search

Ons nieuws van woensdag 28 juni 2023

Recensie Netflix-serie 'Schlafende Hunde'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Schlafende Hunde'

De gps van het plot leidt je langs de toeristische route en vindt dat zelf briljant.

Regie: Stephan Lacant, Francis Meletzky | Cast: Max Riemelt (Mike Atlas), Luise von Finckh (Jule), Carlo Ljubek (Luka Zaric), Tara Corrigan (Tinka), Melodie Wakivuamina (Britney), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 47-54 minuten | Jaar: 2023

Een veelgebruikte methode in film noir om het plot in gang te zetten is het bezoek van een dame aan een privédetective. Vaak blijkt later dat wat zij bij die ontmoeting vertelt of wie ze zegt te zijn onwaar is, maar ze heeft de speurneus daarmee op het spoor van een groter mysterie gezet. Schlafende Hunde heeft ook zoiets, maar dan als een subplot van een bijpersonage. Het overkoepelende mysterie is namelijk groots en kronkelend opgezet zodat het overkomt als slim bedacht, maar het is gewoon een rommeltje.

Mike Atlas heeft zijn gezin en baan als rechercheur achter zich gelaten om als getraumatiseerde kluizenaar in een caravan te wonen. Wanneer een man in de gevangenis zelfmoord pleegt gaat Mike even checken hoe die daar eigenlijk dankzij zijn speurwerk is beland, want hij kan zich dat niet eens meer herinneren. Het hele verhaal klinkt dubieus en Mike besluit op onderzoek te gaan. Er blijkt heel wat meer achter te zitten.

Te veel zelfs. De serie wordt gevuld met paden die leiden naar zijwegen die weer wat nieuwe informatie verschaffen, om in laatste aflevering tot een concluderende climax te komen. Maar het verhaal vloeit niet. Het voelt te bedacht, op een manier die schreeuwt dat de makers het zelf briljant vinden.

Het verhaal draait bijvoorbeeld niet alleen om Mike. Er is ook nog een assistent van de officier van justitie die dezelfde zaak onderzoekt, Mikes ex-collega die aanpapt met zijn vrouw, Mikes dochter die worstelt met zijn afwezigheid, een jonge dakloze vrouw die probeert met Mike bevriend te raken en een andere junior-rechercheur die graag een kind wil adopteren. Vooral die laatste twee plotjes zijn volstrekt overbodig. Beide zitten ook vol herhalende dialogen.

Er is niet slechts te veel, ook de vertelwijze is onlogisch en amateuristisch. Mikes dochter wordt eventjes ontvoerd door een goedbedoelende detective en ze schreeuwt dat hij haar uit de auto moet laten stappen. Wanneer hij dat even later doet en Mikes collega naar haar toe rent om te vragen of ze in orde is, antwoordt ze boos: "Waarom jaag je die vriendelijke man weg? Dat is een vriend van papa en er is niets aan de hand."

Of het feit dat Mike dakloos is (want zijn camper gaat al gauw in de fik), zodat in een latere aflevering een tijdelijk zijstraatje ingeslagen kan worden. Wanneer alles op tafel ligt blijkt Mike eigenlijk geen eigenlijk reden te hebben gehad om zijn gezin te verlaten. Gewoon ontslag nemen was voldoende geweest.

Mike wordt gespeeld door Max Riemelt, die sommige Netflix-kijkers wellicht nog herkennen als de Duitse hunk in Sense8. Hij en een paar anderen acteren prima, maar de rest van de cast absoluut niet. Ook het camerawerk is niet best. Het ene moment is het hoogstens voldoende, het andere moment zit er zo'n suf shot in dat het wel televisie uit de jaren tachtig lijkt.

Het punt van Schlafende Hunde ligt ofwel zo diep begraven onder alle rommel dat het niet duidelijk is óf het is echt zo simpel als het aan de oppervlakte lijkt: verantwoordelijkheid. Mike negeert de verantwoordelijkheid voor zijn gezin, de junior-rechercheur is niet klaar voor de verantwoordelijkheid van een kind, de assistent is verantwoordelijk voor haar afdeling omdat de leidinggevende zijn verantwoordelijkheid niet neemt, een agent is niet verantwoordelijk genoeg in het uitvoeren van zijn werk. Wat een boodschap: we moeten onze verantwoordelijkheden serieus nemen.

In feite verraadt de eerste aflevering al dat deze serie niet best gaat worden. Deze begint met iemand die boos is op Mike omdat de man die door hem achter de tralies is beland zelfmoord heeft gepleegd. Pas dan gaat Mike zich afvragen of deze gevangene wel echt schuldig was. Het is allemaal zo makkelijk en deze lage lat blijft de rest van de serie waar die is. Misschien waren de Duitse producenten die deze serie wilden maken de slapende honden die niemand wakker had moeten maken.

★★☆☆☆

Schlafende Hunde is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stream nu gratis de seizoensfinale van deze hitserie vóór de releasedatum!
Series / Video/clip/featurette

Stream nu gratis de seizoensfinale van deze hitserie vóór de releasedatum!

Fans kunnen niet wachten op de seizoensfinale van 'Silo', maar gelukkig wist Apple TV+ daar wel iets op te verzinnen...

Apple heeft de volledige eerste aflevering van de Silo-seizoensfinale op Twitter geplaatst, nog vóór de officiële releasedatum.

De sciencefictionserie is gebaseerd op de boeken van Hugh Howey en volgt het verhaal van een ingenieur die de waarheid probeert te achterhalen over een enorme silo waarin de laatste overlevenden van de mensheid zich bevinden.

Finale aflevering


Silo ging in mei van dit jaar in première op Apple TV+ en werd daarna al snel een enorm succes. De streamingdienst doet er alles aan om de spanning bij de fans op te bouwen tot de finale.

Maar nu heeft Apple TV de complete eerste aflevering van de finale al gratis gedeeld op hun Twitter-account. Je kunt de tweet hieronder bekijken.Verder kijken


Het andere deel van de finale is echter alleen te bekijken op de streamingdienst zelf en zal vanaf 30 juni beschikbaar zijn om te streamen.

Daarnaast is eerder dit jaar al bevestigd dat er een tweede seizoen van Silo komt, maar het zal nog even duren voordat we daarvan kunnen genieten.stream het eerste seizoen van Silo op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze twee geliefde personages zien we niet meer terug in 'Bridgerton' seizoen 3
Series / Nieuws

Deze twee geliefde personages zien we niet meer terug in 'Bridgerton' seizoen 3

Het geliefde koppel uit seizoen 1 van 'Bridgerton' keert niet meer terug in de serie.

Bridgerton is sinds de serie voor het eerst op Netflix in première ging een groot succes. Daar zijn veel redenen voor, maar de belangrijkste is zeker de cast van de show, samen met hun verhaallijnen. Het koppel dat dit succes begon is echter niet meer te zien in de serie.

Ondanks het feit dat het plot uit veel belangrijke verhaallijnen bestaat, is er eentje die op de meeste kijkers de grootste indruk heeft gemaakt: de romance van het jonge stel Daphne Bridgerton en Simon Basset in seizoen 1.

Teleurstellingen


Het hele seizoen stond in het teken van hun opbloeiende liefde, en ze werden al snel de favoriete personages van de meeste fans. Toen werd aangekondigd dat Regé-Jean Page (Simon) niet zou terugkeren voor seizoen 2 van de serie, veroorzaakte dat dus veel teleurstellingen en bezorgdheid over de toekomst van Bridgerton.

Veel fans waren er zeker van dat de serie het niet zou overleven, maar niets bleek minder waar. Toen seizoen 2 werd uitgezonden was het vanaf het begin duidelijk dat de hoofdverhaallijn zou draaien om Anthony Bridgerton en zijn gecompliceerde relatie met de Sharma-zussen.

Vertrek Daphne


Simon was daar dus niet echt nodig en de rol van Daphne werd tot een minimum beperkt. Hoewel ze van het eerste seizoen een hit maakten, was seizoen 2 in staat om nog succesvoller te worden zonder hun inbreng.Onlangs werd aangekondigd dat Phoebe Dynevor (Daphne) ook de serie zal verlaten. De aanwezigheid van Daphne in seizoen 2 was te rechtvaardigen, omdat ze belangrijk was voor Anthony en haar woorden veel voor hem betekenden.

Nieuw paar


Maar zoals we al weten, krijgt seizoen 3 een nieuw paar waar op gefocust wordt. Het is tijd om te zien wat voor toekomst Colin Bridgerton en Penelope Featherington te wachten staat. En eerlijk gezegd ziet het er niet naar uit dat Daphne daar nodig zal zijn.Daphne en Simon keren dus niet meer terug in Bridgerton, maar het belooft gelukkig weer een succesvol seizoen te worden. Seizoen 3 heeft nog geen officiële releasedatum, maar kijk de vorige twee op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers van nieuwste Marvel-serie op Disney+ zijn een grote tegenvaller
Series / Nieuws

Kijkcijfers van nieuwste Marvel-serie op Disney+ zijn een grote tegenvaller

De nieuwe Marvel-serie 'Secret Invasion' wordt niet zo goed bekeken als gehoopt.

De eerste aflevering van Secret Invasion ging deze week in première op Disney+ en er zijn nu vroege kijkgegevens over de serie beschikbaar. Daaruit blijkt dat de serie het helemaal niet zo goed doet bij de kijkers.

Het is belangrijk op te merken dat streamingdiensten zelden officiële gegevens onthullen en dat deze gegevens van Samba TV slechts een bepaald percentage van de Amerikaanse huishoudens peilt. Dat hebben ze tot nu toe echter voor elke MCU-serie gedaan, wat betekent dat deze cijfers nog steeds een indicatie geven van de interesse in de serie.

Op een na minst bekeken


Blijkbaar hebben 994.000 Amerikaanse huishoudens naar de eerste aflevering van de serie, "Resurrection", gekeken tijdens de eerste vijf dagen van release. Dat maakt het de op een na minst bekeken serie, boven de 775.000 huishoudens van Ms. Marvel en onder de 1,5 miljoen huishoudens van She-Hulk: Attorney at Law.

Om dit in perspectief te plaatsen: naar Loki keken 2,5 miljoen huishoudens. Waarom de cijfers van Secret Invasion zo laag zijn kan allerlei redenen hebben, waaronder het feit dat de serie geen grote nieuwe superheld introduceert.

Gemiddeld


De eerste reviews over de serie zijn momenteel nog vrij gemiddeld: niet laag, maar ook niet hoog. Op Rotten Tomatoes scoort Secret Invasion op het moment 66% bij de Tomatometer en 75% bij het publiek.De tweede aflevering van Secret Invasion is vanaf vandaag te bekijken op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de speciale reden waarom 'The Witcher' seizoen 3 in twee delen wordt gesplitst
Series / Nieuws

Dit is de speciale reden waarom 'The Witcher' seizoen 3 in twee delen wordt gesplitst

Er is een specfieke aanleiding achter de beslissing het seizoen in twee te knippen.

Later deze week gaat het derde seizoen van de fantasy-serie The Witcher van start. In tegenstelling tot eerdere seizoenen komt het nieuwe seizoen in twee delen de wereld in.

In een interview met The Verge liet producent Steve Gaub weten waarom. De inspiratie kwam tijdens de post-productie. Het vierde seizoen van Stranger Things kwam toen uit, en dat seizoen werd in twee delen gesplitst.

Cliffhangers


''In de streamingswereld bestaan cliffhangers niet meer'', zei Gaub. ''Je klikt meteen op 'play' als een episode klaar is. Je hebt niet meer dat leuke gevoel dat je krijgt door te voorspellen wat er gaat gebeuren, te discussiëren, het er online over hebben.''

De producenten wilden fans die optie weer geven. Het verhaal van het derde seizoen bood ze die kans. ''Er is een belangrijk keerpunt in het seizoen'', zei Gaub. Dat keerpunt zal dus aan het einde van de vijfde episode komen.

Volume 1


Volume 1 van het derde seizoen bestaat namelijk uit vijf episodes. Volume 2 heeft daarna nog drie episodes.Wat de cliffhangers zijn waarmee Volume 1 van The Witcher gaat eindigen kunnen fans over een paar dagen zien. Op 29 juni komen de eerste vijf episodes namelijk uit op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers duiken en masse op laatste seizoen Duistere DC-superheldenserie op Netflix
Series / Nieuws

Kijkers duiken en masse op laatste seizoen Duistere DC-superheldenserie op Netflix

Het vierde en laatste seizoen van de Netflix-serie 'Titans' scoort uitstekend.

Het vierde seizoen van Titans wordt zeer goed bekeken. In de eerste week na het verschijnen, heeft de serie zich gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix gepositioneerd.

Titans komt uit de DC Comics-hoek, waar bijvoorbeeld superhelden als Batman en Superman ook onderdeel vanuit maken. In de serie wordt er regelmatig aan deze superhelden gerefereerd en de personages uit deze serie staan ook met deze grote superhelden in contact.

Lex Luthor


In dit laatste seizoen krijgen de personages te maken met DC opperschurk Lex Luthor, die wordt gespeeld door Titus Welliver.

Zoals de meeste superheldenseries is er uiteraard een groot kwaad dat uit is op wereldheerschappij dat bestreden dient te worden. Verder wil Conner graag zijn vader, Superman, eens in levende lijve treffen en Koriand'r dient haar thuisplaneet Tamaran te redden.

Kijken


Genoeg reden dus om te kijken, zeker voor fans van het genre. Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+ series: 9 must-see shows vanaf juli te bekijken
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+ series: 9 must-see shows vanaf juli te bekijken

Deze maand gaat Disney+ vrolijk door met haar line-up van bekende hits.

Disney+ zet in juli weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste / meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Secret Invasion (seizoen 1 - aflevering 3-6)Verschijnt op: 5, 12, 19, 26 juli
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: In deze nieuwe Marvel Studios-serie, die zich afspeelt in het huidige MCU, hoort Nick Fury van een geheime invasie van de aarde, door een groep van gedaanteveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-Invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.

The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 7-10)Verschijnt op: 6, 13, 20, 27 juli
Genre: Reality-TV
Kijk op: Disney+

Synopsis: In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

The Bear (seizoen 2)Verschijnt op: 19 juli
Genre: Komedie / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: De jonge chef-kok Carmy komt terug naar Chicago om zijn broodjeszaak te runnen. Terwijl hij probeert om de zaak en zichzelf te veranderen, werkt hij samen met een team van rouwdouwers die hij uiteindelijk als familie gaat beschouwen.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

5, 12, 19, juli : Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 14-16) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

5 juli: The Clearing (seizoen 1 - aflevering 8) - Drama / Mysterie / Thriller - Als een plaatselijk meisje vermist wordt, moet een vrouw haar oude jeugdtrauma's confronteren.

5, 12 juli: True Lies (seizoen 1 - aflevering 12-13) - Actie / Avontuur / Komedie - Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.

5 juli: Will Trent (seizoen 1 - aflevering 13) - Criminaliteit / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

5, 12, 19 juli: The Resident (seizoen 6 - aflevering 9-13) - Drama - The Resident is een sterke ziekenhuisserie die draait om de laatste opleidingsjaren van een jonge arts, waarbij de ware toedracht wordt getoond over hoe het eraan toegaat - de mooie en de nare zaken - in ziekenhuizen in het hele land.

24 juli: Futurama (seizoen 11) - Animatie / Avontuur / Komedie - Een futuristische, satirische animatieserie van The Simpsons-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cillian Murphy gapte de rol van Tommy Shelby in 'Peaky Blinders' voor de neus van déze acteur weg
Series / Nieuws

Cillian Murphy gapte de rol van Tommy Shelby in 'Peaky Blinders' voor de neus van déze acteur weg

Dit is hoe Murphy schrijver Steven Knight overtuigde voor de iconische Tommy Shelby.

De mysterieuze en ondoorgrondelijke Tommy Shelby is een droomrol voor menig acteur. Scenarioschrijver Steven Knight (Eastern Promises) was in eerste instantie niet overtuigd wat Cillian Murphy betreft.

Bij de audities waren uiteindelijk Cillian Murphy en actieheld Jason Statham de laatste twee kandidaten. Knights voorkeur ging uit naar Statham, die mede door zijn lengte en bouw imponerend overkomt.

Jongensachtig voorkomen


Murphy heeft nu eenmaal een jongensachtig voorkomen. Een dergelijke verschijning legt niet zoveel gewicht in de schaal. Wat dat betreft had Knight zo zijn bedenkingen.

In The Guardian legt Murphy uit dat hij behoorlijk moest knokken voor zijn rol. Volgens een gerucht zou hij Knight een bericht hebben gestuurd met de woorden "bedenk wel dat ik een acteur ben". Knight zou hierdoor overtuigd zijn geraakt. Murphy weerlegt dit verhaal: "Als ik echt zo kort van stof was, dan was dat mooi geweest," aldus de acteur.

Sterk en dreigend


De sterke en ietwat dreigende aanwezigheid die we kennen van Tommy Shelby heeft bewezen dat Murphy de juiste keuze was. De acteur heeft in de zes seizoenen dat hij Tommy Shelby speelde een complexe man neergezet die een ontwikkeling doormaakt waar je u tegen zegt.

Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-makers onthullen hoe de transformatie van Henry Cavill naar Liam Hemsworth eruit gaat zien
Series / Nieuws

'The Witcher'-makers onthullen hoe de transformatie van Henry Cavill naar Liam Hemsworth eruit gaat zien

Hopelijk is het een troost voor de fans dat de transformatie van Geralt in ieder geval trouw zal zijn aan de boeken.

De teleurstelling van The Witcher-fans over het vertrek van acteur Henry Cavill neemt niet af. Dat is niet zo gek, aangezien de release van Cavills laatste seizoen als Geralt of Rivia nadert. Maar hoe gaat de serie de transformatie van Cavill naar zijn vervanging Liam Hemsworth aanpakken?

Producenten Tomek Baginski en Steve Gaub hebben besloten om commentaar te geven op de vervanging van de hoofdacteur. In een interview onthulde Gaub dat de vervanging van de acteur "foutloos" en zelfs trouw aan het bronmateriaal zal zijn: de verandering zal uit de boeken van Andrzej Sapkowski worden gehaald.

Boeken


Baginski merkte op: "We hebben een heel, heel goed plan om onze nieuwe Geralt en onze nieuwe visie voor Geralt met Liam te introduceren. Het is zeer nauwkeurig. Het komt heel dicht in de buurt van wat in de boeken stond".

Henry Cavill verlaat The Witcher na seizoen 3, waarna Liam Hemsworth Geralt of Rivia zal spelen vanaf seizoen 4. Het gerucht gaat dat Cavill het project heeft verlaten vanwege creatieve meningsverschillen.

Veel verhalen


Showrunner Lauren Hissrich zei dat het tijd was voor Cavill om verder te gaan. De makers van The Witcher bespraken enige tijd lang de toekomst van de serie zonder Cavill en zij besloten uiteindelijk dat de serie niet geannuleerd kon worden.Hissrich merkte op dat de fantasieboeken van Andrzej Sapkowski nog steeds veel verhalen te vertellen hebben. In het derde seizoen probeert Geralt Ciri te verbergen voor meerdere groepen die haar willen bezitten, om zijn herenigde familie te beschermen tegen degenen die deze willen vernietigen.

Seizoen 3


Yennefer moet Ciri magie leren en leidt hen naar Aretusa's bolwerk, waar ze hoopt meer te weten te komen over de krachten van het meisje. In plaats daarvan bevinden de drie zich in het epicentrum van politieke corruptie, duistere magie en verraad.The Witcher seizoen 3 is in twee delen te zien. Het eerste deel verschijnt 29 juli op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'zombie' een verboden woord is in 'The Walking Dead'
Series / Featured

Waarom 'zombie' een verboden woord is in 'The Walking Dead'

Niemand heeft het in de serie en al haar spin-offs ooit over zombies.

Voor de vaste volgers van The Walking Dead en al haar spin-offs is het misschien geen verrassing, maar is het je wel eens opgevallen dat het woord 'zombie' eigenlijk nooit valt in de series? Terwijl er toch heel wat zombie-achtigen rondlopen!

Binnen het idioom van The Walking Dead zijn er talloze namen voor zombies bedacht, zoals walkers, geeks, lurkers, empties, biters, creepers, roamers, geïnfecteerden, maar nooit zombies.

Verbod op het Z-woord?


Maar wat is nu eigenlijk de reden achter dit verbod op het 'Z-woord'? Het blijkt dat er een vrij eenvoudige verklaring is. In een interview met Conan O'Brien onthulde de bedenker Robert Kirkman zelf in 2016 de achterliggende gedachte.

Toen Kirkman het concept bedacht voor het universum van The Walking Dead, wilde hij een wereld creëren waarin zombies simpelweg niet bestonden. Het idee was dat de personages in de strips en de daaropvolgende tv-series geen kennis hadden van het concept 'zombies'.Geen zombies in de film


Ze waren nog nooit geconfronteerd met een zombiefilm of hadden er ooit van gehoord. Het besef dat de enige manier om een zombie uit te schakelen was door het vernietigen van de hersenen, was volledig afwezig. Dit gebrek aan kennis dwong de overlevenden om al doende te leren, waardoor hun reis des te uitdagender en spannender werd.

Zoals Kirkman zelf uitlegde: "Binnen The Walking Dead heeft niemand ooit een Romero-film gezien, dus ze kunnen daar niet op terugvallen. We dachten dat als mensen dat woord niet gebruikten, het een scheiding zou creëren en de zaken iets duidelijker zou maken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is eigenlijk de meest schokkende en nihilistische 'Black Mirror'-aflevering? Niet die met de big!
Series / Nieuws

Wat is eigenlijk de meest schokkende en nihilistische 'Black Mirror'-aflevering? Niet die met de big!

Hoewel de serie stof tot nadenken geeft, sprong deze aflevering er uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Black Mirror heeft genoeg heftige verhalen opgeleverd. Een bepaalde aflevering slaat echter alles.

Het gaat over aflevering 3 in het derde seizoen, getiteld Shut Up and Dance. Je wordt als kijker op het verkeerde been gezet, tenzij je de aanwijzingen van regisseur James Watkins oppikt.

'Big brother'


De aflevering begint als commentaar op het idee van 'big brother' en de afnemende privacy als gevolg van het internet. Hoofdpersoon Kenny (Alex Lawther) wordt gechanteerd door een stel hackers. Zij maakten foto's van Kenny via zijn webcam. Hij was online en zat te masturberen. De 19-jarige jongen wordt vervolgens op een werkelijk godsgruwelijke manier door de mangel gehaald.

Verborgen aanwijzingen


Kenny werkt in een fastfood-tent. Hij is kinderlijk voor zijn leeftijd en sociaal onhandig, met een aantal nerveuze tics. Uitgerekend deze stille, onopvallende jongen wordt door de hackers gedwongen om een bank te beroven. Hierbij plast hij van pure angst in zijn broek. Verder moet hij op leven en dood een gevecht aangaan met een ander slachtoffer.

Regisseur Watkins wekt sympathie op voor de sullige hoofdpersoon en de gruwel die hij doormaakt. Gedurende de aflevering toont Watkins echter ook aanwijzingen wat Kenny's aard betreft. Zo zien we dat hij nogal overdreven reageert als zijn zus zijn laptop pakt. Op zijn werk blijkt hij het erg goed te kunnen vinden met de jeugdige bezoekers. Kenny blijkt een pedofiel, en dit zet alles op zijn kop. Als kijker ervaar je de hackers hierdoor op een totaal andere manier, evenals Kenny zelf.

Wrange nasmaak


Al met al heeft Shut Up and Dance een wrange nasmaak. De inbreuk op privacy blijkt duidelijk niet het grootste probleem te zijn, wat een van de meest nihilistische afleveringen ooit oplevert. Black Mirror is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale'-ster neemt met pijn in haar hart afscheid van de serie
Series / Foto's

'Riverdale'-ster neemt met pijn in haar hart afscheid van de serie

De opnames van 'Riverdale' seizoen 7 zitten er op, dus de cast neemt emotioneel afscheid van de geliefde serie.

Na 137 afleveringen neemt Camila Mendes met een brok in haar keel afscheid van de populaire dramaserie Riverdale.

Mendes speelde vanaf de allereerste aflevering de rol van Veronica Lodge, maar na zeven seizoenen lijkt het avontuur ten einde te komen. Riverdale maakt zich klaar om het verhaal af te ronden nadat iedereen in de jaren '50 is beland.

Tijd voor afscheid


De actrice blikt nu al terug op het afronden van de opnames van het allerlaatste seizoen met een bericht op Instagram. Bekijk de foto's hieronder.

Bekijk op instagram


In het bericht deelt ze verschillende setfoto's waarop de hele cast te zien is en ze vertelt openhartig over haar ervaringen tijdens het verfilmen van de Archie-comics.

De allerlaatste


Het bericht waarin ze "the epic highs and lows" noemt, heeft al ruim een miljoen likes verzameld. Het is dus overduidelijk dat Riverdale de afgelopen jaren een enorme fanbase heeft opgebouwd en dat veel mensen de serie gaan missen.

De finale van Riverdale is vanaf 23 augustus in Amerika te zien, en in Nederland kunnen we altijd een dag later de afleveringen streamen. We kunnen ons dus verheugen op de spannende ontknoping vanaf 24 augustus.Stream alle afleveringen van Riverdale op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootte van de borsten van Lara Croft onderwerp van discussie voor nieuwe 'Tomb Raider'-serie
Series / Nieuws

Grootte van de borsten van Lara Croft onderwerp van discussie voor nieuwe 'Tomb Raider'-serie

Na drie films over Lara Croft, krijgt het beroemde gamepersonage nu haar eigen serie.

[b]Fleabag-bedenker Phoebe Waller-Bridge kan binnenkort wel eens de koningin van de avonturenprojecten worden genoemd. Ze speelt namelijk niet alleen Helena Shaw in Indiana Jones and the Dial of Destiny, maar werkt ook aan een Tomb Raider-serie.

Tijdens een interview met Vanity Fair deze week liet Waller-Bridge weten hoe ver ze gevorderd is met het schrijven van de serie.

Werk aan de winkel


Hoewel werkzaamheden rond de serie stilliggen wegens de schrijversstaking in Hollywood, geeft de actrice/scenarist ons toch een mooie update:

"Mijn ouders waren heel slim door mij mijn eigen ding te laten doen. Ik was een fanatieke gamer, en dat lieten ze gewoon toe. Ik heb echter zelf de PlayStation moeten opbergen om aan schrijven, lezen en andere dingen toe te komen."

Phoebe <3 Lara


Haar liefde voor het personage Lara Croft, dat eerder in live-action werd uitgebeeld door Oscarwinnaars Alicia Vikander en Angelina Jolie, is haar echter bijgebleven:

"Ze had een goede houding en deed wat ze wil. Maar het is wel jammer dat ze haar op een gegeven moment gingen promoten als een sekssymbool."Waller-Bridge is in elk geval van plan iets uitzonderlijks te doen met het personage:

"Als je in deze industrie werkt, moet je meegaan met de trends en er iets mee doen. Er is ruimte om iets heel gevaarlijks te doen met Tomb Raider, en er is zeker een publiek voor. Dat is een geweldige positie om te hebben, een soort Paard van Troje."

Grote of kleine boezem


De uitgesproken Waller-Bridge liet ook iets kwijt over wat we van de boezem van Lara kunnen verwachten in de serie. En dat is een onderwerp waar al flinke discussies over zijn gevoerd:

"Lara onderzoekt tombes en is dus ontzettend fit. Ze moet zich soms door nauwe rotsformaties zien te wurmen. En dat gaat anders met grote borsten dan met kleine borsten."

Tot slot gaf ze aan dat we geen zware politieke boodschappen hoeven te verwachten in de serie:

"Er is niets erger dan een preek terwijl je een feestje is beloofd. Er zijn veel series die de boodschap er wel erg dik bovenop leggen, en dat wordt snel saai."

Het is nog onduidelijk wanneer de geplande Tomb Raider-serie moet verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op SkyShowtime
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op SkyShowtime

Soms is het lastig om een goede keuze te maken in wat je nu precies wilt kijken. Op welke streamer, wat voor soort film en alle andere dingen waar je tussen moet kiezen. Toch hebben we er weer eentje voor je weten te vinden.

We hebben weer een duik genomen in de oneindige zee aan pareltjes die te vinden zijn op de verschillende streamingdiensten. Deze keer hebben we een thriller gevonden die het zeker de moeite waard is om te bekijken.

In 2004 kwam de precies twee uur durende film Collateral uit. De film kwam op 6 augustus 2004 naar de bioscopen, draaide daar ongeveer 14 weken en wist een hoop geld op te brengen.

Eén nacht


Max is een taxichauffeur met een hele hoop dromen maar weinig succes. Vincent is een harde, meedogenloze huurmoordenaar en een van de beste in zijn vak. Op een nacht stapt Vincent bij Max in de taxi met de opdracht om hem rond te rijden.

Eén nacht, vijf bestemmingen, vijf huurmoorden en een uitweg. Of ze het willen of niet, alles hangt nu van elkaar af. Voor Max begint op een gegeven moment de tijd te dringen.

Achter de film


In deze ijzingwekkende thriller zien we ook een hele sterke cast. Tom Cruise vertolkt de rol van de koelbloedige huurmoordenaar en Jamie Foxx weet de rol van de taxichauffeur perfect weg te zetten. Naast hun zien we Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill en Irma P. Hall.Michael Mann is de regisseur achter deze film. Hij is ook bekend van Heat uit 1995 met Al Pacino en Robert De Niro. Andere films van zijn hand zijn Ali, The Insider en Manhunter. Voordat hij in aanmerking kwam voor deze film werden eerst Steven Spielberg, Spike Lee en Martin Scorsese benaderd. Zij hadden allemaal om verschillende redenen gepast voor deze film.

Beste actiethriller van dat jaar


Op IMDb zien we dat de film een mooie score pakt van 7.5/10. Het publiek en de critici bij Rotten Tomatoes zijn beide erg positief over Collateral. Zij scoren de film met zijn allen 85%. "De beste actiethriller van het jaar met uitstekende prestaties van de twee hoofdrolspelers en de briljante regie van Mann, waardoor iets heel gewoons zoals een taxirit een bloedstollende rit wordt.", aldus een van de critici op de website.

Bioscoopzaal zegt op MovieMeter het volgende over de film. "De grootste verrassing was voor mij nog de fantastische acteerprestatie van Tom Cruise, die hier een zeldzame keer onherkenbaar in zijn personage opgaat. Gelukkig is ook Jamie Foxx een bekwame tegenspeler en de twee leveren echt acteervuurwerk." Ook bij MovieMeter scoort de film goed met een 3.57/5.

Zeker kijken


Deze spectaculaire actiethriller is er dus eentje die je gezien moet hebben. Stream de film nu bij SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na Netflix Originals en Netflix Games komt er nu... Netflix Bites!
Series / Streaming-diensten

Na Netflix Originals en Netflix Games komt er nu... Netflix Bites!

Geniet van jouw favoriete gerechten uit de kookprogramma's van Netflix.

Heb je soms eten zien langskomen in een kookprogramma van Netflix, waarvan het water je in de mond loopt? De kans is aanzienlijk dat je jouw droommaaltijd binnenkort kan eten bij een filiaal van het restaurantketen Netflix Bites, het nieuwste initiatief van de streamingdienst.

Hierbij gaat het voornamelijk om kookprogramma's, zoals Chef's Table en Iron Chef: Quest for an Iron Legend. Chefs uit deze kookprogramma's zullen dan ook in de keuken staan om hun karakteristieke maaltijden voor hun gasten klaar te maken.

Eetervaring


Volgens Netflix zal Netflix Bites "een verhoogde eetervaring" gaan leveren met de hoge kwaliteit van de beroemde chefs uit hun programma's. Op 30 juni opent de eerste vestiging van Netflix Bites in Los Angeles.

Bekijk op instagram

Een speciaal menu zal worden samengesteld op basis van de bewezen kunsten van de aanwezige chef, met voldoende knipogen naar het programma.

Nederland


Josh Simon, VP Consumer Products bij Netflix, deelde over Netflix Bites: "Van aflevering tot voorgerecht, met Netflix Bites creëren we een persoonlijke ervaring waar fans zich kunnen onderdompelen in hun favoriete culinaire shows. We zijn verheugd om samen te werken met deze ongelooflijke chef-koks die deze visie tot leven zullen brengen en een scala aan hun heerlijke menu's zullen laten zien."

Wanneer er nieuwe filialen zullen openen, is voor nu nog niet bekend. De line-up van bekende chefs uit Netflix-programma's is natuurlijk beperkt. Mogelijk na een Nederlandse variant van Chef's Table?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verbijsterend schandaal ontrafeld: NPO-serie 'De Zaak Schaap' belicht bizar fraudeverhaal
Series / Nieuws

Verbijsterend schandaal ontrafeld: NPO-serie 'De Zaak Schaap' belicht bizar fraudeverhaal

De NTR belicht een van de vreemdste fraudezaken uit de Nederlandse geschiedenis.

De opmerkelijke documentaire-reeks De Zaak Schaap: fraude bij de landsadvocaat houdt de gemoederen flink bezig. Een van de vreemdste fraudezaken ooit wordt in de serie uitgelegd, die een flinke blaam heeft achtergelaten op landsadvocaat Pels Rijcken.

De NTR voerde een uitgebreid onderzoek uit naar de verdachte zaken bij het advocatenkantoor en produceerde de serie, die uitleg geeft over wat er allemaal is voorgevallen.

Inhoud


De vierdelige documentaireserie vertelt over de frauduleuze zaakjes van bestuursvoorzitter Frank Oranje. Hij was verantwoordelijk voor de verduistering van miljoenen euro’s bij het kantoor van Pels Rijcken.


Over een periode van meer dan 20 jaar zou Oranje miljoenen hebben weggesluisd onder het oog van zijn collega’s zonder dat iemand dat door had. Toen de zaak dreigde uit te komen, pleegde hij zelfmoord. Definitieve antwoorden zijn er dus nooit gekomen over de megafraude.

Reacties


Meerdere partijen nemen de uitkomsten van het onderzoek in de documentaire uitermate serieus. Ondertussen zijn er reacties gepubliceerd van Pels Rijcken, het Openbaar Ministerie en de weduwe van Frank Oranje. Allemaal zijn ze te vinden op de website van de NTR.Op 4, 11, 18, 25 augustus zal de documentaireserie op NPO 2 worden uitgezonden. Op NPO Start zijn alle afleveringen nu al direct te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lekker veel Britse politieseries in juli op NPO Plus
Series / Featured

Lekker veel Britse politieseries in juli op NPO Plus

Een saaie zomer zal het op deze manier gelukkig niet worden.

Wie deze zomer geen wilde plannen heeft, kan nu bij NPO Plus terecht voor alsnog voldoende politie-intrige. Er komen namelijk lekker veel Britse misdaadseries uit in juli, die jouw zomer naar een nieuw niveau tillen.

Happy Valley seizoen 3 | KRO-NCRV | Vanaf 15 juli wekelijks op NPO2, vanaf 6 juli bingen op NPO PlusCatherine Cawood is een detective die aan het hoofd staat van het district Yorkshire. Haar privéleven is ingewikkeld en ze wordt achtervolgd door haar verleden.

Seizoen 1 en 2 zijn al te streamen op NPO Plus.Grantchester seizoen 7 | KRO-NCRV | Vanaf 17 juli op NPO2, bingen op NPO PlusDe jonge dominee Sidney Chambers helpt zijn vriend detective George Keating bij het oplossen van moorden in het dorpje Grantchester.Shetland seizoen 7 | KRO-NCRV | Vanaf 26 juli op NPO2, bingen op NPO PlusInspecteur Jimmy Perez is na een lange tijd teruggekeerd naar zijn geboortegrond, de ruige en afgelegen Shetlandeilanden.

Seizoen 1 tot en met 6 zijn al te vinden op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's 'The Idol' met The Weeknd krijgt vroeg einde: beter maar?
Series / Nieuws

HBO's 'The Idol' met The Weeknd krijgt vroeg einde: beter maar?

Speelde de gemengde ontvangst een rol in dit snelle einde?

HBO's controversiële dramaserie The Idol eindigt eerder dan verwacht. Oorspronkelijk zou de HBO-serie zes afleveringen krijgen, maar nu blijkt dat het er toch maar vijf worden. Op zondag 2 juli zal dus al de laatste aflevering verschijnen.

De productie van de serie werd sinds november 2021 gekweld door verschillende rampen. Zo besloot de oorspronkelijke regisseur Amy Seimetz vroegtijdig de productie te verlaten, wat de andere makers ertoe dwong om de serie volledig te herzien.

Controverse


De hevige seksuele relatie tussen de twee hoofdrolspelers, Lily-Rose Depp en The Weeknd, leidde tot gemengde reacties online. Hoewel de serie was ingestoken als een gelimiteerde serie, laat HBO na alle veranderingen nu weten dat een "beslissing over een tweede seizoen van The Idol nog niet is genomen".Bedacht door Sam Levinson, bekend van Euphoria, muzikant Abel 'The Weekend' Tesfaye en Reza Fahim, waren de verwachtingen voor de serie bijzonder hoog. Maar het glamoureuze leven van popster Jocelyn, gespeeld door Depp, valt tot nu toe nog niet bij de critici in de smaak.

Release


De eerste vier afleveringen van The Idol zijn nu te vinden op HBO Max. Zondag 2 juli zal de vijfde en laatste aflevering verschijnen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'What We Do in the Shadows' seizoen 5 belooft komische vampierenavonturen
Series / Trailer

Teaser 'What We Do in the Shadows' seizoen 5 belooft komische vampierenavonturen

Meer vampierhumor in aankomst in deze mockumentary-serie, te zien bij Disney+.

Fans van de hilarische mockumentary-serie What We Do in the Shadows kunnen bijna hun tanden weer in nieuwe afleveringen zetten. Op 13 juli gaat het vijfde seizoen van start, waarvan zojuist een nieuwe teaser is gedeeld.

In het nieuwe seizoen zal volgens de teaser een nieuwe vampier centraal staan met weer veel hilariteit tot gevolg. Het personage heet Guillermo en wordt gespeeld door Harvey Guillén.

Teaser


Op basis van de teaser lijkt het erop dat Guillermo's plannen om een vampier te worden niet helemaal verlopen zoals verwacht. In de video is te zien hoe hij gebeten wordt door een vampier, maar de beet is niet zo keurig als die zou moeten.Bovendien ontdekte Guillermo dat hij afstamt van de vampierjager Van Helsing, wat ook kan verklaren waarom de kleren van een vampier knellen bij hem. Ondertussen beleven de andere personages ook meer dan genoeg avonturen.

Release


De geliefde vampierserie zal met een vijfde seizoen terugkeren op 13 juli bij FX in de VS. Naar verwachting zal het seizoen tevens uitkomen op dezelfde datum bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bloedstollende thriller uit de 90's mag je niet missen bij Netflix
Films / Video/clip/featurette

Deze bloedstollende thriller uit de 90's mag je niet missen bij Netflix

'Primal Fear' komt uit 1996 en is volgens velen een thriller die je niet mag missen. Kijk hem nu bij Netflix.

De film van regisseur Gregory Hoblit wordt omschreven als ijzersterk, bevat erg goed acteerwerk en als meesterlijk verhaal met een verrassend einde.

Als je van een goede thriller houdt met een sterk verhaal, dan is Primal Fear een film die je zeker gezien moet hebben. Stream de film bij Netflix.

Brute moord


Iemand heeft de aartsbisschop van Chicago op brute wijze vermoord. De politie slaagt er snel in om een hoofdverdachte te identificeren: misdienaar Aaron Stampler, die door agenten wordt opgepakt in de buurt van het plaats delict - onder het bloed. Rick Vail is een bekende advocaat die vrijwillig de verdediging op zich neemt.

De achtervolging van de jongen was live op de televisie te volgen. De ambitieuze Vail hoopt met deze zaak zijn carrière nog een extra boost te geven. De zaak wordt complex als duidelijk wordt dat er, naast de jongen, misschien nog een derde persoon aanwezig was ten tijde van de moord.

Sterke cast


In de film zien we onder anderen Richard Gere, Laura Linney, John Mahoney en Edward Norton. Deze laatste kennen we van films als Glass Onion: A Knives Out Mystery en The Incredible Hulk. In deze film maakte hij zijn filmdebuut door het vertolken van Aaron Stampler en dat deed hij goed.Spannende psychologische thriller


Met een 7.7/10 doet de film het erg goed op IMDb. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film 77%. Het publiek weet de film nog meer te waarderen, zij scoren de film een goede 89%. "Een spannende psychologische thriller rijk aan schimmige dreiging en een gevoel van vertrouwen dat de indrukwekkende cast laat schitteren.", aldus een van de critici.Bij MovieMeter zien we ook een mooie score van 3.7/5 voor de film. ROX weet het volgende over de film te zeggen, "Heerlijke thriller met fantastische climax. Edward Norton in zijn eerste film op zijn best en alweer een sterke film van regisseur Gregory Hoblit. Ik vind zijn films echt goed."

Netflix


Aan alle lovende woorden te zien is dit echt een thriller die je niet mag missen. Kijk hem nu bij Netflix of voeg hem aan je watchlist toe voor een ander moment.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een tv-serie van 'The Truman Show'? Scenarioschrijver van de film verrast met zinnenprikkelend script
Series / Nieuws

Een tv-serie van 'The Truman Show'? Scenarioschrijver van de film verrast met zinnenprikkelend script

De scenarioschrijver van 'The Truman Show' fantaseert er op los voor een opvolgende serie.

De veelgeprezen film The Truman Show met Jim Carrey in de hoofdrol viert inmiddels zijn 25-jarige verjaardag. De film, een satire op reality-tv wordt nog altijd goed gewaardeerd.

The Truman Show gaat over een man die zijn hele leven heeft doorgebracht in het kleine stadje Seahaven Island, zonder te weten dat zijn omgeving eigenlijk een enorme filmset is, bevolkt door acteurs die zijn familie, vrienden, collega's en anderen spelen.

Vervolg in een serie?


Onlangs heeft de scenarioschrijver van de film, Andrew Niccol, een idee gedeeld voor een vervolg in de vorm van een televisieserie. Het vervolg zou zich richten op wat er gebeurde nadat Truman zijn 'wereld' had verlaten.

"Er zijn gesprekken geweest over het maken van een musical - geloof het of niet - of een serie. Als het een andere kunstvorm is, denk ik niet dat het afbreuk doet aan het origineel." aldus Niccol.

Meerdere Trumans


"Stel dat in een fictionele wereld allerlei kabelmaatschappijen allemaal een eigen 'Truman' zouden hebben. Als de serie zich zou afspelen in New York City, zou er bijvoorbeeld een meisje wonen op de Upper East Side, een jongen uit Harlem, een kind uit Chinatown, enzovoort. Omdat ze elk hun eigen kanaal hebben en zich binnen hun eigen sociale kringen bewegen, is het nooit de bedoeling dat ze elkaar ontmoeten."

"Maar aan het einde van het eerste seizoen zouden de jongen uit Harlem en het rijke meisje zich tot elkaar aangetrokken voelen. Ze zouden beseffen dat de ander anders is dan iedereen die ze ooit hebben ontmoet... omdat ze voor het eerst iemand hebben ontmoet die niet acteert! In het tweede seizoen zou het netwerk er alles aan doen om hun romance te ondermijnen."

Wie?


Er ligt dus een mooi script klaar voor een fantastische opvolger voor The Truman Show, wie durft?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.