search

Ons nieuws van dinsdag 27 juni 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Hijack'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Hijack'

Idris Elba schiet in de regelstand wanneer zijn vliegtuig het doelwit van kapers wordt.

Regie: Jim Field Smith, Mo Ali | Cast: Idris Elba (Sam Nelson), Archie Panjabi (Zahra Gahfoor), Christine Adams (Marsha Smith-Nelson), Max Beesley (Daniel Farrell), Neil Maskell (Stuart), Ben Miles (Robin Allen), Kaisa Hammalund (Anna Kovacs), Zora Bischop (Deevia), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 44-52 minuten | Jaar: 2023

Het is altijd mooi meegenomen wanneer je je werkvaardigheden in compleet andere situaties kan toepassen. Vooral als je daarmee de levens van anderen kunt redden. Het is dan ook een groot geluk voor tweehonderdzestig vliegtuigpassagiers dat Sam Nelson zich onder hen bevindt tijdens een kaping. Sam is een professioneel onderhandelaar bij bedrijfsovernames en -crises. Het mag dan ook geen verrassing heten dat hij het op zich neemt met de kapers te babbelen in de hoop ze de goede kant op te manoeuvreren.

De man is op weg van Dubai naar Londen, een vlucht van zo'n zes uur. Thuis heeft zijn ex-vrouw Marsha het aangelegd met een andere man. Sam hoopt de band te herstellen en zo met zoon Kai weer een gelukkig gezinnetje te vormen. Dit dreigt in de soep te lopen wanneer vijf kapers het toestel overnemen.

Als je een conclusie kunt trekken over de gammele zevendelige thrillerserie Hijack, dan is het wel dat de makers enorm moeilijk doen en moeite hebben om een lijn in hun verhaal te houden. De kaping vangt aan wanneer er een kogel wordt gevonden in het toilet. Deze vondst zorgt voor een hoop gedoe en chaotische onduidelijkheid, maar dwingt de kapers ertoe zich vroegtijdig bekend te maken.

Duidelijkheid over wat ze precies van plan zijn en vooral waarom laat lang op zich wachten. Pas in de vijfde aflevering wordt duidelijk wat het doel van hun acties is. Het is dan ook een behoorlijk ongeorganiseerd en vooral onprofessioneel zooitje. Het moet dus niet zo moeilijk zijn om hen op andere gedachten te brengen

Bedenkers George Kay en Jim Field beginnen een haast eindeloze reeks aan mogelijkheden van de passagiers met elkaar te communiceren. Omdat de stekker van de wifi eruit is getrokken wordt er stiekem gepraat via kartonnen flesjes, briefjes en zelfs door middel van de chatfunctie van een spelletje dat verveelde passagiers kunnen spelen. Ondertussen heeft Sam er een noodbericht uit kunnen persen, wat ervoor zorgt dat ook de luchtverkeersleiding en de autoriteiten op de hoogte raken van wat zich op vlucht 29 van het fictieve Kingdom Airlines afspeelt.

Hijack speelt zich, als we af mogen gaan op de promotieverhalen, af in realtime. De vergelijking met de razendsuccesvolle serie 24, waarvoor de betrokkenen altijd op het hele uur een cliffhanger wisten te arrangeren, is daarmee snel gelegd. Idris Elba is in zijn dragende rol subtieler dan Kiefer Sutherland, maar de aanwezigheid van de bekende acteur verraadt dat zijn personage de boel naar zich toe zal weten te trekken. We worden nog even aan het twijfelen gebracht als Sam aanvankelijk niet zo sympathiek wordt neergezet.

De serie weet een keur aan bijfiguren op te trommelen. Logisch met ruim tweehonderd zielen aan boord, maar overzichtelijk wordt het er niet op. Regelmatig betrap jezelf op de gedachte: "Wie was dat ook alweer?" Helemaal een zwaktebod is als er tegen het einde een personage wordt opgevoerd dat een grote invloed heeft op de afloop. Dit geldt ook voor de hoge mate van toeval die de gebeurtenissen kleurt.

Vanwege de explosieve situatie moet er onder de passagiers veel overlegd worden en dat kan alleen op fluistertoon. Het vele gemompel is op momenten slecht te verstaan, dus ondertiteling is geen overbodige luxe. Door de uitlatingen van de betrokkenen worden voortdurend de capaciteiten en de dreiging van de kapers in twijfel getrokken, wat niet bepaald bijdraagt aan de spanning.

Door de overzichtelijke lengte van de afleveringen is Hijack een serie die je in een ruk uitkijkt. Zeker onderhoudend, maar je intelligentie wordt regelmatig op de proef gesteld. De serie is lomp en ongepolijst, ontbeert een echt spitsvondig plot en zit bovendien vol met onvolkomenheden en onwaarschijnlijkheden. Zo zit Elba eerst haast apathisch in zijn stoel, om vervolgens toch de actieheld uit te hangen. Enkel doordat de serie voldoende vaart en afwisseling heeft, krijgt zij schoorvoetend het voordeel van de twijfel.

★★★☆☆

Hijack is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'Riverdale' is in zicht: de opnames van het laatste seizoen zijn afgerond
Series / Nieuws

Het einde van 'Riverdale' is in zicht: de opnames van het laatste seizoen zijn afgerond

Na zeven jaar komt er nu toch echt een einde aan 'Riverdale'.

Er is een einde gekomen aan de "epic highs and lows" van de serie Riverdale. Gisteren bevestigde het officiële Twitter-account van Archie Comics dat de productie van het zevende en laatste seizoen van de serie is afgerond.

Dit nieuws komt nadat leden van de cast van de serie de afgelopen dagen foto's deelden van de laatste dagen op de set. Er is al aangekondigd dat de finale van Riverdale in Amerika wordt uitgezonden op woensdag 23 augustus.

Terug naar de jaren 50


"De productie op #Riverdale is officieel afgerond!" luidt de tweet. "Heel erg bedankt dat jullie deze serie in jullie hart hebben gesloten, we kunnen niet wachten om deze laatste afleveringen met jullie te delen!".

Het zevende seizoen van Riverdale reist terug naar de jaren 1950. Jughead Jones (Cole Sprouse) gaat verder waar het vorige seizoen eindigde en komt terecht in de jaren vijftig. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen of hoe hij terug moet gaan. Zijn vrienden helpen niet, aangezien ze schijnbaar niet weten dat ze ooit ergens anders zijn geweest dan in de jaren vijftig.

Nostalgie


"Het is waar dat, hoewel de Archie Comics veel eerder voor het eerst gepubliceerd werden, het decennium dat de meeste mensen om welke reden dan ook associëren met Archie-strips de jaren vijftig zijn", vertelde showrunner Roberto Aguirre-Sacasa eerder dit jaar aan ComicBook.com.



"De Archie-strips zijn zo nostalgisch, en ik denk dat wanneer mensen aan tijdsperioden denken, ze denken aan de jaren 1950. Door de lens van nostalgie. En zelfs toen we Riverdale aan het pitchen waren om te proberen een tv-show te doen, zeiden de leidinggevenden: 'Wacht even, wacht even. Is dit een show die zich afspeelt in de jaren '50?' En ik was van: 'Nee, nee, nee, het speelt zich af in het heden.' Dus dat zit erin".



Laatste aflevering


De afleveringen van Riverdale zijn in Nederland altijd de dag na de uitzending in Amerika te bekijken. De laatste aflevering van de serie is dus vanaf 24 augustus te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze thriller 'Fatal Seduction' vol zwoele bedoeningen verschijnt snel op Netflix
Series / Trailer

Mysterieuze thriller 'Fatal Seduction' vol zwoele bedoeningen verschijnt snel op Netflix

Een thriller vol onderhuidse spanning waarbij de vraag is wie nu eigenlijk wie bedriegt.

Netflix komt binnenkort met een Zuid-Afrikaanse thriller. De hoofdpersoon Nandi (Kgomotso Christopher) ontmoet tijdens een weekend weg de aantrekkelijke Jacob (Prince Grootboom).

De serie is op locatie opgenomen in Kaapstad. De passie tussen Nandi en Jacob wordt afgewisseld met de nodige indrukwekkende beelden, maar het gaat natuurlijk niet lang goed.

Mysterieuze vreemdeling


Nandi is per slot van rekening getrouwd met Leonard (Thapelo Mokoena). Hij beseft dat het niet zo goed gaat met hun huwelijk maar is bereid om aan de relatie te werken. Wanneer er een dode valt en Jacob Nandi er op wijst dat niet alles is wat het lijkt, begint zij te twijfelen aan de mensen in haar omgeving. De vraag is of Leonard wel is wie hij lijkt, of laat Nandi zich meeslepen door een avontuurtje met een mysterieuze vreemdeling?

De hoofdrolspelers Christopher en Mokoena hebben een behoorlijke staat van dienst. Christopher was te zien in de populaire Zuid-Afrikaanse soapserie Scandal! en Mokoena was onder ander te zien in de Britse serie Wild at Heart.

Vanaf 7 juli kun je Fatal Seduction bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is deze beroemde actrice straks te zien in 'Stranger Things' seizoen 5? De makers reageren
Series / Nieuws

Is deze beroemde actrice straks te zien in 'Stranger Things' seizoen 5? De makers reageren

De 'Stranger Things'-schrijvers hebben gereageerd op een gerucht dat een Oscar-winnende actrice in het nieuwe seizoen te zien is.

Nu Stranger Things seizoen 5 steeds iets dichterbij komt, worden er ook nieuwe casting aankondigingen gedaan. Zo werd vorige week aangekondigd dat actrice Linda Hamilton in het nieuwe seizoen te zien is. Nu gaat er een gerucht dat er nog een bekende actrice mee zal doen in dit seizoen, waar de makers van de serie op reageerden.

De productie van het vijfde en laatste seizoen van de meest populaire serie van Netflix is momenteel op pauze gezet, terwijl de staking van de Writers Guild of America voortduurt zonder duidelijk einde in zicht. Temidden van deze onzekerheid ging het gerucht dat de tweevoudig Academy Award-winnaar Jodie Foster zich bij de cast van Stranger Things seizoen 5 had gevoegd.

Onjuiste informatie


Het gerucht is echter ongegrond, laten de Stranger Things-schrijvers weten via Twitter. Reagerend op een sindsdien verwijderde tweet van het account Giant Freakin Robot waarin beweerd werd dat Foster te zien zal zijn in seizoen 5 van Stranger Things, antwoordden de schrijvers van de serie simpelweg: "Nee, dat is ze niet".

De website die het gerucht de wereld inbracht trekt de uitspraak vervolgens in en zegt deze bron in de toekomst niet meer te vertrouwen. Dit weerhield de schrijvers van Stranger Things er echter niet van om de website nog even aan te spreken op het verspreiden van onjuiste informatie.

Laatste seizoen


Voor nu blijft Hamilton dus het enige bevestigde nieuwe gezicht in seizoen 5. Dat betekent waarschijnlijk dat de focus dit seizoen voornamelijk zal liggen op de personages die we al kennen. Dat is vrij logisch en ook beter voor het verhaal, aangezien dit seizoen de gehele serie af zal moeten ronden.





Wanneer het laatste seizoen te zien zal zijn is nog niet bekend. Stranger Things kijk je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'I'm a Virgo'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'I'm a Virgo'

Geen gebrek aan lijpe fantasie, maar misschien wel iets te veel.

Regie: Boots Riley | Cast: Jharrel Jerome (Cootie), Olivia Washington (Flora), Walton Goggins (Hero), Juliette Lewis (Justin), Elijah Wood (Studious Guy), Joel Edgerton (IBS Driver), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 23-39 minuten | Jaar: 2023

In Me and You and Everyone We Know betreden twee mensen een atelier en menen dat het een rommeltje is, maar alles blijkt kunst te zijn. Maar wanneer een van hen een hamburgerwikkel op de grond ziet liggen en die prijst, blijkt dat dan weer echt vuilnis. Kunst: doe maar wat en kijk maar of de experts bepalen of het diepgang en waarde heeft. Schrijver-regisseur Boots Riley bezit een fantastische creativiteit waar hij om geprezen mag worden, maar hij verkoopt zijn werk wel alsof het veel om het lijf heeft zonder dat het echt voelt dat dat klopt.

Cootie is een reus. Letterlijk, de jongen is al vanaf zijn geboorte drie keer zo groot als anderen. Zijn oom en tante nemen hem in huis, waar ze hem verborgen houden voor de buitenwereld. Want anderen in het verleden die ook zo'n uitzonderlijke aandoening hadden werden uiteindelijk bestempeld als slechteriken en vermoord. Zodra Cootie een jongvolwassene is kan hij het toch niet laten om naar buiten te gaan. Hij gaat leren of zijn opvoeders gelijk hadden of niet.

I'm a Virgo is veel meer dan alleen een serie over een extreem uit de kluiten gewassen knul. Uiteraard zit er iets achter, maar bedenker Boots Riley heeft een volledige realiteit gecreëerd. Het is allemaal gebaseerd op de echte wereld, maar hij heeft overal zijn eigen draai aan gegeven. De serie zit vol met niet bestaande popcultuur en alles is kritiek op iets.

Er is bijvoorbeeld de Bing Bang Burger, een parodie op de Big Mac of Whopper. Cootie ziet zijn leven lang al reclame voorbijkomen voor deze hamburger, maar hij mag er geen omdat zijn oom en tante zeggen dat het vergif is. Wanneer hij er toch een eet vindt hij het inderdaad niet te vreten. Het broodje staat symbool voor alle troep die in de westerse wereld wordt verkocht waarover gedaan wordt alsof het iets bijzonders is.

Het is een overkoepelend thema: hoe sta jij in de maatschappij en hoe vormt de maatschappij hoe jij staat? In de eerste instantie glipt Cootie 's nachts naar buiten vermomd als reusachtige struik. Het duurt niet lang voor hij zichzelf toont, maar hij heeft al een bijnaam gekregen als monster en die behoudt hij, ondanks dat het al lang duidelijk is dat hij geen monster is. Hij krijgt zelfs de schuld van anderen wanneer zij nachtmerries over hem hebben.

Maar ja, dat soort kritiek is natuurlijk een beetje makkelijk. En daarom is I'm a Virgo niet zo diepgravend als de serie meent te zijn. Het lijkt meer op stereotiep filosofisch geneuzel dat begint na het roken van een jointje. In de laatste aflevering komt er zelfs een lange monoloog (met beelden, dat wel) over kapitalisme. Maar meer dan "Je hebt een punt" maakt deze niet los.

Cootie is in deze rare wereld het aanknopingspunt voor de kijker en hij is een mooi hoofdpersonage. Jharrel Jerome speelt op aandoenlijke wijze een jongeman die overal om verwonderd is en in sociale situaties krampachtig niet raar wil overkomen maar dat daardoor wel doet. Begrijpelijk dat het bij hem zo hard aankomt wanneer zijn idool, The Hero, hem beschouwt als een misdadiger.

Een ander mooi personage is Flora, het meisje waar Cootie een oogje op heeft. Want net als hij heeft zij een bijzondere gave: ze kan soms supersnel zijn. Maar later blijkt dat Flora simpelweg leeft op een andere snelheid dan anderen, en wanneer ze 'normaal' doet is dat omdat ze in haar realiteit extreem traag spreekt en beweegt. Niet erg realistisch en het lijkt me een afgrijselijk leven. Maar wellicht is dit Riley's weergave van iemand die intellectueel begaafd is en qua denken veel sneller is dan anderen.

Qua visuele effecten doet de serier een beetje denken aan Michel Gondry (bekend van Björk-videoclips en Eternal Sunshine of the Spotless Mind): in plaats van alles aan de computer over te laten is het praktisch knutselwerk op de set. Het werkt effectief en geeft de serie een uniek uiterlijk. Om van Cootie een reus te maken wordt vaak gewoon een vals perspectief gebruikt, dat zo feilloos is uitgevoerd dat het nergens aan te zien is.

Vermoedelijk zal Riley zijn publiek nooit dieper kunnen raken dan dit. Maar als hij het niveau van zijn briljante en geschifte bedenksels hoog kan houden is dat geen probleem. I'm a Virgo deelt een verhaal en een wereld die de meesten niet zelf kunnen bedenken, dus erg fijn dat hij dat voor ons doet.

★★★☆☆

I'm a Virgo is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' kan eigenlijk maar op één manier eindigen
Series / Nieuws

'American Horror Story' kan eigenlijk maar op één manier eindigen

Kim Kardashian aan de cast toevoegen is waarschijnlijk niet de oplossing om 'American Horror Story' van alle slechte reviews af te helpen.

American Horror Story en Ryan Murphy kennende, zal het uiteindelijke einde van de serie net zo surrealistisch en onlogisch zijn als de rest van al de afleveringen. Toch is er ook een optie om de serie een bevredigend einde te geven, waarin alle losstaande seizoenen samenkomen.

Terwijl American Horror Story momenteel bezig is met het 12e seizoen en al verlengd is voor seizoen 13, heeft de serie de laatste jaren moeite om critici en fans voor zich te winnen. De kwaliteit van de afleveringen is erg wisselend, zoals wel vaker het geval is met anthologieseries. Seizoen 13 zou qua getal natuurlijk het perfecte einde zijn.

Seizoenen verbinden


Maar hoe kan zo'n uiteenlopende serie tot een einde worden gebracht? Het samenvoegen van alle seizoenen zou de meest logische en bevredigende optie zijn. Aangezien alle seizoenen van American Horror Story losjes met elkaar verbonden zijn, zou het uiteindelijke laatste seizoen dit moeten onderzoeken door elementen, gebeurtenissen en personages uit verschillende voorgaande seizoenen te combineren.

Dit zou het American Horror Story-universum vieren. In plaats van een paar personages uit een of twee seizoenen terug te brengen, zoals we zagen in Apocalypse, zou het laatste seizoen alle grote spelers van de serie uit elk seizoen in één verhaallijn moeten samenbrengen.

Te chaotisch?


Voor veel anthologieseries zou dit te chaotisch zijn, maar voor American Horror Story is het juist de perfecte aanpak. De serie heeft er nooit naar gestreefd serieus te worden genomen. Bovendien bestaan tijdreizen en verschillende methoden van wederopstanding al in het universum van de serie, dus eerdere sterfgevallen zullen geen probleem zijn.



Voorbeelden van mogelijke verhaallijnen in de finale zijn bijvoorbeeld dat Dandy uit seizoen 4 (Freak Show) uitvindt dat hij familie is van Edward Philippe Mott en hem uit de dood terughaalt, of andersom. Elsa Mars uit Freak Show zou eindelijk wraak kunnen nemen op Asylum's Dr. Arden, die haar benen amputeerde.

Beste seizoen tot nu toe


De afgelopen seizoenen van de serie zijn niet zo goed ontvangen. Seizoen 10 behaalde een publieksscore van 52% op Rotten Tomatoes en seizoen 11 slechts 41%. Dit maakt duidelijk dat de serie iets anders zal moeten proberen om van de volgende seizoenen een succes te maken.



Door de seizoenen met elkaar te verbinden, zou American Horror Story misschien wel het beste seizoen tot nu toe kunnen maken. Bekijk de serie op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Mirror' uitgespeeld? 3 supergave series met dezelfde thematiek, waarvan er ééntje gewoon voor je klaar staat op Netlix!
Series / Nieuws

'Black Mirror' uitgespeeld? 3 supergave series met dezelfde thematiek, waarvan er ééntje gewoon voor je klaar staat op Netlix!

Wij hebben hier drie uitstekende alternatieven voor je als je 'Black Mirror' helemaal hebt afgekeken.

Heb je Black Mirror inmiddels uitgespeeld maar heb je nog lang geen genoeg van heerlijke 'losse' verrassende verhalen over opkomende technologie en de verstrekkende gevolgen daarvan? Wij hebben 3 anthology-series met dit thema voor je op een rijtje gezet!

The Outer Limits


Deze serie liep maar liefst zeven seizoenen vanaf 1995. Deze serie is meer sciencefiction in zijn stijl en verhalen, en onderzoekt technologie en wetenschap en hun effect op de menselijke natuur.

Op IMDb is de serie goed voor een rating van 7.7/10.

Love, Death & Robots


Netflix's Love, Death & Robots wordt buitengewoon gewaardeerd door een selecte groep fans. Het is echt een serie die een groter publiek verdient. De serie loopt inmiddels drie seizoenen en is in 2019 gestart.

Elk van de afleveringen is geproduceerd door een ander team met hun eigen unieke stijl. Afgezien van de verbluffende animaties, is de show geliefd om zijn geestige, filosofische plots en een fantastische soundtrack.

Op IMDb krijgt deze serie een 8.4/10.



Inside No. 9


Deze BBC-anthologiereeks loopt vanaf 2014 en is inmiddels al acht seizoen lang. De serie is gemaakt door komieken Reece Shearsmith en Steve Pemberto en is de belichaming van Britse zwarte humor.

De verhalen zijn slechts door één element met elkaar verbonden: het terugkerende nummer 9, dat in elk van de afleveringen totaal verschillende dingen kan betekenen. Hoewel de plots zeer divers zijn, vormen horror en komedie een integraal onderdeel van elk verhaal.

Op IMDb krijgt deze serie een 8.5/10.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe bedacht Bryan Cranston de stem van Walter White? Onthulling van de Breaking Bad-ster!
Series / Nieuws

Hoe bedacht Bryan Cranston de stem van Walter White? Onthulling van de Breaking Bad-ster!

Bryan Cranston onthult hoe hij op het idee kwam voor de stem van zijn personage.

Breaking Bad staat bekend om de langzame transformatie van het hoofdpersonage van de serie, Walter White. Het personage, gespeeld door Bryan Cranston, transformeert van een timide scheikundedocent tot een roekeloze drugscrimineel.

De evolutie van het personage ging samen met zijn uiterlijk. Het meest iconische is natuurlijk de kale kop die Walter White krijgt als de serie vordert.

Stem


Maar ook de stem van het personage veranderde met hem mee. In een Q&A-sessie voor het tijdschrift GQ heeft Cranston de verrassende oorsprong van de stemverandering onthuld.

''Walter voelde ouder dan zijn eigenlijke leeftijd'', zei Cranston. ''Ik heb Walter White's stem gebaseerd op die van mijn vader, die dertig jaar ouder is dan ik. Ik gebruikte meer gebogen schouders en een diepere stem.''

Heisenberg


Voor Heisenberg veranderde Cranston dit. ''Zijn schouders worden rechter, zijn stem wordt sterker. Hij wordt ontzagwekkender voor zijn vijanden.''



Walter White en zijn ontzagwekkende stem bekijk je op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijg een exclusief kijkje achter de schermen bij de harnassen in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Krijg een exclusief kijkje achter de schermen bij de harnassen in 'House of the Dragon'

Een nieuwe video geeft ons een kijkje achter de schermen bij House of the Dragon.

Het is alweer even geleden sinds het eerste seizoen van House of the Dragon in première ging, maar we hebben het er nog steeds over. Mede door het YouTube-kanaal van Game of Thrones, waar vaak video's op verschijnen.

Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij House of the Dragon, om erachter te komen hoe de prachtige harnassen uit de serie precies gemaakt werden. Daar zat een hoop hard werk achter!

De harnassen uit House of the Dragon


Oog voor detail staat centraal bij de ontwikkeling van House of the Dragon. Maanden aan voorbereiding voor ieder kostuum is de standaard. Voor de serie zijn wel honderden verschillende harnassen gemaakt.

Harnassen worden dus uniek ontworpen, speciaal om het desbetreffende personage goed te representeren. De verschillende huizen die in House of the Dragon verschijnen hebben daarnaast allemaal hun eigen stijl, die goed in beeld gebracht moet worden.



House of the Dragon seizoen 2


Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van House of the Dragon, en het tweede seizoen is al in ontwikkeling. We zullen er echter nog even op moeten wachten, aangezien de verwachting is dat het vervolg pas later in 2024 zal verschijnen.

House of the Dragon volgt het verhaal van de Targaryen-familie zoals verteld in het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Het is een prequel van Game of Thrones, nu te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cobie Smulders overweldigd tijdens emotionele 'Secret Invasion' première
Series / Nieuws

Cobie Smulders overweldigd tijdens emotionele 'Secret Invasion' première

Dit was zeker weten één van de moeilijkste scènes die Cobie Smulders ooit heeft moeten filmen voor Marvel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans over de hele wereld waren in shock door het einde van de eerste aflevering van de nieuwe Secret Invasion. Echter, fans waren niet de enige voor wie de aflevering een grote wending was.

In de eerste aflevering van Secret Invasion speelde Cobie Smulders haar vertrouwde rol als Maria Hill. Maria is al sinds 2012 een soort steunpilaar voor de Marvel-franchise, maar dit veranderde in één enkele aflevering.

Een heftig einde


Maria werd namelijk vermoord en tenzij er weer een heel multiversum komt, zijn we Maria nu echt kwijt. Het filmen van deze scènes was voor Cobie Smulders heel erg "emotioneel" en "eng".



Ze heeft "genoten van [haar] tijd met Sam" en ook van "elk moment dat [ze] Maria [heeft] kunnen spelen". Uiteraard was de actrice heel erg verdrietig over dit einde, maar uiteindelijk is ze Marvel "dankbaar".

Te zien op Disney+


Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Secret Invasion op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney deelt groot nieuws over langverwachte 'Star Wars: Ahsoka'
Series / Nieuws

Disney deelt groot nieuws over langverwachte 'Star Wars: Ahsoka'

Star Wars-fans gaan dit weekend heel erg blij zijn met een speciaal festival.

Star Wars-fans opgelet! Hoewel de langverwachte live-action Ahsoka pas over een paar maanden te zien is op Disney+, is er nu al wel geweldig nieuws.

Star Wars: Ahsoka volgt Ahsoka (Rosario Dawson) op haar gevaarlijke jacht naar de Grand Admiral Thrawn. Dit in de hoop om de vermiste Ezra Bridger te vinden, een jonge
Jedi die jaren geleden verdween.

Fantastisch nieuws


Het gaat dus nog even duren voordat de serie echt in première gaat, maar Disney heeft nu een klein cadeautje voor grote Star Wars-fans. Er komen binnenkort namelijk nieuwe beelden van Star Wars: Ahsoka.

Dit jaar vindt het ESSENCE Fest plaats in New Orleans en tijdens dit festival zal Dawson zelf de nieuwe beelden aankondigen.

Te zien op Hulu


ESSENCE zal het hele weekend te streamen zijn op Hulu, maar de specifieke tijd voor het Ahsoka-debuut is nog niet bekend.

Bekijk hieronder de trailer en stream Star Wars: Ahsoka vanaf 23 augustus op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in juli
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in juli

Deze maand heeft Netflix heel veel series in de planning en wij hebben er een paar voor je uitgepikt.

Netflix zet in juli weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Papadag (seizoen 1-2)



Verschijnt op: 1 juli
Genre: Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een groep mannen ontmoet elkaar wekelijks in een park in Amsterdam en delen de spannende dingen, leuke momenten en misstappen als moderne vader met elkaar.





Riverdale (seizoen 7 - aflevering 14-15)



Verschijnt op: 6, 20 juli
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.





The Lincoln Lawyer (seizoen 2)



Verschijnt op: 6 juli
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière, en zijn bekende Lincoln, weer op als hij een moordzaak aanneemt.





Quarterback (seizoen 1)



Verschijnt op: 12 juli
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op: Netflix

Synopsis: Kruip in de huid van Patrick Mahomes, Kirk Cousins en Marcus Mariota in deze openhartige docureeks over hun NFL-seizoen 2022-23.





Burn the House Down (seizoen 1)



Verschijnt op: 13 juli
Genre: Drama / Mysterie / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: Anzu's moeder is 13 jaar geleden beschuldigd van brandstichting. Nu zint Anzu op wraak door onder een valse naam te gaan werken als huishoudster voor haar kille stiefmoeder.





Sweet Magnolias (seizoen 3)



Verschijnt op: 20 juli
Genre: Drama / Romantiek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrières in het zuidelijke stadje Serenity.





The Witcher (seizoen 3 - aflevering 6-8)



Verschijnt op: 27 juli
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.





D.P. (seizoen 2)



Verschijnt op: 28 juli
Genre: Actie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een jonge soldaat moet deserteurs gevangennemen. De schrijnende werkelijkheid van al die rekruten tijdens hun militaire dienstplicht wordt hierdoor blootgelegd.






Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Skull Island'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Skull Island'

Zeg maar gerust Dull Island, want er valt niet erg veel te beleven.

Regie: Willis Bulliner, Daniel Araya, Amanda Sitareh B., e.a. | Cast (stemmen): Mae Whitman (Annie), Betty Gilpin (Irene), Benjamin Bratt (Cap), John DiMaggio (Crybaby Merc), Nicolas Cantu (Charlie), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 19-25 minuten | Jaar: 2023

In 1933 kwam er een film over een reuzenaap genaamd Kong. Maar in plaats van het daar bij te laten werd er een heel eiland verzonnen als woonplaats voor deze gigant, vol met andere enorme, bizarre wezens. Deze plaats is sindsdien de inspiratiebron geweest voor meerdere remakes en spin-offs. Omdat de nieuwe weergave van Skull Island in animatievorm is, zijn de makers van deze serie vrijwel ongelimiteerd in hoe exotisch ze het willen maken, maar die vrijheid wordt helaas niet gebruikt.

Charlie en Mike zijn met hun vaders op een schip op weg naar een geheime bestemming wanneer een van hen plots in zee een meisje ziet drijven. Kort daarna wordt hun schip aangevallen door een zeemonster, waarna beide jongens ontwaken op een eiland. Het is ze snel duidelijk dat hier de fauna boven ze staat in de voedselketen, maar ook dat de status quo er om onbekende reden verstoord is. Samen met het meisje, dat ook is aangespoeld, proberen ze uit te pluizen wat er aan de hand is. En te overleven.

Dat er in de eerste aflevering geen Skull Island te bekennen is, is alvast een waarschuwing dat dit een uitgerekt verhaal gaat worden. Zes afleveringen lang gebeurt er vrij weinig, de zevende vertelt een achtergrondverhaal en in de slotaflevering wordt het plot ineens met flinke vaart afgerond (inclusief cliffhanger om een volgend avontuur op te zetten).

Dit trage tempo zou geen ramp zijn geweest als de tekenaars een eiland hadden gecreëerd waar James Camerons Pandora een puntje aan kan zuigen. Op Skull Island kan immers alles. Voor deze serie wordt zelfs aangehaakt op het plot van Godzilla vs. Kong uit 2021, waarin onder het aardoppervlak nog een hele wereld bestaat vol prehistorische en onbekende levensvormen waar het eiland een verbinding toe heeft.

Waar de makers voor kiezen is een fantasieloze bekende weg. En dat is een smalle weg, want het aantal bijzondere beesten dat voorbijkomt is erg karig. In Peter Jacksons King Kong waren er zoveel dino's dat die zelfs over elkaar struikelden, in Skull Island blijft het voornamelijk bij praten over mogelijk gevaar dat elk moment om de hoek kan komen.

De animatie en de personages zijn in standaard Japanse stijl. De meeste getekende personen lijken niet echt een karakter te hebben en alle emoties liggen aan de oppervlakte. Alleen het mysterieuze meisje Annie valt op, maar uitsluitend omdat zij letterlijk wereldvreemd is. En zelfs daarin hebben de makers niet eens het middelste uit de kan gehaald, laat staan het onderste.

De ster van de show, King Kong, krijgt tenminste wel enige speciale aandacht. Hij verschijnt al vanaf de tweede aflevering, maar het duurt even voordat hij in vol ornaat in beeld komt. Met name in de zevende aflevering mag hij helemaal zijn ding doen. Dat is overigens bij uitstek de sterkste aflevering: weinig dialoog, toont de status quo van het eiland en hoe die verstoord werd, zet Kong neer als een bekwame vechter en wezen met gevoelens – met de kwaadaardige reuzenkameleons erbij heeft deze aflevering alles wat de hele serie had kunnen zijn.

In plaats daarvan is het gewoon een uitgerekte opzet naar een groots gevecht in de laatste aflevering. Het concept van Skull Island is inspiratieloos uitgevoerd en de paar bekende acteurs die de stemmen verzorgen hebben geen klank die erg herkenbaar is. Het voelt als weer een productie die enkel is gemaakt zodat Netflix wat kijkvoer kan aanbieden en een paar mensen snel en makkelijk hun zakken kunnen vullen.

Het probleem dat Peter Jackson had met de remake van King Kong uit 1976 was dat er geen liefde in zat, dat deze de romantiek van het avontuur miste en de mogelijkheden van de omgeving niet benutte. Deze kritiek mag ook worden geuit op Skull Island, wat vooral beschamend is omdat een animatieserie een wereldje kan laten zien dat we in onze wildste dromen niet hadden kunnen voorstellen. Maar in plaats daarvan is gekozen voor de makkelijkste uitweg.

★★☆☆☆

Skull Island is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat weten de originele castleden van 'The Big Bang Theory' over de aankomende spin-off?
Series / Nieuws

Wat weten de originele castleden van 'The Big Bang Theory' over de aankomende spin-off?

Mayim Bialik weet niets over de spin-off van 'The Big Bang Theory'.

Het is nog altijd onbekend hoe de spin-off van The Big Bang Theory er uit gaat zien. Zelfs de originele castleden lijken niet op de hoogte.

Zoals bij de fans wel bekend, is in april een spin-off van The Big Bang Theory aangekondigd. De fans van de serie zijn zeer opgewonden en kunnen niet wachten om te horen welk verhaal in de nieuwe spin-off zal worden gebracht.

Chuck Lorre


Showrunner Chuck Lorre is nog altijd bezig met zijn andere project How to Be a Bookie en heeft nog geen enkele uitlating gedaan over het The Big Bang Theory vervolg.

Ook de voormalige castleden lijken niet op de hoogte. Mayim Bialik, die de intellectuele nerdy Amy speelde in de serie, gaf in een interview aan dat zij er nog helemaal niets over had gehoord en ook maar via de pers had moeten vernemen van de spin-off. Volgens haar wisten ook de andere castleden van niets.



Jammer


Als dit waar is, lijkt de kans dat iemand van de originele cast zal meedoen aan de spin-off wel kleiner te worden. Het zou toch raar zijn als de cast zelf nog niets is geïnformeerd als zij verwacht worden in een spin-off te gaan spelen?

Uiteraard hopen wij dat Bialik heeft geprobeerd om wat verdere ruis te veroorzaken en er wel degelijk leden van de originele cast zijn benaderd voor het vervolg. Wij wachten verder maar af. Het wachten beu? Kijk hier dan lekker wat oude afleveringen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na jaren van succes lijkt einde nabij voor bekende TV-serie
Series / Interview

Na jaren van succes lijkt einde nabij voor bekende TV-serie

De serie heeft lange tijd veel kijkers getrokken, maar het einde lijkt nu toch echt in zicht te zijn.

John Goodman, bekend van zijn rol als Dan Conner in The Conners, denkt dat het zesde seizoen mogelijk het laatste zal zijn van de sitcom.

De serie is een spin-off van Roseanne en neemt ons mee in het dagelijks leven van de Conners-familie. We zien hoe de familie omgaat met zowel mooie momenten als tegenslagen.

Succesverhaal


Het eerste seizoen van The Conners telde slechts 11 afleveringen, maar naarmate de serie populairder werd, werden de seizoenen steeds langer. Zo bestond het laatste seizoen maar liefst uit 22 afleveringen.



Maar Goodman heeft onlangs een interview gedaan met TVLine, waarin hij aangeeft dat het zesde seizoen mogelijk het einde kan betekenen voor de serie. Hij geeft zelfs toe dat hij verrast was over het succes dat de serie heeft behaald.

Einde in zicht?


Hoewel hij niet met zekerheid kan zeggen dat het aankomende seizoen het laatste zal zijn, denkt hij wel dat de kans groot is. Bekijk zijn uitspraak hieronder.

"Ik denk dat we misschien aan het einde zijn gekomen, maar ik weet het niet zeker," begon Goodman. "Het heeft langer geduurd dan ik had verwacht. Het was oorspronkelijk bedoeld als een serie van ongeveer acht afleveringen, maar op een gegeven moment werden we opgepikt en ze blijven ons steeds weer oppakken."



Bekijk seizoen 1 van The Conners op Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bloederigste horrorfilm van 2023 scoort gigantisch bij HBO Max
Films / Nieuws

De bloederigste horrorfilm van 2023 scoort gigantisch bij HBO Max

'Evil Dead Rise' is sinds een paar dagen te streamen bij HBO Max. Velen hebben dit ook massaal gedaan want de film wordt erg goed bekeken bij de dienst.

Deze vijfde film in de reeks wist vanaf de dag dat hij uitkwam in de bioscoop mensen te pakken vanwege de goede dosis horror die de film mee brengt.

Vanaf 20 april was de film van regisseur Lee Cronin te zien in de bioscopen. De eerste reacties toen, en nu nog steeds zijn dat velen het tot nu toe de beste horrorfilm van het jaar vinden.

Demonen


Voor deze zinderende horrorfilm gaan we niet naar het bos maar naar de stad. Het verwrongen verhaal gaat over twee van elkaar vervreemde zussen.

Als hun hereniging wordt verstoord door vleesgeworden demonen moeten ze vechten voor hun leven in dit nachtmerrie-waardige familieverhaal.

Prachtige horrorfilm


Als we bij IMDb kijken zien we dat de film een redelijke 6.7/10 weet te scoren. Bij Rotten Tomatoes weet de film een gemiddelde te pakken van 80%. Een van de critici weet het volgende over de film te vertellen, "Evil Dead Rise is een prachtige horrorfilm en een fantastisch voorbeeld van niets nieuws doen op een manier die bevredigend origineel aanvoelt."





In de film


In deze succesvolle horrorfilm zien we Lily Sullivan, Alyssa Sutherland, Mirabai Pease, Anna-Maree Thomas, Richard Crouchley en Noah Paul.



Fan van zeeën van bloed, klassieke horror, meedogenloos kwaad en demonen? Dan is het je aan te raden om de film te streamen bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste trailer van 'The Witcher' seizoen 3 bevestigt epische gevechten en verbazingwekkende special effects
Series / Nieuws

Laatste trailer van 'The Witcher' seizoen 3 bevestigt epische gevechten en verbazingwekkende special effects

Nog één laatste promo om je op te hypen voor de release van komende donderdag.

Netflix heeft in aanloop naar de release van seizoen 3 van The Witcher komende donderdag een allerlaatste trailer online gezet.

De trailer legt de focus op het eerste deel van het nieuwe seizoen, dat vanaf 29 juni is te streamen via Netflix. In totaal komen er eerst vijf nieuwe afleveringen uit, gevolgd door nog eens drie afleveringen vanaf 27 juli.

Getrouwe verfilming


De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Andrzej Sapkowski en het derde seizoen betreft een verfilming van Time of Contempt, een van de meer actievolle boeken in de reeks.

Bedenker van de serie en showrunner is Lauren Hissrich. Voor hoofdrolspeler Henry Cavill betekent het derde seizoen tevens zijn laatste.

Alles voor Ciri


In het nieuwe seizoen zien we hoe gevaarlijke krachten onheil proberen te brengen. Geralt en Yennefer moeten er alles aan doen om Ciri veilig te houden.

Naar verluidt is de nieuwste reeks een extreem getrouwe verfilming van het eerder genoemde boek.

Internationale productie


Naast Cavill zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor o.a. Freya Allan, Anya Chalotra en Joey Batey.

De opnames vonden plaats in onder andere Slovenië, Kroatië, Marokko, delen van de Sahara, Wales, Surrey en de Longcross Studios in Engeland.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze actieserie na 1 seizoen te cancelen
Series / Featured

Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze actieserie na 1 seizoen te cancelen

The Bastard Son & The Devil Himself had best iets langer mogen duren.

Netflix cancelt aan de lopende band series. Regelmatig is dat terecht, maar af en toe wordt de stekker uit een serie getrokken die goed werd ontvangen. Die series hadden dus best nog een seizoen (of meer) langer kunnen duren.

Dit geldt voor Warrior Nun, I Am Not Okay With This en 1899, maar ook de serie The Bastard Son & The Devil Himself werd al snel gecanceld, zelfs na slechts 8 afleveringen.

The Bastard Son & The Devil Himself


De serie The Bastard Son & The Devil Himself wordt door Netflix omschreven als "meeslepend" en "romantisch" en werd sterk ontvangen. Op de Tomatometer staat de serie op 93 procent. Daar zijn de kijkers het mee eens gezien de publieksscore van 91 procent.

De serie volgt de zoon van een beruchte heks die een dodelijk bloedbad heeft veroorzaakt. Hij komt klem te zitten tussen twee strijdende clans en probeert zijn plek in de wereld te vinden, evenals zijn krachten.

Een seizoen


De serie, gebaseerd op het boek Half Bad van Sally Green en met rollen voor Jay Lycurgo, Nadia Parkes en Isobel Jesper Jones, kreeg dus maar een seizoen. De serie werd geprezen om de manier waarop personages op hun grimmigst meer gezet worden, en dat het soms grimmige personages dat juist niet zijn.



"Een fantasieserie vol flair en doordacht inzicht, The Bastard Son & the Devil Himself is een voorbeeldige YA-bewerking," is de critics consensus op Netflix.

3 van de 5 sterren
In zijn recensie gaf SerieTotaal-recensent Terence Shea drie van de vijf sterren. Mocht je de serie al gezien hebben, hieronder een uitleg over het einde.



"Over het algemeen wisselt een aflevering tussen boeiende (inter)actie en generieke tienerfluff. Het is de keuze deze magische wereld te tonen op een brute toon die het een originele serie maakt," aldus Shea in zijn recensie op SerieTotaal.

Te zien op Netflix
Wil je The Bastard Son & The Devil Himself toch zien? De acht afleveringen van elk zo'n 40 tot 50 minuten staan nog gewoon op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van geweld naar genot: Nicolas Winding Refn maakt kinderserie
Series / Nieuws

Van geweld naar genot: Nicolas Winding Refn maakt kinderserie

Binnen de loopbaan van de regisseur van ultragewelddadige films, is dit toch wel een unicum.

Als je al dacht dat we in een alternatieve tijdlijn leven, doen wij er nog een schepje bovenop: Nicolas Winding Refn, die eigenlijk alleen maar gewelddadige films en series maakt als Only God Forgives en Copenhagen Cowboy gaat namelijk een kinderserie maken.

Het betreft een nieuwe verfilming van Enid Blytons klassieke kinderboekenreeks The Famous Five.

Veel bronmateriaal


Blyton schreef 22 boeken over vier kinderen: Julian, Dick, Anne en George, én hun hond Timmy.

De boeken werden uitgegeven tussen 1942 en 1962 en waren een enorme hit onder kinderen uit alle hoeken van de wereld. In totaal werden er ruim 100 miljoen(!) boeken van verkocht.

Avontuurlijke verhalen


De verhalen spelen zich meestal af tijdens de schoolvakanties, wanneer de kinderen bij elkaar komen om allerlei avonturen te beleven.



Meestal raken ze betrokken bij avonturen waarin criminelen, verloren schatten en geheime doorgangen voorkomen. De boekenreeks is meermaals verfilmd voor film en tv.

Snel in productie


Refn doet dienst als bedenker en uitvoerend producent van een nieuwe miniserie die op de boeken is gebaseerd.

De opnames zouden al begonnen zijn in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk.

Refns productiemaatschappij NWR Originals zal de serie samen met Moonage Pictures maken voor de BBC en het Duitse ZDF.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 wilde scifi-series op Netlflix ontsluiten nieuwe werelden voor je
Series / Featured

Deze 4 wilde scifi-series op Netlflix ontsluiten nieuwe werelden voor je

Bereid je voor op het ontdekken van nieuwe personages, verhalen en werelden.

Meer, meer, meer sciencefiction op Netflix. Check gauw hieronder 4 sterke scifi-series op Netflix die je sowieso moet kijken.

Titans | Netflix | 4 seizoenen



Gebaseerd op het DC Comics-team volgt deze serie de avonturen van de jonge helden Robin, Starfire, Raven en Beast Boy terwijl ze samenwerken om de wereld te beschermen tegen bovennatuurlijke bedreigingen.



Into the Night | Netflix | 2 seizoenen



Tijdens een mysterieus kosmisch evenement wordt de zon zo gevaarlijk, dat mensen haar niet langer kunnen verdragen. Een groep passagiers en bemanningsleden aan boord van een nachtvlucht probeert naar het westen te ontsnappen. Ze moeten samenwerken om te overleven terwijl ze geconfronteerd worden met onderlinge conflicten, onbekende gevaren en een race tegen de klok.



Vortex | Netflix | 6 afleveringen



Een politieagent kan niet in het reine komen met het overlijden van zijn vrouw. Wanneer hij haar in virtual reality opnieuw tegenkomt, probeert hij de harde realiteit te ontkennen en een nieuwe waarheid te creëren.

Lees de recensie van SerieTotaal.

Mortel | Netflix | 2 seizoenen



Twee scholieren sluiten een deal met een buitenaards wezen en verkrijgen daardoor superkrachten. Nu bundelen ze hun krachten om een moord op te lossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films veroveren Netflix, Videoland en Disney
Films / Nieuws

Deze 3 splinternieuwe films veroveren Netflix, Videoland en Disney

Slachtoffer van een zorgsysteem, zwarte handel in exotische dieren, en een feelgood van topkwaliteit.

De afgelopen zeven dagen zijn er weer een hoop nieuwe films uitgekomen bij de Nederlandse streamingdiensten. De collega's van FilmTotaal geven weer 3 sterke tips over welke exemplaren jij zeker moet gaan zien.

Take Care of Maya | Netflix



In deze schrijnende documentaire wordt het afschuwelijke verhaal van een doodziek meisje in een disfunctioneel zorgsysteem verteld. Recensent Arjan Welles vond het erg aangrijpend, maar een scherp onderzoek naar de oorzaak van al het leed bleef uit volgens hem.

De documentaire kreeg daarom 3.5 ster. Welles zei: "Als je denkt dat je alle ellende wel hebt gehad sluit 'Take Care of Maya' ook nog eens af met nog meer sores. Het is een verhaal dat verteld moet worden, maar niet bepaald tot vrolijkheid stemt."

Lees de rest van de recensie.

The Conservation Game | Videoland



De verbazingwekkende handel in exotische dieren komt in deze documentaire aan bod. Ondanks dat alles een beetje aan de lange kant is, wordt met voldoende urgentie dit onrecht in de documentaire aan de tand gevoeld volgens Arjan Welles.

Hij gaf de documentaire 3.5 ster. Hij deelde: "Het vertrouwen in de mensheid loopt weer eens een flinke deuk op bij het bekijken van de documentaire 'The Conservation Game'. Sommige Amerikaanse equivalenten van Freek Vonk blijken tot hun kruin in de illegale handel van bedreigde dieren te zitten."

Lees de rest van de recensie.

World's Best | Disney+



Hoe lastig het soms is om op te groeien als hoogbegaafd kindje laat deze kinderfilm prachtig zien. Ook de rapnummers van het knappe kind voegen veel toe aan de sterke boodschap van de film, wat resulteert in een feelgoodfilm van onverwacht hoog niveau.

Terence Shea beloonde de film met 4.5 ster. Hij vertelde: "'World's Best' blijkt zo'n hartverwarmende topper te zijn waar iedereen van kan genieten. Een coming-of-age film met een positieve boodschap, verteld op een energieke wijze."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe dramaserie 'Holland gate' zal aangrijpende evacuatie van Kabul tonen
Series / Nieuws

Nieuwe dramaserie 'Holland gate' zal aangrijpende evacuatie van Kabul tonen

De makers van 'Het Gouden uur' en 'Rampvlucht' gaan de spannende serie realiseren.

[b]Het Nederlandse productiebedrijf Storytellers heeft bekendgemaakt te werken aan een nieuwe serie met de titel Holland gate. In de fictieve serie zal de waargebeurde ontruiming van Kabul in 2021 worden behandeld aan de hand van het verhaal van vier commando's.

De serie komt voort uit de samenwerking tussen regisseur Bobby Boermans en scenarioschrijver Michael Leendertse, de oprichters van Storytellers. Eerder oogsten zij al grote successen binnen Nederland met de series Het Gouden Uur en Rampvlucht.

Verhaal


In de serie zullen de heldendaden van vier Nederlandse commando's aan bod komen. Na de val van Kabul proberen zij een geheime vluchtroute te creëren voor mensen die hopen te vluchten voor de Taliban.

De vluchtroute, met de naam Holland Gate, zet de commando's voor gruwelijke keuzes. Wie mag het land ontvluchten, en wie moet er in Afghanistan achterblijven?

Opnames


De opnames van de serie zullen plaatsvinden in het najaar van 2024. Hopelijk zal het jaar erna de serie al uitkomen in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verliefd op een psychopaat in NPO-serie 'Serial Lover'
Series / Trailer

Verliefd op een psychopaat in NPO-serie 'Serial Lover'

Het liefdesleven van dit pasgetrouwde stel wordt heel gauw over een andere boeg gegooid.

Een spannende Franse dramaserie is op weg naar NPO Plus: Serial Lover. De geliefde van een nietsvermoedende vrouw blijkt een schokkend verleden te hebben, dat haar hele leven op zijn kop zet. Binnen twee weken zal de serie uitkomen in Nederland.

De dramaserie, die in première ging op het dramafestival in La Rochelle, is geschreven door Alice Den Broek en geregisseerd door Fred Berthe. De Franse productie is inmiddels aangekocht door de KRO-NCRV en staat op het punt om uit te komen.

Plot


De synopsis van de serie luidt: "Een sluwe man leidt vele verschillende levens - een piloot, een chirurg, een makelaar, een journalist. Hij ontwikkelt een nieuwe persoonlijkheid voor elke identiteit en misleidt experts op elk gebied. Knap, charmant en attent, opgewonden door zijn macht, wordt het bedrog een kunstvorm terwijl hij iedereen om hem heen manipuleert, vooral vrouwen van wie hij steelt. Hoeveel vrouwen zijn er in deze val gelopen?"



De synopsis vervolggt: "Voor de slachtoffers zijn de gevolgen zwaar; ze raken geïsoleerd van hun familie, vernederd en failliet. Ze bundelen hun krachten om de man te confronteren, moeten hun vooroordelen overwinnen en zelfs hun eigen verwoeste levens in gevaar brengen in een poging om dit gevaarlijke roofdier in het nauw te drijven."

Cast en release


In de serie spelen Flora Bonaventura, Helena Nogera, Odile Vuillemin, Elodie Frégé en Jonathan Zacaï de hoofdrollen.

Vanaf 13 juli zal Serial Lover te bingen zijn op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen