk blijken tot hun kruin in de illegale handel van bedreigde dieren te zitten."

Lees de rest van de recensie.

World's Best | Disney+



Hoe lastig het soms is om op te groeien als hoogbegaafd kindje laat deze kinderfilm prachtig zien. Ook de rapnummers van het knappe kind voegen veel toe aan de sterke boodschap van de film, wat resulteert in een feelgoodfilm van onverwacht hoog niveau.

Terence Shea beloonde de film met 4.5 ster. Hij vertelde: "'World's Best' blijkt zo'n hartverwarmende topper te zijn waar iedereen van kan genieten. Een coming-of-age film met een positieve boodschap, verteld op een energieke wijze."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen