search
Een tv-serie van 'The Truman Show'? Scenarioschrijver van de film verrast met zinnenprikkelend script
Series / Nieuws

Een tv-serie van 'The Truman Show'? Scenarioschrijver van de film verrast met zinnenprikkelend script

De scenarioschrijver van 'The Truman Show' fantaseert er op los voor een opvolgende serie.

De veelgeprezen film The Truman Show met Jim Carrey in de hoofdrol viert inmiddels zijn 25-jarige verjaardag. De film, een satire op reality-tv wordt nog altijd goed gewaardeerd.

The Truman Show gaat over een man die zijn hele leven heeft doorgebracht in het kleine stadje Seahaven Island, zonder te weten dat zijn omgeving eigenlijk een enorme filmset is, bevolkt door acteurs die zijn familie, vrienden, collega's en anderen spelen.

Vervolg in een serie?


Onlangs heeft de scenarioschrijver van de film, Andrew Niccol, een idee gedeeld voor een vervolg in de vorm van een televisieserie. Het vervolg zou zich richten op wat er gebeurde nadat Truman zijn 'wereld' had verlaten.

"Er zijn gesprekken geweest over het maken van een musical - geloof het of niet - of een serie. Als het een andere kunstvorm is, denk ik niet dat het afbreuk doet aan het origineel." aldus Niccol.

Meerdere Trumans


"Stel dat in een fictionele wereld allerlei kabelmaatschappijen allemaal een eigen 'Truman' zouden hebben. Als de serie zich zou afspelen in New York City, zou er bijvoorbeeld een meisje wonen op de Upper East Side, een jongen uit Harlem, een kind uit Chinatown, enzovoort. Omdat ze elk hun eigen kanaal hebben en zich binnen hun eigen sociale kringen bewegen, is het nooit de bedoeling dat ze elkaar ontmoeten."

"Maar aan het einde van het eerste seizoen zouden de jongen uit Harlem en het rijke meisje zich tot elkaar aangetrokken voelen. Ze zouden beseffen dat de ander anders is dan iedereen die ze ooit hebben ontmoet... omdat ze voor het eerst iemand hebben ontmoet die niet acteert! In het tweede seizoen zou het netwerk er alles aan doen om hun romance te ondermijnen."

Wie?


Er ligt dus een mooi script klaar voor een fantastische opvolger voor The Truman Show, wie durft?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen